Chris Rock presenteert Oscars

Stand-up comedian en filmacteur Chris Rock is gevraagd om de 77-ste Oscar-show te presenteren. Na Billy Cristal, David Letterman en Whoopy Goldberg, die eerder de show presenteerden, moet Rock nu vooral de jonge kijkers gaan aanspreken.

Rock maakte zijn acteerdebuut in 'Beverly Hills Cop 2' en werd beroemd door zijn optreden in 'Saturday Night Live'. Verder speelde hij in 'Lethal Weapon 4' en 'Head of State'. Hij presenteerde eerder de MTV Movie Awards. De organisatie is zich bewust dat ze een controvresiele artiest in huis halen. Zo schuwt hij het F-woord niet en zal hij zijn mening ook niet onder stoelen of banken steken.

Rock werd in 1999 weggehoond door het publiek toen hij tijdens de show de Lifetime-Achievement Award voor Elia Kazan hekelde. Kazan zorgde decennia terug dat vele collega's niet aan het werk konden door ze aan te wijzen als communisten. Rock zei op het podium: 'Ik zag net Elia Kazan bij Robert De Niro staan, en jullie kunnen hem daar beter weghalen. De Niro haat ratten. Toen Kazan zijn ere-Oscar kwam ophalen werd hij begeleid door De Niro.

Sun
Chris Rock presenteert de Oscars.