Boer wil compensatie voor 'homoseksueel' varken

Een Bulgaarse varkensfokker die dacht een goede slag te hebben geslagen door enige tijd terug een prijswinnende big te kopen voor z'n fokkerij, is van een koude kermis thuisgekomen. Volgens de boer bleek de - inmiddels volgroeide - big namelijk homoseksueel te zijn, en daardoor ongeschikt voor het fokken. De man daagde daarom de verkopende partij voor de rechter waar hij financiële compensatie eiste voor gederfde inkomsten.

De boer betoogde dat "het varken, naarmate het opgroeide tot een volwassen beer, alleen interesse had in de andere mannetjes en niet in de zeugen geïnteresseerd was." Om z'n betoog kracht bij te zetten had deze foto's mee genomen waarop te zien was dat het varken meerdere beren besprong en had hij ook een aantal buren als getuige opgeroepen.

Ook betoogde de man dat, toen eenmaal bekend was dat het varken homoseksueel was, hij het varken niet meer kon verkopen. Daarom heeft hij het dier uiteindelijk maar laten slachten.

De verdediging van de fokker die het varken verkocht had, betoogde voor de rechter dat het varken te vroeg was geslacht. Volgens deze partij zou het varken zich uiteindelijk wel tot 'normale gedraging' hebben ontwikkeld, indien het ook de tijd had gekregen om 'seksueel volwassen' te worden.

Helaas is (nog) niet bekend of de rechter al uitspraak heeft gedaan in deze zaak.