Onbekenden steken rits auto's in brand

Onbekende brandstichters hebben zondagmorgen vroeg in een Hilversumse wijk een rij geparkeerde auto's in brand gezet. In totaal zijn zes wagens verwoest, twee raakten licht beschadigd. De vlammen waren bijna overgeslagen naar een aantal woningen, die zeer dicht op de weg staan in de bewuste straat.

Meerdere mensen zeggen dat er iets na vier uur zeker twee auto's in brand werden gezet, waarna het vuur oversloeg op andere wagens. Eén van de gedupeerden meent dat hij een jongen "Kankerlijers, wakker worden!" hoorde schreeuwen. Al snel werd 112 gebeld en kwam de brandweer aanzetten. Door hen werd voorkomen dat er nog meer geparkeerde wagens verloren gingen.De buurtbewoners waren uiteraard erg geschrokken. "Het eerste wat ik zag, waren vlammen die wel vier meter hoog waren. De auto's die in brand stonden kon je helemaal niet meer zien", aldus mevrouw Zipson. Haar buurman Wim Verloop vertelt dat hij bang was dat de vlammen via zijn heg zouden overslaan op zijn huis. Toen hij merkte dat de ramen gloeiend heet waren deed hij voor de zekerheid de rolluiken naar beneden, om te voorkomen dat de ramen door de hitte zouden springen.

Vorige week was Hilversum ook al het slachtoffer van brandstichters. Toen moest een flat aan de Verschurestraat worden ontruimd, nadat er in drie portieken een brand woedde. Burgemeester Ernst Bakker is zeer verontrust en neemt de zaak hoog op: "Ik heb er bij de politie op aangedrongen om er alles aan te doen om deze brandstichters te pakken. Ga d'r bovenop zitten."

Door de politie werd vorige maand een 34-jarige man uit Bussum aangehouden. Hij voldeed aan het signalement dat getroffen buurtbewoners van een andere autobrand hadden gegeven en was vlak na die brand in desbetreffende straat. De man werd echter al snel weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.