De strijd om het constructeurskampioenschap

In aanloop op de laatste race van dit seizoen volgt hier een overzicht van de mogelijkheid tot stuivertje wisselen binnen het constructeurskampioenschap. In het rijderskampioenschap is eigenlijk alleen de eerste plaats van belang, maar bij de constructeurs bepaalt de positie op de ranglijst welke pitbox het team volgend seizoen toegewezen krijgt. Er zijn nog maximaal 18 punten te behalen de komende race.

Ferrari staat 138 punten voor op de nummer twee en is dus al zeker van de eerste plaats.

1Scuderia Ferrari254

Daaronder leek het nog spannend te worden, maar de strijd is daar min of meer al gestreden sinds het goede resultaat van BAR bij de Japanse GP. Renault kan BAR alleen nog inhalen door in ieder geval eerste te worden, waarbij BAR weinig tot geen punten haalt.

2BAR Honda116
3Renault F1100

Hoewel de nummer vier, Williams, te ver achter loopt om Renault nog in te halen is er wel een (erg) kleine kans voor McLaren om de dertien punten achterstand in te halen.

4BMW Williams F174
5McLaren Mercedes61

Het Sauber team, het hele jaar al solide, zit vast aan zijn 6e plaats.

6Sauber Petronas33

Onderaan de lijst zijn gezien de kans van de teams om veel punten te scoren geen veranderingen meer mogelijk tenzij er een klein mirakel plaats vind. Alleen Toyota maakt nog kans om Jaguar voorbij te gaan.

7Jaguar Racing10
8Toyota Racing9
9Jordan Ford5
10Minardi F11