[update] Vijf doden door ongeval bij Almelo

dimage, keetar, r_one en mistermaniac hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een ongeval op de A35 tussen Enschede en Almelo ter hoogte van de Henriëtte Roland Holstlaan zijn vanochtend rond 05:30 uur vier mensen om het leven gekomen. De auto waar ze inzaten botste tegen de vangrail en vloog in brand. De weg is afgesloten.

De brandweer moet de auto nog bergen, maar de politie gaat er volgens de woordvoerster van uit dat de vier inzittenden zijn overleden. Ook de verbindingsweg van de snelweg A1 (Apeldoorn-Hengelo) naar de A35 richting Almelo is ter hoogte knooppunt Azelo afgesloten.

Update 16.05
Bij het ongeval zijn niet vier, maar vijf mensen om het leven gekomen. Het wrak waarin zij zaten, is inmiddels geborgen. Hierbij werd het Rampen Identificatie Team werd ingeschakeld. De politie heeft een vermoeden van de identiteit van de slachtoffers, maar zij verwacht dat het zeker tot morgen duurt voordat zij zijn geïdentificeerd.

Update 20:35
De slachtoffers zouden allemaal uit Zeewolde komen. Volgens kennissen gaat het om vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot 22 jaar. Ze waren op de terugweg na een avondje uit. Vanuit Zeewolde is vanmiddag een stoet van vijftien auto's naar Almelo gereden om ter plekke bloemen neer te leggen. In het jongerenontmoetingsruimte 'Get Down' in Zeewolde worden bekenden van de slachtoffers opgevangen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Zeewolde in het nieuws komt door een dodelijk ongeval waarbij jongeren betrokken zijn. Op 3 oktober kwamen twee jongeren uit Harderwijk en een jongen uit Zeewolde om bij een scooterongeval op de Zeewolderdijk.

Jongeren Zeewolde
Jongeren uit Zeewolde bezoeken de plek waar
hun dorpsgenoten vanochtend omkwamen