Echte dieren neerschieten via internet

Een Texaan, genaamd John Underwood, heeft een website opgezet waar je je kunt inschrijven om via het internet echte dieren neer te schieten.

Op de website http://www.live-shot.com wordt gesproken van "a new concept. You can challenge yourself and compare your skills to other members with our on-line target shooting. We have developed a system where you can control a pan/tilt/zoom camera and a firearm to shoot at real targets in real time."

Tegen betaling krijg je de controle over een geweer dat voorzien is van een camera en een paar servo-motoren. Op dit moment nog op een schietbaan, maar Underwood hoopt binnenkort een snelle internetverbinding te hebben om het schieten op echte dieren mogelijk te maken.

Niels Dorland van de Nederlandse Dierenbescherming spreekt van een walgelijke ontwikkeling, maar ook Eline Struik van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) is niet te spreken over de Texaanse site. "Dit heeft niets met jacht te maken".

In Texas zelf is er ook kritiek, maar de lokale wet lijkt een dergelijk plan niet te kunnen verbieden. Wel is het verboden om op bepaalde dieren te jagen zoals beschermde vogels.


Geef mij maar nep!