Hockeysters zonder Champions Trophy uit Argentinië

Redactie FOK!frontpage
De hockey vrouwen zijn weer terug in Nederland. Met veel feestelijkheden is het succesvolle team van bondscoach Marc Lammers teruggekeerd uit Argentinië. Een deel van de bagage bleef bij een tussenstop in Frankfurt staan.

De Nederlandse hockey vrouwen zijn zonder Champions Trophy teruggekeerd in Nederland. Tijdens een overstap in Frankfurt is een deel van de bagage zoek geraakt waaronder ook de Champions Trophy die zondag behaald is in Argentinië.

"Ik weet niet wat het tegenwoordig is met die luchtvaartmaatschappijen, maar gedoe met bagage is meer regel dan uitzondering geworden. Na de terugkeer van de Olympische Spelen in Athene was het ook al raak. Door alle administratieve rompslomp kun je dan niet als één ploeg de aankomsthal instappen. Jammer, het was toch een lichte kater na een prachtig toernooi.", aldus Marc Lammers.

Veel familieleden en vrienden stonden de dames op te wachten bij de luchthaven Schiphol. De voorzitter van de hockeybond Andre Bolhuis zei in een toespraak dat hij trots was op de dames. Het was de eerste keer buiten Nederland dat de oranje dames de Champions Trophy veroverden.

De spelers en begeleiders mochten voordat ze richting huis gingen nog exclusieve sieraden uitzoeken bij een Argentijnse winkel op Schiphol. "Ik heb een mooie ketting gekregen. Leuk voor mijn vrouw, die heeft me toch weer twee weken moeten missen", zei Lammers opgetogen.