FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 oktober 2004

Barrichello wil niet langer 2e rijder zijn

Rubens Barrichello wil wereldkampioen worden in 2005. De Braziliaan zegt even snel te zijn als zijn Duitse teammaat Michael Schumacher. Het komend seizoen moet maar eens het seizoen van de 32-jarige Braziliaan worden.

Rubens Barrichello wil niet weer tweede viool achter Michael Schumacher spelen, maar zelf voor de wereldtitel gaan. Dat zei de Braziliaan aan de vooravond van de laatste Grand Prix van 2004 in de Duitse krant Bild am Sonntag: "Ik ben even snel als Michael Schumacher. Het wordt nu tijd dat ik de wereldtitel pak. Als ik de mindere van Schumacher was, zou ik mijn racepak inleveren en stoppen. Ik word niet betaald om de rol van nummer 2 te spelen. Ik word betaald om elk jaar beter te worden en de wereldtitel te veroveren. Met Ferrari. In het nieuwe seizoen ga ik alles doen om Schumacher te verslaan.”

Eerst wil Barrichello nog de Grand Prix van Brazilië winnen, hij won nog nooit de Grand Prix in zijn thuisland: “Er zijn tijden geweest dat ik erg emotioneel was in de cockpit van mijn auto, maar tegenwoordig ben ik zo koel als een komkommer.”

Speciaal internet voor gereformeerden

stroop had ons via de nieuws-submit te melden:

Streng gereformeerde Zeeuwen kunnen voortaan een speciaal abonnement afsluiten bij internetprovider ZeelandNet. Uit het kabelkastje komt alleen maar een internetsignaal. Een speciaal filter in het netwerk van nutsbedrijf Delta zorgt ervoor dat het televisiesignaal wordt geblokkeerd.

De provider zorgt ook dat elke opgevraagde site vooraf wordt gecontroleerd op ongewenste tekst en afbeeldingen, een beleid dat is gebaseerd op de bijbel en de reformatorische belijdenisgeschriften. Voor het speciale 'Kliksafe' abonnement moet wel meer betaald worden dan bij de 'normale' abonnementsvormen.

Clinton herstelt langzamer dan verwacht

static en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bill Clinton herstelt maar langzaam van zijn hartoperatie. De Amerikaanse ex-president voelt zich moe en is snel uitgeput van de wandelingen die hij van zijn artsen moet maken. Clinton kan hierdoor de Democratische presidentskandidaat John Kerry maar in beperkte mate in zijn campagne bijstaan.

Clinton onderging op 6 september een viervoudige bypassoperatie. De 58-jarige ex-president kampt als gevolg van de operatie nog steeds met pijn in zijn borstkas. Cardiologen hadden al gewaarschuwd dat volledig herstel lang kan duren. Tijdens de operatie, waarbij Clinton acht uur onder narcose was, werd het hart kunstmatig stilgezet en werd de Democraat met een hart-longmachine in leven gehouden.

Bill Clinton en John Kerry
Bill Clinton en John Kerry in een onderonsje

Jomanda weer in de Betuwe

Het medium Jomanda treedt weer op in de Betuwe. Ze hield vandaag een bijeenkomst in de sporthal van het dorp Kerk-Avezaath. Tweehonderd mensen waren daarbij aanwezig. In de jaren negentig vertrok Jomanda uit Tiel om zich ondanks protest in het Limburgse Valkenburg te vestigen.

In Tiel hield Jomanda sessies voor duizenden mensen. Volgens haar is gebleken dat Zuid-Limburg voor veel mensen te ver weg is, zeker omdat haar healings veel bezocht worden door ouderen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer. Daarom gaat ze weer in het midden van het land optreden.

In de Betuwe houdt zij nog vier bijeenkomsten. De meeste bezoekers waren erg tevreden dat zij Jomanda gemakkelijker konden bereiken.

Mogelijk puntenaftrek voor ADO Den Haag

Voetbalclub ADO Den Haag loopt de kans punten in mindering te krijgen. Dat meldt een woordvoerder van de KNVB. Gisteren werd de wedstrijd tussen ADO en PSV in de tachtigste minuut door scheidsrechter Temmink gestaakt wegens kwetsende spreekkoren aan zijn adres. Eerder dit voetbalseizoen kwamen supporters van de club uit de hofstad in opspraak vanwege spreekkoren in een wedstrijd van ADO tegen Ajax.

Het is nooit eerder voorgekomen dat een Nederlandse club punten in mindering kreeg vanwege gedrag van de supporters. Vanwege de spreekkoren bij het duel met Ajax had ADO Den Haag al een schikkingsvoorstel van twee duels zonder publiek gekregen. De openbare aanklager gaat volgende week bekijken wat voor nieuw schikkingsvoorstel aan ADO Den Haag wordt voorgelegd. Behalve puntenaftrek zou dat een geldboete of een groter aantal wedstrijden zonder publiek kunnen zijn. De club haalde dit seizoen tot nu toe vier punten, en staat zestiende op de ranglijst van de eredivisie.

ADO Den Haag wacht strenge straf
Voetballers van ADO verlaten het veld

Al-Zarqawi zweert trouw aan Bin Laden

 al-Zarqawi Middels een verklaring op een internetsite heeft de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi trouw gezworen aan Osama Bin Laden. Zarqawi's verklaring werd namens de moslimterreurbeweging Tawhid wa al-Jihad geplaatst. In de verklaring wordt tevens een op handen zijnde samenwerking met het terroristennetwerk al-Qaeda van Bin Laden gemeld.

"We verklaren dat de Tawhid wa al-Jihad, zijn prins (al-Zarqawi) en de soldaten, trouw hebben gezworen aan de sjeik van de moedjahedien, Osama Bin Laden", zo luidt één van de citaten uit de verklaring. Opvallend is dat Al-Zarqawi openlijk zijn steun uitspreekt voor Bin Laden.

Tawhid wa al-Jihad is een islamitische terreurgroep. Zij wordt verantwoordelijk gehouden of heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor diverse bloedige aanslagen en onthoofdingen in Irak. In augustus dreigde de terreurgroepering Nederland te overstelpen met bloedige aanslagen. Bin Laden wordt verantwoordelijk gehouden voor de vernietigende aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington.

Man verdrinkt in vijver Veendam

In een vijver in Veendam (provincie Groningen) hebben buurtbewoners vanmorgen het dode lichaam van een 54-jarige man gevonden. De Veendammer is waarschijnlijk in de vijver aan de Somerlustweg gevallen en vervolgens verdronken.

De buurtbewoners belden de politie, waarna de brandweer het lijk uit het water haalde. De politie zegt er zeker van te zijn dat er van een misdrijf geen sprake is.

Man rijdt 140 km/u op brommer

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws De politie Zaanstreek-Waterland heeft een 22-jarige man uit Wormer aangehouden, nadat hij met zijn brommer 140 kilometer per uur reed. De man haalde een onopvallende politiewagen in met die snelheid, waarop er een achtervolging werd ingezet.

Op het eerste stopteken leek de man in eerste instantie te reageren, maar hij keerde zich om om vervolgens met hoge snelheid weg te scheuren. De man kwam pas tot stilstand toen hij in een bocht op een tegemoetkomende fietser knalde.

De fietser bleef wonderwel ongedeerd, omdat de man flink af moest remmen om de bocht te nemen. De brommerrijder kreeg een proces-verbaal in ruil voor zijn bromfiets. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt.

Boek: Islam voor Dummies

Islam voor DummiesDe islam is veel in het nieuws de laatste tijd. Na de recente schokkende terreurdaden en aanslagen in bijvoorbeeld New York en Madrid komen veel mensen tot de ontdekking dat ze rondlopen met vragen en vooroordelen over de islam. Dit alles leidt vaak weer tot angst. Islam voor Dummies probeert een antwoord te geven op de vele vragen en onduidelijkheden die betrekking hebben op de islam. Na het lezen van het boek is het volgens de auteur gemakkelijker de actuele conflicten in een breder perspectief te zien. Sceptisch, maar nieuwsgierig werk ik me door het dik vierhonderd pagina's tellend boekwerk heen...

Punten ronde 4

Ronde 4 lijkt gespeeld, maar is dat eigenlijk niet. Vanwege het gebeuren in Den Haag is besloten de wedstrijd ADO Den Haag-PSV naar later datum te verwijzen. Punten voor deze wedstrijd komen met dien verstande 'na'.

Er vielen wederom vele kaarten in de diverse duels. Sommige users stoorden zich hier echter niet aan. In ronde vier was de winnaar van vorig jaar op stoom, shinji_united verzamelde alvast 86 punten. Delirious21 en S.p.o.c.k volgen met 82, eveneens een respectabel aantal.

Voor de stand deed mist de beste zaken. Voormalig koploper reffie zag hem voorbij snellen. MSNMGH kon in de top consolideren, maar ziet hankie naderen. Jessica22 had de slechtste vierde ronde niettemin resteert een vijfde plaats. S.p.o.c.k valt de top tien binnen, waar Exalibur deze verliet.

Bij de subleagues blijft Best Vooruit 8 leiden. U-cup deed het het beste in ronde 4. Het blijft erg spannend in de totaalstand.

Komende vrijdag begint ronde 5. Tot 22 oktober 18.00 uur is het weer mogelijk de nodige wissels aan te brengen. Succes!

FOK!Managercrew


Programma ronde 5
22-10 Willem II - FC Groningen
23-10 NEC - NAC Breda
23-10 Vitesse - AZ
23-10 SC Heerenveen - FC Utrecht
23-10 RBC Roosendaal - FC Twente
24-10 Roda JC - FC Den Bosch
24-10 De Graafschap - ADO Den Haag
24-10 PSV - AFC Ajax
24-10 Feyenoord - RKC Waalwijk
27-10 NAC Breda - Roda JC
27-10 ADO Den Haag - FC Twente
27-10 De Graafschap - Willem II
29-10 FC Utrecht - PSV
30-10 Roda JC - RKC Waalwijk
30-10 Willem II - RBC Roosendaal
30-10 FC Twente - Vitesse
31-10 AFC Ajax - NEC
31-10 AZ - Feyenoord
31-10 FC Groningen - ADO Den Haag
31-10 FC Den Bosch - SC Heerenveen

Met de billen bloot bij waarzegster

Icoon opmerkelijk nieuwsWie zich de toekomst wil laten voorspellen door waarzegster Jacqueline Stallone moet de broek laten zakken. De Amerikaanse beweert aan de vormen en spieren van de billenpartij iemands toekomst te kunnen voorspellen en persoonlijkheid te kunnen onthullen.

Stallone heeft de kunst van de rumpologie ("kennis van het achterste")die al werd beoefend door de oude Grieken en Romeinen weer nieuw leven ingeblazen. De linkerbil zou iets vertellen over intuïtie en emotionele intelligentie. De rechterbil zou inzicht geven in iemands kennis en rede.

De leer mag dan een klassieke zijn, de middelen die Stallone gebruikt om haar klanten te bedienen zijn uiterst modern. In ruil voor een billenfoto via de mail en een storting van 125 euro doet ze verslag van hetgeen het achterste volgens haar uitstraalt, inclusief een concrete voorspelling voor liefde en carrière.

Verkiezingsshow van Michael Moore geschrapt

Een drie uur durende verkiezingsspecial van filmmaker Michael Moore, die zou worden uitgezonden op de avond voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is door betaalzender In Demand geschrapt. In de special zou onder meer de documentaire Fahrenheit 9/11 worden vertoond. In Demand liet weten om onder meer juridische redenen van uitzending af te zien.

"Kennelijk zijn ze onder druk gezet", reageerde Michael Moore. Hij had de uitzending bewust gepland op de avond voor de verkiezingen van 2 november. De filmmaker is een felle tegenstander van de huidige president George W. Bush.

De programma's van In Demand kunnen worden ontvangen door ongeveer 28 miljoen Amerikanen. Zij moeten echter per programma betalen. Moores verkiezingsspecial had de kijker 9,95 dollar moeten kosten.

Michael Moore
Michael Moores verkiezingsspecial is afgeblazen

Dronken automobilist drie keer betrapt

Een 51-jarige Groninger is zaterdagavond in Delfzijl binnen vier uur drie keer betrapt op rijden onder invloed. De man uit het nabijgelegen dorpje Godlinze werd om 18:00 uur voor het eerst aangehouden. Hij had op dat moment drie keer de toegestane hoeveelheid in zijn bloed, waarop de politie zijn rijbewijs afnam.

Anderhalf uur later werd de man opnieuw betrapt, niet ver van de eerste plek. Het alcoholpromillage in zijn bloed was nog nauwelijks gedaald. Desondanks liet de politie hem opnieuw gaan. Toen de politie de Godlinzer om 22:00 uur opnieuw in een auto aantrof was zij echter niet meer zo coulant. Het alcoholgehalte van de beschonken man bleek in de tussentijd zelfs gestegen te zijn. De politie nam de auto in beslag. De hardleerse man mocht na verhoor te voet huiswaarts keren.

[update] Vijf doden door ongeval bij Almelo

dimage, keetar, r_one en mistermaniac hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een ongeval op de A35 tussen Enschede en Almelo ter hoogte van de Henriëtte Roland Holstlaan zijn vanochtend rond 05:30 uur vier mensen om het leven gekomen. De auto waar ze inzaten botste tegen de vangrail en vloog in brand. De weg is afgesloten.

De brandweer moet de auto nog bergen, maar de politie gaat er volgens de woordvoerster van uit dat de vier inzittenden zijn overleden. Ook de verbindingsweg van de snelweg A1 (Apeldoorn-Hengelo) naar de A35 richting Almelo is ter hoogte knooppunt Azelo afgesloten.

Update 16.05
Bij het ongeval zijn niet vier, maar vijf mensen om het leven gekomen. Het wrak waarin zij zaten, is inmiddels geborgen. Hierbij werd het Rampen Identificatie Team werd ingeschakeld. De politie heeft een vermoeden van de identiteit van de slachtoffers, maar zij verwacht dat het zeker tot morgen duurt voordat zij zijn geïdentificeerd.

Update 20:35
De slachtoffers zouden allemaal uit Zeewolde komen. Volgens kennissen gaat het om vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot 22 jaar. Ze waren op de terugweg na een avondje uit. Vanuit Zeewolde is vanmiddag een stoet van vijftien auto's naar Almelo gereden om ter plekke bloemen neer te leggen. In het jongerenontmoetingsruimte 'Get Down' in Zeewolde worden bekenden van de slachtoffers opgevangen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Zeewolde in het nieuws komt door een dodelijk ongeval waarbij jongeren betrokken zijn. Op 3 oktober kwamen twee jongeren uit Harderwijk en een jongen uit Zeewolde om bij een scooterongeval op de Zeewolderdijk.

Jongeren Zeewolde
Jongeren uit Zeewolde bezoeken de plek waar
hun dorpsgenoten vanochtend omkwamen


'Supervliegtuig' in januari te bewonderen

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Europese vliegtuigbouwer Airbus zal half januari haar nieuwe vliegtuig A380 presenteren. Tot nu toe was alleen bekend dat dit aan "het begin van het jaar" zou worden gedaan. Het nieuwe vliegtuig is bijzonder omdat het zeer groot is. Er kunnen 555 passagiers in worden vervoerd.

Bronnen rondom Airbus melden dat de exacte datum 18 januari wordt, maar dit is nog niet bevestigd. In Toulouse zal het bedrijf haar nieuwe toestel voor het publiek presenteren. De assemblage van het eerste testmodel begon in mei van dit jaar. Volgend jaar maart zal de eerste proefvlucht plaatsvinden.

Volgens topman Forgeard van het bedrijf zal het nieuwe toestel de 747 van de Amerikaanse concurrent Boeing "wegvagen".

Airbus A380
De Airbus A380 in de lucht (computeranimatie)

[update] Omstreden verkiezingen in Wit-Rusland

Wit-Rusland kiest vandaag een nieuw parlement. De Wit-Russen kunnen een keuze maken uit 350 kandidaten, die kans willen maken op de 110 beschikbare zetels. Het merendeel van de kandidaten steunt president Alexander Loekasjenko. In het huidige parlement heeft de oppositie slechts vier zetels.

Gelijktijdig met de parlementsverkiezingen wordt ook een referendum gehouden over een mogelijke derde termijn voor de Loekasjenko. Volgens de grondwet van de republiek mag een president maximaal twee termijnen uitdienen, maar Loekasjenko, bijgenaamd 'de laatste Europese dictator', wil meer. In het referendum vraagt hij zijn bevolking toestemming om het grondwetsartikel te kunnen wijzigen.

Door de autoritaire regeerstijl van de president, raakt Wit-Rusland steeds meer in een isolement. Toch lijken de burgers dat geen probleem te vinden. "We hebben het goed, ik vertrouw Alexander", aldus een vrouw die zojuist haar stem had uitgebracht. Loekasjenko, die sinds 1994 aan de macht is, is vooral populair geworden met zijn belofte de corruptie uit te roeien en de zekerheid uit het communistische tijdperk terug te brengen.

Internationaal is er twijfel gerezen over het eerlijke verloop van de verkiezingen. De Verenigde Staten lieten bij monde van de woordvoerder Buitenlandse Zaken weten: "Op grond van de aanhoudende inbreuken op de mensenrechten en democratie door de overheid, twijfelen we er ernstig aan dat de verkiezing in Wit-Rusland in overeenstemming met internationale democratische standaarden plaats zal hebben".

Update 20:07
Volgens een exit-poll heeft een meerderheid van 76% van de Wit-Russische bevolking voor een derde termijn van Loekasjenko gestemd. De officiële uitslag wordt pas morgen verwacht.

Alexander Loekasjenko
De omstreden Wit-Russische president Alexander Loekasjenko

THE GREATEST PRESIDENT SINCE GENERAL PATTON!!

quote:
Hello my name is Jake and I made this webpage to support George W. Bush for president. Take a look at this webpage to find out more about our president and why he is the best president of America. This webpage is actualy more like a fan page because Bush will be elected again so easy that it doesnt even matter if we vote or not. So just take a look and see why George W. is the greatest!

W4prez. Check vooral die heersende strips!

Sarah Ferguson poseert naakt voor goed doel

Sarah Ferguson, de ex-echtgenote van de Britse prins Andrew, heeft naakt geposeerd voor een nog te verschijnen boek. De opbrengsten van het boek, waar ook foto's in zullen staan van Kate Moss en Rachel Hunter, komen ten goede aan de aidsstichting van Elton John.

Volgens een vriend van 'Fergie' zijn de foto's "erg mooi gemaakt. Ze zijn bijzonder smaakvol, anders had zij ze ook niet laten maken". Op de foto draagt de Duchess of York enkel een paar sieraden en schoenen met hoge hakken.

Sarah Ferguson

Zwendelaar 'behekst' huis schoonouders

Een 32-jarige Oostenrijker is door de politie opgepakt wegens zwendel. De man probeerde zijn schoonfamilie over te halen te verhuizen, door net te doen of het in hun woning spookte.

De man veroorzaakte op verschillende plaatsen in het huis kleine brandjes of gooide op zolder verscheidene opgeslagen spullen door de ruimte. Hij vertelde de bijgelovige ouders van zijn 17-jarige vriendin dat er een klopgeest in het huis rondwaarde. Hij wist de familie zo bang te maken dat ze zelfs een priester en twee uitdrijvers inschakelden. Daarnaast takelde de 42-jarige, lichamelijk gehandicapte moeder zo af, dat ze in een kritieke toestand terecht kwam. Ze zag uiteindelijk geen andere oplossing dan het huis te verkopen. Dit kon echter voorkomen worden doordat de zwendelaar betrapt werd.

Volgens de gendarmerie wilde de werkloze man door de verkoop van het huis flink wat geld opstrijken. Ook hield hij mogelijk rekening met een door de spanningen veroorzaakte dood van de vrouw, wat zou leiden tot een erfenis.

Haagse Tramtunnel feestelijk geopend

Dahei stuurde ons via de nieuws-submit en het feedbackforum het volgende herschreven bericht:

Icoon Binnenlands nieuws In Den Haag is zaterdag na jaren van tegenslag de beruchte tramtunnel feestelijk geopend. Minister van Verkeer en Waterstaat Peijs heeft door middel van een grote gong de eerste tram toegang verleend tot de tunnel. Hoewel de tunnel in juni al opgeleverd werd, was zij pas vanaf zaterdag toegankelijk voor al het publiek.

Van de tramtunnel maken de trams op de lijnen twee, drie en zes gebruik, waarbij twee haltes worden aangedaan. Halte Spui, één van de twee haltes en tevens de grootste, is voorzien van een parkeergarage. Beide haltes zijn licht en ruim van opzet, om zo het gevoel van veiligheid te garanderen.

Om vochtproblemen zoals die in het verleden optraden te voorkomen zijn de perrons gemaakt van hout, vacuüm verlijmd. De wanden van steen hebben het uiterlijk van een grot. De tunnel is overigens zeer goed verlicht.

Belangstellenden konden zaterdag gratis door de tunnel reizen. Trambestuurders moesten een speciale cursus volgen om door de tunnel te mogen rijden. Al gauw werden de eerste grappen gemaakt als: "Ladies and gentleman, your lifevests are under your seat" werd door de passagiers zeker gewaardeerd. Bij de opening hoorde ook een feestje en daarom traden diverse bands waaronder D.I.S.C.O en Direct op.


De tramtunnel tijdens de bouw. Het totale project heeft 237 miljoen euro gekost, 108 miljoen meer dan begroot.

Davydenko wint in Moskou

De Rus Nikolay Davydenko heeft de strijd om de Kremlin Cup gewonnen.

De als achtste geplaatste Davydenko was in de finale te sterk voor Brit Greg Rusedski, setstanden waren 3-6, 6-3 en 7-5.

Bij de stand 4-5 in de beslissende derde set liet Rusedski twee matchpointen liggen, en daarna nam de Rus het heft over en trok de wedstrijd naar zich toe.

De winst van de Kremlin Cup was de tweede toernooizege van Davydenko van dit seizoen. In mei was hij ook al de sterkste bij het toernooi in München.

Japanners brengen wonderfornuis op de markt

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een vetarm dieet is niet meer nodig dankzij deze uitvinding. De grote Japanse fabrikant Sharp heeft een wonderfornuis ontworpen, waarmee aanzienlijk meer vet uit voedsel kan worden gehaald dan door apparaten die daar nu voor op de markt zijn. In Japan is het fornuis inmiddels op de markt verkrijgbaar.

Naar eigen zeggen zorgt het fornuis automatisch voor maaltijden met een lager vetgehalte. Dit zou op eigen kracht gebeuren, doordat voedsel wordt bewerkt met stoom die is verwarmd tot 300 graden celsius. Hierdoor wordt het vet vloeibaar en vervolgens afgevoerd door de condensatie van de afgekoelde stoom.

Proeven hebben aangetoond dat 59 procent van het vet uit een stuk varkensvlees kan worden gehaald. Het maximaal haalbare tot nu toe was 44 procent. Ook het zoutgehalte zou worden verminderd.

Het is nog niet bekend wanneer het wonderfornuis in Europa op de markt zal verschijnen.

Londen klaagt radicale imam aan

Icoon Buitenlands nieuws Justitie in Groot-Brittannië heeft de radicale moslimleider Abu Hamza aangeklaagd wegens terreurdaden. Hamza werd in mei op verzoek van de Verenigde Staten gearresteerd. Daar wachten hem ten minste elf aanklachten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de rechter dinsdag een besluit zou nemen over de mogelijke uitlevering van Hamza aan de Verenigde Staten. Dit is nu echter uitgesteld in afwachting van het onderzoek naar de Britse aanklachten.

Op welke gronden Hamza nu moet voorkomen in Engeland is nog niet bekend, maar Scotland Yard probeerde hem deze zomer al aan te klagen voor het steunen van Al-Qaida met financiering, recrutering of logistiek. Hamza was werkzaam bij de groep 'Supporters of de Sharia'.

Centraal bij deze activiteiten stonden de ophitsende preken van de radicale imam. Gedurende lange tijd gaf hij leiding aan de Finsbury Park-moskee. Binnen de muren van het islamitische gebedshuis predikte hij met regelmaat haatzaaiende teksten tegen Groot-Brittannië en het westen in het algemeen. De moskee was de laatste jaren uitgegroeid tot een broeinest van radicalisme en werd onder meer bezocht door 'schoenbomverdachte' Richard Reid en door een aantal extremisten die een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs zouden hebben beraamd.

Sindsdien mocht de imam niet meer prediken in de moskee. Dat deed hij vervolgens op straat, waar hij zijn volgelingen toesprak. Zelf zegt Hamza al-Masri een groot bewonderaar te zijn van Bin Laden, maar heeft hij nooit mensen gerekruteerd voor Al-Qaida.


De radicale imam Hamza al-Masri

De strijd om het constructeurskampioenschap

In aanloop op de laatste race van dit seizoen volgt hier een overzicht van de mogelijkheid tot stuivertje wisselen binnen het constructeurskampioenschap. In het rijderskampioenschap is eigenlijk alleen de eerste plaats van belang, maar bij de constructeurs bepaalt de positie op de ranglijst welke pitbox het team volgend seizoen toegewezen krijgt. Er zijn nog maximaal 18 punten te behalen de komende race.

Ferrari staat 138 punten voor op de nummer twee en is dus al zeker van de eerste plaats.

1Scuderia Ferrari254

Daaronder leek het nog spannend te worden, maar de strijd is daar min of meer al gestreden sinds het goede resultaat van BAR bij de Japanse GP. Renault kan BAR alleen nog inhalen door in ieder geval eerste te worden, waarbij BAR weinig tot geen punten haalt.

2BAR Honda116
3Renault F1100

Hoewel de nummer vier, Williams, te ver achter loopt om Renault nog in te halen is er wel een (erg) kleine kans voor McLaren om de dertien punten achterstand in te halen.

4BMW Williams F174
5McLaren Mercedes61

Het Sauber team, het hele jaar al solide, zit vast aan zijn 6e plaats.

6Sauber Petronas33

Onderaan de lijst zijn gezien de kans van de teams om veel punten te scoren geen veranderingen meer mogelijk tenzij er een klein mirakel plaats vind. Alleen Toyota maakt nog kans om Jaguar voorbij te gaan.

7Jaguar Racing10
8Toyota Racing9
9Jordan Ford5
10Minardi F11

Buttiglione hekelt 'anti-christelijke inquisitie'

Icoon politiek buitenland nieuws De Italiaanse omstreden kandidaat-Europees Commissaris voor Justitie, Rocco Buttiglione, is van mening dat er momenteel een haatcampagne tegen hem gevoerd wordt. Daarbij verwijt Buttiglione een deel van het Europees parlement een "anti-christelijke inquisitie" te voeren. Een aantal europarlementariërs is tegen zijn benoeming vanwege zijn religieuze overtuigingen.

Buttiglione, een conservatieve katholiek, deed zijn uitlatingen vandaag tijdens een vraaggesprek met de krant Corriere della Sera. "Het komt erop neer dat je je dient aan te passen aan een nieuwe leer, die gepaard gaat met een nieuwe ketterjacht en die dit maal tegen christenen is gericht. We lijken te worden geconfronteerd met een soort 'Berufsverbot' tegen christenen", zo zei hij. Daarbij zei hij het Duitse woord voor mensen die vanwege een bepaalde overtuiging niet meer in dienst van de overheid mogen werken.

Rocco Buttiglione wordt door veel leden van het EP als niet geschikt bevonden, vanwege zijn houding ten opzichte van de 'herenliefde'. Hij beschouwt homofilie als een zonde, en vrouwen dienen volgens hem om kinderen te baren. Het Parlement wil dat aankomend voorzitter Barroso van de Europese Commissie nu zelf conclusies trekt uit de negatieve aanbeveling over kandidaat-commissaris Buttiglione.

Komende week beslist aankomend voorzitter Barroso van de Europese Commissie wat er met de vroegere medewerker van de paus moet gebeuren.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 42)

SubheaderDe achtste en meest turbulente speelronde van de Holland Casino Eredivisie tot dusver zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.Uitslagen
Vrijdag 15 oktober
De Graafschap - AZ (1-3)

Zaterdag 16 oktober
ADO Den Haag - PSV (0-2) wedstrijd in 81e minuut definitief gestaakt
FC Den Bosch - RBC Roosendaal (2-1)
Ajax - sc Heerenveen (1-3)

Zondag 17 oktober
Roda JC - Feyenoord (0-2)
Vitesse - NAC Breda (1-2)
RKC Waalwijk - NEC (2-2)
FC Groningen - FC Utrecht (3-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 76101923-5
2. Feyenoord 86111924-8
3. FC Utrecht85121617-10
4. Ajax84311520-11
5. AZ 84311516-10
6. sc Heerenveen 84131314-14
7. NAC Breda84131315-22
8. RKC Waalwijk 83231112-9
9. Vitesse83231113-12
10. NEC 83231110-9
11. Willem II 7313109-13
12. Roda JC83141013-16
13.FC Den Bosch822487-18
14. FC Groningen814379-11
15. FC Twente712459-11
16. ADO Den Haag711547-14
17. RBC Roosendaal 8116410-24
18. De Graafschap 803538-19

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (17/10/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Roda JC - Feyenoord (0-2)
59' Kuijt 0-1
90+3' Kalou 0-2

Geel: Sergio (Rod), Brouwers (Rod), Saidi (Fey)

Vitesse - NAC Breda (1-2)
35' Boussaboun 0-1
38' Cornelisse 0-2
44' Janssen 1-2

Rood: Giuscevic (Vit, elleboogstoot/59')
Geel: Fränkel (Vit), Jansen (Vit), Boussaboun, Slot, Gudelj, Collen, Zonneveld (allen NAC)

RKC Waalwijk - NEC (2-2)
22' Hoogendorp 1-0 (pen)
36' Takak 2-0
45' Boutahar 2-1
66' Wielaert 2-2 (pen)

Geel: Schreuder, Teixeira, Greene (allen RKC), Ebbinge (NEC), Wisgerhof (NEC)

FC Groningen - FC Utrecht (3-0)
11' Seedorf 1-0
61' Hugo 2-0
72' Elshot 3-0

Geel: Matthijs, Salmon, Fledderus (allen Gro), Tanghe (Utr), Cornelisse (Utr)

Bekijk de huidige stand

Stadler nieuwe Ironman

De Ironman, de zwaarste triatlon ter wereld, werd dit jaar gewonnen door de Duitser Normann Stadler. Hij was maar liefst tien minuten sneller dan topfavoriet Peter Reid. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Nina Kraft.

1797 atleten, waarvan ongeveer een vierde vrouwen, uit 48 verschillende landen, verschenen zaterdagmorgen aan de start voor de Ironman te Hawaii, klaar om 4 kilometer te zwemmen, 180 kilometer te fietsen en als afsluiter nog de marathon te lopen.

De beslissing werd gemaakt in het fietsonderdeel. Stadler beukte tegen de stevige wind in en bouwde stuk voor stuk zijn voorsprong uit. De terugval in het looponderdeel bleef uit, en zo werd Stadler de verrassende winnaar, voor de Ironman van 2003, Peter Reid. de Duitser Faris Al-Sultan werd mooi derde.

Ongeveer een uur later als de Duitser Sadler, kwam zijn landgenote Nina Kraft als snelste vrouw over de meet. Samen met haar op mochten Natascha Badmann en Heather Fuhr het podium preiken.

'Speler FA Premiership test positief'

De Engelse krant The Mail on Sunday meldt dat er een voetballer uit de Premier League positief heeft getest op het gebruik van doping.

Om juridische redenen houdt de krant de naam van de speler, de club waar hij voor speelt en het moment waarop de controle plaats had geheim. De FA, de Engelse voetbalbond, wilde zondag niet reageren op de beweringen.

Voor het begin van dit seizoen had de bond bekendgemaakt dat ze het aantal dopingcontroles in de Engelse competities met maar liefst 20 procent gingen verhogen. Aanleiding was de gemiste dopingtest van Rio Ferdinand, verdediger van Manchester United, die voor het vergrijp acht maanden geschorst werd.

Einduitslag FOK! WBmanager

De eindzege in de Wereldbekermanager is opgeeist door TheCliffhanger. Deze user wist op de valreep een achterstand van 52 punten om te buigen in een zege. jmherder is hier het slachtoffer van. Een podiumplek is er eveneens voor joostwit, die met een goede laatste score (152 punten) drie plaatsen klom. Hamilton moest een veer laten en ziet zichzelf terug op de zesde plaats. De volledige eindrangschikking vind je hier.

De zege in de subleagues gaat als verwacht naar Rijnsteeg. Zij waren uiterst sterk. In de laatste ronde deden Piranha IT en LekkerHardFietsen het ook goed, maar dit leidde niet tot een topklassering. De crewrenners -crew van FOK!- en #ftr completeren het podium.

We feliciteren TheCliffhanger met zijn zege. Hij wint een kunstwerk ter waarde van 49 euro aangeboden door Sparts.nl. Alle andere deelnemers willen we bedanken voor hun deelname. Indien je feedback hebt over de opzet van het spel of andere opmerkingen laat het ons weten dan zullen we deze meenemen.

Komend jaar zien we je graag weer terug bij een ProTourmanager. Wij vonden het erg leuk om het mogelijk te maken, tot ziens!

FOK!Managercrew


Einduitslag FOK! WBmanager

1TheCliffhanger2892
2jmherder2849
3joostwit2831
4Ambrosius2797
5Arcee2792
6Hamilton2785
7Lortnoc2765
8Dennis_L2678
9_asterix_2633
10cheijne2592
11Pace2584
12spencer-832578
13mbn2574
14okee62573
15Rockshox12535
16HassieB2506
17Vogelman2502
18Treebeard2500
19stevenloyens2493
20Chi6662483
21watse2475
22MSNMGH2469
23freenske2464
24Trois_Stickpoisson2450
25Bartoli2447
26wielkefrissen2438
27Bouncer20022427
28polopolo2422
29qwerty742416
30ESL2399

Punten Ronde van Lombardije

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zo ook de kilometers die de renners naar Como brengen. Michael Boogerd kwam net tekort, hij was niet de enige.

Een lastige koers de Ronde van Lombardije. Een wedstrijd op het moment dat menig wielrenner de remmen al inknijpt. Sommige mannen houden echter van het naseizoen. De Nederlanders deden het nog opperbest, ook een meevaller voor de deelnemers aan deze manager. De laatste ronde bracht een gering aantal punten met zich mee, maar ze deden er wel toe.

De dagzege was voor gerdoor, die 232 punten behaalde. Een kolossaal aantal gezien de diversiteit aan renners in de uitslag. grunge-metal deed niet veel mee dit seizoen, maar met 220 punten toont hij aan dat hij volgend seizoen bij meer meedoen eveneens een kanshebber is. rikhesseling en RoyalRoy pakten een derde plaats.

Duitse tv wil 'Big Brother for ever'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse krant Welt am Sonntag meldt dat in Duitsland een 'levenslange Big Brother' ('Großen Bruder endlos') op komst is. Vanaf maart 2005 moet de realityshow van start gaan vanuit een speciaal daarvoor gebouwde stad, waar kandidaten gedurende verschillende decennia zouden kunnen leven.

'Big Brother for ever', dat uitgezonden gaat worden op RTL2, krijgt een leefruimte van ongeveer 4.000 vierkante meter met onder meer een markt, een kerk, winkels en een klein bos. 24 uur per dag moeten de deelnemers in de gaten worden gehouden middels 100 camera's en 120 microfoons. De kandidaten zouden werkloos moeten zijn en voor het oog van de camera zouden de deelnemers ondere andere talen of een beroep kunnen leren. Ook wordt gehoopt dat er gezinnen gesticht worden.

De 24-jarige Jerry Boejaoui, een voormalig "Big Brother"-deelnemer, zou graag met zijn 21-jarige vriendin die hij tijdens de show leerde kennen, plaats willen nemen in 'BB for ever'. ''Het leven in Big Brother was zoals in een sprookje, zo fantastisch. Ik zou er graag samen leven met mijn vriendin. Daar zullen we trouwen en kinderen hebben'', zegt hij enthousiast in de Duitse krant.

-
Artikel in de Welt am Sonntag.
Big Brother Duitsland 2004.

Baby overleden na mishandeling

ronduit84 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is zaterdagmiddag een achttien maanden oude baby overleden vanwege verwondingen die hij had opgelopen door mishandeling. Dat heeft een woordvoerster van de politie zondag laten weten. De politie heeft vrijdagmiddag al de 21-jarige vriend van de moeder van het jongetje aangehouden in verband met de mishandeling.

De moeder van het kind had samen met buren de alarmdiensten gewaarschuwd omdat de baby met ademhalingsproblemen kampte. Na reanimatie werd het kind met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar meerdere verwondingen werden geconstateerd.

Dit leidde vrijdagmiddag tot de aanhouding van de verdachte vriend. Vandaag zal hij verder verhoord worden en zal er sectie op het lichaam van de baby worden verricht. Over een mogelijk motief heeft de politie nog niets bekendgemaakt.

De Tokkies beleven succesvol debuut

Icoon Binnenlands nieuwsGisteravond vond in discotheek 2-Night in Delfzijl het eerste optreden plaats van de inmiddels beroemdste familie van Nederland, de Tokkies. Het publiek was laaiend enthousiast en het optreden een groot succes.

"Tokkie, Tokkie, Tokkie!" De naam van de familie was gisteravond in de Delfzijlse discotheek duidelijk te horen, het publiek scandeerde massaal de naam van de beroemdste familie van Nederland. Hanna Tokkie probeerde de hype rondom haar gezin enigszins te relativeren. "Beroemd hoor je te worden door te goochelen of artiest te zijn, maar niet doordat je je huis bent kwijtgeraakt", aldus Hanna.


De 'huiskamer' van de Tokkies in discotheek 2-Night

Tot het einde van dit jaar zitten de Tokkies helemaal volgeboekt, voor het bedrag van 1775 euro zijn ze voor volgend jaar wellicht wel te boeken. Voor meer foto's van het eerste optreden van de Tokkies kan je hier terecht.

Rossi wederom kampioen MotoGP

Valentino Rossi heeft voor het vierde jaar op rij de motortitel in de MotoGP klasse veroverd. In de door hem gewonnen GP van Australië deed hij dit voor het eerst met een Yamaha motor, voorheen reed hij een Honda.

Lange tijd leek Sete Gibernau de GP van Australië te kunnen winnen, maar Rossi stak hem in de voorlaatste ronde voorbij. Door de zege werd de Italiaan onbereikbaar voor Gibernau. De Spanjaard zag zo zijn hoop vervliegen. Voor Rossi smaakte de overwinning extra zoet. Voor de vierde maal op rij het kampioenschap voor hem.

In de 250cc-klasse was het Daniel Pedrosa, een 19-jarige Spanjaard, die met een vierde plaats de wereldtitel zeker stelde.


Tussenstand MotoGP
1 Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 279 pnt *
2 Sete Gibernau (Spa/Honda) 244 pnt
3 Max Biaggi (Ita/Honda) 197 pnt
4 Alex Barros (Bra/Honda) 155 pnt
5 Colin Edwards (VSHonda) 149 pnt
6 Makoto Tamada (Jap/Honda) 139 pnt

* verzekerd van wereldtitel

Deelraad PvdA: bakkers open met ramadan

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

De PvdA-fractie in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes vindt dat bakkers tijdens de ramadan op zondag open moeten kunnen zijn. Tijdens de islamitische vastenmaand mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten. Wanneer de nacht is gevallen, wordt vaak uitbundig en met veel gasten gegeten. ''Vers brood hoort daar natuurlijk bij'', meent de PvdA.

Nu worden tijdens de ramadan in De Baarsjes de zondagen tot koopzondagen uitgeroepen. Met deze maatregel omzeilt men de winkelsuitingswet. PvdA-deelraadvoorzitter Arco Verburg vindt dat dit eigenlijk voor de hele stad zou moeten gelden, om oneerlijke concurrentie te voorkomen.

De voorzitter van de Nederlandse Moslimraad, Derwisj Maddoe, ziet echter helemaal geen noodzaak om bakkers op zondag open te laten gaan, zeker niet op regionaal of zelfs landelijk niveau. ''Veel van de gerechten die na zonsondergang worden gegeten tijdens de vastenmaand, kunnen thuis worden bereid''. Voor Turkse of Marokkaanse bakkers vindt de voorzitter het voorstel prima. ''Maar je moet Nederlandse bakkers niet dwingen open te blijven voor een islamitisch feest. Een maatschappij heeft een rustdag nodig, wat in de Nederlandse maatschappij op zondag valt. Er is geen reden om daar aan te tornen, ook niet tijdens de ramadan'', aldus Maddoe.


'Vers brood tijdens de ramadan'

Bush blijft op voorsprong in peilingen

In de laatste peilingen in de Verenigde Staten blijft zittend president George Bush een voorsprong houden op senator John Kerry. De voorsprong varieert van 2 tot 4%.

De nieuwste Reuters/Zogby-poll toont dat Kerry zijn achterstand van 48 tegen 44% heeft teruggebracht tot 48 tegen 46%. De onafhankelijke kandidaat Ralph Nader staat op 1%. In 2000 kostten de stemmen die op Nader werden uitgebracht de Democraat Al Gore het presidentschap. Nader haalt namelijk voornamelijk zijn stemmen bij de Democraten vandaan.

Positief voor Kerry is dat de grote krant de New York Times zijn zijde heeft gekozen. De krant omschrijft het beleid van Bush als "rampzalig" en vindt dat hij de regering aan "radicaal rechts" heeft uitgeleverd. Zie ook: NYT achter John Kerry.

Miami Vice nu ook in de bioscoop

In de reeks verfilmde televisieseries kan Miami Vice natuurlijk niet ontbreken. Michael Mann (Heat, Collateral) is door Universal benaderd om de serie nieuw leven in te blazen en te vertalen naar het witte doek. Mann stond aan de wieg van de populaire tv-serie met Don Johnson als Sonny Crocket en Phillip Michael Thomas als Ricardo Tubbs in de hoofdrol.

De hoofdrollen gaan nu naar Colin Farrel en Jamie Foxx. De laatste werkte al met Mann samen in Collateral. Of Johnson en Thomas een rol of cameo krijgen is nog niet bekend.

De televisieserie was een wereldwijd succes. Van 1984 tot 1989 waren de belevenissen te zien van twee rechercheurs die Miami drugsvrij probeerden te houden. Kenmerkend voor de serie waren de pasteltinten in decor en kleding en de sportwagens waarin de hoofdrolspelers zich verplaatsten. Ook de muziek van Jan Hammer droeg bij aan het succes en 'Freeze, Miami Vice' werd zelfs een gevleugelde uitdrukking.

Sun
Snelle sportwagens en hippe pakken waren kenmerkend voor Miami Vice.

Stunting skater

Als je even beneden kijkt heb je een leuke Stunt gezien.

Ik heb het over skaters, skaters en stunts zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.
Je kent ze wel, alles waar je ook maar een trukje op kan doen wordt gedaan.

Wat hij doet is pas pijnlijk.

Hij lijdt pijn.
Zij (zijn vrienden) kijken vol afschuw toe.
Jullie vinden het maar vies.
En ik..., ik lach erom.Ben ik een sadist?

Trouwens, nog nooit zoveel shits en fucks gehoord in zo'n kort tijdsbestek.

Loeb wint WRC Rally kampioenschap

De Fransman Sebastien Loeb heeft zich in eigen land van het kampioenschap in de WRC formule verzekerd. In de Rally van Corsica werd hij tweede achter Markko Martin. Hij is daarmee onbereikbaar geworden voor de concurrentie met twee rally's voor de boeg.

Sebastien Loeb weet zich met de tweede plaats op het eiland Corsica zeker van de eindzege in de WRC. Naaste concurrent Petter Solberg kwam niet verder dan een vijfde plaats. Loeb kon zijn titel geen superglans meegeven door ook de hoofdprijs op Corsica op te eisen. Markko Martin was onnavolgbaar op de smalle en bochtige wegen van het eiland in de Middellandse zee.

Loeb wist dit seizoen de rally's van Monte Carlo, Zweden, Cyprus, Turkije en Duitsland te winnen. Enkel in de Rally van Mexico zette hij geen resultaat neer. Met Spanje en Australie nog voor de boeg is hij nu verzekerd van de titel. Wellicht dat de fransman zal proberen het aantal zeges boven dat van Solberg te brengen, die won er eveneens vijf dit jaar.


Uitslag Rally van Corsica
1 Markko Martin (Est/Ford) 4.11.51,4
2 Sébastien Loeb (Fra/Citroen) + 2.02,0
3 Carlos Sainz (Spa/Citroen) + 2.55,3
4 Marcus Grönholm (Fin/Peugeot) + 3.29,1
5 Petter Solberg (Noo/Subaru) + 5.06,3
6 Stephan Sarrazin (Fra/Subaru) + 7.09,1

Tussenstand WRC na 14 rally's
1 Sébastien Loeb (Fra) 108 pnt *
2 Petter Solberg (Noo) 78 pnt
3 Markko Martin (Est) 69 pnt
4 Carlos Sainz (Spa) 67 pnt
5 Marcus Grönholm (Zwe) 54 pnt
6 Francois Duval (Fra) 47 pnt

* verzekerd van kampioenschap

Cheboror wint marathon van Amsterdam

De Keniaan Robert Cheboror heeft de 29e marathon van Amsterdam gewonnen.

De Keniaan liep een nieuw parcoursrecord van 2:06.21, wat 18 seconden sneller was dan het oude record,dat vorig jaar door zijn landgenoot Willem Kipsang werd gelopen.

Cheboror liep de gehele wedstrijd aan de leiding, en was oppermachtig in Amsterdam. Alleen de Fransman El Hassan Lahssini kon de Keniaan lange tijd volgen, maar in de slotfase viel hij geheel terug en werd zelfs voorbij gelopen door William Kipsang, die op twee minuten finishde van de winnaar.

Beste Nederlander was Hugo van den Broek, die vijfde werd in een tijd van 2:12.08

Myskina wint Kremlin Cup

Anastasia Myskina is zondag de winnares van de Kremlin Cup geworden. In de finale versloeg de als derde geplaatste Russische haar landgenote Elena Dementieva in twee sets, 7-5 en 6-0.

Na een moeizaam begin van de wedstrijd, wist ze toch haar titel te prolongeren. Vorig jaar was de winnares van Roland Garros ook al de sterkste in Moskou.

Voor Myskina was het haar derde toernooizege van dit jaar. Naast Roland Garros won ze eerder ook al het Qatar Total Open.

Radio 538 niet meer welkom in Ermelo

De brandweer van Ermelo mag geen feestjes meer houden waarbij de 538 drive-inn-show betrokken is. Op 13 augustus draaiden de dj's Rick van Velthuysen en Lindo Duval op een personeelsfeestje van de brandweer op het parkeerterrein van sportcomplex Calluna in de Gelderse plaats. De gemeente kreeg daarop veel klachten over geluidsoverlast.

Burgemeester W. Omta van Ermelo heeft nu besloten dat de brandweer nu geen feestjes meer mag houden. "De klachten waren van een dusdanige aard dat ik geen toestemming meer verleen voor een volgend evenement."

Rick van Velthuysen schrijft op zijn weblog: "Als je ons uitnodigt, dan krijg je het geluid er gratis bij cadeau. Als omwonende weet je, dat dit slechts een éénmalig evenement is in de 'zoveel jaar'. Die wetenschap is blijkbaar niet genoeg voor enkele zeikerds uit Ermelo, die een volgend feestje in Ermelo onmogelijk hebben gemaakt."

Zeebeving zorgt voor paniek op Cyprus

Icoon Buitenlands nieuwsOp Cyprus heerste vandaag grote paniek nadat er vandaag een zeebeving plaatsvond. De beving had een kracht van 4,8 op de schaal van Richter, volgens de politie zijn er geen berichten van slachtoffers.

Het epicentrum van de beving lag zo'n dertig kilometer ten zuiden van de havenstad Limassol, onder de zeebodem. De beving werd in alle delen van het eiland gevoeld, aldus het seismologisch instituut van Nicosia. Naast de berichtgeving dat er geen slachtoffers zijn gevallen, is er ook niets gemeld over enige schade op het eiland.

Topdrukte op Schiphol door herfstvakantie

Schiphol heeft dit weekend met extreme drukte te maken. Nederlanders uit het noorden en het midden van het land die dit weekend herfstvakantie hebben gekregen, lijken deze massaal te gebruiken om de zon op te zoeken. Vrijdag kreeg de luchthaven al 47.500 vertrekkende reizigers te verwerken. Op een normale dag zijn dat er ongeveer 30.000.

Ongeveer 700.000 mensen zijn dit weekend op vakantie gegaan. De helft daarvan blijft in eigen land. "Onze zonbestemmingen zitten goed vol", zo zegt een woordvoerster van reisorganisatie Thomas Cook. Het aantal boekingen ligt bij het bedrijf deze maand tien procent hoger dan in oktober van vorig jaar.

Volgens reiskoepel ANVR is de drukte te danken aan het gure herfstweer in ons land. Daarbij zijn veel mensen van de zomer niet op vakantie geweest.

Motorrijdster (66) blijkt snelheidsduivel

Icoon Buitenlands nieuwsDe 66-jarige Johanna D. uit het Belgische Berlare zal haar motorfiets voorlopig even in de schuur moeten laten staan. De rechter heeft haar een boete opgelegd van 1500 euro en een rijverbod van zes maanden wegens een fikse overschrijding van de maximumsnelheid.

De vrouw scheurde vorig jaar met een snelheid van 105 kilometer per uur over de Gentsesteenweg in Dendermonde. De maximum toegestane snelheid die daar geldt is 50 kilometer per uur.

De Belgische, die deel uitmaakt van een motorclub en daar de oudste is, heeft zich voorgenomen het wat rustiger aan te gaan doen. Ze gaat volgend jaar een Yamaha 650 rijden in plaats van haar huidige Yamaha 750. "Die is minder zwaar, daar zal ik dan ook wat rustiger mee rijden", liet ze de rechter weten.

Ook dodelijk steekdrama in Zwitserland

Op dezelfde dag als de gruwelijke steekpartij in Naaldwijk, heeft ook in Zwitserland een vader zijn kind neergestoken met een mes. In een winkelcentrum pakte de man een stanleymes en sneed zijn driejarige zoontje de keel door. Het jongetje overleed gisteren in het ziekenhuis van Bern aan zijn verwondingen.

De 43-jarige dader uit Freiburg was kort daarvoor met zijn vrouw en kind bij de kinderbescherming geweest. Na een gesprek was hij in gespannen toestand weggegaan en had zich samen met zijn zoontje in het toilet van een nabijgelegen winkelcentrum opgesloten. Daar verwondde hij het kind met het mes en sneed zichzelf de polsen door.

Vader en zoon werden ogenblikkelijk naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar de peuter enkele dagen later overleed.

'Auteurswetgeving niet meer van deze tijd'

Icoon Digital nieuwsDe opkomst van nieuwe media, met toepassingen als weblogs, p2p-programma's en digital rights management, vereist een modernisering van de huidige auteurswetgeving. Dat is de conclusie van de aanwezigen op het symposium 'Alternatieve modellen voor auteursrecht', dat afgelopen vrijdag in Amsterdam werd gehouden.

Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm, één van de sprekers op het symposium, stelt dat de traditionele machtsverhoudingen tussen eindgebruiker, exploitant en auteur met de komst van bijvoorbeeld internet enorm zijn veranderd. "De consument is niet meer simpel eindgebruiker, maar is tegelijk auteur en exploitant geworden", stelt de raadsman. De belangrijkste aanleiding hiervoor is de opkomst van peer-to-peer-netwerken (p2p) als Kazaa en eDonkey en het groeiend aantal webloggers. "Traditioneel zijn vooral de rechten van de exploitanten benadrukt. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook de rechten van de consument aandacht krijgen?", aldus Alberdingk Thijm. De oplossing ligt volgens hem in elk geval niet in het opstellen van meer wetten en regels.

Volgens Paul Solleveld van de Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI) zit de entertainmentindustrie, exploitanten van muziek en film, niet te wachten op aanpassingen van de huidige regelgeving: "Het is duidelijk dat met de komst van p2p-diensten het handhaven een stuk lastiger is geworden, maar dat wil nog niet zeggen dat dan ook maar het auteursrecht moet worden aangepakt." Diverse Tweede-Kamerleden delen deze mening niet en zijn van mening dat de huidige auteurswetgeving dient te worden aangepast. Echter minister Donner (Justitie) sluit zich aan bij de entertainmentindustrie en stelt dat niets in het auteursrecht hoeft te veranderen. Tweede-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA): "Ik vind dat zorgwekkend. Hij heeft absoluut geen oog voor een gezonde balans tussen de rechten van consumenten en exploitanten. Het huidige recht houdt onvoldoende rekening met internet. Er moet iets veranderen." Over wie deze veranderingen zou moeten bewerkstelligen - de overheid of de markt - is men het niet eens. Een van de oplossingen is het gebruik van digital rights management (drm).

Een andere mogelijkheid is het gebruik van heffingen op lege beeld- en geluidsdragers, zoals nu het geval is. Juristen stellen dat beide mogelijkheden niet naast elkaar kunnen bestaan: "Het is óf drm óf heffingen". Europees neigt men naar het gebruik van drm, waardoor de huidige heffing op cd's en dvd's - bedoeld als redelijke tegemoetkoming aan de rechthebbenden - in Nederland wellicht niet zou kunnen worden gehandhaafd.

--
Meer informatie:
- Website symposium 'Alternatieve modellen voor auteursrecht;
- Rapport 'Auteursrecht en Informatiemaatschappij' (PDF) van het Ministerie van Economische Zaken;
- Onderzoek 'Cultuurpolitiek, auteursrecht en digitalisering’ (PDF) door TNO in opdracht van het ministerie van OC&W.

HSV ontslaat Toppmöller

De trainer van de Duitse club Hamburger Sv, Klaus Toppmöller, is door de club ontslagen.

Toppmöller wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club. Na acht competitiewedstrijden staat HSV op de laatste plaats in de Bundesliga, en won tot nu toe slechts twee wedstrijden. Inmiddels is oud-international Thomas Doll aangesteld als nieuwe trainer.

Toppmöller was eerder werkzaam voor VfL Bochum, 1.FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen, en was sinds oktober 2003 trainer bij HSV. Vorig jaar eindigde de club nog als achtste in de Bundesliga, maar dit seizoen wil het nog niet echt lukken.

Twee gewonden door brand in Ede

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Ede zijn gistermiddag twee mensen gewond geraakt bij een brand in een autostalling. Een 16-jarige jongen liep brandwonden op en een 36-jarige man ademde te veel rook in. Door de brand werden de werkplaats en de auto's die daarin stonden geheel verwoest.

Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat de 16-jarige en een 18-jarige man een maaimachine met brandstof wilden vullen. Hierbij knoeiden zij vloeistof, die in brand vloog. De 36-jarige was eveneens in de werkplaats, die vroeger dienst deed als stal, aanwezig. De 18-jarige bleef ongedeerd.

Aangezien de brand veel rook veroorzaakte, heeft de dierenambulance enkele honden in veiligheid gebracht. Zij verbleven in een nabijgelegen kennel. Ook enkele koeien moesten door de boer uit hun weiland gehaald worden, omdat door de brand asbest vrij kwam. Dit leverde volgens de brandweer geen gevaar op voor de volksgezondheid, maar het weiland moesten wel worden gereinigd. De manege die naast de autostalling gevestigd is, bleef dankzij kordaat optreden van de brandweer gespaard.

Sioux willen andere naam Crazy Horse

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse indianenstam Sioux wil dat de Parijse nachtclub 'Crazy Horse' van naam veranderd. Stamhoofd Alfred Red Cloud heeft gisteren een brief van die strekking overhandigd aan de directie van het etablissement. Hij laat weten dat zijn familie "beledigd is door dit gebrek aan respect voor hun cultuur en hun voorvader".

"Wanneer het gaat over 'Crazy Horse' roept dat herinneringen op aan de man die ons volk in de 19e eeuw heeft geleid en dapper tegen de Amerikaanse legers heeft gestreden, zodat wij volgens onze eigen tradities en cultuur konden blijven leven", zo gaat de brief verder. Crazy Horse, overleden in 1877, was één van de laatste stamhoofden die zich overgaf aan de blanke 'overheersing'.

Red Cloud geeft aan op televisie een documentaire over de beroemde stripclub te hebben gezien, waar dames veren op hun hoofd dragen. De verentooi maakt nog altijd deel uit van de traditionele haardracht van de Sioux. De indianenleider is er overigens niet op uit om de nachtclub te sluiten. "Het gaat om de naam, om het veranderen van de naam. Wanneer het nu niet lukt, kom ik terug, met meer stamhoofden. Misschien proberen we het dan ook via de rechter".

De directie van de 'Crazy Horse' heeft vooralsnog geen reactie gegeven.

Subheader
Alfred Red Cloud overhandigt zijn brief aan de 'Crazy Horse'-directie

'Noord-Korea beschikt al over kernwapens'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Volgens een woordvoerder van de Japanse regering is het kernwapenprogramma van Noord-Korea al voltooid. Om dit te bereiken zou Noord-Korea hulp hebben gehad van Pakistan. Het is voor het eerst dat het kernwapenbezit door Japan bevestigd wordt. Een Noord-Koreaanse woordvoerder liet vorige maand nog weten dat zijn land nooit met zijn kernwapenprogramma zou stoppen zolang de VS vijandig blijft ten opzichte van Noord-Korea.

"Noord-Korea is zo goed als klaar met de ontwikkeling van kernbommen", aldus regeringswoordvoerder Hiroyuki Hosada. Volgens hem hebben de Noord-Koreanen nog geen kernwapens op basis van uranium, maar heeft Pyongyang wel al de beschikking over een plutoniumbom. Die zou een kracht hebben vergelijkbaar met de bom die de Verenigde Staten aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op Nagasaki gooiden.

Hosada noemde de vermeende Pakistaanse hulp "een schande". De Pakistaanse atoomgeleerde Abdul Qadeer Khan heeft eerder dit jaar verklaard gegevens over het nucleaire programma van Pakistan gelekt te hebben naar onder andere Noord-Korea. Hij werd toen, samen met vier anderen, direct ontslagen door de Pakistaanse regering. Pakistan weigert het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) echter een gesprek aan te gaan met de geleerde.

Maleisiër experimenteert op kinderen

Pitbulleke en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Maleisische politie heeft een traditionele geneesheer gearresteerd op verdenking van het doen van medische experimenten op kinderen. Volgens Maleisische media ontvoerde de 52-jarige man de kinderen eerst, om ze vervolgens meerdere keren voor medische experimenten te gebruiken.

De zaak kwam aan het licht toen een 14-jarige jongen wist te ontsnappen, na drie maanden vast gezeten te hebben. Hij diende een klacht in tegen de 'geneesheer', waarop de politie een huiszoeking deed. Hierbij werden nog zeker achttien andere ontvoerde kinderen aangetroffen.

[UPDATE]Grand Theft Auto San Andreas multiplayer

Op de achterkant van de doos van Grand Theft Auto: San Andreas viel ons op dat er in plaats van 1 player zoals bij Grand Theft Auto 3 en Vice City 1-2 players staat.

Verder weten we natuurlijk niet hoe de multiplayer in zijn werk gaat. Ook of deze feature op de PC terugkomt is onbekend.

Gisteren kwam ook meer informatie vrij over de soundtrack van GTA:SA. Voorbeeldnummers van elk radiostation kun je op de officiële website beluisteren.

[Update]

Op het forum was het al te lezen, het blijkt een hoax te zijn.
Take 2 Spanje heeft laten weten dat er geen sprake is van een co-op modus.

Desert Combat Final voor BF1942 te downloaden

Gamedemon meldde ons via de nieuwssubmit dat de laatste versie van Desert Combat, namelijk Desert Combat Final, uit is gekomen.

Desert Combat is een zogenaamde mod voor Battlefield 1942. De game focust zich op conflicten in het Midden Oosten, van de tweede golfoorlog (Desert Storm in 1991) tot Somalië (Restore Hope in 1993). Op het moment is alleen de Desert Storm-campagne beschikbaar, waarbij met Amerikaanse en Iraakse troepen gevochten zal kunnen worden. De game borduurt voort op de principes van Battlefield 1942 maar biedt compleet nieuwe graphics en voertuigen. De 361MB grote mod focust zich volledig op de online multiplayermodus en is gratis te downloaden bij fileplanet. De mod biedt spelers nieuwe voertuigen, skins, geluiden, maps en meer. Let er echter wel op dat je voor deze mod allereerst Battlefield 1942 en de 0.7-versie (591MB) van Desert Combat geïnstalleerd moet hebben.

Tsjetsjeense premier wil Disneyland

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de pro-Russische premier Sergej Abramov van Tsjetsjenië ligt komt er een Disneyland in zijn land. "We hebben nu een fundamentele overschakeling gemaakt van het principe van wederopbouw naar het principe van ontwikkeling", aldus Abramov op een persconferentie over de herstructurering van de verwoeste economie van de deelrepubliek.

Hij wil dan ook niet alleen een Disneyland bouwen, maar ook allerlei andere faciliteiten uit de grond stampen voor vrijetijdsbesteding. Zo denkt hij aan een voetbalstadion voor de voetbalclub Terek en een zwem- en entertainmentcentrum.

Man steekt eigen huis in brand bij hallucinatie

Een 37-jarige man uit Luik is opgepakt omdat hij zijn eigen appartement in brand heeft gestoken. De man dacht dat zijn moeder, die hij niet kan uitstaan, in het huis rondliep. Waarschijnlijk hallucineerde hij op dat moment. Zijn moeder was namelijk helemaal niet aanwezig. Een persoon moest na de brand met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Luikenaar heeft inmiddels bekend dat hij het appartement in brand heeft gestoken.

Ruimtesonde boort zich in Chinees woonhuis

mrmiddel herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende:

Een satellietsonde heeft in de Chinese provincie Sichuan, in het zuidwesten van China, een woonhuis verwoest. Het gevaarte raakte het gebouw bij terugkeer naar de aarde. Chinese staatsmedia meldden dat niemand gewond raakte en dat ook de capsule zelf niet beschadigd was.

De sonde behoorde tot een wetenschappelijke satelliet die achttien dagen rond de aarde had gedraaid. De door de staat gecontroleerde krant 'Youth Daily' relativeerde de ernst van het ongeluk: "De landingstechnologie van onze satellieten is zeer ontwikkeld. Het publiek hoeft zich hierover geen zorgen te maken."

New York Times vierkant achter John Kerry

mrmiddel herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende:

De Amerikaanse krant The New York Times heeft zich officieel achter de democratische presidentskandidaat John Kerry geschaard. In een lovend hoofdredactioneel commentaar onderbouwt de krant vandaag waarom Kerry de nieuwe leider van de VS moet worden. Dat The New York Times John Kerry steunt is geen verrassing, aangezien de krant vooral gelezen wordt in het democratische New York.

Het dagblad wijst er overigens op dat de steun voor Kerry vooral berust op de afkeuring van het beleid van Bush. Een tweede ambstermijn zou volgens de krant dan ook catastrofaal zijn: "Terugkijkend op de afgelopen vier jaar breekt ons hart bijna, zowel door de onnodig verloren levens als door de achteloos verspilde mogelijkheden. Telkens opnieuw nodigde de geschiedenis George Bush uit een heroïsche rol te spelen en telkens weer koos hij de verkeerde koers."

Poging verlenging contract Kuijt

In de winterstop zal Feyenoord een poging ondernemen het contract van Dirk Kuijt open te breken. Het huidige contract van de spits van Feyenoord loopt tot de zomer in 2007.

De goede vorm van Dirk Kuijt is bij de internationale clubs niet ongemerkt gebleven. Er was al onder meer belangstelling vanuit de hoek van Atlético Madrid. Gedurende zijn tweede seizoen bij Feyenoord is Dirt Kuijt al uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd doelpuntenmaker én aangever. In het Nederlands elftal heeft hij zelfs een basisplaats veroverd.

Als beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling wilt Feyenoord hem een verbeterd contract aan bieden en deze het liefst verlengen.

Davydenko en Rusedski naar finale Kremlin Cup

De finale van de Kremlin Cup in Moskou gaat tussen de Rus Nikolay Davydenko en de Brit Greg Rusedski.

De als achtste geplaatste Davydenko won in de halve finale van zijn landgenoot Mikhail Youzhny, setstanden waren 7-5, 6-7 en 7-5. Rusedski was in de andere halve finale te sterk voor de als derde geplaatste Slowaak Dominik Hrbaty, 6-4 en 6-3.

Op ATP=niveau speelden Davydenko en Rusedski één maal eerder tegen elkaar. In de eerste ronde van Roland Garros in 2003 was de Rus toen te sterk voor Rusedski.

Rozendaal wint eerste marathon Essent-Cup

De eerste schaatsmarathon van het seizoen, in Amsterdam, in de strijd om de KNSB/Essent Cup is gewonnen door Miel Rozendaal.

De schaatser uit Warmenhuizen versloeg in de eindsprint zijn twee medevluchters, Joost Juffermans en Jan van Oosterum die respectievelijk tweede en derde werden.

Bij de vrouwen ging de winst naar Gretha Smit, die in de slotfase van de wedstrijd uit het peloton ontsnapte. Daniëlle Bekkering won de massasprint, voor Mischa Coolen.

Stijlvolle screens van Square-Enix RPG Radiata Stories

Naast de bekende Final Fantasy en Dragon Quest series houdt Square-Enix zich gelukkig ook bezig met het uitgeven van andere RPG's. Een van de veelbelovende titels in ontwikkeling is de RPG Radiata Stories voor de PlayStation 2.

Allereerst zijn er maar liefst 150 verschillende personages, waarmee je een groep van maximaal 4 personen kan samenstellen. Ook zal je in het begin moeten kiezen om, of met Jack Russel, of met Ridley Timberlake te spelen. Dit levert natuurlijk grote verschillen op in het verhaal, dat dan ook zeer uitgebreid zal zijn. Als laatste zijn er natuurlijk de gevechten, zoals gezegd heb je een groep van vier en door middel van een Link System zal de held altijd verbonden zijn met zijn drie medestrijders.

Het spel kent een bijzonder stijlvolle grafische vormgeving en zal hopelijk vriend en vijand verrassen als het in het voorjaar van 2005 op de Japanse markt losgelaten wordt.

De officiële pagina is hier te vinden en is volledig in het Japans.


Ziektenkostenpremies stijgen mogelijk 13%

Icoon Algemeen nieuws In 2005 zal de ziektenkostenverzekering voor particulier verzekerden explosief stijgen. Zorgverzekeraars houden er rekening mee dat de kosten maximaal dertien procent zullen toenemen. Dit zal gebeuren indien minister Hoogervorst vasthoudt aan zijn plannen voor marktwerking in de ziekenhuiszorg.

Hoogervorst wil het huidige financieringssysteem omzetten, om zo op termijn de ziektenkosten terug te brengen. Hij hoopt dit te realiseren door marktwerking, maar Koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geeft aan dat de onzekerheden nog te groot zijn. Zij pleit ervoor het huidige systeem te handhaven.

Dit pleidooi heeft bij de minister geen kans. Volgens Hoogervorst is marktwerking is noodzakelijk om de kosten beter te gaan beheersen. "We zijn over die kostenstijging nog volop in gesprek met de verzekeraars", aldus zijn woordvoerster.

De verzekeraars hebben berekend dat de kostenstijging voor particulieren tussen de 3,5 en 8 procent zullen toenemen. Daarnaast stijgen de kosten sowieso met 5 procent, aldus ZN. Per saldo neemt de 'schadelast' dus toe met maximaal 13 procent.

Islamitisch Leger waarschuwt Italië opnieuw

Icoon Irak nieuws Italië is opnieuw door het Islamitische Leger in Irak gewaarschuwd. Wanneer Rome niet binnen afzienbare tijd alle Italiaanse soldaten, ondernemers en ambtenaren terugtrekt, dan zal hen éénzelfde lot overkomen als Enzo Baldoni. Hij werd in augustus door de militante moslimgroepering geëxecuteerd.

Afgelopen vrijdag verscheen de boodschap van het Islamitische Leger op een website. "Wij waarschuwen het Italiaanse volk en zijn regering opdat zij hun troepen, hun ondernemingen uit Irak terugtrekken," aldus de boodschap, want anders zal "iedere soldaat, iedere investeerder, iedere bedrijfseigenaar en iedere ambtenaar hetzelfde lot kennen" als de vermoorde journalist, geplaatst met foto's van hem.

1200 mensen bij stille tocht Naaldwijk

Icoon Binnenlands nieuws In Naaldwijk hebben naar schatting 1200 mensen deelgenomen aan de stille tocht, die was georganiseerd ter gedachtenis van het familiedrama dat zich donderdag afspeelde. Toen stak een 39-jarige man van Turkse afkomst een 37-jarige vrouw en drie van haar kinderen neer. De moeder overleed later in het ziekenhuis, één van de kinderen is nog altijd in kritieke toestand.

Burgemeester Van der Tak sprak van een "een indrukwekkende bijeenkomst met een grote opkomst." Van der Tak voerder samen met de wethouders de stoet aan, die vanaf een buurthuis naar de Händellaan trok, de plaats van het drama. Achter hen liepen familieleden en andere deelnemers.

Bij de ingang van de flat werden bloemen en waxinelichtjes neergelegd en witte ballonnen in de lucht gelaten. Medeleerlingen van basisschool Het Palet, waar het 12-jarige slachtoffer les kreeg, plaatsten een wit hart van gaas, met daarin bloemen verwerkt.

Chris Rock presenteert Oscars

Stand-up comedian en filmacteur Chris Rock is gevraagd om de 77-ste Oscar-show te presenteren. Na Billy Cristal, David Letterman en Whoopy Goldberg, die eerder de show presenteerden, moet Rock nu vooral de jonge kijkers gaan aanspreken.

Rock maakte zijn acteerdebuut in 'Beverly Hills Cop 2' en werd beroemd door zijn optreden in 'Saturday Night Live'. Verder speelde hij in 'Lethal Weapon 4' en 'Head of State'. Hij presenteerde eerder de MTV Movie Awards. De organisatie is zich bewust dat ze een controvresiele artiest in huis halen. Zo schuwt hij het F-woord niet en zal hij zijn mening ook niet onder stoelen of banken steken.

Rock werd in 1999 weggehoond door het publiek toen hij tijdens de show de Lifetime-Achievement Award voor Elia Kazan hekelde. Kazan zorgde decennia terug dat vele collega's niet aan het werk konden door ze aan te wijzen als communisten. Rock zei op het podium: 'Ik zag net Elia Kazan bij Robert De Niro staan, en jullie kunnen hem daar beter weghalen. De Niro haat ratten. Toen Kazan zijn ere-Oscar kwam ophalen werd hij begeleid door De Niro.

Sun
Chris Rock presenteert de Oscars.

Stadsradio Rotterdam in de problemen

Het personeel van Stadsradio Rotterdam is per direct ontslagen. De twintig werknemers, waarvan vier fulltime, moeten op zoek naar ander werk. De luistercijfers van het station zijn slecht, waardoor de advertentie-inkomsten daalden.

Manager Robert van Haarlem wil nog proberen de zender te redden. Mocht dit niet lukken, dan houdt Stadsradio Rotterdam eind dit jaar op te bestaan. Eerdere fusieplannen van Stadsradio Rotterdam met de regionale Omroep RTV Rijnmond liepen op niets uit.

Elf onthoofdingen in Irak

 al-ZarqawiDe groep van de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi heeft gezegd dat het gisteren maar liefst elf mensen heeft onthoofd. Alle elf zouden leden van de Iraakse politie en Nationale Garde zijn.

Op een van de voornaamste islamitische websites staat een verklaring van de groep 'Tawhid en Jihad'. Daarin staat te lezen: ''Alleen al vandaag waren onze broeders in staat elf afvalligen, verbonden aan de zogenaamde Nationale Garde en politie, te onthoofden.''

De moorden zouden zijn gepleegd in de Haifastraat in Bagdad. Daar wordt vaak gevochten tussen Amerikaanse troepen en opstandelingen.

De groep van Zarqawi onthoofdt geregeld mensen in Irak. Het laatste slachtoffer was de Brit Kenneth Bigley.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.