Groningen rond met Bechan

Olga (Nuongirl)
Kiran Bechan heeft donderdan een akkoord bereikt met FC Groningen. De 21-jarige rechtsbuiten is afkomstig van Ajax.

"Het is nog niet honderd procent rond. Ik heb met Arie van Eijden van Ajax afgesproken dat we vandaag nog wat zaken gaan regelen. Met Bechan zelf zijn we er wel uit", zegt de algemeen directeur van de Groningse club, Hans Nijland, in het Dagblad van het Noorden.

Bechan werd ook al gevolgd door FC Twente en Vitesse. Hij speelde één wedstrijd in het eerste van de Amsterdamse club en vanaf begin 2003 speelde hij op huurbasis bij Sparta. Afgelopen zomer keerde hij weer terug naar de Amsterdamse club, om te spelen bij Jong Ajax. De komst van Becham naar Groningen wordt mogelijk gemaakt door een externe geldschieter.

Het Dagblad van het Noorden zegt dat FC Groningen ook dicht bij de komst van de IJslandse middenvelder Ingi Skulason (Arsenal) en de Braziliaanse proefspeler Luis Pontes Ribeirois. "Die IJslander is een grote jongen en gaat ons aardig wat geld kosten, maar het geld ligt klaar, we kunnen hem laten komen in de winterstop. Ook hier brengt onze externe geldschieter uitkomst, maar ik ga niet zeggen wie dat is", aldus Nijland.