PS: Twee gouden medailles bij het tennis

Esther Vergeer heeft zondag haar vierde paralympische titel gepakt.

Nadat ze zaterdag al de titel in het dames enkeltoernooi had gepakt, won ze zondag samen met Maaike Smit ook de titel in het damesdubbel. Het Nederlandse duo was te veel te sterk voor het Thaise duo Sakhorn Khanthasit en Ratana Techamaneewat, setstanden waren 6-0 en 6-4.

Bij de heren prongoleerde Robin Ammerlaan zijn titel in het enkelspel. De Nederlandse nummer één van de wereldranglijst won in de finale vrij makkelijk van de Australiër David Hall, setstanden waren 6-2 en 6-1. Het Nederlandse tennisfeestje werd nog wat feestelijker door de bronzen medaille die Bas van Erp en Monique de Beer in het gemengd dubbel behaalde.

Marion Nijhoff pakte op de 50 meter vrije slag de bronzen medaille, met een tijd van 33.58 moest ze de Braziliaanse Fabiana Sugimori en de Duitse Natalie Ball voor zich dulden. Eerder won de blinde zwemster zilver op de 200 meter wisselslag en brons op de 100 meter vrij.

De Nederlandse dressuurploeg sleepte tijdens de landenwedstrijd een bronzen medaille in de wacht. Voor Joop Stokkel en Gert Bolmer was het hun tweede medaille, nadat ze eerder zilver en brons wonnen.