Bedreiger Belgische politica opgepakt

Rob (R@b)
Mimount BousaklaIn BelgiŽ is een man opgepakt die SP.A-senator Mimount Bousakla met de dood bedreigde. De politica van Marokkaanse komaf dook zondag onder nadat ze een telefoontje gekregen had waarin de beller ermee dreigde haar ''ritueel te slachten''. Sindsdien verblijft ze op een geheim adres en krijgt 24 uur per dag politiebescherming. De gearresteerde man heeft inmiddels bekend.

Volgens de Belgische media zou de man een Belg zijn die zich tot de islam heeft bekeerd. In het verleden zou hij zich hebben aangemeld als lid bij de Arabisch Europese Liga (AEL). De AEL echter zegt dat de man niet binnen hun groepering actief is geweest en ook nooit het lidmaatschapsgeld heeft voldaan. Hoe het kan dat de man toch op een ledenlijst zou staan weet men niet. AEL-voorzitter Ahmed Azzuz denkt dat het misschien om iemand gaat die zich via de website van de organisatie heeft ingeschreven: ''Maar het gaat zeker niet om een actief lid''. Azuzz vreest voor onterechte stigamtisering van de AEL door deze affaire en zegt afstand te nemen van dergelijke dreigementen.

De 32-jarige Bousakla is onder meer bekend door haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen binnen de moslimgemeenschap. Ze laat geregeld weten bijzonder sceptisch te staan tegenover bepaalde praktijken in de islam. Iets dat niet bij alle moslims in goede aarde valt. De in BelgiŽ opgegroeide politica werd vorig jaar nog bedreigd door aanhangers van de AEL.