Al-Zarqawi zweert trouw aan Bin Laden

 al-Zarqawi Middels een verklaring op een internetsite heeft de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi trouw gezworen aan Osama Bin Laden. Zarqawi's verklaring werd namens de moslimterreurbeweging Tawhid wa al-Jihad geplaatst. In de verklaring wordt tevens een op handen zijnde samenwerking met het terroristennetwerk al-Qaeda van Bin Laden gemeld.

"We verklaren dat de Tawhid wa al-Jihad, zijn prins (al-Zarqawi) en de soldaten, trouw hebben gezworen aan de sjeik van de moedjahedien, Osama Bin Laden", zo luidt één van de citaten uit de verklaring. Opvallend is dat Al-Zarqawi openlijk zijn steun uitspreekt voor Bin Laden.

Tawhid wa al-Jihad is een islamitische terreurgroep. Zij wordt verantwoordelijk gehouden of heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor diverse bloedige aanslagen en onthoofdingen in Irak. In augustus dreigde de terreurgroepering Nederland te overstelpen met bloedige aanslagen. Bin Laden wordt verantwoordelijk gehouden voor de vernietigende aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington.