Europese release WhiteDay aangekondigd

De first-person survival horror game WhiteDay kwam in 2001 uit in Korea. In februari zal het spel ook in Europa uitkomen (in Groot-Brittannië in februari via publisher 4am Entertainment).

Het bijzondere aan dit spel is, dat er geen wapens gebruikt worden. WhiteDay is de Koreaanse variant van Valentijnsdag. De speler kruipt in de rol van een jongen die 's nachts de school binnensluipt om een doosje chocolaatjes te verstoppen voor het meisje waar hij verliefd op is. Dan komt hij erachter dat het spookt in het gebouw. Hij ziet hoe de concierge een man doodslaat met een baseball bat, vergezeld door het griezelige geluid van giechelende kinderen.

In het spel moeten puzzels opgelost worden om verder te komen, zoals het uitschakelen van het alarm, het openen van kluizen en het bevrijden van opgesloten kinderen. De speler moet regelmatig keuzes maken die bepalen in welke richting het verhaal zich zal ontwikkelen.

"WhiteDay is verfrissende wind door het horror survival genre--vooral omdat zombie-bashen nu wel een beetje vermoeiend begint te worden," aldus Neil Cotton, communications director van 4am. "Het is echt eng, en ik geef beschaamd toe dat ik een paar keer kippevel heb gekregen en me zelfs een keer een rolberoerte ben geschokken!"

Naast de single-player modus kent het spel ook multiplayer-mogelijkheden waarin spelers kunnen kiezen om de rol van schoolkinderen, geesten, demonen of een concierge te spelen.