Wilders: grens vijf jaar dicht voor moslims

Een anonieme FOK!ker, No_More_Mr._Nice_Guy en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk kamerlid Geert Wilders pleit ervoor om de komende vijf jaar de Nederlandse grens volledig gesloten te houden voor alle niet-westerse immigranten. Ook moeten alle radicale moskeeŽn direct gesloten worden waar fundamentalistische denkbeelden worden verspreid.

Hij zei dit in een vraaggesprek met AP Television News. Volgens hem is Nederland veel te lang tolerant geweest voor intolerante mensen en heeft de regering niet goed ingespeeld op de groei van de militante islam.

Zelf zegt Wilders geen racist te zijn en niets te hebben tegen de islam als zodanig. Wel is hij geschrokken van een onderzoek van de AIVD, waaruit bleek dat tien procent van de moslims in Nederland er radicale opvattingen op nahoudt. Dit komt neer op ongeveer 100.000 personen. Momenteel wordt er in twintig moskeeŽn in Nederland mensen gerekruteerd voor de jihad.

"De politieke cultuur in islamitische landen is achterlijk en in geen enkel Arabisch of islamitisch land bestaat een rechtsstaat. Er is geen burgersamenleving", zo zegt Wilders. "Aan alles is gebrek en wij krijgen mensen uit die landen in Nederland binnen en we moeten geen achterlijke radicale islamitische samenleving in ons land importeren."

Alle radicale moskeeŽn moeten dicht en de prekende imams moeten worden gedeporteerd. "Als je kiest voor de radicale islam dan kun je vertrekken en als je niet vrijwillig vertrekt dat sturen we je weg. Dat is de boodschap en de enige mogelijke boodschap." Dit aldus Wilders, die momenteel in een peiling van onderzoeksbureau TNS Nipo op 24 zetels staat en groter dan de VVD is.

_
Omstreeks half negen komt er in netwerk een uitgebreid interview met Wilders.
Morgen is hij ook te zien in Dit was het nieuws.