Coulthard neemt genoegen met testrol

Hoewel David Coulthard nog steeds hoopt te kunnen racen in de Formule 1 volgend jaar, zal hij een testrol bij een goed team zeker niet afwijzen.

Er werd verwacht dat Coulthard zijn helm aan de wilgen zou hangen als hij geen racestoeltje meer kan bemachtigen, maar Coulthard blijkt strijdvaardiger dan gedacht. Red Bull is nog de enige echte kans voor een plek op de startgrid bij het begin van volgend seizoen, maar eventueel wil Coulthard best in een testrol bij een team gaan rijden.

In Autosport Magazine vertelde hij: "Uiteraard prefereer ik de optie om te racen, maar als er geen stoeltjes beschikbaar zijn dan moet ik ook andere dingen durven doen. Ik ben ervan overtuigd dat het beter is om scherp te blijven door te racen, dan jezelf racefit te houden in een fitnesszaal."

"Jacques vond het moeilijk zijn rentree te maken ondanks dat hij goed fit is, simpelweg vanwege de klappen die je organen krijgen van het door elkaar worden geschud (in een F1-auto, red.). Als een verstandige optie om te racen niet komt zou het stom zijn om een serieuze testrol af te wijzen." Coulthard zinspeelde zelfs nog op een testrol bij Ferrari of Renault.