Naaktfoto's nu onderdeel inburgeringscursus

Icoon Binnenlands nieuws De naaktfoto’s , die gisteren werden verwijderd uit de hal van volksuniversiteit Aventus in Deventer, zullen alsnog onder de ogen komen bij allochtonen. De foto's werden gisteren uit voorzorg verwijderd, omdat ze aanstootgevend zouden kunnen zijn bij moslims.

Dit bleek na een gesprek tussen betrokkenen gisteren. De naaktfoto's zullen nu in de inburgeringscursus worden gebruikt. Fotografiedocent Hans Wissink, die de expositie van het werk van zijn cursisten had georganiseerd en mťt zijn cursisten boos was over de censuur, kan zich hierin vinden.Hans Wissink met twee verwijderde foto's.


Verwijdering naakfoto's leidt tot verbolgen reacties
De verwijdering van de foto's heeft geleid tot vele verbolgen reacties. "Als het om inburgeren gaat zou je deze foto's jķist moeten laten hangen. Dit soort foto’s horen bij Nederland, zijn hier heel gewoon. Kunstuitingen moeten we beschermen", aldus een stagiare in het centrum.

Ook moslims vinden het weghalen van de kunst overdreven. Zo zegt een Turkse: "De foto’s zijn niet eens extreem en er komen geen kinderen op die school. Andere mensen die de foto’s niet willen zien, zijn niet verplicht te kijken."

De enige die er wel moeite mee had was de bijbeltrainer van het evangelisch jongerencentrum The Base, Johan Bakker. Zo zegt hij: "Ik denk dat het wťl een verstandig besluit is geweest de naaktfoto’s te verwijderen. Ik leef volgens de bijbel en ben tegen het te koop lopen met alles wat je hebt hangen. Dit soort dingen zouden we niet moeten willen."