Zwendelaar 'behekst' huis schoonouders

ChrisJX
Een 32-jarige Oostenrijker is door de politie opgepakt wegens zwendel. De man probeerde zijn schoonfamilie over te halen te verhuizen, door net te doen of het in hun woning spookte.

De man veroorzaakte op verschillende plaatsen in het huis kleine brandjes of gooide op zolder verscheidene opgeslagen spullen door de ruimte. Hij vertelde de bijgelovige ouders van zijn 17-jarige vriendin dat er een klopgeest in het huis rondwaarde. Hij wist de familie zo bang te maken dat ze zelfs een priester en twee uitdrijvers inschakelden. Daarnaast takelde de 42-jarige, lichamelijk gehandicapte moeder zo af, dat ze in een kritieke toestand terecht kwam. Ze zag uiteindelijk geen andere oplossing dan het huis te verkopen. Dit kon echter voorkomen worden doordat de zwendelaar betrapt werd.

Volgens de gendarmerie wilde de werkloze man door de verkoop van het huis flink wat geld opstrijken. Ook hield hij mogelijk rekening met een door de spanningen veroorzaakte dood van de vrouw, wat zou leiden tot een erfenis.