X-Men Legends

Roy
Hmm, een RPG met de X-Men in de hoofdrol? Klinkt goed! Je begint X-Men Legends als Wolverine en je moet Allison Crestmere (Magma) uit de klauwen van de Brotherhood of Mutants redden.

Daar sta je dan, middenin de puinzooi die de Brotherhood heeft achtergelaten na hun poging om Magma te ontvoeren. Brandende auto\'s, ingestorte gebouwen en obstakels overal om je heen. Waar begin je met zoeken? Precies, je volgt de voetstappen van The Blob, de gigantische mutant die Magma ook daadwerkelijk ontvoerd heeft. Onderweg kom je allemaal anti-mutant troepen tegen die je gemakkelijk een kopje kleiner maakt. Het hele spel is enorm sfeervol en ondanks dat de graphics niet super mooi zijn ziet het er fantastisch uit. De characters zijn gemaakt met de cell-shading techniek die we kennen uit Zelda: Windwaker en Viewtiful Joe. Er is voor cell-shading gekozen omdat de game dan meer een comic-book feel krijgt, en dat is gelukt op deze manier.

De muziek en geluidseffecten in de game zijn niet bijzonder, je hoort ze wel, maar ze vallen niet op. Niet positief en niet negatief. De voice-acting daarentegen is wél weer goed gedaan, alle X-Men klinken lekker stoer en Professor Xavier wordt zelfs ingesproken door Patrick Stewart zelf (hij speelde Xavier in de twee films).

Het vechten met Wolverine gaat erg lekker, je hebt gewone aanvallen en speciale aanvallen waarbij je energie verbruikt (vergelijkbaar met magic in traditionele RPG\'s). De gewone aanvallen zijn te combineren tot combo\'s en de speciale aanvallen zijn perfect gebalanceerd. Later in de game zal je met je teamleden combinaties met speciale aanvallen kunnen maken, zodat je nog meer schade doet. Het enige dat bij het vechtsysteem niet goed werkt is de mogelijkheid om aanvallen te blokken. Deze mogelijkheid is er namelijk niet...

Het hele RPG systeem is prima uitgewerkt, het is niet zo diepgaand als een Final Fantasy en je wordt ook niet doodgegooid met statistieken, maar je kan wel je character zo levelen (sterker maken) dat hij helemaal naar jouw wensen groeit. De characters waar je niet mee speelt krijgen trouwens ook gewoon experience en je hoeft niet om de vijf minuten de samenstelling van je team te veranderen omdat je anders geen gebalanceerd team meer hebt. Het enige dat X-Men Legends ervan weerhoudt om een top RPG te zijn is het matige en lineare verhaal. Af en toe heb je het idee dat je alleen maar losstaande missies aan het doen bent, met ertussen een lange pauze in de X-Mansion.