Twee gewonden door brand in Ede

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Ede zijn gistermiddag twee mensen gewond geraakt bij een brand in een autostalling. Een 16-jarige jongen liep brandwonden op en een 36-jarige man ademde te veel rook in. Door de brand werden de werkplaats en de auto's die daarin stonden geheel verwoest.

Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat de 16-jarige en een 18-jarige man een maaimachine met brandstof wilden vullen. Hierbij knoeiden zij vloeistof, die in brand vloog. De 36-jarige was eveneens in de werkplaats, die vroeger dienst deed als stal, aanwezig. De 18-jarige bleef ongedeerd.

Aangezien de brand veel rook veroorzaakte, heeft de dierenambulance enkele honden in veiligheid gebracht. Zij verbleven in een nabijgelegen kennel. Ook enkele koeien moesten door de boer uit hun weiland gehaald worden, omdat door de brand asbest vrij kwam. Dit leverde volgens de brandweer geen gevaar op voor de volksgezondheid, maar het weiland moesten wel worden gereinigd. De manege die naast de autostalling gevestigd is, bleef dankzij kordaat optreden van de brandweer gespaard.