Meerderheid wereld ontevreden over hun leiders

Chanty herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuws'Onredelijk', zo worden politici wereldwijd door 63 procent van de bevolking bestempeld. Daarmee geeft een meerderheid van de wereldbevolking aan ontevreden te zijn met haar politieke en economische leiders. Dit blijkt uit een enquŕte van het Amerikaanse bureau Gallup in opdracht van het World Economic Forum (WEF). Er werden 50.000 mensen ondervraagd in 60 landen, waardoor het WEF de enquŕte representatief acht voor 1,2 miljard aardbewoners.

In Europa zijn mensen iets tevredener over hun leiders. Van de Europeanen gaf 46 procent aan ontevreden te zijn. De leiders krijgen verschillende verwijten naar hun hoofd geslingerd. Zo zouden ze niet alleen onredelijk zijn, maar ook te veel macht en verantwoordelijkheid hebben. Tevens reageren ze te veel op de druk die mensen op hun uitoefenen.

De economische leiders hebben het wat beter getroffen dan de politieke. Zij genieten namelijk meer aanzien. Managers krijgen naar hun hoofd geslingerd dat ze teveel druk op hun medewerkers leggen en ze te machtig zijn. Toch worden zij door de wereldbevolking met 39 procent nog als minst onredelijk betiteld.