FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 oktober 2004

Stille tocht voor verongelukte jongeren trekt 1000 mensen

Een spontane stille tocht ter nagedachtenis aan vijf jongeren die zondag omkwamen bij een verkeersongeval heeft vanavond ruim duizend mensen getrokken. Verschillende jongeren uit Zeewolde, waar het vijftal vandaan kwam, hadden vandaag via internet opgeroepen tot de tocht.

Met bloemen en fakkels werd vanuit het plaatselijke jongerencentrum Get Down een tocht gemaakt langs verschillende plekken waar jongeren regelmatig bijeenkomen. Het overlijden van de jongeren, een 17-, 19-, 20 -en 22-jarige man en een 20-jarige vrouw, heeft grote indruk gemaakt in het Flevolandse dorp. Daarbij was het de tweede keer in korte tijd dat Zeewolde in het nieuws kwam door een dodelijk ongeval waarbij jongeren betrokken zijn. Op 3 oktober kwamen twee jongeren uit Harderwijk en een jongen uit Zeewolde om bij een scooterongeval op de Zeewolderdijk.

Jongeren Zeewolde
Jongeren uit Zeewolde bezochten zondag de plek bij
Almelo waar hun vijf dorpsgenoten omkwamen


Hoe meer seks, hoe beter het sperma

Icoon Medisch nieuws Mannen die vaker seks hebben, bezitten over een betere kwaliteit sperma. Dat beweert David Greening, IVF-expert (invitro-fertilisatie) uit Sydney. Zijn bewering is tegendraads met de raad die veel koppels meekrijgen, wanneer ze een IVF-behandeling ondergaan. Hen wordt verteld dat ze drie dagen zich seksueel moeten onthouden.

"Er bestaat geen twijfel over dat er bij onthouding een verhoogde DNA-beschadiging is bij het sperma", aldus Greening. "Volgens mij is het idee dat onthouding de kwaliteit van het sperma bevordert helemaal verkeerd. Koppels die proberen zwanger te raken moeten zoveel mogelijk seks hebben."

Het onderzoek van Greening en collega-wetenschappers bestond uit het volgen van 42 mannen, die elke dag hun witte goud moesten laten komen en dat gedurende een periode van zeven dagen. Deze sperma werd vergeleken met de kwaliteit van het sperma die voor het begin van het onderzoek was afgenomen. Conclusie daaruit was dat bij 37 mannen een vermindering van DNA-beschadiging werd vastgesteld.

Kylie met ex-partner Jason op toernee?

Hitzangeres Kylie Minogue is van plan haar ex-vriend Jason Donovan mee te nemen op haar Greatest Hits Tour. De voormalige geliefden werden bekend doordat ze beiden eind jaren tachtig meespeelden in de Australische tv-soap Neighbours. In de serie waren ze ook een stel.

Kylie en Jason nu
Kylie Minogue wil weer optreden met Jason Donovan

In dezelfde periode scoorden ze een wereldhit met het duet 'Especially For You'. Jasons zangcarrière bleef beperkt tot een handjevol hits in 1989 en 1990, Kylie maakte een paar jaar geleden een glorieuze come-back, onder meer met de hit 'Can't get you out of my head'.

"Het lijkt Kylie een fanstastisch idee om Jason te vragen of hij weer met haar wil optreden, ze hebben een hele geschiedenis samen", lekte een bron uit de omgeving van de zangeres. Kylies Greatest Hits Tour staat gepland voor 2005.

Kylie en Jason toen
Kylie en Jason ten tijde van Neighbours

Fatal1ty ingemaakt

In een land waar 1,3 miljard mensen wonen is de kans dat er een paar goede gamers rondlopen erg groot. Voor de ACON Fatal1ty Great Wall Shootout werden vier van de beste uitgekozen die het op mochten nemen tegen 's werelds beste gamer, Johnathan 'Fatal1ty' Wendel. Het doel was duidelijk: maak Fatal1ty in in een 1v1 Deathmatch en ga naar huis met 1 miljoen Renminibi (800.000 euro). ABIT, sponsor van Fatal1ty, bood hiermee het hoogste bedrag in gaming prijzengeld ooit en wilde tevens haar nieuwe lijn van Fatal1ty-producten promoten.

ABIT is dan ook trots om aan te kondigen dat één van deze vier top gamers, genaamd Meng 'RocketBoy' Yang, het voor heeft gepresteerd Fatal1ty te verslaan in een spannende finale. Bij de prijsuitreiking gaf ABITs marketing director Scott Thirlwell het volgende commentaar:

"[...]
We are thrilled that China's Best Gamer, RocketBoy, now receives some of the financial recognition that the world's best gamers should be seeing. ABIT's goal in holding the ACON Fatal1ty Great Wall Shootout in China was to bring immediate recognition of gaming to the people of China. ABIT also wanted to bring greater respect for esports, professional gaming competitions and the professional gamers themselves, not only in China but around the world. With this event, I believe we have achieved this.
[...]"


ABIT kondigde, samen met partners Intel, ATi, Kingston, Creative, ViewSonic, Sina en PWX Systems, ook haar nieuwe lijn Fatal1ty gaminghardware aan. Allereerst het Fatal1ty AA8XE moederboard, gebaseerd op Intels 925 chipset. Daarnaast werd ook de Fatal1ty X700XT videokaart geïntroduceerd. Deze hardware werd ook gebruikt op de Shootout.

Over de overwinning op Fatal1ty gaf Rocketboy als commentaar:

"[...]
Today is a day I thought would never happen. To be able to compete against the best gamer in the world in China for a prize of RMB 1,000,000 is something unreal. To be able to do that and win is dream-like. I want to thank ABIT and all the other companies for really supporting gaming.
[...]"


Fatal1ty prees de prestatie van zijn tegenstander en zei:
"[...]
RocketBoy played a great match and had a well thought out strategy. I think that Rocket Boy winning today will end up helping to bring an even bigger awareness to Professional Gaming around the world. Working with ABIT on designing the ultimate gaming products and promoting professional gaming around the world at the ABIT Fatal1ty Shootouts has been a lot of fun.I think another match against RocketBoy is in order.
[...]"




Meng 'RocketBoy' Yang

Kult: Heretic Kingdoms Patch 1.1

Voor de zojuist verschenen RPG Kult:Heretic Kingdoms is vandaag een patch uitgebracht. De patch lost een aantal problemen op, waaronder een bug die optrad bij het weggooien van 'containers' (tassen die je kan gebruiken om je inventory uit te breiden).

Patch 1.1 fixes the following problems and adds the following features:
- no more should be any crash when throwing out the container/related problems (unfortunately the already corrupted saves remain corrupted - we do really apologize for this incovenience).
- now it is possible to manipulate with 2 containers at once, so you can easily transfer items from one container to another
- you can sell things directly from container to the shop/buy things into the container
- throwing away any container shouldn't cause any problems with crashing.
- fixed Diviner's rod visibility
- fixed Kyallisar zombie dialogue bug in spanish version
- fixed warlord attunements in spanish version
- fixed dialogue bugs (madame zoftig, udric, arena guard, sura war master)
- fixed Max level (31)
- fixed changing weapon element to none
- fixed weapon/item element when dropped and taken back
- fixed memory usage

De patch is hier te downloaden.

Roken tijdens zwangerschap schaadt baby

DinX en TroyBayliss hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsZwangere vrouwen die blijven roken brengen schade toe aan de longfunctie van hun ongeboren kind. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Volgens arts-onderzoeker B. de Jong zouden schadelijke rookdeeltjes via de placenta worden doorgegeven aan de vrucht.

Het was al bekend dat rokende moeders meer kans maken op een miskraam of vroeggeboorte, maar de Utrechtse studie heeft aangetoond dat er een direct verband bestaat tussen roken en de gezondheid van de baby. Van alle pasgeborenen krijgt twintig tot dertig procent in de eerste drie levensjaren last van de luchtwegen. Dertig procent van deze groep houdt klachten, de rest groeit er vanzelf overheen.

Het ziekenhuis volgt alle kinderen die in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn geboren zijn. Tot dusver zijn tot zeshonderd kinderen, die tot hun volwassenheid gevolgd zullen worden.

Koran verbranden: levenslange gevangenisstraf voor man

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Pakistan is vandaag een man tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij een koran zou hebben verbrand. Dat meldde de advocaat van de man vandaag. In de strenge blasfemiewet, waaronder het beledigen van de islam, de profeet Mohammed of de koran valt, staat dat een schuldige de doodstraf kan krijgen als maximale straf.

De man, Mehdi Hasan (36), was door een lid van het bestuur van zijn wijk in de stad Lahore voor de rechtbank gedaagd. Hasan zou zich hebben gezondigd aan het verbranden van de koran in zijn tuin. Zelf ontkent hij alle aantijgingen. Hasans advocaat denkt dat de aanklacht een gevolg is van een ruzie tussen Hasan en een aantal van zijn familieleden.

De blasfemiewet in Pakistan wordt al lange tijd internationaal bekritiseerd, met name door mensenrechtenorganisaties. Die wordt makkelijk misbruikt, vooral omdat de beklaagde schuldig is tot zijn onschuld bewezen wordt.

Winnares De Bachelor Zuid-Afrika bekend

Icoon Showbiz nieuws De winnares van De Bachelor Zuid-Afrika is bekend. Vandaag was te zien dat Peter-Paul Holink (33) bij de laatste rozenceremonie zijn roos aan Patricia gaf. Zij bleef over uit een strijd die met 25 aantrekkelijke vrouwen begon.

In de loop van de programma-serie werd als snel duidelijk dat Renilde en Patricia elkaar bepaald niet goed lagen. De onderlinge wrijving ontstond ongeveer nadat beiden een keer met Peter-Paul hadden gezoend. Patricia, 22 lentes jong, kenmerkte zich door haar open houding en was fysiek aangetrokken tot Peter-Paul. Renilde, 25 jaar, was meer het type dat een spelletje speelde met Peter-Paul.

Vorig jaar verklapte SBS 6 al de afloop van de toenmalige Bachelor-serie, waardoor RTL 4 in het hemd werd gezet. Uiteindelijk sloten beide partijen vrede met elkaar, na weken van gekissebis over en weer.


De Bachelor Zuid-Afrika
Peter-Paul en de winnares

Test je IQ op je PSP

Naast de bekende games die op de PSP uitkomen, zijn er ook een aantal nieuwkomers. Zo heeft Now Productions bekend gemaakt dat ze bezig zijn met een IQ-test voor op de PSP. In dit spelletje neem je het op tegen een aap. Versla de aap door ingewikkelde puzzels en vragen op te lossen. Sony belooft een mooie grafische interface voor de game. De game zal in het voorjaar van 2005 in Japan uitkomen. Over een eventuele release in Europa is niet veel bekend.

Klik hier voor een filmpje van IGN

Tokyo Game Show enquete uitkomsten

Veel van de bezoekers van de Tokyo Game Show hebben een enquete ingevuld en dankzij the magixbox zijn deze resultaten nu te bekijken voor iedereen die dat maar zou willen.

De resultaten van deze enquete kunnen wel een beetje een vertekend beeld geven doordat Nintendo bijvoorbeeld helemaal niet aanwezig was op de show. Toch zijn sommige resultaten wel interessant.

De nieuwe handhelds

How much will PlayStation Portable cost?
1. 20,000 yen - 32.5%
2. 25,000 yen - 29.7%
3. 30,000 yen - 17.3%
4. 35,000 yen - 5.0%
5. 40,000 yen - 2.0%
6. Other / No Comment - 13.5%

What do you think about the PlayStation Portable?
1. Concern about battery life - 899 votes
2. Nothing in particular - 834 votes
3. Interested in wireless network - 297 votes
4. Larger / Heavier than expected - 197 votes
5. Disappointed that it cannot connect to PC - 155 votes
6. Control pad is hard to use - 102 votes
7. Display is harder to view than expected - 64 votes
8. Others - 136 votes

Would you buy a PlayStation Portable?
1. Interested - 36.8%
2. Waiting for price info - 29.7%
3. Waiting for game announcements - 16.2%
4. Not so interested - 8.6%
5. Very interested - 5.6%
6. Expected to get one - 1.4%
7. Others - 1.7%

Which are your most anticipated PSP titles?
1. Metal Gear Acid - 308 votes
2. Shin Sangoku Musou - 227 votes
3. Tales of Eternia - 224 votes
4. Dokodemo Issyo - 208 votes
5. Everybody's Golf Portable - 166 votes

What do you think about the Nintendo DS price?
1. Appropriate - 60.9%
2. Expensive - 21.9%
3. Inexpensive - 11.6%
4. Other / No Comment - 5.6%

What do you think about the Nintendo DS?
1. Nothing in particular - 1233 votes.
2. Concern about battery life - 452 votes.
3. Concern about the game media - 365 votes.
4. Interested in wireless network - 185 votes.
5. Display is harder to view than expected - 107 votes.
6. Larger / Heavier than expected - 81 votes.
7. Control pad is hard to use - 39 votes.
8. Others - 114 votes.

Would you buy a Nintendo DS?
1. Interested - 42.6%
2. Not so interested - 32.9%
3. Waiting for game announcements - 18.2%
4. Very interested - 4.0%
5. Expected to get one - 1.5%
6. Others - 0.8%

Which are your most anticipated Nintendo DS titles?
1. Kimi no Tame Nara Shineru (Feel the Magic XX/XY) - 164 votes
2. Gyakuten Saiban - 120 votes
3. Super Mario 64 DS - 83 votes
4. Mario Kart DS - 66 votes
5. Animal Forest DS (Animal Crossing DS) - 57 votes

Online gamen

Do you play PS2 games online?
1. Never - 76.5%
2. Not currently but planning to - 8.1%
3. Currently playing using Broadband Unit - 7.4%
4. Played before but not now - 5.7%
5. Currently playing using Network Adapter - 1.7%
6. Currently playing using Modem - 0.6%

Do you play GameCube games online?
1. Never - 91.9%
2. Played before but not now - 5.1%
3. Currently playing using Broadband Adapter - 1.5%
4. Not currently but planning to - 0.8%
5. Currently playing usind Modem - 0.7%

Do you have any concerns about Xbox?
1. Nothing in particular - 1062 votes
2. Lack of interesting titles - 689 votes
3. Want a more compact version - 569 votes
4. Poor design - 191 votes
5. System reaching its hardware limits - 43 votes
6. Others - 68 votes

Do you have any concerns in online games?
1. Nothing in particular - 64 votes
2. First time setup is inconvenient - 59 votes
3. Monthly fee is expensive - 54 votes
4. Have to pay a fee to play on top of Internet costs - 50 votes
5. Lack of interesting titles - 26 votes
6. Others - 23 votes

Algemene vragen

What is the most interesting game you've played to date?
1. Final Fantasy X - 281 votes
2. Final Fantasy VII - 230 votes
3. Kingdom Hearts - 132 votes
4. Dragon Quest V - 122 votes
5. Dragon Quest III - 114 votes

What is the most interesting game at Tokyo Game Show 2004?
1. Metal Gear Solid 3: Snake Eater - 149 votes
2. Dragon Quest VIII - 116 votes
3. Devil May Cry 3 - 67 votes
4. Kingdom Hearts II - 54 votes
5. Biohazard 4 - 54 votes

Which game you are most anticipated?
1. Dragon Quest VIII - 509 votes
2. Final Fantasy XII - 431 votes
3. Metal Gear Solid 3: Snake Eater - 298 votes
4. Kingdom Hearts II - 203 votes
5. Tales of Rebirth - 185 votes

Which is your favorite genre?
1. RPG - 1527 votes
2. Action - 935 votes
3. Simulation - 646 votes
4. Adventure - 498 votes
5. Shooting - 336 votes
6. Table games - 233 votes
7. Board games - 161 votes
8. Card games - 142 votes
9. Others - 152 votes

which is your favorite game developer?
1. Square Enix - 636 votes
2. Konami - 282 votes
3. Capcom - 218 votes
4. Namco - 189 votes
5. Sega - 170 votes

Which is your least favorite game developer?
1. None - 724 votes
2. Square Enix - 134 votes
3. Konami - 117 votes
4. Bandai - 60 votes
5. Koei - 52 votes

Enquete onder gamesdevelopers

Which function of PSP hardware impressed you the most?
1. Graphic capabilities - 20%
2. Communication capabilities - 19%
3. Wide screen - 8%
4. Easy to develop - 7%
5. UMD Medium - 5%
6. Interface - 2%
7. Nothing in particular - 1%
8. Others - 2%

Do you plan to develop for PlayStation Portable?
1. Already made announcements - 46.1%
2. Plan to develop - 30.8%
3. No plans to develop - 15.4%
4. Already developing - 7.7%

How well PSP will sell in the first year?
1. 2 millions - 19.0%
2. 3 millions - 14.3%
3. 1 million - 14.3%
4. 500,000 - 9.5%
5. 7 millions - 6.2%
6. 5 millions - 4.6%
7. 100,000 - 4.4%
8. 1.5 million - 1.5%
9. Don't know - 26.2%

What problems / complaints you came up with PSP?
1. Nothing in particular
2. Short battery life
3. Probably be too expensive
4. Probably too big for a portable
5. Don't know the launch date

Which function of Nintendo DS impressed you the most?
1. Interface (including Touch Panel) - 25%
2. Dual screens - 15%
3. Communication capabilities - 11%
4. Easy to develop - 5%
5. Graphic capabilities - 4%
6. Nothing in particular - 1%
7. Others - 1%

Do you plan to develop for Nintendo DS?
1. No plans to develop - 40.5%
2. Already made announcements - 35.2%
3. Plan to develop - 13.5%
4. Already developing - 10.8%

How well Nintendo DS will sell in the first year?
1. 1 million - 16.7%
2. Less than 1 million - 14.3%
3. 7 millions - 10.3%
4. 5 millions - 10.3%
5. 3 millions - 9.0%
6. 2 millions - 9.0%
7. 1.5 million - 5.1%
8. 1.2 million - 3.8%
9. 6 millions - 3.8%
10. Don't know - 17.7%

What problems / complaints you came up with Nintendo DS?
1. Nothing in particular
2. Probably too big for a portable
3. Not sure how to use dual screens effectively
4. Lower graphic quality
5. Number of third parties

Half-Life 2 heeft de goud status bereikt

Vivendi heeft vandaag bekend gemaakt dat Half-Life 2 vandaag de goud-status bereikt heeft. Ook hebben ze gelijk een launch-datum bekend gemaakt: 16 november is de dag. Vivendi zal het spel tegelijk uitbrengen in 10 verschillende talen: Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Traditioneel en versimpeld Chinees, Koreaans, Thais en Japans.

"Half-Life 2 has surpassed our expectations in every sense; its high-quality graphics, ground-breaking physics and immersive first-person shooter gameplay set a new standard for PC action games, Half-Life 2 will go down as one of the best-selling PC titles, and we are thrilled to deliver this ground-breaking title to the worldwide gaming community this fall."
Aldus Bruce Hack, CEO van Vivendi Universal Games.

Automobilist schrikt van krokodil

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een automobilist kreeg vanmiddag de schrik van zijn leven. Op een parkeerplaats aan de Veltumse Kleffen in het Limburgse Venray meende hij een kleine, maar wel levende krokodil te zien. De man belde de politie, die constateerde dat het om een opgezet exemplaar ging. Het 60 centimeter grote beestje is in beslag genomen.

Twee maanden geleden werd er in het Brabantse Oss wel een levende kaaiman gevangen. Ook in Enschede werd deze zomer een krokodil gesignaleerd. Bij nader onderzoek bleek het in dat geval om een zeer echt lijkend plastic exemplaar te gaan.

Bankgiroloterijploeg ontbonden

De BankGiroLoterij-ploeg houdt op te bestaan. De formatie slaagde er niet in een nieuwe sponsor te vinden voor volgend seizoen.

Bankgiroloterij kondigde vorig jaar al aan te stoppen met de sponsoring van de ploeg. Desondanks koos de ploeg ervoor te promoveren naar de Trade Team 1 categorie, in de hoop dit jaar een nieuwe sponsor te kunnen vinden. Tot vorige week bleef de hoop op een sponsor, maar nu blijkt de allerlaatste poging te zijn mislukt.

Voor veel Nederlandse renners, onder andere Addy Engels, Remco van der Ven en Rudie Kemna, betekent het dat ze op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Daarnaast worden voor Nederlandse renners die niet de Rabobank-weg volgen de mogelijkheden kleiner.

Manager Arend Scheppink baalde dat de laatste mogelijke sponsor op het laatste moment afhaakte: "Maar die bleek net een ander bedrijf te hebben overgenomen en toen was het geld op. Een grote teleurstelling. En een klap in het gezicht van de Nederlandse wielersport."

PvdD wil 'gratie' voor Amersfoortse bavianen

De Partij voor de Dieren (PvdD) eist gratie voor een twintigtal mantelbavianen in Dierenpark Amersfoort die op de nominatie staan om een dodelijke injectie te krijgen. De dierentuin zegt met ruimtegebrek te kampen. Het nachtverblijf kan maar 50 dieren aan, terwijl de apenfamilie momenteel uit 70 dieren bestaat.

De partij heeft een brandbrief aan het dierenpark gestuurd waarin het verzoekt om de plannen te wijzigen. Tegelijkertijd is op de website een e-mail actie gestart. De PvdD overweegt een kort geding aan te spannen als de dierentuin haar plannen door wil zetten.

Marianne Thieme (PvdD) spreekt van een "schaamteloos exploiteren en opruimen van dieren" en noemt het beleid van de dierentuinen "onverantwoordelijk en primitief". Dierentuinen voeren volgens haar een hypocriet beleid. Met een fokprogramma wil men zoveel mogelijk jonge dieren aan het publiek laten zien. Tegelijkertijd wordt niet nagedacht of de dieren op langere termijn ergens geplaatst kunnen worden.

Dierenpark Amersfoort zou overigens niet de enige dierentuin zijn met overschotsproblemen. Ook in Finland en Oostenrijk staan bijvoorbeeld groepen mantelbavianen op de nominatie 'geruimd' te worden. "Het doden van gezonde dieren mag nooit zomaar plaatsvinden, altijd moet er naar andere oplossingen worden gezocht", meent Thieme. De partij, die overigens niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd is, gaat minister Veerman van Landbouw vragen wet- en regelgeving voor dierentuinen aan te passen, zodat dergelijk wanbeleid niet meer voor mag komen.

De mantelbaviaan
De kolonie mantelbavianen in Amersfoort is te groot geworden

Zwitserse koeien beroofd van bellen

Icoon opmerkelijk nieuws In Zwitserland zijn de vorige zomer bij meer dan dertig koeien hun befaamde koebellen gejat. De straatwaarde van de bellen bedraagt meer dan 13.000 euro. Dat heeft een woordvoerder van de politie in het kanton Wallis vandaag laten weten.

De koebellen zijn naar Italië gesmokkeld en vervolgens verkocht. Inmiddels zijn de dieven opgepakt en zijn alle koebellen weer terug bij hun rechtmatige eigenaren, zodat de beesten weer makkelijker te traceren zijn op de Alpenweiden.

Koebel bij een koe met nog meer franjes
Een Zwitserse koe met de beroemde bel

Lijk gevonden in maïsveld nabij Vaals

Orion-666- em TheRuud hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen boer uit het Zuid-Limburgse Nijswiller heeft vanmiddag in een maïsveld nabij de provinciale weg N281 het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden, terwijl hij zijn oogst binnenhaalde.

Het is onduidelijk waardoor de vrouw om het leven is gekomen. Ook de identiteit van het slachtoffer is niet bekend. De politie is met een onderzoek gestart. Als de vrouw door een misdrijf blijkt te zijn omgekomen, zou het de achttiende moord in Limburg in negen maanden tijd zijn.

FOK!vrouwen en snellere FP in FOK!radio

FOK!RadioDe FOK!vrouwen zijn op dit moment te gast bij FOK!radio. Miss_Bleu, Angelic1, Nikky en Cartwoman zitten in de studio. Zij nemen ook Jerruh mee. Angelic1 verzorgt de PR op FOK! en zorgt ook dat er regelmatig een leuke prijsvraag op de FP staat. De overige dames zijn vooral op het forum actief.

De FrontPage werd afgelopen week een stuk sneller. Dit kwam door een upgrade van de software op de server. Wat er nu precies gedaan is, horen we vanavond van admin Breuls.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

Cynix neemt zijn week op het forum met ons door en we roddelen met Yvonne. Verder was SunChaser vorige week bij de première van de film Snow Fever. Je hoort wat leuke interviews met BN-ers. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

'Grootste Zuid-Afrikaan' van de buis gehaald

Een programma waarin tv-kijkers de honderd meest bewonderde landgenoten konden kiezen is door de Zuid-Afrikaanse staatstelevisie geschrapt. Het equivalent van de Grootste Nederlander, bedoeld om de nationale eenheid te versterken, werd een splijtzwam doordat een aantal prominente vertegenwoordigers van het apartheidsregime in de lijst gekozen werden.

Met de bovenste plaatsen was nog weinig mis. Nelson Mandela eindigde, enigzins verwacht, op de eerste plek, de wereldberoemde golfer Gary Player werd tweede en vredesapostel Mahatma Gandhi, die een deel van zijn leven in Zuid-Afrika heeft doorgebracht, werd derde. Naarmate echter de notering op de ranglijst lager werd, steeg de verdeeldheid.

Hendrik Verwoerd, grondlegger van de apartheidsstaat in 1948, kwam op een 19de plek. Generaal J.B.M. Hartog, leider van een extreem-rechtse partij, eindigde op de 83ste plaats. Cecil Rhodes, die een zakelijk en politiek imperium opbouwde met racisme als bouwsteen, werd 56ste in de lijst. Ook voormalig minister-president Pieter W. Botha en apartheidsarchitect en premier D.F. Malan haalden de lijst. De omstreden ex-echtgenote van Mandela, Winnie, haalde overigens de top tien, net als hartchirurg Chris Barnard en Frederik de Klerk, de premier die verantwoordelijk was voor de vrijlating van Nelson Mandela.

De staatszender SABC3 richt zich op de midden- en hogere klasssen, die vooral uit blanken bestaan. De televisiedirecteur van de zender kondigde aan dat hij een nieuwe poging wil wagen, waarbij hij nadrukkelijker de medewerking van bredere lagen van de bevolking zal zoeken.

Maximumsnelheid A12 naar 70 km/u verlaagd

Icoon Binnenlands nieuws Rijkswaterstaat heeft besloten om de maximumsnelheid op de A12 te verlagen van 120 kilometer per uur naar zeventig kilometer per uur. Dit, omdat het wegdek zeer glad is. De verlaging geldt voor het traject tussen Zoetermeer en Den Haag, zo laat de politie weten.

Op het traject vonden vrijdagavond enkele ongevallen plaats, waarbij in totaal veertig auto's betrokken waren. Uit onderzoek bleek dat het wegdek op zichzelf al zeer glad is. De regen van die avond maakte de toestand van het wegdek nog gevaarlijker.

"Slijtage van het wegdek zou een oorzaak kunnen zijn van de gladheid. Dat zoekt Rijkswaterstaat nu uit", aldus de politie. Zolang de gladheid niet verholpen is, zal de maximaal toegestane snelheid op het gehele traject tussen Zoetermeer en Den Haag zeventig kilometer per uur blijven.

Barroso verwacht goedkeuring Commissie

Icoon politiek buitenland nieuws De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Barroso, gaat ervan uit dat het Europese Parlement de nieuwe Europese Commissie zal goedkeuren. Dit ondanks de commotie rondom de persoon van Rocco Buttiglione. Hij is de te benoemen Justitie-commissaris. Een woordvoerder van Barroso zei dit vanmiddag namens hem.

De woordvoerster kon niet zeggen of Barroso daadwerkelijk Buttiglione zal aanhouden voor de post, of dat er een andere Italiaan zal worden voorgedragen. Komende donderdag zal hij spreken met de leiders van de acht EP-fracties.

Rocco Buttiglione wordt door veel leden van het EP als niet geschikt bevonden, vanwege zijn houding ten opzichte van de 'herenliefde'. Hij beschouwt op persoonlijke titel homofilie als een zonde, en vrouwen dienen volgens hem om kinderen te baren. Het Parlement wil dat aankomend voorzitter Barroso van de Europese Commissie nu zelf conclusies trekt uit de negatieve aanbeveling over kandidaat-commissaris Buttiglione. Op 27 oktober zal de stemming plaatsvinden.

Directeur MDI stapt op

blogbuster had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Ronald Eissens, directeur van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), stapt per 31 december op. Naar eigen zeggen wilde hij twee jaar geleden al opstappen. Zijn functioneren was al langere tijd bekritiseerd door diverse partijen. Zijn opvolger is eveneens bekend gemaakt.

"Na zeven jaar bij het Meldpunt te hebben gewerkt begin ik, noem het maar, metaalmoeheid te vertonen", zo verklaart Eissens zijn besluit om op te stappen. Hij zal worden opgevolgd door Marco Hughes, die nu nog werkzaam is bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam.

Het MDI en Eissens hebben vele malen onder vuur gelegen. Onder andere het weblog Geenstijl leverde felle kritiek op het functioneren van het meldpunt. Regelmatig lag het weblog in de clinch met het MDI. Geenstijl betichtte het MDI ondermeer een particulier recherchebureau te zijn en frauduleuze CPB-melding te hebben gemaakt van het verzamelen van persoonsgegevens. Volgens Eissens is Geenstijl niet de reden van zijn vertrek: "Geenstijl heeft diverse antwoorden gehad op hun verzoeken. Wat ons betreft zijn we klaar met het dossier. We wachten nu op Geenstijl."

Volgens de website KlokkenluiderOnline was Eissens nauw betrokken bij de AFA (Anti Fascistische Aktie). Het stuk, afkomstig van columniste Pamela Hemelrijk, zorgde voor veel beroering. Een juridisch treffen werd het uiteindelijk net niet. Ook heeft er onduidelijkheid bestaan over wat het MDI aan subsidiegelden ontving. Spil hierin was de stichting Magenta, welke nauwe banden onderhield met het MDI.

Hoewel het MDI onder het bewind van Eissens duizenden klachten (naar eigen zeggen van Eissens) over discriminatie behandelde, werd vorig jaar het meldpunt zelf aangeklaagd hiervoor. Mohammed Elmakkaoui, beheerder van de website Maghrebonline.nl, beschuldigde het MDI ervan te weinig te doen aan discriminerende uitlatingen tegen moslims op Nederlandse internetsites. Elmakkaoui was van mening dat het MDI wel optrad tegen antisemitische berichten, maar niet tegen vergelijkbare uitingen van moslimhaat. Uiteindelijk tikte het Landelijk Bureau Racismebestrijding (LBR) het MDI op de vingers. Overigens had Maghrebonline twee jaar geleden nog forse kritiek op FOK!

Volgens Eissens is het onvermijdelijk geen fouten te maken. "Ook wij maken wel eens fouten. Dat is onvermijdelijk als je zoveel meldingen binnenkrijgt." Hij weerlegde de stelling dat het MDI tegen de ene vorm van discriminatie anders zou optreden dan bij de andere. "We behandelen moslimhaat op dezelfde manier als antisemitisme."

De laatste jaren namen het aantal meldingen van discriminatie op internet flink toe. Volgens Eissens komt dat onder meer door het toenemende aantal internetters en een aantal gebeurtenissen van de afgelopen jaren. "11 September, de Intifada in Israël en de moord op Fortuyn hebben voor veel maatschappelijke onrust gezorgd."

Het is niet bekend wat Eissens nu gaat doen. "Ik heb wel wat ideeën en een paar aanbiedingen."

Britney neemt een carrière-break

Britney Federline-Spears is van plan haar carrière voorlopig op een laag pitje te zetten. De zangeres kondigde dit nieuws op haar website aan in een persoonlijke brief gericht aan haar fans. Mevrouw Federline heeft genoeg van het hectische leven dat zij sinds haar 15e leidt, en wil samen met manlief Kevin zo snel mogelijk een kindje op de wereld zetten.

Het 22-jarige idool had al aangekondigd met een brief te komen waarin ze haar diepste geheimen zou onthullen. "Ik hoop dat jullie ermee om kunnen gaan. Deze brief veranderde mijn leven en ik hoop dat mijn fans 'm willen lezen", meldde ze onlangs al aan haar fans. In de brief laat ze behalve de aankondiging te stoppen weten hoe geweldig ze het vindt om getrouwd te zijn, en hoe ze geniet van simpele dingen als tv-series kijken. Britney beloofde haar fans regelmatig via haar website van zich te laten horen.

Britney Spears
Britney wil zo snel mogelijk moeder worden

Man rijdt opzettelijk op vrouw in

In de Belgische hoofdstad Brussel is een 60-jarige man in de nacht van zondag op maandag opzettelijk ingereden op een vrouw. Het slachtoffer, dat ongedeerd bleef, zou niet in zijn gegaan op herhaaldelijke avances van de kant van de man.

De vrouw stond rond twee uur 's nachts voor haar woning geparkeerd toen een andere auto tegen de linkerflink aanreed. De dader reed daarna weg, maar keerde om en raakte de auto van de vrouw nogmaals. Het slachtoffer liep geen lichamelijk letsel op, maar raakte wel in een shock.

De verdachte zou al langer toenadering hebben gezocht tot de vrouw. Zij weigerde echter daar op in te gaan, waarna de man haar steeds vaker lastig viel en agressief gedrag vertoonde. Hij zou de vrouw zelfs met de dood bedreigd hebben, maar ook hiervan deed zij geen aangifte.

Schalken onderuit bij rentree

Sjeng Schalken heeft zich, bij zijn rentree op de Internationale tennisvelden, niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de Masters Series in Madrid.

De 28-jarige Limburger, herstellende van de ziekte van Pfeiffer, verloor van de Oostenrijkse Stefan Koubek in twee sets, setstanden waren 4-6 en 4-6. Zijn laatste wedstrijd die Schalken speelde, was twee maanden geleden in Washington.

In het begin van de tweede helft kwam de Nederlander nog wel een break voor, maar de Oostenrijker brak Schalken daarna twee maal terug. Schalken wist zich nog wel terug te vechten tot 4-4, door opnieuw de service van Koubek te breken, maar Koubek brak direct terug waardoor hij de wedstrijd uit kon serveren.

Jongen Naaldwijk buiten levensgevaar

Icoon Binnenlands nieuws De 12–jarige jongen die vorige week donderdag in Naaldwijk werd neergestoken, is niet langer meer in kritieke toestand. Dat meldde een woordvoerder van het openbaar ministerie vandaag. De jongen was één van de vier slachtoffers van de steekpartij.

Het familiedrama speelde zich vorige week donderdag af. In hun woning aan de Händellaan in Naaldwijk werden een 37-jarige vrouw en drie van haar kinderen (van 1, 2, en 12 jaar) neergestoken. De moeder bezweek enige tijd later aan haar verwondingen. Een vierde kind ontsnapte aan het drama, omdat zij reeds naar school was.

De politie hield al snel een man aan, wie verdacht wordt van betrokkenheid bij het misdrijf. Het betreft een 39-jarige man van Turkse komaf uit Den Haag. Vermoed wordt door de politie dat hij de vader van de twee jongste kinderen is. Morgen zal de man worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Momenteel is de politie nog bezig met getuigen te horen. Nadere mededelingen over de zaak wil het Openbaar Ministerie niet doen.

Zaterdag bracht een stille tocht ter gedachtenis van het drama 1200 mensen op de been.

Van der Poel wordt coach

De voormalige topveldrijder Adri Van der Poel wordt dit seizoen trainer van het Nederlandse nationale Cyclo-Cross Team van de beloften, junioren en nieuwelingen.

Van der Poel hoopt van de Nederlandse ploeg een sterker team te kunnen maken die eindelijk weer aansluiting zou kunnen vinden met de absolute top. Adri was vroeger al actief bij de Nationale bond en vindt zijn aanstelling als trainer een logische stap in zijn carrière. Ondertussen blijft Van der Poel aan als verantwoordelijke bij de UCI voor de controle van de wereldbeker-parcoursen, samen met Peter van den Abeele.

Party: X-Qlusive Labels & Live Acts

Na een zwoele zomer met veel buitenevenementen wordt het weer tijd voor een ijskoude winter met binnenevenementen. X-Qlusive Labels & Live Acts was voor mij dan ook weer het eerste feest in de Heineken Music Hall sinds 29 mei. Ik had hier al een tijdje naar uit zitten kijken en had er dus ongelooflijk veel zin in. Helaas voor mij kreeg ik zaterdag koorts en zag het er naar uit dat ik niet kon gaan. Maar goed, wie houdt mij tegen? Feestkleding aan en gewoon gaan. Was X-Qlusive het waard? Of had ik beter in mijn bed kunnen blijven liggen?

Foto's in de review met dank aan: Jay Haabee, Carlos Groen, Erik Blokland en Floris Diemel

Bredase horeca weigert allochtonen

Uit het rapport 'Breda by Night', een project van het Bureau Discriminatiezaken West-Brabant, blijkt dat de Bredase horeca allochtonen jongeren op grote schaal weert. Vooral Marokkaanse jongeren wordt structureel de toegang geweigerd. De onderzoekers baseren zich op interviews met ruim 500 jongeren en gesprekken met de horeca, politie en portiers. Discriminatie in de horeca in Breda komt op grote schaal voor, zo stelt het rapport.

Zo'n 75% van de allochtone jongeren laat zijn cafékeuze afhangen van de portier die aan de deur staat. De horeca weigert allochtonen vaak vanwege negatieve ervaringen in het verleden. De aanwezigheid van allochtonen zou bovendien botsen met het overwegend blanke publiek. Verder veroorzaakt een groep van 60 tot 80 jonge allochtonen veel problemen in het Bredase uitgaansleven.

Jongeren die de horeca niet in mogen blijven op straat hangen en reageren hun frustraties uit op de café- en discobezoekers die wel naar binnen mogen.

-
Het volledige rapport kun je vinden op Bredabynight.nl.

Cunego de allerbeste van 2004

Aan het einde van het wielerseizoen wordt door de UCI rapport opgemaakt in de officiële UCI-ranking. Damiano Cunego was de beste renner van 2004 en bij de ploegen ging T-Mobile Team er met de eerste plaats vandoor.

Damiano Cunego, de winnaar van de Giro D'Italia en de Ronde van Lombardije is volgens de officiële UCI-ranglijst de beste renner gebleken van het jaar 2004. Met zijn 23 jaar is hij meteen ook de jongste renner van de top 100, en heeft dus nog een grote toekomst voor zich. 2004 was zonder meer het jaar van zijn doorbraak met al meteen veertien zeges, en hij wordt een van de meest te duchten tegenstanders voor de Pro Tour de komende jaren.

Zijn landgenoot en winnaar van vorig jaar Paolo Bettini staat tweede voor de ancien Erik Zabel. In de top twintig staan nog net twee Nederlanders. Erik Dekker behoudt zijn negentiende plaats en Michael Boogerd mag door zijn tweede plaats zaterdag drie plekken stijgen naar de twintigste stek.

De individuele UCI-ranking:
1 (3) CUNEGO Damiano (SAE, ITA) 2245.40
2 (1) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 2239.00
3 (2) ZABEL Erik (TMO, DUI) 2121.00
4 (5) VALVERDE Alejandro (KEL, SPA) 1892.00
5 (6) FREIRE GOMEZ Oscar (RAB, SPA) 1818.00
6 (4) REBELLIN Davide (GST, ITA) 1813.00
7 (7) ARMSTRONG Lance (USP, USA) 1726.00
8 (8) O'GRADY Stuart (COF, AUS) 1701.00
9 (10) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 1464.00
10 (11) BOONEN Tom (QSD, BEL) 1449.00
11 (16) BASSO Ivan (CSC, ITA) 1424.50
12 (12) HONDO Danilo (GST, DUI) 1374.75
13 (9) MARTIN PERDIGUERO Miguel (SDV, SPA) 1351.00
14 (14) MANCEBO Francisco (IBB, SPA) 1322.00
15 (13) ULLRICH Jan (TMO, Dui) 1318.00
16 (15) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 1305.00
17 (17) HERAS Roberto (LST, SPA) 1303.60
18 (18) VOIGT Jens (CSC, DUI) 1276.00
19 (19) DEKKER Erik (RAB, NED) 1163.45
20 (22) BOOGERD Michael (RAB, NED) 1156.00

30 (33) VAN HEESWIJK Max (USP, NED) 860.00
73 (70) VAN DIJCK Stefan (LOT, NED) 551.00
75 (74) LÖWIK Gerben (CHO, NED) 532.45

De UCI-ranking voor Teams
T-Mobile Team is niet alleen de beste ploeg van de wereldbeker maar ook de beste ploeg volgens de UCI-ranglijst. Ze gaan het Deense CSC en het Duitse Gerolsteiner vooraf. Rabobank duikt met een laatste eindspurt nog net de top vijf binnen.

1 (1) T-MOBILE TEAM (DUI) 8718.00
2 (2) TEAM CSC (DEN) 8269.00
3 (3) GEROLSTEINER (DUI) 7817.75
4 (6) SAECO (ITA) 7144.80
5 (7) RABOBANK (NED) 7044.80
6 (5) US POSTAL SERVICE (USA) 6932.00
7 (4) QUICK STEP - DAVITAMON (BEL) 6812.00
8 (8) (PHO) PHONAK (ZWI) 6594.00
9 (9) FASSA BORTOLO (ITA) 6371.00
10 (10) COFIDIS (FRA) 5528.00

In de landenklassering wordt Nederland zevende en doet het op het nippertje beter dan de Belgische Zuiderburen. Italië is logischerwijs opnieuw de beste wielernatie van het moment.

Van Eijden: Ajax wordt versterkt

Algemeen directeur van Ajax Arie van Eijden heeft tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers gezegd dat er in de winterstop versterking komt.

Mede door de transfer van Ibrahimovich naar Juventus lijkt hier een aardig budget voor. "We willen onze spelersgroep op adequate wijze aanvullen. We beseffen dat het nodig is om onze selectie op peil te houden, aldus Van Eijden."

Verder werd bekend dat de club verleden jaar een winst van 9,8 miljoen euro boekte. Een goed resultaat daar een jaar eerder nog vier miljoen verlies werd geleden. De winst komt voornamelijk op rekening van de verkoop van spelers (Van der Meyde, Mido). De relatief vroege uitschakeling in de Champions League temperde het eindresultaat.

Inbreker overlijdt tijdens 'werk'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Ierse Tralee moet een man wel heel vreemd hebben opgekeken toen hij 's ochtends zijn tanden ging poetsen. Er hing namelijk een dode man bungelend aan het raamkozijn van zijn badkamer.

Het bleek te gaan om een inbreker, die waarschijnlijk was uitgegleden toen hij via een raam naar binnen probeerde te klimmen. Hij bleef hierdoor met zijn trui aan een haak vastzitten, waarna hij stikte. Het zou gaan om een bekende van de politie.

FC Twente aast op linksback

Na Daniel Majstorovic heeft FC Twente wederom een verdediger van het Zweedse Malmö FF op het oog. Joseph Elanga is door scouts van FC Twente meerdere malen in Zweden bekeken.

Al vier seizoenen is Joseph Elanga van grote waarde in het elftal van Malmö FF. Dezelfde club waar FC Twente vlak voor het sluiten van de internationale transfertermijn de verdediger Daniel Majstorovic vandaan heeft gehaald. Joseph Elanga is een 25 jarige speler uit Kameroen met een Zweeds paspoort. In Zweden wordt hij beschouwd als de beste verdediger uit de competitie.

Naast FC Twente hebben ook Club Brugge, Anderlecht en Rennes de speler meerdere malen bekeken. Verwacht wordt dat de FIFA begin november toestemming verleend aan een transfer. Dit omdat de Zweedse competitie dan is afgelopen.

Mogelijk extra straf voor Goor

De Belgische voetbalbond is van plan om Bart Goor bovenop de straf van de FIFA een extra sanctie te geven. De bond vindt het gedrag van de aanvaller onacceptabel en wil hem een extra duel schorsen of een geldboete opleggen.

De speler van Feyenoord spuugde vorige week tijdens de WK kwalificatiewedstrijd tegen Spanje naar de scheidsrechter. Met deze actie benadeelde hij zichzelf en de Belgische nationale ploeg, die verloor met 2-0.

Turken en Marokkanen minder gewild bij bedrijven

Icoon Binnenlands nieuws Steeds vaker worden Marokkanen of Turken niet meer in dienst genomen door bedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag door het Utrechts Nieuwsblad bij uitzendbureaus. Volgens de bureaus is het tegenwoordig zo dat steeds meer bedrijven Turken en Marokkanen bij voorbaat al niet in dienst willen nemen. Ze zien meer Oost-Europese arbeidskrachten. Ook de slechtere economie speelt een rol.

"Taal is ineens een probleem, net als cultuur, gebruiken en kleding. Vier jaar geleden hadden de bedrijven werk zat en maakte het niet uit. Er zijn nu al bedrijven die bij voorbaat zeggen: ik wil geen Marokkaan", aldus Nuray Yildirim, van Multi Cultureel Uitzendbureau (MCU) in Tiel, Hij is inmiddels gestopt met het inschrijven van nieuwe werkzoekenden. Een rondvraag bij twintig andere uitzendbureaus bevestigt dit beeld.

Tien uitzendbureaus gaven aan dat Turken, maar vooral Marokkanen de laatste tijd moeilijker aan het werk te helpen zijn. Vijf bureaus werken amper nog met allochtonen en de vijf andere uitzendbureaus noemden het beeld overdreven.

Bij de grote uitzendketen Accord ondervinden ze steeds vaker dat bedrijven liever geen allochtonen in dienst nemen. Een medewerkster vertelt: "We horen wel van bedrijven dat ze soms slechte ervaringen hebben met een bepaalde bevolkingsgroep. En er zijn bedrijven die al bij voorbaat zeggen: ik heb liever geen Marokkaan. Ja het gebeurt en ik word wel eens kwaad, maar in discussie gaan heeft meestal geen zin."

Yildirim van MCI vertelt: "Vroeger hoefde ik zelden of nooit een naam door te geven van een sollicitant. Nu altijd. Een distributiecentrum hier in de buurt zegt: het mag een Marokkaan zijn, alleen als die in Nederland is geboren. Maar er werken ook twintig Polen. Ook bij andere werkgevers: is het een Marokkaan, dan moet hij goed Nederlands spreken, is het een Pool, dan hoeft dat ineens niet. Het is verboden, maar er is niks aan te doen."

Yildirim denkt dat de Polen van nu de allochtonen van enkele jaren geleden zijn. "Vier jaar geleden kon een allochtoon aan het werk als hij nog maar een week in Nederland was. Nu niet. Maar iedere Pool die Nederland binnenkomt kan aan de slag." Het CWI bestrijdt dat. Zij vindt niet dat bedrijven in de regio stelselmatig mensen weigeren vanwege hun afkomst.

GTA: SA soundtrack komt eraan

Een van de dingen die GTA3 en Vice City uniek maakten was het feit dat je een heel scala aan radiozenders tot je beschikking had in de auto's die je hier en daar 'leende'. Van disco tot country, van salsa tot rock, er was voor ieder wat wils.

Eerder wisten we te melden dat GTA: SA de gold status bereikt heeft, en de geplande release in oktober zal halen. Rockstar Games en Interscope Records hebben nu bekend gemaakt dat ze eind november de soundtrack van de nieuwe GTA game ook apart zullen gaan uitgeven. Bij de soundtrack, die uit 2 CD's zal bestaan, zit er ook nog een bonus DVD bij. Deze DVD bevat een introductie in het verhaal van San Andreas, dat uitlegt hoe en waarom de hoofdrolspeler in San Andreas is beland.

Hieronder dan de titels die op de soundtrack zullen staan:

CD 1
1. The Theme From San Andreas
2. Rage Against The Machine - Killing In The Name
3. 2 Pac - I Don't Give A Fuck
4. James Brown - The Payback
5. Ronnie Hudson - West Coast Poplock
6. Guy - Groove Me
7. Eddie Money - Two Tickets To Paradise
8. Cypress Hill - How I Could Just Kill A Man
9. The Maytals - Pressure Drop
10. Slick Rick - Children's Story
11. Rick James - Cold Blooded
12. Raze - Break 4 Love

CD 2
1. Ohio Players - Funky Worm
2. Heart - Barracuda
3. Compton's Most Wanted - Hood Took Me Under
4. Lyn Collins - Think About It
5. Public Enemy - Rebel Without A Pause
6. Faith No More - Midlife Crisis
7. Bell Biv Devoe - Poison
8. Max Romeo & The Upsetters - Chase The Devil
9. Eric B & Rakim - I Know You Got Soul
10. Willie Nelson - Crazy

Dit zijn uiteraard niet alle nummers die in het spel voorkomen, maar het is desalniettemin een mooie selectie muziek, met voor ieder wat wils.

Weer bewindsvrouw met zwangerschapsverlof

Icoon politiek binnenland nieuwsStaatssecretaris Melanie Schultz van Haegen is sinds afgelopen vrijdag met zwangerschapsverlof. De 34-jarige politica verwacht in december haar eerste kind. Schultz van Haegen (VVD) is sinds 2002 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Haar taken zijn tijdelijk overgedragen aan minister Peijs.

Eerder deze kabinetsperiode zorgde collega-staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) voor een novum door als eerste bewindspersoon in de Nederlandse staatkundige geschiedenis met zwangerschaps- en bevallingsverlof te gaan. Op 13 maart 2004 werd zij moeder van een dochter. Melanie Schultz van Haegen zal vermoedelijk in maart 2005 haar werk weer hervatten.

Melanie Schultz van Haegen
Melanie Schultz van Haegen

Leonardo weer fit voor Gullit

Sinds het begin van vorig seizoen is Leonardo niet meer uitgekomen in de Kuip. Na een revalidatie van een jaar oogt de vleugelaanvaller weer fit genoeg voor een rentree.

Vorig seizoen raakte de snelle Braziliaanse aanvaller geblesseerd aan zijn knie tijdens een uitwedstrijd bij FC Volendam. De zware blessure hield Leonardo ruim een jaar uit de roulatie. Nu oogt hij weer fit genoeg om zijn rentree bij de Rotterdammers te maken.

Bolkestein krijgt koninklijke onderscheiding

Frits Bolkestein is door koningin Beatrix benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw, dit vanwege zijn verdiensten voor Europa. De koninklijke onderscheiding is hem vanmiddag in de Ridderzaal uitgereikt door vice-premier Gerrit Zalm.

De 71-jarige Bolkestein zit al een flinke tijd in de politiek en heeft een grote staat van dienst. Zijn avontuur in de landelijke politiek begon toen hij in 1978 voor de VVD in de Tweede Kamer kwam. Vier jaar later, in 1982, werd hij al staatssecretaris van Economische Zaken in het eerste kabinet Lubbers, hetgeen hij vier jaar vol hield. Van 24 september 1988 tot 7 november 1989 was Bolkestein minister van Defensie. In 1990 werd hij fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, als lijsttrekker leidde hij de partij in 1994 en 1998 naar verkiezingsoverwinningen.

In 1999 vertrok Bolkestein naar "Europa" en werd hij als eurocommissaris verantwoordelijk voor interne markt en belastingzaken. De commissie waar hij deel van uit maakt, treedt eind deze maand af.

Park inzetbaar tegen Rosenborg

Aanstaande woensdag speelt PSV de uitwedstrijd bij Rosenborg voor de Champions League. Hiddink kan dan weer beschikken over de Koreaan Ju Sing Park.

De enkelblessure van de middenvelder Park is weer hersteld. André Ooijer en Kasper Bogelund ontbreken nog in de wedstrijd tegen Rosenborg door aanhoudende blessures.

Bouma en Alex, die samen het centrale duo vormen, trainden vandaag apart van de groep. Woensdag zijn ze wel gewoon inzetbaar.

Van der Vaart, Rosales en Galásek onzeker

Het is nog onzeker of Ronald Koeman dinsdag in de UEFA Champions League wedstrijd van Ajax tegen Maccabi Tel Aviv kan beschikken over Rafael van der Vaart, Mauro Rosales en Tomás Galásek.

Van der Vaart, die een blessure heeft aan zijn bovenbeen, en Rosales (lies) trainden zondag wel mee met de groep, maar de Argentijn maakte de training niet af. Galásek, die last heeft van zijn rug, verscheen helemaal niet op de training.

Het drietal kon afgelopen zaterdag ook al niet meespelen in de verloren competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.

Wesley Sneijder (scheenbeen), Yannis Anastasiou (bovenbeen) en Nigel de Jong (borstbeen), die alledrie een blessure overhielden aan het duel tegen de Friezen, kunnen gewoon in actie komen. Hun blessures zijn niet ernstig.

Vinden adres in Albanië onmogelijk

Ideologische ruzies tussen politieke partijen in Albanië leveren een groot praktisch probleem op: het vinden van het juiste adres is regelmatig onmogelijk. Volgens de directrice van de Albanese dienst burgerzaken, Brizida Gjikondi, heeft zo'n veertig procent van de Albanezen helemaal geen adres. "Ik woon in een groen gebouw", laat een inwoner van de hoofdstad Tirana weten. "U kunt me vinden in het bruine gebouw, achter de bakkerij", aldus een ander.

De eenvoudigste oplossing zou zijn dat alle straten een naam krijgen toebedeeld, maar daar ligt ook meteen het probleem. De verschillende partijen ruziën over de personen naar wie de straten vernoemd moeten worden. Zo was een communistische dictator voor de rechtse partijen onaanvaardbaar, een dichter werd door de linkse partijen verworpen. In Lushna, een stad in midden-Albanië, gingen de vertegenwoordigers van de partijen elkaar zelfs met stoelen te lijf om hun zin te krijgen.

Het ontbreken van adressen heeft tot gevolg dat het houden van een volkstelling bijna onmogelijk is in Albanië. En die is nu net nodig wanneer Albanië deel wil gaan uitmaken van de Europese Unie. Alleen, "hoe moet je dromen over Europa, wanneer je niet eens weet waar je zelf woont", zo vraagt de socioloog Mentor Kikia zich af.

Terugkeer Frisk in Champions League

De Zweedse arbiter was niet meer in actie gekomen na de eerste ronde van de Champions League, waarin hij door een aansteker werd getroffen.. Anders Frisk zal dinsdag het duel tussen Liverpool en Deportivo La Coruña leiden.

Bij een 0-3 stand in het duel tussen AS Roma en Dinamo Kiev liep Frisk een bloedende hoofdwond op door een aansteker gegooid vanuit het publiek. Vervolgens werd het duel direct gestaakt. Dinsdag is zijn terugkeer in de Champions League als scheidsrechter van het duel Liverpool tegen Deportivo La Coruña.

De wedstrijd tussen Ajax en Maccabi Tel Aviv staat dinsdag onder leiding van de Spanjaard Eduardo González. De Fransman Alain Sars, bekend van de wedstrijd Bayern München tegen Ajax, zal deze week PSV tegen Rosenborg BK onder zijn hoede nemen.

René Temmink zal in Oekraïne woensdag de wedstrijd Shakhtar Donetsk tegen Celtic fluiten. En Jan Wegereef fluit dinsdag bij Monaco tegen Olympiakos Piraeus.

Felle kritiek op OM na vrijspraak Eric O.

De politiek is vandaag over het Openbaar Ministerie (OM) heengevallen na de vrijspraak van sergeant-majoor Eric O. door de rechtbank in Arnhem.

De PvdA stelt dat het OM ''een totale misrekening'' heeft gemaakt in de zaak Eric O. PvdA-Kamerlid Koenders wil dat er nu nagegaan wordt op wat voor informatie het OM zich heeft gebaseerd om O. te vervolgen.

Namens de VVD zei Tweede-Kamerlid Van Baalen dat de voorzitter van het college van procureurs-generaal Joan de Wijkerslooth de zaak heeft laten escaleren. ''Het OM beschikte in deze zaak over onvoldoende deskundigheid en had het zich meer moeten verdiepen in de achtergronden van het uitzendgebied. Het is nu zaak dat minister Donner van Justitie een stevig gesprek heeft met De Wijkerslooth.''

Het CDA sprak van een ''pijnlijke misser'' bij het OM. Kamerlid Kortenhorst van het CDA vindt dat de organisatie bij zichzelf te rade moet gaan. ''De affaire heeft aangetoond dat het OM een apart specialisme moet opzetten in dergelijke zaken.''

Ook de militaire vakbonden VBM/NOV en de ACOM haalden uit naar de rol van het OM. Volgens hen heeft justitie, en met name De Wijkerslooth, de zaak slecht aangepakt.

Minister Kamp (VVD) van Defensie zei ''gemengde gevoelens'' bij de vrijspraak te hebben. Hij zei blij te zijn voor Eric O. maar tegelijkertijd bedroefd over wat hij heeft moeten meemaken.

-
Zie ook: Rechtbank spreekt Erik O. vrij.

Politie zoekt eigenaar bebloede tent

De Arnhemse politie is op zoek naar de eigenaar van een tent die vorige week is aangetroffen in het uiterwaardengebied Meinerswijk. Op de tent en op persoonlijke spullen in de tent werden bloedsporen gevonden. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar een Duitse man is.

De politie heeft in het gebied speurhonden laten zoeken, die naar de oever van de nabijgelegen rivier de Rijn liepen. Diverse duikacties leverden echter geen resultaat op. De politie houdt er desondanks rekening mee dat er een lichaam in het water ligt.

Uit onderzoek is gebleken dat meerdere mensen op 9 oktober een Duitssprekende man hebben gesproken, die in het tentje zou hebben geslapen. Ook zouden er drie vissende jongeren zijn gesignaleerd, die over het tentje spraken.

Pornoster loopt in string voetbalveld op

Bij de voetbalwedstrijd Piacenza - Catanzaro in de Italiaanse Serie B heeft de Zweedse pornoster Brigitta Bulgari zaterdag voor heel wat opwinding gezorgd door bijna naakt het veld op te lopen. Duizenden toeschouwers waren getuige van het gebeuren.

De 20-jarige Miss Penthouse 2004 stapte in de rust enkel gekleed in een string en met een stropdas om het veld op. Ze werd echter al snel tegengehouden door een politieman, die haar vertelde dat ze haar kleren aan moest trekken. Bulgari verklaarde na afloop "een beetje reclame" te hebben willen maken. Ze riskeert vervolging wegens "het uitvoeren van obscene gedragingen op een openbare plaats."

Piacenza won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.





Minder dodelijke ongevallen in de bouw

Icoon Binnenlands nieuws In 2003 zijn er in de bouwsector 23 mensen omgekomen door een omgeval. Dat is veel lager dan in 2000, toen er nog 33 bouwvakkers omkwamen. Het aantal ongevallen dat leidde tot ziekteverzuim is tussen 2001 en 2003 ook gedaald. Waren dit er in 2001 nog 15.000, in 2003 waren het er nog maar 11.000. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat jonge mannen tussen de 25 en de 45 jaar het meest betrokken zijn bij ongevallen in de bouwsector. Mannen onder de 25 hebben verder twee maal zo veel kans om bij een ongeval betrokken te raken als mannen van boven de 45.

Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken wees maandag wel op het belang van goede arbeidsomstandigheden. Het aantal ongevallen in de bouw is volgens hem weliswaar gedaald, maar het is nog altijd twee keer zo hoog als in andere sectoren.

Championship Manager 5 uitgesteld

Eidos' Championship Manager 5 is uitgesteld. De voetbalmanager zal hierdoor later uitkomen dan zjin grote rivaal; Football Manager 2005. Daarnaast zal de game de kerstverkopen moeten missen.

De reden voor de vertraging is bij ons niet geheel duidelijk; hoewel Eidos verklaart dat de game om technische redenen is uitgesteld, zegt dit niet zo heel veel.

De grote rivaliteit tussen deze twee managers komt uit het feit dat de samenwerking tussen Eidos en Sports Interactive is opgeheven, en dat Sports Interactive samen met Sega nu Football Manager 2005 maakt, terwijl Eidos Beautiful Studios heeft aangetrokken om de Championship Manager serie voort te zetten.

Volgens Eidos zullen de Xbox en PS2 versie wél gewoon op tijd klaar zijn, hun releasedatum staat nog steeds op lente 2005.

Gorré boos op De Graafschap

Dean Gorré is boos op De Graafschap. Hij denkt dat directeur Johan Tukker en technisch manager Ron Olyslager niet doorhadden dat hij op verzoek van trainer Gert Kruys op stage was gekomen.

Gert Kruys nodigde Dean Gorré uit op stage bij De Graafschap. Gorré voelde daar in eerste instantie weinig voor, omdat hij en zijn gezin het prima naar hun zin hebben in Engelang. Kruys wist hem ervan te overtuigen toch te komen en een week trainde Gorré naar volle tevredenheid mee. Toen de beslissing moest komen of de club hem een contract zou aanbieden, werd hem verteld dat hij nog twee weken extra stage mocht lopen.

Dean Gorré voelt zich nu unfair behandeld. Hij denkt dat bestuur en Kruys niet goed hebben gecommuniceerd en dat de bestuurders dachten dat hij op eigen initiatief op proef was: "Zo woedend ben ik eigenlijk nog nooit geweest. Ze vertelden me dat ik me nog twee weken mocht gaan bewijzen. Hou op zeg! Ze behandelden me als een kleine jongen."

"Met de spelersgroep klikte het en de trainer was dolenthousiast. Met hem heb ik ook steeds contact gehad. Het geld kwam pas op de tweede plaats, want daar hoef ik het niet meer voor te doen. Nee, het ging mij om de uitdaging. Maar nu heb ik een heel slecht gevoel. Ik voel me door twee ex-keepers gepiepeld." Gisteren is Gorré weer terug naar Engeland gegaan.

Clanbase sluit Counter-Strike: Source ladders

Counter-Strike: Source is pas net uit, maar het is alweer compleet overspoeld met cheaters. Al die bergen met wallhackers hebben clanbase doen besluiten dat ze de ladders offline halen, vooral vanwege het feit dat men er niks tegen kan doen.
Er is namelijk nog geen systeem dat deze cheats kan detecteren, totdat dit probleem is opgelost zullen de ladders gesloten blijven.

Clanbase zei hier zelf over:

"[...]
"Various built-in cheats or methods to play unfair have forced us to close down the ladders because there is no way of detecting them. They will be re-opened when Valve has fixed them, and we have no way of knowing when that will be.

We are very sorry for this sad news but this is the only option."
[...]"


Rondom Valve blijft het stil, en het enige wat de spelers van cs:s kunnen doen is wachten totdat er een patch komt. Het blijft natuurlijk spijtig dat mensen zo de boel blijven verzieken, en wanneer bouwt Valve eindelijk eens een goed anti-cheatsysteem?


Wij houden je in ieder geval in de gaten

Gewapende man stormt tv-studio binnen

Een gewapende Braziliaan is zondagmiddag een televisiestudio in Sao Paulo binnengestormd terwijl op dat moment een live-uitzending bezig was. Miljoenen kijkers konden zien hoe de man een pistool richtte op de presentatrice en deelnemers van de show 'Jogo da Vida' (Spel des levens).

Voor de camera vertelde de 40-jarige man dat hij ten einde raad was omdat hij zijn dochter niet meer mocht zien van zijn ex-vrouw. Nadat de man overmeesterd kon worden, werd besloten het programma af te breken. Volgens een woordvoerder van de zender TV Bandeirantes was presentatrice Marcia Goldschmidt te geschokt om door te kunnen gaan. Ook de deelnemers en het publiek zouden erg aangedaan zijn.


Presentatrice Marcia Goldschmidt

Computerbouwer gaat spyware aanpakken

Icoon Digital nieuwsComputerfabrikant Dell gaat samen met de Internet Education Foundation samenwerken om internetters te helpen spyware buiten de deur te houden. Op de site Getnetwise.org worden daartoe video-instructies en tips geplaatst die internetsurfers kunnen helpen de ongewenste software te weren.

Spyware is een verzameling applicaties die ongemerkt op de pc van de argeloze gebruiker wordt geinstalleerd, bijvoorbeeld bij een bezoek aan een website. De programmatuur kan surfgedrag in de gaten houden, maar ook browserinstellingen wijzigen waardoor op de pc van de gebruiker regelmatig pop-ups verschijnen. De steun van Dell is mede ingegeven door het feit dat een toenemend aantal klanten vanwege problemen met spyware contact opneemt met de helpdesk van het bedrijf. Twintig procent van de storingen zou veroorzaakt worden door spyware.

De Internet Education Foundation is een organisatie zonder winstoogmerk, die zich bezighoudt met online veiligheid. Bedrijven als America Online, Microsoft en AT&T zijn lid van deze organisatie.

Nieuwe Williams voor 2005

Het Williams-team is van plan om aan het volgende seizoen met een compleet nieuwe auto te beginnen. De 'walrusneus' wordt definitief naar de archieven verwezen.

Dit jaar had het jaar van de revolutionaire Williams moeten worden. De FW26, met zijn opmerkelijke neus, zou aerodynamisch een grote stap vooruit zijn. De auto presteerde echter minder dan verwacht en het ontwerp werd meerdere keren tijdens dit seizoen aangepast.

Voor Williams is het dan ook een logische stap om een compleet nieuwe auto te ontwerpen. De nieuwe auto, de FW27, zal volgens bronnen binnen Williams een stuk meer lijken op de FW25 dan op de huidge FW26. Waar Ferrari volgend seizoen wil beginnen met de huidge auto, alleen aangepast voor de nieuwe regels, hoopt Williams het gat te kunnen dichten met een nieuw ontwerp.

Ontdekker ijslijk Ötzi in Alpen vermist

Eén van de ontdekkers van het ijslijk Ötzi, een prehistorische man die in 1991 in een Italiaanse gletsjer werd aangetroffen, wordt vermist. Helmut Simon uit het Duitse Nürnberg verdween spoorloos na een sneeuwstorm in het Gasteinerdal in Oostenrijk.

De 63-jarige Simon was samen met zijn vrouw Erika, de andere ontdekker, op vakantie in de plaats Bad Hofgastein. Terwijl zijn vrouw 's vrijdags ging zwemmen, besloot de man een wandeling op de berg Gamskarkogel te maken. 's Avonds keerde hij echter niet terug, waarna zijn vrouw alarm sloeg. Reddingswerkers hebben het hele weekend met man en macht naar de vermiste gezocht, maar hebben geen enkel spoor kunnen vinden.

Verwacht wordt dat de man niet meer levend teruggevonden zal worden. In de laatste dagen is op de hoger gelegen delen van de berg ongeveer een halve meter sneeuw gevallen, waardoor lawinegevaar ontstaat. Ook daalde de temperatuur dit weekend tot onder het vriespunt.

De Hond: Wilders goed voor veel zetels

Volgens Maurice de Hond kan Geert Wilders kan nog immer op veel steun bogen van kiezers. Daar waar Interview/NSS afgelopen vrijdag slechts één zetel peilde voor Wilders, komt De Hond uit op elf.

De Hond wijt die verschillen aan de manier waarop Interview/NSS de enquête uitvoert. Zij bellen volgens De Hond de ondervraagden op en stellen open vragen. Hierdoor zouden mensen niet op het idee komen dat er ook op de Groep Wilders gestemd kan worden.

Zelf laat De Hond mensen via internet kiezen uit een lijst waarop ook Wilders staat. De onderzoeker peilde tevens het vertrouwen in het kabinet en de politiek in het algemeen. Beiden zijn nog nooit zo laag geweest als nu.

Deetman: PSV-fans daagden uit

De supporters van PSV hebben de spreekkoren van de ADO Den Haag-aanhang afgelopen zaterdag uitgelokt. Dit stelt althans burgemeester Deetman van Den Haag.

De wedstrijd ADO Den Haag - PSV werd zaterdagavond in de 81ste minuut gestaakt na herhaalderlijke spreekkoren van de Haagse supporters en een dreigende stemming in en rond het stadion. Wat de PSV-fans zouden hebben gedaan om de ADO'ers uit te dagen wilde Deetman niet zeggen.

Ajax boekt winst

Waar op het veld de resultaten tegenvallen, is er bij de jaarcijfers van AFC Ajax NV positiever nieuws te melden. Ajax maakte vandaag een nettowinst van 9,8 miljoen euro over het boekjaar 2003/2004, 1 juli 2003 tot en met 30 juni 2004, bekend.

In het vorige boekjaar moest Ajax het nog doen met een nettoverlies van vier miljoen euro, maar nu werd er, ondanks een teruggang in de omzet, een winst geboekt. Ajax ging met de omzet terug naar 64,2 miljoen euro, een daling van 12,3 miljoen euro. Die daling in de omzet werd veroorzaakt door de slechte resultaten in de Champions League, de korte deelname in het bekertoernooi en teruglopende bezoekersaantallen.

De winst is dan ook voornamelijk te danken aan de verkoop van spelers. Met de transfers van Mido, Andy van der Meijde en Cristian Chivu werd in het boekjaar 2003/ 2004 25,3 miljoen euro verdiend. Daategenover stond een daling van de boekwaarde van de spelersselectie van 15,6 miljoen euro. Daarnaast werden de totale bedrijfskosten met ¤ 4,6 miljoen verlaagd.

Voor de aandeelhouders goed nieuws. Zij krijgen een dividenduitkering van ¤ 0,14 per aandeel, wat uitkomt op een totaal bedrag van 0,8 miljoen euro. De overige negen miljoen euro wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de club.

Anti-islam stripboek succes in VS

In de Nederlandse kinderboekenweek verscheen de eerste getekende kinderkoran, meldden een aantal media afgelopen week. Maar in Amerika blijkt er al twee jaar een heel succesvol stripboek over de islam voor kinderen op de markt te zijn. De uitgever wil het dolgraag in Europa uitbrengen.

Het Amerikaanse stripboek is gemaakt door christenen, die willen voorkomen dat vooral ongeletterde kinderen in Amerikaanse zwarte stadswijken, door de fundamentalistische Nation of Islam worden bekeerd. Het wapen van de evangelicale tegenaanval is: 'Léés die Koran, en huiver'.

De titel van het stripboek is: 'Mohammed's Believe it or Else' ('Mohammed's geloof het, of er zwaait wat'). Het is dus in eerste instantie gemaakt voor ongeletterde zwarte moslimkinderen, maar het blijkt uitstekend te werken voor de bestrijding van de islam in het algemeen, zo zegt de distributeur van het boekje. In het stripboek staat onder meer getekend: Joden die in apen of varkens veranderen, als ze de sabbat breken; 's nachts huist Satan in je neus; schaken is de moslim verboden; wie naarboven kijkt bij het bidden, wordt de ogen uitgerukt, val je erbij in slaap, dan piest Satan in je oren; Mohammed noemde sommige zwarten 'rozijnenkoppen'; de Profeet trouwde een kind van zes en had seks met haar toen het meisje negen was; in de hel zitten vooral vrouwen.

De tekenaar selecteerde de verhalen uit de Koran én hadith (overleveringen over profeet Mohammed). Zijn selectie is zó gemaakt dat je weinig sympathie krijgt voor Mohammed. Wat precies de bedoeling is. De getekende Mohammed is een woesteling en barbaar.

''Grappig''
De Nederlandse hoogleraar arabistiek Hans Jansen noemt het boekje ''buitengewoon grappig''. Hij kent de meeste bronnen waarop het stripboek zich baseert, en volgens hem kloppen al de dingen die het stripboek beweert. ''De hadith gaat uit van een antiek mediterraan wereldbeeld dat nu als van goddelijke oorsprong wordt gezien, en waarin de vrouw een soort huisdier is.''

Volgens Jansen hoort het boekje in de categorie ''agressieve ontsluiering van de islam''. Het zou hem overigens niet verbazen als moslims hier een poging zouden doen het verboden te krijgen. ''Voor hen is het godslastering. Dat is overigens niet om van te schrikken. Er bestaan genoeg boekjes die het christendom belachelijk maken.''

Voorlopig zijn er onder christenen in Nederland geen plannen om het boekje uit te geven. De stichting Evangelie en moslims vindt bijvoorbeeld dat het moslims veel te zwart afschildert. Voor evangelisatiedoeleinden is het ongeschikt en 'werkt het funest', denkt men aldaar.


Het stripboek is on-line in zijn geheel te lezen op deze site.


Kort na plaatsing van dit bericht ging de site van het stripboek, vermoedelijk door het grote aantal bezoekers, ''plat''. Wellicht weer proberen als het wat 'rustiger' is.

Zanger Marc Almond gewond na motorcrash

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Marc Almond vecht voor zijn leven nadat hij gisteren zwaargewond raakte bij een motorongeval in Londen. De zanger zat achterop de motorfiets toen deze in botsing kwam met een auto. Volgens een ooggetuige vlogen beide motorberijders door de lucht. Almond zou ernstige verwondingen aan het hoofd hebben opgelopen, de bestuurder verwondingen aan hand en been.

Almond scoorde in 1981 als zanger van het duo Soft Cell een wereldhit met de song 'Tainted Love'. Later ging de zanger solo en werkte hij onder meer samen met Bronski Beat en Gene Pitney. In 2001 kwamen hij en zijn vroegere maatje uit Soft Cell Dave Ball weer samen voor een korte reünie-tour.

Finnen gaan voor wereld-duurrecord gamen

In Helsinki doen zes mensen een poging een nieuw wereldrecord in het Guinness Book Of Records te krijgen. Drie mannelijke en drie vrouwelijke gamers gaan samen in de etalage van een warenhuis zo lang mogelijk achter elkaar gamen.

De recordpoging duurt van 18 tot 30 oktober. De Finnen hebben een PC, een PlayStation 2 en een N-Gage ter beschikking. Voorbijgangers kunnen via de wireless-functie (Bluetooth) van de N-Gage ook een potje FIFA Football 2005 meespelen.

Nieuwe adventure: Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine

Nog meer goed nieuws voor adventure fans.

De Amerikaanse developer Himalaya Studios heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een ouderwetse point'n'click adventure met de titel Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine. Het wordt een grappige western-adventure over een man van middelbare leeftijd die in het Wilde Westen op zoek gaat naar een geschikte bruid. De nadruk in het spel ligt op communicatie en ontdekking.

Een releasedatum is nog niet bekend, men hoopt het spel in de loop van 2005 af te hebben.





Xbox verslaat PS2 en Cube in Singapore

Opvallend nieuws uit Singapore: Microsoft kondigde aan dat hun console in het kleine Aziatische staatje marktleider is. Opvallend, vooral omdat men in de rest van Azië over het algemeen niets van de Amerikaanse console wil weten.

Microsofts divisiemanager games en entertainment, Alex Chua, claimt dat de Xbox in 'zijn' gebied een marktaandeel van 65% heeft, meer dus dan twee rivalen GameCube en PlayStation2 bij elkaar.

Hoewel Chua nog geen officiële cijfers heeft, en de laatste cijfers de PS2 nog een klein voordeel geven, zou dit nieuws heel goed waar kunnen zijn, aangezien de Xbox daar al een tijdje aan een inhaalslag bezig is.

Waarom de Xbox in Singapore wél aanslaat en in de rest van Azië niet? Misschien heeft het wat met cultuur te maken; Singapore heeft erg veel Engelse invloeden.

Romme en Wennemars vroeg in vorm

Gianni Romme en Erben Wennemars zijn in dit prille schaatsseizoen al vroeg in vorm.

Bij trainingswedstrijden in het Duitse Erfurt won Romme de 3000 meter in een nieuw baanrecord van 3:44.94. Wennemars was de sterkste op zowel de 500 als de 1000 meter. Op de 500 meter noteerde de Nederlander 36.12 en zijn tijd op de 1000 meter, 1:10.26, was goed voor een nieuw baanrecord.

Ook Marianne Timmer toonde vorm op de 500 en 100 meter, haar tijden daar waren respectievelijk 39.46 en 1:18.70. Op de 5 km was de overwinning voor Marc Tuitert in 6:33.35 en Wietke Cramer was de sterkste op de 3 km bij de vrouwen in een tijd van 4:13.09.

Ook in Berlijn en Calgary werd er hard gereden. De Duitse Claudia Pechstein won de 3000 meter in Berlijn in een tijd van 4:09.74. Jeremy Wotherspoon reed in Calgary op de 500 meter de eerste 34`er van dit seizoen, 34.82.

Kerry verslaat Bush... op internet

Icoon US verkiezingen 2Als het om bezoekers van websites zou gaan dan is het een gelopen race tussen de Amerikaanse presidentskandidaten John Kerry en George Bush. De website van Kerry trekt namelijk twee keer zoveel bezoekers als de site van de huidige president. Dat blijkt uit een vergelijking van de sites via Alexa.com, een internetbedrijf dat websitebezoekers meet.

Kerry ligt qua websitebezoek sinds juli voor op Bush. In de peilingen staat de Democratische uitdager echter op achterstand. Een nieuwe peiling van onderzoeksbureau Gallup laat momenteel zelfs een achterstand zien van acht procentpunten onder waarschijnlijke stemmers. Een week geleden was het verschil nog één procent. Dit weekend werd overigens duidelijk dat Kerry openlijk gesteund wordt door The New York Times. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse media zich nadrukkelijk aan de kant van een politicus scharen, Kerry heeft inmiddels de steun van 42 dagbladen, Bush van 22.

Niet alleen in de Verenigde Staten wordt de race om het Witte Huis op de voet gevolgd. Twee Nederlandse websites volgen de verrichtingen van John Kerry en Bush al langere tijd op de voet. Zo heeft de NOS de speciale verkiezingssite AmerikaKiest.nl, met onder meer nieuws, columns en achtergrondinformatie. Historicus Marc van Gestel, als user Potus actief op FOK!, houdt de informatieve weblog Potus2004 bij.

-
Voor meer info over de Amerikaanse verkiezingen zie het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Vervolg Spectral Souls aangekondigd

Idea Factory, de uitgever van het PlayStation2 spel Shinki Gensou Spectral Souls, heeft zojuist aangekondigd dat ze een vervolg op hun simulatie-RPG uit zullen brengen.

De opvolger, origineel Spectral Souls II genoemd, zal in Japan uitkomen op 20 januari 2005.

Het vervolg borduurt voort op de gameplay die in het origineel, vorig jaar uitgebracht, ook te zien was; spelers besturen een party van maximaal 3 spelers om mee te strijden. Zodra je een bepaald deel klaar hebt, verschijnen er nieuwe "Historical Points" op de game-map, om zo de geschiedenis van de game-wereld, Neverland, te beïnvloeden.

Spectral souls II heeft een paar nieuwe battle-systemen, waaronder het "Hold System", waar spelers een "Hold" move uitvoeren om zo combinaties van aanvallen uit te voeren. Een ander nieuw battle systeem is het "Charge System", ook weer een combo-systeem, en het "Original Skill" systeem, dat gebruikt wordt om gigantische combo's aan elkaar te linken.

Het spel zal 7140 yen kosten (ongeveer 55 euro), en er zal ook een limited edition uitkomen voor 9240 yen (72 euro). Wat deze Limited Edition precies bevat, is nog niet bekendgemaakt.

Twee doden bij marathon Peking

Tijdens de marathon van Peking zijn zondag twee hardlopers overleden.

Een student en een oudere man zakte tijdens de ruim 42 km lange wedstrijd in elkaar. Later overleden beide hardlopers in het ziekenhuis.

Naast de twee doden, moesten er ook nog eens elf andere amateur-atleten worden opgenomen in het ziekenhuis. De deelnemers aan de marathon klaagden na de wedstrijd over het feit dat er langs het parcours geen drinkwater werd aangereikt.

Dief bevredigde zich met kinderkleding

Pardoe5 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 28-jarige Fries is donderdag veroordeeld wegens het stelen van kinderkleding. De man ontvreemdde jassen en andere kledingstukken uit kleedkamers bij gymlokalen in Buitenpost en omgeving. Hij gebruikte de gestolen kleren om zijn seksuele behoefte te bevredigen. Naar eigen zeggen werd de inwoner van het dorp Harkema opgewonden van zachte kleding en niet door het feit dat de kleding van jonge kinderen was.

Desondanks achtte de politierechter de situatie rond de kledingdief 'zorgelijk'. De man erkende dat hij hulp nodig heeft, maar therapeutische behandeling brak hij onlangs af. De Harkemaster heeft zich in het verleden vaker schuldig gemaakt aan het stelen van kleren. Bij de man werd ook babykleding aangetroffen. Volgens hem dacht hij echter aan 'mooie auto's' terwijl hij zich bevredigde met de kleding in zijn hand.

De rechter veroordeelde de man tot 150 uur dienstverlening, twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf en het betalen van in totaal 250 euro schadevergoeding aan verschillende gedupeerden.

CD: Nick Cave & The Bad Seeds - Abattoir Blues/The Lyre

Ageren schreef voor ons de volgende review:

De bandHoewel de samenstelling van The Bad Seeds nooit een constante was, was de aankondiging van het vertrek van Blixa Bargeld - hij ging meer tijd spenderen aan zijn Einstürzende Neubauten - van een andere orde. Niet alleen is Mick Harvey nu slechts de enige overgeblevene van de originele bezetting, maar met het vertrek van Bargeld vertrok de op papier meest eigenzinnige en experimentele figuur van de band. Hoe verdraagzaam zou Cave's somberheid zijn zonder de bekende context vol variëteit en luchtigheid? Maar ironie wil ook wat. En de ironie wil dat deze 'Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus' het meest variërende album is sinds hun tussendoortje 'Murder Ballads' in 1996.

Nou ja, de eerste cd dan van deze dubbelaar. Want hoewel de naam anders doet vermoeden is dit gewoon een dubbelalbum, waarbij de cd's elk hun eigen naam meekregen. Wat het eerst opvalt is de met veel stijl vormgegeven hoes en inhoud, die het geheel een ietwat episch karakter geven. Dik boekwerk met alle teksten, goede fontkeuze, elke cd in zijn eigen hoesje. Ja, hier is geprobeerd iets met cachet neer te zetten. Eens zien of het waar maakt wat het belooft.

Omniworld dichtbij betaald voetbal

FC Omniworld uit Almere is na 3 eerdere pogingen klaar voor het betaalde voetbal. Over 2 weken hoopt de club alles rond te hebben om als eerste club uit de provincie Flevoland te mogen deelnemen aan het betaalde voetbal.

Het laatste meetpunt is over 2 weken volgens de stichting BVO in het AD. Als de eindbeslissing voor de club eind oktober positief is moet deze 1,3 miljoen euro aan entreegeld aan de KNVB betalen. Van cruciaal belang voor het slagen van het plan zijn de goedkeuring van de bouwplannen door de gemeente en het financiële gedeelte.

Omniworld zelf is er ieder geval klaar voor, nu de goedkeuring nog.

'Gen kan van mens gewillige slaaf maken'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onderzoek bij rhesusaapjes heeft aangetoond dat het mogelijk is een bepaald gen zo te wijzigen dat het gedragspatroon van het dier verandert van agressief naar onderdanig. De wetenschappers blokkeerden daarvoor een gen dat zij D2 hebben genoemd, en dat verantwoordelijk is voor de band tussen iets doen en iets daarvoor in ruil krijgen.

Voor schrijver Aldous Huxley was het in zijn roman Brave New World uit 1932 nog science fiction. Hij beschreef daarin het dienende ras Epsilon, die gedrogeerd zonder morren elke fysieke arbeid verrichtte die hen door het opperras Alpha werd opgedragen. Een team van Amerikaanse wetenschappers onder leiding van neurobioloog Barry Richmond denkt het futuristische verzinsel werkelijkheid te kunnen maken. Een rhesusaapje lijkt genetisch sterk op de mens.

"Mensen zijn enkel gemotiveerd om hard te werken als ze verwachten ervoor beloond te worden, of het nu in de vorm van geld of een schouderklopje is", verklaart Richmond. "In het onderzoek tonen we aan dat we die link kunnen wegnemen, en zwaar werk kunnen laten uitvoeren zonder enige vorm van beloning." Het onderzoek was oorspronkelijk bedoeld om een manier te vinden om menselijke depressies te bestrijden.

Mutu in beklaagdenbank na dopingtest

Diverse Engelse media berichten maandag dat de Roemeense aanvaller Adrian Mutu betrapt is op het gebruik van doping.

De international zou afgelopen maand na een training bij zijn club Chelsea zijn betrapt op het gebruik van cocaïne. Hij hangt nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd, maar hij kan nog wel een contra-expertise aanvragen.

Mutu is niet de eerste voetballer van Chelsea die betrapt is op het gebruik van cocaïne. In november 2002 testte de Australische keeper Mark Bosnich ook positief op het gebruik van deze drug. Hij kreeg toen een schorsing opgelegd van negen maanden en hij werd toen door de Blues ontslagen

Gisteren meldde de Engelse krant The Mail on Sunday al dat er een voetballer uit de Premier League positief had getest, maar hielden de naam van de speler om juridische redenen geheim.

België ontsnapt aan nieuwe gasramp

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

België is gisteren ontsnapt aan een nieuwe gasramp. Een gaslek in Louvain-la-Neuve veroorzaakte een tien meter hoge steekvlam, gevolgd door een grote brand. Omdat er al enige tijd een zware gaslucht hing, waren een uur voor de explosie al zestig huizen ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen. Afgelopen juli vielen in het Waalse Ghislengien 21 doden toen daar een gasleiding tot ontploffing kwam.

De brandweer is aan het begin van de middag gewaarschuwd, maar kon in eerste instantie geen lek vinden. Wel werden enige gasbellen tussen de straatstenen gelokaliseerd. Vlak daarna schoot de metershoge gasvlam uit de grond.

Gasmaatschappij Electrabel bleek grote moeite te hebben om de gastoevoer stil te leggen, dit tot groot ongenoegen van de burgemeester. Uiteindelijk is men er met behulp van een graafmachine in geslaagd de leiding bloot te leggen en de gastoevoer af te sluiten. De brand was rond 19 uur onder controle.

© VRT Nieuws
De steekvlam in Louvain-la-Neuve

'ENCI stopt met mergelwinning in Maastricht'

Icoon Binnenlands nieuwsDe Maastrichtse cementfabriek ENCI stopt mogelijk met de mergelwinning in die plaats. Diverse bronnen binnen het bedrijf melden dat. Hierdoor verdwijnen veel van de huidige 350 arbeidsplaatsen.

Het Duitse moederbedrijf Heidelberg Zement maakt morgen de plannen voor ENCI Maastricht bekend. De verwachting is dat het bedrijf zich in de toekomst op het verpakken en vermalen van cement voor de Nederlandse markt gaat concentreren. De afgraving van de Sint Pietersberg, waaruit de mergel wordt gewonnen, is hierdoor overbodig. Vorige maand gaf provincie Limburg aan dat zij de vergunning van ENCI zou willen verlengen om behoud van de werkgelegenheid te waarborgen. Dit leidde tot bezwaren van stichting ENCI-stop, die al jaren strijdt tegen de afgravring van de Sint Pietersberg.

Rabobank net naast wereldbeker

In wat waarschijnlijk de laatste wereldbeker ooit was, deed Rabobank het net een puntje slechter dan de winnaar T-Mobile. In de individuele wereldbekerstand haalt Erik Dekker net het podium niet.

Vorige week nog zorgde Dekker er voor dat Rabobank op de eerste plaats kwam te staan in de wereldbeker. Maar dit weekend speelde T-Mobile het ploegenspel perfect en met twee renners in de kopgroep en Kessler die net voor Rasmussen eindigde op de 22ste plaats.

Breukink was erg teleurgesteld: "We halen met de Ronde van Lombardije twee tweede plaatsen. Eentje voor Michael Boogerd en eentje voor de ploeg." Michael Rasmussen legt de schuld mede bij zichzelf: "Ik had last van krampen en na de finish merkte ik dat ik mijn klikpedaal verkeerd had ingesteld."

Wereldbekerstand ploegen
1 T-Mobile 69 punten
2 Rabobank 68
3 Gerolsteiner 47
4 Fassa Bortolo 47
5 Lotto-Domo 47
6 Saeco 41
7 Quick.Step-Davitamon 37
8 Team CSC 33
9 US Postal-Berry Floor 26

De individuele wereldbekerstand* is voor Paolo Bettini, en dit voor het derde jaar op rij. Dit is een unicum in de geschiedenis van de wereldbeker zal ook niet meer herhaald worden, want volgend jaar met de invoering van de Pro Tour, verdwijnt ook de wereldbeker. Museeuw, Bartoli en Fondriest wonnen hem elk twee keer.

Individuele wereldbekerstand
1 Paolo Bettini (Ita) Quick.Step-Davitamon 340 pts
2 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 327
3 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank 252
4 Erik Dekker (Ned) Rabobank 251
5 Juan Antonio Flecha (Spa) Fassa Bortolo 140
6 Steffen Wesemann (Dui) T-Mobile Team 131
7 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo 105
8 Igor Astarloa Ascasibar (Spa) Lampre 96
9 Mirko Celestino (Ita) Saeco 72
10 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo 68

* in de stand op FOK! zijn niet alle UCI regels verwerkt, maar zijn wel van alle coureurs de behaalde punten te zien

Overzicht wereldbekerwinnaars
2004 1. P. Bettini (Ita) 2. D. Rebellin 3. O. Freire
2003 1. P. Bettini (Ita) 2. M. Boogerd (Ned) 3. P. Van Petegem (Bel)
2002 1. P. Bettini (Ita) 2. J. Museeuw (Bel) 3. M. Bartoli (Ita)
2001 1. E. Dekker (Ned) 2. E. Zabel (Ger) 3. R. Vainsteins (Let)
2000 1. E. Zabel (Ger) 2. A. Tchmil (Bel) 3. F. Casagrande (Ita)
1999 1. A. Tchmil (Bel) 2. M. Boogerd (Ned) 3. F. Vandenbroucke (Bel)
1998 1. M. Bartoli (Ita) 2. L. Van Bon (Ned) 3. A. Tafi (Ita)
1997 1. M. Bartoli (Ita) 2. R. Sörensen (Den) 3. A. Tafi (Ita)
1996 1. J. Museeuw (Bel) 2. A. Ferrigato (Ita) 3. M. Bartoli (Ita)
1995 1. J. Museeuw (Bel) 2. A. Tchmil (Rus) 3. M. Gianetti (Swi)
1994 1. G. Bortolami (Ita) 2. J. Museeuw (Bel) 3. A. Tchmil (Rus)
1993 1. M. Fondriest (Ita) 2. J. Museeuw (Bel) 3. M. Sciandri (Gb)
1992 1. O. Ludwig (Ger) 2. T. Rominger (Swi) 3. D. Cassani (Ita)
1991 1. M. Fondriest (Ita) 2. L. Jalabert (Fra) 3. R. Sorensen (Dnk)
1990 1. G. Bugno (Ita) 2. R. Dhaenens (Bel) 3. S. Kelly (Irl)
1989 1. S. Kelly (Irl) 2. T. Rominger (Swi) 3. R. Sorensen (Dnk)
1988 1. S. Rooks (Ned) 2. S. Kelly (Irl) 3. A. Van der Poel (Ned)

FOK! Prijswinnaars week 42

De afgelopen week kon je op FOK! de cd van Joss Stone winnen. Helaas was er wat verwarring omtrent het antwoord. In onze review gaven we als geboorteplaats Devon aan, terwijl dit een gebied is. De exacte geboorteplaats is Dover.

Uiteraard keuren we beide antwoorden goed. Onderstaand vind je de gelukkige winnaars, zij ontvangen de cd zo snel mogelijk:


sirnofx
mwbres
thijn
rogiervp
dazzlestan


Daarnaast nog een oproepje aan 2 winnaars van vorige week: kirisdraakje en datwilwel, willen jullie zo snel mogelijk contact met mij opnemen via pluisje@fok.nl?

Website meldt dood extremist in Fallujah

Icoon Irak nieuws Een website van militante moslims heeft gisteren de dood van één haar leiders gemeld. Het gaat om sjeik Abu Hafs al-Libi van de islamitische terreurgroep Tawhid wa al-Jihad. Hij zou gesneuveld zijn in de strijd tegen de Amerikanen in Fallujah.

Volgens het doodsbericht had Al-Libi, mogelijk een schuilnaam, de leiding over een commissie van de beruchte terreurgroep van Abu Musab al-Zarqawi. Hij is gevallen "als martelaar op het slagveld terwijl hij streed tegen de Amerikaanse strijdkrachten en hun verraderlijke agenten" zo luidt de verklaring.

Tawhid wa al-Jihad is een islamitische terreurgroep. Gisteren maakte zij een op handen zijnde samenwerking met met het terroristennetwerk al-Qaeda van Bin Laden bekend. Zij wordt verantwoordelijk gehouden of heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor diverse bloedige aanslagen en onthoofdingen in Irak. In augustus dreigde de terreurgroepering Nederland te overstelpen met bloedige aanslagen. Bin Laden wordt verantwoordelijk gehouden voor de vernietigende aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington.

Demo adventure Project Joe beschikbaar

Het Nederlandse developerteam Synthetix Interactive werkt aan een cartoon-adventure. Het spel is al bijna af, maar heeft nog geen naam en gaat daarom voorlopig schuil onder de titel "Project Joe". Op de site Adventure Gamers is een exclusieve demo van 145 MB te vinden.

Otto Bay is een invloedrijke en gemene geldschieter voor projecten als het Sunshine Plaza, een gigantisch winkelcentrum. Het enige probleem is dat er op het grondgebied waar het winkelcentrum moet komen nog een gebouw staat: The Crowbar. Pogingen om de bar op te kopen werden door de eigenaar, Joe, simpelweg genegeerd. Joe wil niet weg en zal iets moeten verzinnen. De mafia, die The Crowbar als hide-out gebruikt, zet Joe onder druk om de bar te behouden. Als Otto Bay erachter komt dat Joe helemaal geen vergunning heeft om een bar te runnen zet hij een huurmoordenaar in.

Volgens de makers zal het spel beschikken over:
* more than 50 locations to explore
* lots of stereo-type characters and useless discussions
* very pretty mouse cursor makes you feel happy all the time
* original puzzles: no pixel hunting, more than 'only' item-combining puzzles
* 32 bit color graphics in 1024x768 resolution
* kick ass graphics
* FMV cutscenes
* fully hardware accelerated stuff!
* anti-aliased characters
* parallax scrolling scenes (yes I included this in the list only because of the word "parallax" to compete with all the fancy 3D terms)
* Death match and capture the discount sign multiplayer gaming experience (* could be left out in some versions)
* Cool music that enhances the mood and gameplay experience (and if it doesn't, we'll provide you with an excellent "turn off music" button. But you won't turn it off)
* Professional voice-overs
* Exclusive Soggy Bottom Band performance by James Hamer-Morton and Tim King.
* Great sound effects carefully produced (The sound designers travel the whole world to find the best footstep sounds, less than that won't do)

Het project is momenteel helaas tijdelijk stopgezet omdat men er niet in geslaagd is een publisher te vinden.





'Zij gelooft in mij' ook op 1 in Vlaanderen

Icoon Muziek nieuws Tijdens zijn dertigjarige carrière had hij er nooit één, maar nu toch wel. Het nummer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes heeft de nummer één positie bereikt in de Vlaamse muziekparade. Vorige week kwam het nummer al op de derde plaats in de hitlijst. In Nederland kwam zijn nummer gelijk binnen op één en staat het nog altijd op de hoogste positie.

Herdeking Hazes - Amsterdam ArenA


‘Zij gelooft in mij’ is de titelsong van de gelijknamige documentaire uit 1999. Het nummer verdrong Marco Borsato en Ali B van de eerste plaats op de hitlijst in Nederland. Eerder die week werd al bekend dat het nummer op de hoogste plek werd verwacht. Hiermee ging één van de grootste wensen van Hazes in vervulling.

[update] Rechtbank spreekt Erik O. vrij

lr817086, tongytongylickylicky en Re_plaY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws Bij de militaire rechtbank in Arnhem zal vandaag de rechter een uitspraak vellen over het omstreden proces tegen sergeant-Majoor van de mariniers, Erik O. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ervan op 27 december van het vorige jaar een Irakees te hebben doodgeschoten. Tegen hem is een voorwaardelijke straf van zes maanden militaire detentie en 240 uur werkstraf geëist.

De marinier gebruikte tijdens het incident zijn wapen tweemaal om waarschuwingsschoten af te vuren, waarvan eenmaal in de grond. In de uiterst hectische situatie met tussen de 75 en 100 steeds verder opdringende Irakezen struikelde een man. De Irakezen lieten niet toe dat Nederlandse ziekenverplegers deze gewonde mochten behandelen en hij werd in een pick-up afgevoerd door de andere plunderaars.

Op oudjaarsdag werd O. gearresteerd in Irak en overgebracht naar een cel op de marechausseekazerne in Soesterberg. In eerste instantie wilde het OM de marinier moord, doodslag, dan wel dood door schuld ten laste leggen. Later trok ze deze verdenking in. Uiteindelijk zat O. vijf dagen in de cel.

De arrestatie van Erik O. zorgde voor veel beroering onder het personeel bij de militairen in Irak en bij vakbonden voor defensiepersoneel. Het leidde tot een conflict tussen Defensie en het OM. Tot tweemaal toe moesten de ministers Donner van Justitie en Kamp van Defensie in de Tweede Kamer uitleg geven over de geweldsinstructies voor militairen in Irak en over het lekken van geheime informatie over het verleden van O. als militair bij de speciale eenheid BBE.

O. zelf is altijd van mening geweest dat er is geknoeid met het eindrapport over het schietincident. Het rapport staat volgens O. en zijn advocaten bol van insinuaties en tegenstrijdigheden.

Update: 9.16 uur
Zojuist heeft de rechtbank Erik. O vrijgesproken van alle aanklachten. De rechtbank is van mening dat O. zich correct aan de geweldsinstructies heeft gehouden in Irak. De situatie op 27 december was dermate dreigend, dat schieten gerechtvaardigd zou zijn. Daarnaast laadde O. zijn wapen opzichtig, zodat duidelijk was dat hij deze zou gaan gebruiken.

-
Oudere gerelateerde berichten:
Kamer kraakt OM inzake Irak-militair.
Vrijgelaten marinier: Ik deed niets fout.
Donner verbood opgraving lijk Irakees.

Animo voor ramadan groot

Icoon Binnenlands nieuws De animo voor het meedoen aan de ramadan in ons land is groot. Uit een onderzoek blijkt dat 99 procent van de Marokkanen en 88 procent van de Turken zich houdt aan de regels van de vastenmaand. De ramadan begon voor de bijna één miljoen moslims in Nederland afgelopen vrijdag.

Het onderzoek werd gehouden door MCA communicatie onder 204 Turken en 204 Marokkanen van 15 jaar en ouder. Alle ondervraagden zijn woonzaam in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Vooral het suikerfeest, dat geldt als afsluiting van de ramadan, is erg populair. Nagenoeg alle moslims vieren dit: 99 procent van de Marokkanen en 98 procent van de Turken.

Voor sommigen hebben de vastenmaand wel gezondheidsbezwaren. Veel moslims eten bij het verbreken van het vasten na zonsondergang te veel en te vet. Diëtisten proberen het eetpatroon tijdens de ramadan wat bij te sturen. "Als je uitgaat van het gezondheidsideaal van drie maaltijden per dag en een paar tussendoortjes, dan is de hele dag niet eten en 's avonds opeens veel natuurlijk niet goed."

-
Voor meer info over de ramadan, zie ook Ramadan.nl

Leve de herfst!

Het vallen van de bladeren en het tanen van het daglicht gaan ook bij mij gepaard met sombere gedachten. Gedachten die cirkelen rondom de dood van mensen die ik heb gekend en nu zo mis, de belabberde omstandigheden waarin steeds meer mensen, maar ook planten en dieren leven, de ellende op de wereld die maar van geen ophouden weet... In de herfst ervaar ik het leven als schrijnend. Pogingen om iets aan de treurnis te doen lijken bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Olieprijs doorbreekt 55-dollargrens

Icoon economisch nieuws De olieprijs blijft maar stijgen en stijgen. In New York steeg de prijs voor een vat ruwe olie tot boven de 55 dollar. Twee weken geleden was deze nog vijftig dollar en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de prijsstijgingen. Binnen een maand tijd werd een vat olie tien dollar duurder.

De prijsstijgingen van olie komen door een aantal factoren. Er is een blijvend hoge vraag uit vooral China. Het aanbod wordt daarentegen steeds beperkt door diverse sabotage-acties in Irak en door de orkanen in de Golf van Mexico. Daarnaast bestaan er in de markt zorgen over de onrust in Nigeria en Saoedi-Arabië en over het Russische olieconcern Yukos dat kampt met miljardenvorderingen door de Russische belastingdienst.

Hoewel de olieprijs het afgelopen jaar zeventig procent is gestegen, is er nog geen 'all-time-high'. Historisch gezien is de olieprijs nog niet op recordhoogte. In oktober van 1981 deed een vat Arabische olie - omgerekend naar hedendaagse dollars en gecorrigeerd voor inflatie - 77,86 dollar per vat.

Vernieuwing contract Salomon Kalou

Naast het contract van Dirk Kuijt wil Feyenoord ook het contract van de andere spits Salomon Kalou in de winterstop openbreken.

De aanvaller uit Ivoorkust is pas 19 jaar en nu al topscorer van de Holland Casino Eredivisie. Zijn oudere broer Bonaventura is twee seizoenen terug uit de Kuip vertrokken voor het Franse Auxerre. Het was Bonaventure die ervan overtuigd was dat zijn jongere broer Salomon beter dan hemzelf zou worden en een grote toekomst tegemoet zou zien in het voetbal.

Feyenoord hoopt met een forse opwaardering van zijn contract de speler langer vast te houden in de Kuip. Want de speler zal niet ongemerkt blijven voor de grote internationale clubs. De vraag is hoe lang het zal duren voor Salomon zal tekenen voor een Europese topclub uit een van de grote competities.

Britse nr. 1 hitsingle vestigt 'record'

Dat de muzieksingles markt volkomen is ingestort, is de afgelopen week andermaal duidelijk geworden in Groot-Brittanië. De nieuwe nummer één van deze week scoorde een nieuw 'record': met het minste aantal verkochte exemplaren op de toppositie terrecht komen.

Het nummer 'Call On Me' van de Zweedse dj Eric Prydz verkocht 23.519 exemplaren, daarmee Robbie Williams van de eerste plek verstotend. Dit aantal was het laagste ooit, sinds men in 1969 begon met het meten van verkoopcijfers.

Met dit record wist Prydz het oude record van Daniel Bedingfield, 25.354 verkochte singles voor de nummer één stek in de week ná kerst 2001, te 'veroveren'. Het absolute record in topverkopen staat nog altijd op naam van Elton John's 'Candle In The Wind'. Hiervan werden in 1997 in slechts één week tijd ca. 3,4 miljoen exemplaren verkocht.

Nieuws over Scaler

Cubezone wist ons te melden dat de platformer Scaler, beter bekend als "The Shapeshifting Chameleon" voor de GameCube niet in de Benelux uitkomt.

Distributeur Take Two Benelux heeft dit besloten nadat het bedrijf bij retailers heeft geïnformeerd naar de belangstelling naar het spel. Deze belangstelling was niet genoeg om het spel ook voor de GameCube in de Benelux uit te brengen.

De rest van Europa kan de GameCube versie van het spel wel gewoon in de winkel kopen dus als je het spel graag voor de GameCube wilt dan kan je het spel importeren of meenemen als je op vakantie bent.

De PlayStation 2 en Xbox versie van het spel zullen wel eind oktober in de winkels liggen voor slechts 19,99 euro.

Om die tijd nog even uit te zitten kan je hier de trailer bekijken en staan hieronder een aantal nieuwe screens.






Boete van 20.000 euro tijdens politiecontrole

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

Een door politie, marechaussee, douane, parkeerpolitie, stadswachten en vrijwillige politie gecombineerde 24 uurs controle, van vrijdag tot zaterdag gehouden in Eindhoven heeft de belastingkas weer flink gespekt. De controles leverden een totaal aantal van 421 processen verbaal op.

432 bestuurders moesten een blaasproef doen, daarnaast werd er voor het eerst in Eindhoven gebruik gemaakt van de wielklem; twee automobilisten ontvingen hiermee een 'primeur'. In totaal werden er 28 mensen aangehouden voor onder meer het rijden onder invloed, overtreden van de opiumwet, mishandeling of het nog moeten uitzitten van celstraf.

Eén bestuurder kreeg 't wel flink voor de kiezen. Hij kreeg een boete cq. belastingnaheffing opgelegd van 20.000 euro, omdat hij over de auto waarin hij reed geen BPM had betaald.

Aanslag in Bagdad eist zeven doden

In de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft een aanslag met een autobom zondagavond zeven doden geëist. Twintig anderen raakten gewond. De bom in de wijk Jadiriyah explodeerde toen een patrouille van de Iraakse politie passeerde.

De Iraakse politie is door verschillende verzetsbewegingen tot vijand verklaard. Zij stellen dat de politie meewerkt aan de bezetting van Irak door de Verenigde Staten. Eerder vandaag ontplofte een granaat in een stadion, vlak voordat interim-premier Ayad Allawi er een bezoek af zou leggen.

Vaagheid ten top

Af en toe kom je ze tegen op het internet.
Onduidelijk zijn ze, je weet niet waar het over gaat.

Heeft het wel een doel?
Hebben de makers soms veel te veel tijd voor handen?

Ik heb het over vage filmpjes.
Ik denk dat dit gaat over 3 contactgestoorde internetverslaafden, tenminste, zo doen ze zich voor.

Ik zou willen zeggen, enjoy...
Maar dan zou ik jullie valse hoop geven.

P.S. Dit is geen RonaldRoestenburg blog Grapje mag toch wel hé

Brand verwoest deel wolkenkrabber Caracas

Bij een grote brand zijn 22 verdiepingen van het hoogste gebouw van Caracas (Venezuela) verwoest. Toen de brand uitbrak in het 56 verdiepingen tellende gebouw, was er niemand aanwezig. Wel kregen zestien brandweerlieden last van ademhalingsproblemen bij het bestrijden van de brand.

Het gebouw, Torre Este (oostelijke toren) van het Parque Central in de hoofdstad van Venezuela, herbergt onder andere ministeries en andere staatsinstellingen. Het vuur is ontstaan op de 34e verdieping, waar het ministerie van Infrastructuur zijn kantoren had. Alle daarboven gelegen etages zijn geheel verwoest.

Tot nu toe is de oorzaak van de brand onbekend. Het gebouw dateert uit de jaren zeventig van de twintigste eeuw.



Foto: ©AP

[update] Trein ramt auto, bestuurder gewond

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de spoorwegovergang Spoarbuorrren Súd bij Zwagerbosch (Friesland) heeft een trein vanavond rond 22:10 een auto geramd. De bestuurder van de auto is door het gebeuren bekneld geraakt in zijn voertuig, op dit moment is de brandweer nog bezig om hem te bevrijden.

De trein was op weg van Leeuwarden naar Groningen. Hij is ondertussen achteruit gereden zodat de overgang weer vrij is. Als gevolg van het ongeluk is al het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen stilgelegd, reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een dik uur. Er bestaat zelfs een kans dat de treinen vanavond helemaal niet meer zullen rijden.

Update 00:30
De automobilist is inmiddels bevrijd uit zijn benarde positite en is per ambulance naar het Medisch Centrum in Leeuwarden gebracht. De trein blijkt de auto te hebben geramd en daarna veertig meter te hebben meegesleept. De Spoorwegpolitie en Bureau Ongevallenanalyse hebben een onderzoek ingesteld.



Foto: ©FDS/D.Schoonhoven

PvdA-senator ziet oplossing voor crisis

Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, probeert een uitweg te vinden voor het sociale conflict tussen kabinet en vakbonden. Noten heeft in de afgelopen weken enkele tientallen ondernemers, vakbondsbonzen en andere bestuurders gesproken en aan de hand van die gesprekken een ontwerp-akkoord geschreven.

De PvdA'er denkt zelfs dat een akkoord snel mogelijk is. Volgens hem delen werkgevers en werknemers op hoofdlijnen de analyse van de regering dat er maatregelen moeten komen om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen en de sociale zekerheid betaalbaar te houden. Noten bepleit een centraal akkoord dat veel open laat. In het akkoord dienen doelstellingen te worden afgesproken. De precieze invulling kan vervolgens worden geregeld aan de onderhandelingstafel in bedrijven en bedrijfstakken.

De voormalig NS-topman en FNV-bestuurder heeft zijn voorstel naar kabinet, vakbeweging en werkgevers gezonden. De senaatfracties van CDA en D66 juichen de ideeën van de PvdA'er toe. "Ook wij zitten vanzelfsprekend in onze maag met de huidige patstelling", meent CDA-fractieleider Jos Werner. Volgens Noten is het wel nodig dat sommige personen zich in nieuwe onderhandelingen laten vertegenwoordigen door 'verse krachten'. Lodewijk de Waal van de FNV zou zich bijvoorbeeld al teveel hebben ingegraven, zo liet Noten zaterdag op Radio 1 weten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.