Meisje (13) voor 24.000 euro afgeperst

Icoon opmerkelijk nieuws In het Kroatische Zagreb blijkt een dertienjarig meisje voor een klein vermogen te zijn afgeperst door drie jongens. In totaal wisten de drie knapen het meisje 24.000 euro afhandig te maken. Wanneer het meisje niet zou betalen, dreigden ze haar ouders in te lichten dat ze rookte. De politie heeft inmiddels de drie gearresteerd.

Tegenover de politie verklaarde het meisje dat de jongens (15, 16 en 17 jaar oud) een foto van haar met een sigaret in het bezit hadden en ermee dreigden naar haar vader te stappen. Om dat te voorkomen gaf ze hen gelijk vijfhonderd euro. Vervolgens zagen de drie in dat dit een wel heel makkelijke manier was om geld te krijgen. Gedurende zes maanden werd het slachtoffer erna afgeperst. Doordat haar vader zeer vermogend is, wist ze aan het geld te komen.

Haar vader vertrouwde het zaakje niet en dacht dat zijn dochter aan de drugs zat. Uiteindelijk deed ze haar boekje open, waarop haar vader vervolgens naar de politie ging. Die pakte de daders, die het geld uitgaven aan kleren en gsm's, op. Mogelijk staat ze tien jaar gevangenisstraf te wachten.