Barrichello wil niet langer 2e rijder zijn

Rubens Barrichello wil wereldkampioen worden in 2005. De Braziliaan zegt even snel te zijn als zijn Duitse teammaat Michael Schumacher. Het komend seizoen moet maar eens het seizoen van de 32-jarige Braziliaan worden.

Rubens Barrichello wil niet weer tweede viool achter Michael Schumacher spelen, maar zelf voor de wereldtitel gaan. Dat zei de Braziliaan aan de vooravond van de laatste Grand Prix van 2004 in de Duitse krant Bild am Sonntag: "Ik ben even snel als Michael Schumacher. Het wordt nu tijd dat ik de wereldtitel pak. Als ik de mindere van Schumacher was, zou ik mijn racepak inleveren en stoppen. Ik word niet betaald om de rol van nummer 2 te spelen. Ik word betaald om elk jaar beter te worden en de wereldtitel te veroveren. Met Ferrari. In het nieuwe seizoen ga ik alles doen om Schumacher te verslaan.”

Eerst wil Barrichello nog de Grand Prix van Brazili winnen, hij won nog nooit de Grand Prix in zijn thuisland: “Er zijn tijden geweest dat ik erg emotioneel was in de cockpit van mijn auto, maar tegenwoordig ben ik zo koel als een komkommer.”