Binnenkort online jagen op wild

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de Texaan John Underwood ligt, kun je binnenkort vanuit je luie stoel stoel op rendieren, antillopes en wilde varkens jagen. Underwood is bezig met het opzetten van een systeem van webcams en op afstand bedienbare jachtgeweren, waardoor de online jager via internet tegen een gepaste vergoeding een geweer kunnen bedienen zodra het wild zich in het webcam-vizier bevindt. Underwood verwacht dat zijn systeem vooral erg aan zal slaan bij gehandicapte jagers of bij mensen die een jagerstrip naar Texas te duur vinden.

Underwood, zelf een enthousiast jager, kreeg het idee nadat hij via een internetsite webcambeelden zag van camera's die in de vrije natuur waren geplaatst en waarop hij een ree voorbij zag komen. Hij vond het op dat moment erg jammer dat hij geen geweer had om deze af te schieten.

De autoriteiten in Texas hebben inmiddels aangegeven niet goed te weten wat ze met het idee van Underwood aanmoeten, simpel weg omdat er geen wetgeving is die dit soort initiatieven reguleert. Ook is er nog geen wet in Texas die Underwood kan verbieden dat hij uitheemse dieren naar zijn landgoed importeert voor de online jacht.