Nick Fry nieuwe teambaas BAR

Nick Fry zal de taken van David Richards als teambaas van BAR in de komende tijd geleidelijk overnemen. Dit werd gelijktijdig bekend gemaakt met het bericht van de vergroting van het aandeel van Honda.

David Richards was namens zijn bedrijf Prodrive in dienst bij British American Tobacco met als doel een nieuwe organisatie voor BAR neer te zetten, die de strijd in de Formule 1 aan kan. Na de resultaten van het afgelopen seizoen en de joint venture die is aangegaan met Honda, zit die opdracht erop.

David Richards neemt dan ook met een goed gevoel afscheid van zijn positie als teambaas en adviseur: "We (Prodrive, red.) werden door Britisch American Tobacco gevraagd om het team te herstructureren en zo de toekomst van het team op de lange termijn veilig te stellen. Ik ben heel trots op wat Prodrive in een korte periode heeft bereikt. Ik geloof dat BAR-Honda nu in een gezonde staat verkeerd om zelfstandig verder te gaan in de jacht naar het wereldkampioenschap. Ik en iedereen van Prodrive zullen met veel interesse de successen van het team in de toekomst volgen."

Tot en met februari zal Richards nog in dienst zijn bij BAR om adviezen te geven aan het team en de taken over te dragen aan Nick Fry. Geoffrey Willis zal Fry als technisch directeur ter zijde blijven staan in zijn taak. Honda en Prodrive bekijken nog de mogelijkheden om in de toekomst verder samen te werken.