Handleiding Nintendo DS verschenen

Roy
Voor iedereen die ongeduldig zit te wachten op het nieuwe wonderkindje van Nintendo is hier alvast de handleiding.

Omdat je vast geen zin hebt om het helemaal door te lezen zal FOK!games de belangrijkste dingetjes even samenvatten. De gebruikelijke gezondheids-waarschuwingen zal ik achterwege laten.

Compatability

Op de Nintendo DS kun je ook GBA games spelen. Dit zal echter alléén in singleplayer mode zijn. De DS ondersteunt geen GBA-linkkabels. Ook kun je geen gebruik maken van de volgende accessoires en games:

Original Game Boy Game Paks
Game Boy Color Game Paks
Game Boy or Game Boy Advance Game Link® cables
Game Boy Advance Wireless Adapter
Game Boy Advance e-Reader
Nintendo GameCube - Game Boy Advance cable
Game Boy Printer
Game Boy Camera

Batterij

De meegeleverde accu zal zo'n 500 keer op te laden zijn, na die 500 keer zal het vermogen van de batterij nog maar zo'n 70% van een nieuwe batterij zijn. Het opladen van de DS gaat hetzelfde als met de GBA SP. Tevens kan je met de DS adapter een GBA SP opladen.

Gebruik TOUCH!scherm

In de meeste gevallen zal je het (onderste) scherm met de meegeleverde stylus beroeren, maar er is nog een andere optie: de wrist strap. Je doet het koordje om je duim en met die duim kan je nu ook de DS aansturen.

Multiplayer

Een aantal games ondersteunt multiplayer zodat je met je vrienden gezellig (draadloos!) kan gamen. Een aantal games zal genoeg hebben aan één enkele cartridge welke de host in zijn DS heeft. De rest zal dan (draadloos!) de game in hun systeem kunnen zetten totdat deze weer uitgaat. Bij andere games heeft ieder een eigen exemplaar van de game nodig.

Settings

Je DS is helemaal aan te passen naar je eigen smaak (taal, achtergrondkleur) en je kan het gebruiken als lichte PDA. Er zijn bijvoorbeeld een alarm functie en een verjaardagskalender.

De Nintendo DS zal vanaf 21 november verkrijgbaar zijn in Amerika en kost zo'n 150 dollar.