FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 september 2004

Punten ronde 3

Ronde 3 zit er weer op. De afgelopen week weinig doelpunten en het weekend daarvoor vele gele kaarten. Toch werden er nette scores neergezet.

REFUSED pakte deze keer de zege, 91 punten waren toereikend. Jessica22 en Loontje vergezellen deze user op het weekpodium.

Voormalig leider Bork moest opnieuw een minder resultaat noteren, reffie neemt de kop over. meneerdeman komt de top tien binnengeslopen met een goed resultaat. De verschillen zijn klein, het is spannend bovenin.

Bij de subleagues neemt Il Mondo nu de leiding. Best Vooruit 8 volgt, nog net voor de verenigde winnaars van de vorige managereditie.

Aanstaande vrijdag begint ronde 4, tot die tijd weer de gelegenheid om de beschikbare euro's nuttig aan te wenden of op te sparen natuurlijk.

FOK!managercrew


Programma ronde 4
01-10 NEC - RBC Roosendaal
02-10 NAC Breda - De Graafschap
02-10 Willem II - Vitesse
02-10 FC Twente - Roda JC
02-10 PSV - FC Groningen
03-10 SC Heerenveen - ADO Den Haag
03-10 FC Utrecht - RKC Waalwijk
03-10 AZ - AFC Ajax
03-10 Feyenoord - FC Den Bosch
15-10 De Graafschap - AZ
16-10 AFC Ajax - SC Heerenveen
16-10 ADO Den Haag - PSV
16-10 FC Den Bosch - RBC Roosendaal
17-10 Vitesse - NAC Breda
17-10 FC Groningen - FC Utrecht
17-10 RKC Waalwijk - NEC
17-10 Roda JC - Feyenoord

De zeven hoofdzonden: Trots

‘Met gepaste trots presenteren wij u: ‘In gesprek met Bas’, op internet ook wel Tha_BlonT genoemd. Nog geen vijf minuten geleden is namelijk deel zeven uitgekomen van zijn nu al legendarische beschrijving van de hoofdzonden. Al wekenlang kijkt Nederland elke twee weken reikhalzend uit naar een nieuwe aflevering en mede door deze afleveringen zijn de waarden- en normendebatten in Nederland pas echt van de grond gekomen. Er wordt gefluisterd dat president Balkenende hem dan ook wil opnemen in zijn persoonlijke advieskring. Luistert u mee?’

Einduitslag Vuelta a Espańa

Roberto Heras heeft de eindoverwinning in de Vuelta geboekt. Santiago Pérez won vandaag de afsluitende tijdrit.

Vandaag kon het in de afsluitende tijdrit nog spannend worden. Pérez moest 43 seconden goedmaken op Heras wilde hij de Vuelta winnen. In de 28,2 kilometer lange tijdrit die geheel over Madrileens grondgebied ging was dat in theorie mogelijk.

In de praktijk bleek het echter moeilijker. Pérez reed een goede tijdrit en wist hem zelfs te winnen, maar hij boekte slechts 13 seconde winst op Heras, die als vierde eindigde in de tijdrit. Francisco Mancebo zette de tweede tijd neer en Carlos Sastre reed de derde tijd. De Nederlander Joost Posthuma deed het goed in de tijdrit en finishte in de elfde tijd.

Heras zette daarmee vandaag voor de derde keer de Vuelta op zijn naam. In deze zware Vuelta boekte hij vooral in de bergen zijn winst. Hij was echter vooral de beste in constant rijden. In het begin van de ronde was Floyd Landis de beter, maar die moest in de bergen afhaken. Op het eind was vooral in de bergen Pérez de betere, maar die kon zijn achterstand niet meer goedmaken. Met Heras kent de Vuelta een waardig winnaar en bovenal een winnaar waar veel Spanjaarden blij mee zullen zijn.

Uitslag tijdrit:
1. Santiago Pérez (Spa) 35.05
2. Francisco Mancebo (Spa) + 0.07
3. Carlos Sastre (Spa) + 0.08
4. Roberto Heras (Spa) + 0.13
5. Santiago Blanco (Spa) + 0.18
6. Bert Grabsch (Dui) + 0.34
7. Victor Hugo Peńa (Col) + 0.36
8 Luis Pérez (Spa) + 0.52
9. Vladimir Goesev (Rus) + 0.55
10. Jörg Jaksche (Dui) + 0.58
11. Joost Posthuma + 1.09
12. Angel Gomez (Spa) + 1.10
13. José Gutierrez (Spa) + 1.12
14. Alejandro Valverde (Spa) + 1.17
15. Marcos Serrano (Spa) + 1.20

Einduitslag:
1. Roberto Heras (Spa) 77.42.46
2. Santiago Pérez (Spa) + 0.30
3. Francisco Mancebo (Spa) + 2.13
4. Alejandro Valverde (Spa) + 3.30
5. Carlos Garcia Quesada,Spa + 7.44
6. Carlos Sastre (Spa) + 8.11
7. Isidro Nozal (Spa) + 8.32
8. Angel Gómez (Spa) + 13.08
9. Luis Pérez (Spa) + 13.24
10. David Blanco (Spa) + 15.15
11. Stefano Garzelli (Ita) + 16.33
12. Marcos Serrano (Spa) + 17.14
13. Manuel Beltran (Spa) + 17.43
14. Francisco José Lara (Spa) + 24.16
15. Samuel Sanchez (Spa) + 29.33
48. Thorwald Veneberg + 1.36.19

PS: Tweemaal goud voor tennissers

Icon Sport - OS Athene 2004Drie Nederlandse tennissers hebben vandaag op de Paralympische Spelen goud behaald. Maaike Smit en Esther Vergeer wisten met het dubbelspel te winnen van hun Thaise tegenstanders en Robin Ammerlaan versloeg met gemak de Australische titelverdediger David Hall.

Met de overwinning van vandaag heeft Vergeer haar tweede gouden medaille binnengehaald en mede gezorgd voor de tweede goede tennisdag op rij. Gisteren versloeg zij landgenote Sonja Peters in de finale bij het enkelspel, wat laatstgenoemde desondanks een zilveren medaille opleverde. De derde medaille van die dag, een bronzen, werd behaald door het dubbelteam Bas van Erp en Monique de Beer.

De vier andere medailles die vandaag werden behaald waren allen brons. Dressuurruiters Joop Stokkel, Gert Bolmer en Sjerstin Vermeulen belandden op plaats drie bij de landenwedstrijd dressuur. Stokkel en Bolmer wonnen eerder al in de verplichte kür respectievelijk een zilveren en bronzen medaille. Wheeler Kenny van Weeghel heeft met de plak van vandaag, behaald op de 100 meter, alle drie de edelmetalen compleet. Ook voor zwemster Marion Nijhof leverde de derde plaats op de 50 meter vrije slag niet haar eerste medaille op. Zij had eerder al zilver en brons veroverd.

Een bijzondere medaille voor de Nederlandse ploeg werd in een andere klasse op de 50 meter vrije slag geleverd door zwemster Pernille Thomsen. De van oorsprong Deense is nog in een naturalisatieproces verwikkeld en daardoor officieel nog geen Nederlandse. Van de organisatie van de Paralympische Spelen kreeg zij echter toestemming al voor Nederland uit te komen.

Vlaams Blok in peiling nu grootste

Uit een grote peiling onder Belgische kiezers, gehouden door de dagbladen La Libre Belgique en Het Laatste Nieuws en de tv-zender VTM, blijkt dat het extreem-rechtse Vlaams Blok de grootste partij zou worden als er nu verkiezingen zouden zijn.

In juni haalde de partij bij regionale verkiezingen al 24,1%, maar werd toen nog voorbijgestreefd door de christen-democraten. Het Vlaam Blok komt nu op 24,3%. In Vlaanderen zou het Blok nu gevolgd worden door de christen-democraten (CD&V/N-VA), de socialisten (SP.A-Spirit) en op de vierde plaats de liberalen (VLD-Vivant).

Premier Verhofstadt blijft overigens in de peiling de populairste politicus.

De 'Libre-peilingen' komen doorgaans het dichtst in de buurt van de uiteindelijke verkiezingsuitslagen. Het Vlaams Blok is momenteel verwikkeld in een hogerberoep rechtszaak over een veroordeling wegens racisme. Als het Hof van Cassatie die uitspraak bevestigt, zal het Vlaams Blok verboden worden. De partij gaat dan overigens zo goed als zeker verder onder de nieuwe naam Vlaamse Liga.

Neptunus op kampioenskoers

Regerend honkbalkampioen Neptunus heeft een goede stap gezet voor prolongatie van de titel. HCAW werd in het tweede duel in de Holland Series met 0-8 weggeslagen.

Eelco Jansen mocht ditmaal werpen voor de Rotterdammers. Hij kwam geen moment in de problemen. Zijn collega Calvin Maduro van HCAW begon goed, maar moest in de vierde inning toch capituleren.

Na een fout van korte stop Ralph Milliard wisten Dirk van 't Klooster en Percy Isenia te scoren. Even later bracht Jeroen Sluijter met een verre klap in het rechtsveld ook Evert-Jan 't Hoen en Maikel Benner binnen (0-4).

In de zesde inning besliste Neptunus vervolgens de wedstrijd door met drie honken bezet een man te offeren (Van 't Klooster). Door een wilde worp werd het ook nog 0-6.

In de negende inning werd Maduro vervangen door Jeroen Deken. Hij kreeg nog twee runs achter zijn naam. Twee honkslagen en een vrije loop zorgden voor volle honken, waarna Van 't Hoen een tweehonkslag sloeg (0-8).

Vermeldenswaardig is nog het werpen van Ferenc Jongejan. De werper die net de Olympische Spelen niet haalde in verband met een blessure. Neptunus trok de profhonkballer aan voor de play-offs. Hij mocht er vandaag even aan ruiken in de negende innning.

Maandag is nu het derde duel, wederom in Bussum. Bij winst grijpt Neptunus de landstitel.

Boxscore:

Neptunus0004020028121
HCAW000000000011

Werpcijfers Neptunus:
Eelco Jansen (8 1/3): 7-4-1-1
Ferenc Jongejan (2/3): 1-1-0-0

Werpcijfers HCAW:
Calvin Maduro (8): 4-1-9-1
Jeroen Deken (1): 0-1-3-0

werper - aantal innings gespeeld - drie slag - 4 wijd - honkslagen tegen - veldfouten

Grote asteroďde scheert langs aarde

Sjaakman had ons via de nieuws-submit het volgende door hem vertaalde bericht te melden:

Een grote pinda-vormige asteroďde met de naam '4179 Toutatis' zal komende woensdag (29 september) langs de aarde scheren op een afstand van ongeveer 1,6 miljoen kilometer. Op het moment dat de asteroďde - die een doorsnede heeft van 5 kilometer - langs de aarde schiet, is het meteen de eerste van deze grootte die zo dicht langs onze planeet scheert deze eeuw.

Maak je overigens geen zorgen over een inslag, deze asteroide zal pas tegen 2562 een echt gevaar voor de aarde gaan opleveren. De asteroďde zal dan op een afstand van 400.000 km langs de aarde scheren. Dat is ruwweg de afstand tussen de aarde en de maan.

De asteroďde '4179 Toutatis' is in 1989 door de Franse astronoom Christian Pollas ontdekt toen hij foto's bestudeerde van de manen van Jupiter. Als je 'm wilt bekijken heb je een 10 centimeter telescoop nodig en moet je de dagen voor de 29e richting het zuidelijke deel van het sterrenbeeld "steenbok" kijken.


Asteroďde '4179 Toutatis'

Ter vergelijking: Deze asteroďde is dus bijna 5 kilometer groot; De asteroďde waarvan men denkt dat het de grootste massa-uitsterving op aarde ooit heeft veroorzaakt was naar schatting tussen de 6 en 12 kilometer groot.

Zwitsers stemmen tegen 'naturalisatiewet'

Een bindend referendum in Zwitserland, over een regeringsvoorstel dat het buitenlanders gemakkelijker moest maken Zwitser te worden, is negatief uitgevallen voor het wetsvoorstel. Een kleine meerderheid stemde tegen.

Politiek gezien was overigens alleen de rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP) tegen. De partij voerde een harde campagne waarin werd gewaarschuwd voor "een dreigende overheersing door moslims.'' De rest van de politieke partijen steunden het voorstel. Als reactie op de tegencampagne van rechts deden de vijf andere grote partijen een gemeenschappelijke oproep om geen haat aan te wakkeren.

Zo'n 20% van de inwoners van Zwitserland komt uit het buitenland. Zij krijgen nu slechts met zeer grote moeite een paspoort. Het wetsvoorstel moest dat wat vergemakkelijken.

Grieks vliegtuig maakt noodlanding

Chillmeister had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Grieks passagiersvliegtuig heeft vanavond een noodlanding gemaakt op het Londense vliegveld Stansted. Aan boord van het toestel, dat op weg was van Athene naar New York, zou een bom geplaatst zijn. Nadat alle 301 passagiers en crewleden veilig van boord waren gegaan, is de Britse politie begonnen met een zoektocht naar het explosief.

Enige tijd nadat de vlucht was opgestegen, kwam de bommelding binnen bij een Griekse krant. In overleg met de piloot is daarop besloten het toestel aan de grond te zetten. Dit gebeurde onder begeleiding van twee Britse straaljagers. Tot nu toe zijn er geen explosieven aangetroffen.

Het Griekse vliegtuig op Stansted
bron: BBC

Vragenvuur Howard Donald (ex-Take That)

Ook zo benieuwd wat er met sommige artiesten is gebeurd, die in de jaren '80 en '90 helemaal hot waren, maar waar je nu niet veel meer van hoort? FOK! geeft je de komende maanden de gelegenheid om vragen te stellen aan artiesten uit de oude doos.

We starten deze week met iemand die in de jaren '90 de harten van vele meisjes over liet slaan: Howard Donald. Howard Donald was jarenlang één van de populairste jongens op deze aardbol, toen hij nog deel uitmaakte van de jongensband Take That. Inmiddels reist hij de hele wereld over, maar dan met de muziek van anderen. Howard is een veel gevraagde DJ in onder andere Engeland, Duitsland, Griekenland en party-eiland Ibiza.

We weten natuurlijk allemaal hoe het Robbie Williams vergaan is na Take That, maar wat is er allemaal met Howard Donald gebeurd na het uitéénvallen van Take That?
Heb jij een brandende vraag voor Howard over zijn periode in Take That, de tijd daarna of zijn huidige carričre als DJ? Mail deze naar angel@fok.nl of stel hem hier onder.

Let op! Onzinnige posts zullen worden verwijderd. Alleen vragen en geen @#!opmerkingen.

Belgische veldrijder overlijdt tijdens wedstrijd

De 23-jarige Belgische veldrijder Tim Pauwels is bij de eerste internationale veldrit van dit seizoen, in het Belgische Erpe-Mere, om het leven gekomen.

De ploeggenoot van wereldkampioen Bart Wellens kwam tijdens de tweede ronde ernstig ten val. Op weg naar het ziekenhuis overleed Pauwels, als oorzaak werd een hartaderbreuk gegeven.

De wedstrijd, die wel dooorging, werd gewonnen door de Belg Sven Nijs. Richard Groendaal was met de negende plaats de beste Nederlander.

Basketballers verliezen laatste duel

Nederland heeft het laatste duel vor EK kwalificatie verloren van Turkije. In de met voornamelijk felle Turkse supporters gevulde Maaspoort van Den Bosch werd het 47-67.

Nederland besloot de kwalificatiereeks met een zwakke wedstrijd tegen de Turken. Ondanks het ontbreken van drie 'Amerikanen' bij de Turken kon Nederland geen gevaar vormen. Turkije liep makkelijk naar een zege weg.

Oranje is dankzij het resultaat als derde geeindigd in de poule. Het onderlinge resultaat met nummer vier Estland is voordelig. Nederland krijgt derhalve volgend jaar de kans om alsnog een EK-plaats af te dwingen. Turkije en Bosnië Herzegovina zijn reeds verzekerd van deelname.

Nederland - Turkije (47-67)
Bosnië Herzegovina - Estland (92-71)

1 Turkije * 6-12 (465-363)
2 Bosnië Herzegovina * 6-8 (454-420)
3 Nederland 6-2 (406-481)
4 Estland 6-2 (428-489)

Overzicht HCE (week 39)

De zesde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 39)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
za18.30RBC Roosendaal Feyenoord 0 - 4
za19.30PSV sc Heerenveen 4 - 0
za20.00Vitesse FC Den Bosch0 - 0
za20.00AZ Willem II3 - 1
za20.30Ajax Roda JC1 - 0
.
zo12.30FC UtrechtADO Den Haag2 - 0
zo14.30De GraafschapFC Twente0 - 0
zo14.30FC GroningenNEC0 - 0
zo14.30NAC Breda RKC Waalwijk0 - 4

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV651016205
2AFC Ajax642014198
3Feyenoord641113186
4FC Utrecht641113145
5AZ632111139
6Vitesse632111107
7RKC Waalwijk63121084
8Roda JC621371012
9NEC6213757
10SC Heerenveen621371013
11Willem II62137611
12NAC Breda621371019
13FC Twente6123578
14FC Den Bosch61235313
15FC Groningen6042468
16ADO Den Haag61144713
17RBC Roosendaal61144919
18De Graafschap60333513

Nicky en Klaartje winnen Junior Songfestival

amsterdam19 en SnoRt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het duo Nicky (9) en Klaartje (10) heeft zaterdagavond de nationale voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. Op 20 november zullen de twee met het nummer 'Hij is een kei' Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale in het Noorse Lillehammer.

Het festival werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. De kandidaten, die tussen de acht en de vijftien jaar zijn, moesten zelf de tekst en melodie van hun liedjes schrijven. Uit meer dan duizend inzendingen werden via voorrondes vier nummers geselecteerd voor de finale. De vijfde finaleplaats werd via een wildcard door de jury toegekend aan de uiteindelijke winnaressen.

Nicky en Klaartje winnen het Juniorsongfestival
Nicky en Klaartje

Voyeur aangehouden in Belgisch solarium

Icoon Buitenlands nieuwsIn een zonnebankcentrum in het Belgische Glembours heeft de politie vrijdag een man aangehouden die vrouwen filmde tijdens het omkleden. Dit gebeurde nadat verschillende klanten over de man hadden geklaagd.

De politie vond in zijn tas een fototoestel, een filmcamera en twee films. Met behulp van een telescopische arm maakte de inwoner van Bevekom plaatjes van vrouwen en zoemde daarbij in op hun intieme delen. De bijna veertigjarige Belg bleek ook actief te zijn geweest in openbare toiletten langs autosnelwegen. Verschillende van de beelden die hij maakte belandden op internet. Bij huiszoeking in de woning van de man vond de politie zo’n zeventig videobanden en dvd’s.

De onderzoeksrechter in Namen, voor wie de voyeur gisteren moest verschijnen, heeft hem een alternatieve straf opgelegd.

'Idols 3' scoort slecht op eerste avond

Het nieuwe programma 'Popstars: the rivals' dat gisteravond op prime-time werd uitgezonden op RTL 4, heeft teleurstellende kijkcijfers behaald. De opvolger van 'Idols' trok iets meer dan een miljoen kijkers. De eerste aflevering van Idols 1 werd door 1,4 miljoen kijkers bekeken en de eerste aflevering van Idols 2 werd zelfs door 3,1 miljoen kijkers bekeken. De verwachtingen voor 'Idols 3' waren dan ook hoog gespannen. Het cijfer betekende dat het nieuwe programma niet in de Top 15 van meest bekeken programma's van gisteren staat. RTL4 was gisteren de vierde zender met een marktaandeel van 12.6 procent tussen 18:00 en 24:00 uur.

De publieke televisiezenders hadden gisteren de topprogramma's in huis met Studio Sport als best bekeken programma. Het Nationaal Junior Songfestival op Nederland 1 trok 1.197.000 kijkers, wat een marktaandeel van 18,3 procent opleverde. Uiteindelijk wonnen Nicky en Klaartje het Songfestival. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen in het Noorse Lillehammer op 20 november aanstaande.

Ook 'Kopspijkers' deed het goed. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen op Nederland 3 trok gisteren ruim 2,3 miljoen kijkers, wat voor een marktaandeel van 35,2 procent zorgde.

Varkens in je graf

Niet al te lang geleden las ik op de nieuwssubmit dat die twee vrouwelijke Italiaanse hulpverleners zijn gedood door hun gijzelaars in Irak. Geschokt door weer een nieuw niveau aan willekeur en wreedheid ben ik door de reacties gaan pluizen, en kwam ik een interessante post tegen; de schrijver suggereerde dat wij alle moslimterroristen moest aanpakken zoals "Jack Black" Pershing dat destijds had gedaan.

Volgens hem had deze officier tijdens de Amerikaans - Fillipijnse oorlog ook te maken met moslimterroristen. Zijn oplossing was de volgende: Toen hij erin slaagde vijftig terroristen gevangen te nemen, liet hij deze alle vijftig vastbinden aan staken, waarna hij een paar van zijn mannen twee varkens liet slachten, dit alles onder het oog van zijn gevangenen. Vervolgens liet Mr. Pershing de soldaten hun kogels drenken in het bloed en ingewanden van de varkens, nog steeds heel erg zichtbaar voor de gevangenen. Hierna ging men over op het standrechtelijk executeren van alle gevangenen met diezelfde kogels en om het geheel af te ronden werden de stoffelijke overschotten begraven met de varkensorganen. Voor de duidelijkheid; Moslims vinden varkens smerig en contact met deze onreine dieren zorgt ervoor dat je niet naar de hemel gaat.

John Pershing liet vervolgens één gevangene ontsnappen. Het artikel eindigt met de suggestieve slotzin dat "Amerika vijftig jaar lang geen last heeft gehad van moslimterroristen sinds die executie".

Na een kort onderzoekje op Internet bleek al vrij snel dat dit hele verhaal een hoax was, waarschijnlijk in elkaar gezet door een Amerikaan die in een creatieve opwelling in zijn pen is geklommen. Maar het heeft mij wel tot denken aangezet; het idee om hun eigen godsdienst tegen deze fanatici te gebruiken is interessant, nietwaar?

Al snel kwam ik erachter dat dit niet het enige verhaal was waarin moslimterroristen en varkens voorkomen. Er schijnt in Israël een levendige discussie te zijn om zakken met varkensvet in bussen op te hangen; bij een zelfmoordaanslag door een martelaar zal de zak scheuren en de stoffelijke overschotten van de martelaar besmeuren met varkensvet. De theorie is dan dat bussen opeens niet meer het lievelingsdoel zijn van deze zelfmoordterroristen. Want je komt het paradijs niet in als je aan stukken gescheurde lichaam "onrein" is.

Ook zijn er gevallen bekend van Russische soldaten die Tsjetsjeense rebellen in varkenshuiden hebben ingenaaid alvorens ze te begraven. Persoonlijk vroeg ik me dan ook af of dit soort maatregelen zoden aan de dijk zet, maar sinds Beslan weten we dat het niet echt veel uitmaakt; men gaat gewoon door met moorden en terroriseren, varkens in je graf of niet.

Wat echter zo interessant is aan het geheel, is dat wij als "westerlingen" terugvallen op dit soort methodes. Normaalgesproken, als onze maatschappij wordt bedreigd, dan rollen we deze criminele organisatie op zonder al teveel moeite en kunnen we door waar we mee bezig waren. Moslimextremisten of extremisten in het algemeen staan echter zo haaks op alles wat wij kennen, dat dit grote problemen met zich mee brengt. En omdat we er totaal geen vat op krijgen proberen we ten einde raad maar mee te gaan in hun doctrine en zijn we opeens bezig met varkensvet in bussen op te hangen. Persoonlijk vind ik dit net zo idioot als bijvoorbeeld een smulbos in Nederland aan te leggen, maar ik snap de noodzaak wel. Als niks meer werkt, wat moet je dan?

Vervelend detail is alleen dat zelfmoordterroristen zich niks aan trekken van dit soort dingen; tenslotte is zelfmoord niet toegestaan volgens de Islam, mag men geen onschuldigen doden, geen vrouwen en kinderen en zijn er allerlei andere wetten die deze extremisten aan hun laars lappen. Ik vraag me bijvoorbeeld af wat een vrouwelijke zelfmoordterrorist krijgt als ze in de hemel komt; want ik kan me voorstellen dat zij niet bepaald zit te wachten op 72 maagden. Of misschien juist wel, want 72 hitsige Palestijnse pubermacho's doe je jouw ergste vijand niet aan, is het wel? Persoonlijk denk ik dat oudere (leidende)terroristen hun geloof misbruiken om jongere aanhangers te manipuleren en te motiveren.

Maar nogmaals, als wij als westers machtsbolwerk met onze superieure militaire macht moeten terugvallen op varkenskadavers, dan geeft dat aan dat we lichtelijk wanhopig aan het worden zijn. Ik vraag me dan ook af wat écht zou helpen, en dan wel op lange termijn. Persoonlijk geloof ik niet zozeer in het overbruggen van de kloof tussen rijk en arm, of andere oplossingen die uit de linkse hoek komen. Zelf heb ik echter geen goede oplossing. Ook denk ik dat veel onvrede en frustratie jegens het westen voortkomt uit regionale problemen die men weigert te erkennen; corruptie, totalitaire regimes en analfabetisme. Tenslotte is het altijd fijn om een pispaal te hebben, en wie is beter geschikt dan het decadente westen?

Ik denk dan ook dat het "conflict van culturen", of "East meets West" zoals men het ondertussen al noemt, tekenend zal zijn voor de komende eeuw. Ook denk ik dat alles veel erger zal worden voordat het weer beter zal gaan.

Ik vraag me dan ook af wat andere mensen denken wat er nodig is om aanslagen te voorkomen en moslimfanatici te marginaliseren totdat ze een obscuur groepje zijn ergens in de Pakistaanse bergen waar je nooit meer iets van hoort. Hoe voorkom je op korte termijn ontploffende bussen, treinen, wolkenkrabbers en stadia? Graag jullie (serieuze) mening...

Volleybaldames winnen toernooi

De Nederlandse volleybaldames zijn in het Turkse Ankara winnaar geworden van het kwalificatietoernooi voor de World Grand Prix van 2005.

Oranje had zich zaterdag door middel van een 3-1 overwinning op de Duitse dames al verzekerd van een ticket voor de World GP. Maar op zondag won men ook het laatste duel tegen Bulgarije met klinkende cijfers, 3-0. (25-23, 25-13, 25-20)

Het team van bondscoach Avital Selinger won in Ankara al zijn wedstrijden. In de vijf wedstrijden verloren ze in totaal maar twee sets.

Nadal slaat Spanje naar finale

Spanje is de tegenstander van de Verenigde Staten in de finale van de Davis Cup.

Spanje versloeg in de halve finale Frankrijk. Het beslissende derde punt werd gemaakt door Rafael Nadal die in drie sets won van Arnaud Clement, setstanden waren 6-4, 6-1 en 6-2.

Nadal, vervanger van Carlos Moya, speelde vooral in de tweede set subliem tennis. Hij kreeg acht breakpoints tegen, maar werkte ze allen weg. Vooral de laatste break die hij wegwerkste was zo mooi, dat zelfs de Franse coach Guy Forget er om applaudiseerde.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 39)

SubheaderDe zesde speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.Uitslagen
Zaterdag 25 september
RBC Roosendaal - Feyenoord (0-4)
PSV - sc Heerenveen (4-0)
Ajax - Roda JC (1-0)
AZ - Willem II (3-1)
Vitesse - FC Den Bosch (0-0)

Zondag 26 september
FC Utrecht - ADO Den Haag (2-0)
NAC Breda - RKC Waalwijk (0-4)
De Graafschap - FC Twente (0-0)
FC Groningen - NEC (0-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 65101620-5
2. Ajax 64201419-8
3. Feyenoord64111318-6
4. FC Utrecht64111314-5
5. AZ 63211113-9
6. Vitesse 63211110-7
7. RKC Waalwijk6312108-4
8. Roda JC 6213710-12
9. NEC621375-7
10. sc Heerenveen 6213710-13
11. Willem II 621376-11
12. NAC Breda6213710-19
13.FC Twente612357-8
14. FC Den Bosch612353-13
15. FC Groningen604246-8
16. ADO Den Haag611447-13
17. RBC Roosendaal 611449-19
18. De Graafschap 603335-13

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (26/09/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

FC Utrecht - ADO Den Haag (2-0)
40' Schut 1-0
53' Tanghe 2-0

Geel: Broerse (Utr), Cornelisse (Utr), Grujic, Van der Leegte, Saeijs, Saavedra (allen ADO)

NAC Breda - RKC Waalwijk (0-4)
7' Fuchs 0-1
9' Putter 0-2
20' Hoogendorp 0-4
65' Krohn-Deli 0-4

Geel: Slot (NAC)

De Graafschap - FC Twente (0-0)

Geel: De Graef (Gra), Culina (Twe)

FC Groningen - NEC (0-0)

Geel: Boutahar (Gro), Van der Doelen (NEC), Valencia (NEC)

Bekijk de huidige stand

Williams wint in Peking

Serena Williams heeft het WTA-toernooi van Peking op haar naam geschreven, en zo een einde gemaakt aan de reeks van 14 opeenvolgende overwinningen van Svetlana Kuznetsova.

De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg de Russische in drie sets, setstanden waren 4-6, 7-5 en 6-4.

In Peking won de jongste van de zusjes Williams haar eerste toernooi weer sinds april, toen ze het toernooi in het Amerikaanse Key Biscane op haar naam schreef.

Problemen voor publisher BAM! en developer Vis

Het Amerikaanse bedrijf BAM! Entertainment, dat eigenaar is van de Schotse developer Vis Entertainment, moet binnen vijf weken zorgen voor een stijging van de waarde van de aandelen met 130%, anders raakt het zijn plaats in de Nasdaq listings kwijt. Voor 1 november moet de prijs van de aandelen minstens 1 dollar zijn. Die waarde moeten de aandelen bovendien minstens tien dagen behouden. Vrijdag waren de aandelen weliswaar iets gestegen, maar toch niet meer dan 43 dollarcent waard.

Chris van der Kuyl, de oprichter van Vis, werd na de overname door BAM! in mei president en chief operating officer van BAM! Wanneer BAM! de Nasdaq-vermelding kwijtraakt zou het erg moeilijk worden om aan geld te komen. Vis heeft 110 medewerkers in de Schotse steden Dundee en Edinburgh. De meesten van hen werken aan een opvolger van het succesvolle spel State of Emergency. Hoewel er van dat spel meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht, wilde de publisher van State of Emergency, Take Two, het vervolg niet uitgeven. Daardoor moest Vis zelf 3 miljoen pond opbrengen voor ontwikkelkosten en een andere publisher zoeken. Die vonden ze in BAM!, dat vervolgens besloot het hele bedrijf maar op te kopen.

State of Emergency 2 zou in de eerste helft van 2005 uit moeten komen, mits BAM!s problemen geen roet in het eten gooien. Investeerders en werknemers van Vis geloofden in een goede toekomst bij BAM!, nu kan de overname hen echter wel eens de kop kosten. Andere spellen van Vis zijn 'The Powerpuff Girls: Relish Rampage', 'Tom & Jerry in War of the Whiskers' en 'Evil Dead: A Fistful of Boomstick'. Bekende games die door BAM! zijn uitgegeven zijn 'Wallace & Gromit','Chase: Hollywood Stunt Driver', 'Way of the Samurai' en 'Reign of Fire'.

GroenLinks: Politieke taboes aanpakken

Volgens GroenLinks moeten, 'om Nederland werkelijk voor te bereiden op de toekomst', een aantal taboes worden doorbroken. De GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer heeft daartoe een plan opgesteld voor structurele hervormingen tot 2030.

Zo wil GroenLinks de hypotheekrenteaftrek en de aftrek van pensioenpremies voor de hogere inkomens gaan aanpakken. Ook moeten 65-plussers met een goed inkomen gaan meebetalen aan de AOW. Verder moeten de Europese begrotingsregels, dat lidstaten een begrotingstekort van hooguit 3% toestaat, vervangen worden door een aanpak waarbij meer rekening wordt gehouden met de omstandigheden van een land.

De partij wil 'door vergroening van het belastingstelsel' de CO2-uitstoot met 50% verminderd hebben in 2030. Ook moet dan zeker de helft van de gebruikte energie milieuvriendelijk worden opgewekt.

Andere koers
Het huidige regeringsbeleid voor de lange toekomst verergert de teruggang alleen maar, meent GroenLinks. Bovendien treft het beleid vooral de zwakken in de samenleving. GroenLinks wil de helft van de 80 miljard euro die Balkenende-2 tot 2020 wil uitgeven aan wegen, bestemmen voor onderwijs, onderzoek en duurzame energie. De arbeidsdeelname moet in 2030 omhoog naar 80%, onder meer door verlaging van de lasten op laagbetaald werk. Hierdoor komen kwetsbare groepen, zoals allochtonen en laagopgeleiden, eerder aan de slag, meent de partij.

Bus rijdt over eigen chauffeur

Bij een opmerkelijk ongeluk is gisternacht een 46-jarige buschauffeur gewond geraakt. Toen de man zijn bus wilde afsluiten na zijn laatste rit, werd hij door zijn eigen bus overreden.

Het ongeluk gebeurde rond drie uur 's nachts op station Amsterdam Sloterdijk. Na het sluiten van zijn bus liep de man langs het voertuig. Hij was waarschijnlijk vergeten de bus op de handrem te zetten, waarna de bus begon te rijden. De bus reed over de chauffeur heen, hij is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Wouter Bos bekritiseert regeringsrol CDA

In het tv-programma Business Class van Harry Mens heeft PvdA-leider Wouter Bos uitgehaald naar het CDA. Bos noemde het ''kwalijk'' dat juist het CDA een kabinet leidt dat zo drastisch bezuinigt. ''Wie z'n stem bij de verkiezingen op het CDA uitbracht kon niet weten dat de partij zo zou gaan bezuinigen. De VVD had dat ten minste al aangekondigd'', aldus de PvdA-fractievoorzitter.

De PvdA-voorman zei uit te zien naar het debat tijdens de Algemene Beschouwingen, maar vindt het wel jammer dat premier Balkenende daarbij afwezig is en vervangen wordt door vice-premier Zalm. ''In eerste instantie is het natuurlijk erg omdat hij ziek is, maar het is ook jammer omdat het debat met Zalm al snel alleen over de cijfertjes zal gaan.''

Volgens Bos zal zijn partij zich hard gaan maken voor een plan om mensen met een laag inkomen uit werk belastingvoordeel te bieden.

Killzone


Dé najaarsrelease voor first person shooterfans met een PS2 is zonder twijfel het door de Nederlandse ontwikkelingsstudio Guerilla ontwikkelde Killzone. Reeds vanaf het moment dat de eerste details van de game bekend waren gemaakt is hij door marketeers neergezet als een Halo-killer. Omdat de kwaliteiten van Halo groot zijn betekent dit dat er heel wat reputaties op het spel staan. FOK! kreeg een preview van de game en probeerde vast te stellen of de hype terecht is.

Live crash

Een baan als een reporter ter plekke is niet altijd zo ongevaarlijk als je denkt.
Je kan te maken hebben met boze omstanders, gevaarlijke situaties zoals brand.
Maar je baan kan ook wel eens saai zijn, want je moet soms urenlang wachten voor die paar minuten dat je live op tv komt.

Je maakt een reportage over een van de gevaarlijkste kruispunten van omstreken.
Dan ben je altijd op je hoede, maar je had toch niet kunnen verwachten dat ze live gaan crashen?
Misschien een "publiciteitsstunt"
Hier

Na het filmpje:
De reporter zit er maar wat commentaar te leveren...
In plaats wat hulp aan te bieden, maar nee, kijkcijfers zijn vele malen belangrijker dan een mensenleven.

Verse screenshots van Sniper Elite

Sniper Elite is een nieuwe shooter uit de stal van Rebellion, dat eerder ook al Alien vs. Predator en de shooter World War Zero uitbracht. In tegenstelling tot World War Zero speelt Sniper Elite zich niet af in een alternatieve geschiedenis; de setting is onze eigen Tweede Wereldoorlog.

In de game ben je een Amerikaanse sluipschutter die in Berlijn geheime opdrachten uitvoert voor de geheime dienst. De singleplayer zal 25 missies bevatten, die ook coöperatief te spelen zullen zijn. Verder zal er in de game een onlinemogelijkheid zitten. Zoals je ziet aan de screenshots is de game zowel in het eerste- als in het derdepersoonsperspectief te spelen. De game verschijnt in 2005 voor de Xbox, PS2 en de PC.

Nieuwe trailer van Goldeneye: Rogue Agent

De originele Goldeneye game voor de N64 kan met recht een klassieker genoemd worden. Toen er een nieuwe Goldeneye game werd aangekondigd, waren veel mensen dan ook nogal verrast. In tegenstelling tot het origineel, zul je in Goldeneye: Rogue Agent niet de oude vertrouwde 007 spelen. Jouw character in de game is ontslagen bij MI6 en werkt nu voor Auric Goldfinger, die verwikkeld is in een ware oorlog met zijn aartsvijand, Dr. No.

Zoals je uit bovenstaand verhaal kunt opmaken, lopen er nogal wat characters van verschillende Bond verhalen allemaal samen rond in deze game. Naast Dr. No en Goldfinger zul je het pad kruisen van Oddjob, Scaramanga, Xenia Onotopp en natuurlijk de vrouw met de meest dubbelzinnige naam in een film ooit: Pussy Galore.

De nieuwe trailer van Goldeneye: Rogue Agent is hier te downloaden.

Goldeneye Rogue Agent zal in december van dit jaar uitkomen voor de NGC, PS2 en Xbox.

Tennis: Agassi gaat nog een jaar door

André Agassi zal na dit jaar nog minimaal een jaar doorgaan met tennis. Dit heeft zijn vrouw Steffi Graf verklaard in Berlijn, waar zij een demonstratiepartij speelde tegen de Argentijnse Gabriela Sabatini. Een partij die Graf, die in 1999 stopte, overigens won met 7-5 6-1.

Dit jaar was Agassi, inmiddels 34 jaar oud, middelpunt van vele speculaties. Hij haalde lang niet altijd het niveau van de laatste jaren. "Na het indoorseizoen heeft hij mij gezegd in elk geval in 2005 door te gaan op het hoogste niveau", aldus Steffi Graf.

Dit jaar haalde de Amerikaan in de Australian Open de laatste vier en in de US Open de laatste acht.

Meer sportnieuws lees je op de FOK!sportsite!

Nieuwe screenshots adventure Scratches

De Argentijnse developer Nucleosys werkt aan een griezelige adventure (Scratches) over een huis waarin diverse mensen onder vreemde omstandigheden zijn overleden of verdwenen.

In 1963 wordt James T. Blackwood beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Hij sterft aan een hartaanval voordat hij heeft kunnen uitleggen wat er werkelijk gebeurd is. Sommigen beweren echter dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De politie komt er niet uit en sluit het onderzoek af. Een vriend van de familie die vervolgens in het huis trekt verdwijnt na tien jaar spoorloos. Nu heb jij het huis gekocht. Het is een oud Victoriaans huis in een klein en vreedzaam dorpje. In de kamers van het huis hoor je echter nog de echo's van het duistere verleden van het huis... langzaam maar zeker kom je er achter dat je niet alleen bent in het huis!

Op de nieuwe screenshots kun je iets van de donkere atmosfeer in het spel proeven. Op de website van Nucleosys kun je twee teasers downloaden.Scratches heeft nog geen releasedate, Nucleosys verwacht later dit jaar meer hierover bekend te kunnen maken.

CD: Cradle Of Filth - Nymphetamine

Nymphetamine

Wat iedereen eigenlijk al verwachtte geschiedde ook; Cradle Of Filth hield het niet lang vol bij Sony. De band, die met 'Damnation And A Day' bij Sony hun major debuut maakte, stapte op bij dat label wegens gebrek aan ondersteuning. De band vond zijn nieuwe onderkomen bij Roadrunner Records, ook een major, maar wel een label dat zich uitzonderlijk met Metal bezighoudt. Het eerste resultaat van deze nieuwe samenwerking is 'Nymphetamine', Cradles zevende langspeler.

Dieven brengen kostbare cello terug

De Hongaarse muzikant Pal Banda kan zijn geluk niet op. Drie waardevolle instrumenten, waaronder een 250 jaar oude cello ter waarde van 97.000 euro, werden onlangs uit zijn woning in Londen gestolen, maar zijn door de dieven weer teruggebracht. De buurman van Banda ontdekte de twee cello's en viool in zijn tuin.

Volgens de muzikant is er geen sprake van berouw bij de dieven. Hij denkt dat ze de instrumenten hebben teruggebracht, omdat ze erachter kwamen dat deze nergens te verkopen waren. "Iedereen wist van de diefstal en iedereen kent de betreffende instrumenten", aldus Banda. De Londense politie spreekt van een wonder.

Veertien doden bij ongeluk in Turkije

Bij een ongeluk in het oosten van Turkije zijn zaterdag veertien mensen omgekomen en raakten er zes mensen gewond. Bij het ongeluk in de provincie Van waren drie voertuigen betrokken.

Het ongeluk vond plaats toen een vrachtwagen een ander voertuig probeerde in te halen. Daarbij raakte de truck een minibus die hem tegemoet kwam rijden. Een tweede vrachtwagen raakte de minibus vlak daarna.

Monument Marianne Vaatstra onthuld

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zwaagwesteinde is gisteren een monument ter nagedachtenis aan Marianne Vaatstra onthuld. De toen 16-jarige Marianne werd in 1999 in een weiland bij het naburige Veenklooster verkracht en vermoord. De dader is nooit gevonden.

Het monument is gemaakt door kunstenaar Hans Jouta. In overleg met de ouders van Marianne heeft hij gekozen voor een gebroken roos op een steen. "Dat symboliseert het breken van hun bloem", aldus K. Ferwerda van de Vereniging voor Respect en Solidariteit. Deze vereniging organiseert al tien jaar op elke laatste zaterdag van september de Dag tegen Geweld.


De ouders van Marianne Vaatstra bij het
monument voor hun dochter (inzet)

Voorlopige puntentelling China

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van China is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan worden ook de budgetten aangepast. Wijzigingen zijn voorbehouden zolang de budgetten nog niet zijn aangepast.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling China.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus China. Per behaald punt verdien je ¤ 20.000.

Spaanse profvoetballer dood tijdens training

De 21-jarige profvoetballer Ivan Caceres is zaterdag na afloop van training van zijn club overleden.

Caceres, die speelde voor de derde divisieclub Huracan, zakte tijdens de training plotseling in elkaar. Reanimatiepogingen konden hem niet meer helpen, de jonge Spanjaard overleed na aankomst in het ziekenhuis. Als doodsoorzaak gaven de artsen in het ziekenhuis een longbloeding.

'Uitzetting asielzoekers duurt dubbel zo lang'

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

De tijd dat illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers moeten wachten op uitzetting is de afgelopen twee jaar verdubbeld. Dat zei hoogleraar vreemdelingenrecht prof. dr. A. van Kalmthout vanochtend in het radioprogramma 'De andere wereld van zondagmorgen' van de IKON. Gemiddeld moeten ze tachtig dagen wachten in centra in Tilburg en Ter Apel voordat ze worden uitgezet.

"Er blijven mensen meer dan een jaar in detentie zitten ook al is er betrekkelijk weinig zicht op uitzetting", aldus Van Kalmthout. Het aantal geslaagde uitzettingen is volgende de hoogleraar dan ook gedaald van 55 naar 30 procent in vijf jaar. GroenLinks-Kamerlid Vos wil nu opheldering aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie vragen.

Schwarzenegger gevraagd voor Terminator 4

Acteur Arnold Schwarzenegger zal mogelijk opnieuw een rol spelen in een Terminatorfilm. Enkele bronnen verklaren dat de acteur, tegenwoordig gouverneur van Californië, is gepolst door de mensen die verantwoordelijk zijn voor het vervolg.

Zeer waarschijnlijk speelt Schwarzenegger, in tegenstelling tot de drie voorgaande delen, geen hoofdrol maar zal zijn inbreng beperkt zijn. Sinds de acteur politicus werd, bleef zijn filmcarričre beperkt tot een bijrolletje in Around The World In 80 Days.

Onlangs werd het groene licht gegeven door Warner Brothers om de vierde Terminator film gestalte te geven. De productie begint volgend jaar. De eerste Terminatorfilm ging in 1984 in premičre.

Arnold Schwarzenegger

Hamstringblessure voor Ooijer

André Ooijer zal waarschijnlijk niet mee kunnen doen met de Champions League wedstrijd aankomende woensdag tegen Panathinaikos.

De verdediger van PSV raakte zaterdag in het met 4-0 gewonnen thuisduel tegen SC Heerenveen geblesseerd aan zijn hamstring, en de vrees is er voor een spierscheuring. Als dat het geval mocht zijn, dan kan hij ook niet voor het Nederlands elftal in actie komen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Macedonië en Finland.

Ook verdediger Alex moest in het duel tegen de Friezen al vroeg het veld verlaten. De Braziliaan raakte geblesseerd aan zijn knie, en trainer Hiddink is bang dat hij ook niet inzetbaar zal zijn tegen de Grieken woensdag.

F1: Uitslag Grand Prix van China

Join the crew!De eerste Grand Prix van China is gewonnen door Rubens Barrichello. De Ferrari-coureur vertrok van de eerste plaats en eindigde ook op de eerste plaats.

De start verliep rustig. Het enige rumoer ontstond door het moeilijk wegkomen van Panis, maar ook daar wisten de coureurs goed op te reageren. Volgetankt en met een nieuwe motor vertrok Michael Schumacher na zijn spin van gisteren uit de pitstraat.

Vooraan kon Kimi Räikkönen het tempo van Rubens Barrichello goed volgen en bleef er constant redelijk dicht achter. Jenson Button wist na wat inhaalacties door te schuiven naar de derde plaats. Michael Schumacher probeerde vanuit het achterveld snel naar voren te schuiven.

Na de eerste pitstop van het grootste deel van het veld leek dat goed te gaan lukken. Michael Schumacher spinde echter en moest vroeger dan verwacht weer naar binnen. Vooraan reed Button duidelijk een andere strategie dan Barrichello en Räikkönen. Even leek het of Räikkönen Barrichello kon gaan aanvallen, maar hij kwam nooit dichtbij genoeg. Daarnaast waren de pitstops Ferrari goed genoeg om de overhand te houden.

In het veld achter de top drie werd af en toe flink gevochten. Michael Schumacher botste op Christian Klien, waardoor de tweede moest afhaken. David Coulthard lag in de clinch met de andere broer Schumacher, waarna die ook moest afhaken. Toch bleef het aantal uitvallers beperkt op het zware circuit.

Door een tweestop-strategie in plaats van de drie stops van Räikkönen pakte Jenson Button de tweede plaats. Barrichello was verder uitgelopen en kon rustig de race op de eerste plaats uitrijden. Räikkönen kwam in de laatste rondes nog zeer dicht bij Button, maar die wist de Fin nipt voor te blijven.

Kijk voor meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1 Manager!

Amerika naar finale Davis Cup

De Verenigde Staten hebben de finale bereikt van de Davis Cup.

De Amerikanen kwamen op een beslissende 3-0 voorsprong tegen Wit -Rusland, waardoor deze, vandaag met nog twee enkelspelen te gaan, niet meer kunnen worden ingehaald.

Nadat Amerika al eerder op een 2-0 voorsprong kwam, zegevierden Bob en Mike Bryan in het dubbelspel tegen Max Mirnyi en Vladimir Voltsjkov, setstanden waren 6-1, 6-3 en 7-5.

De Amerikanen speelden een sterke wedstrijd. Van de acht breakpoits die ze kregen benutten ze er vijf. Het Wit-Russische duo wist geen enekel servicebrak te forceren.

De Amerikanen hebben de Davis Cup al 31 gewonnen, de laatste keer dat ze de beker mee naar huis namen was in 1995.

Uitslag Grand Prix van China

De eerste Grand Prix van China is gewonnen door Rubens Barrichello. De Ferrari-coureur vertrok van de eerste plaats en eindigde ook op de eerste plaats.

De start verliep rustig. Het enige rumoer ontstond door het moeilijk wegkomen van Panis, maar ook daar wisten de coureurs goed op te reageren. Volgetankt en met een nieuwe motor vertrok Michael Schumacher na zijn spin van gisteren uit de pitstraat.

Vooraan kon Kimi Räikkönen het tempo van Rubens Barrichello goed volgen en bleef er constant redelijk dicht achter. Jenson Button wist na wat inhaalacties door te schuiven naar de derde plaats. Michael Schumacher probeerde vanuit het achterveld snel naar voren te schuiven.

Na de eerste pitstop van het grootste deel van het veld leek dat goed te gaan lukken. Michael Schumacher spinde echter en moest vroeger dan verwacht weer naar binnen. Vooraan reed Button duidelijk een andere strategie dan Barrichello en Räikkönen. Even leek het of Räikkönen Barrichello kon gaan aanvallen, maar hij kwam nooit dichtbij genoeg. Daarnaast waren de pitstops Ferrari goed genoeg om de overhand te houden.

In het veld achter de top drie werd af en toe flink gevochten. Michael Schumacher botste op Christian Klien, waardoor de tweede moest afhaken. David Coulthard lag in de clinch met de andere broer Schumacher, waarna die ook moest afhaken. Toch bleef het aantal uitvallers beperkt op het zware circuit.

Door een tweestop-strategie in plaats van de drie stops van Räikkönen pakte Jenson Button de tweede plaats. Barrichello was verder uitgelopen en kon rustig de race op de eerste plaats uitrijden. Räikkönen kwam in de laatste rondes nog zeer dicht bij Button, maar die wist de Fin nipt voor te blijven.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:29:12.420  
2 Jenson ButtonBAR Honda  + 1.035  
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 1.469  
4 Fernando AlonsoRenault F1  + 32.510  
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  + 45.193  
6 Takuma SatoBAR Honda  + 54.791  
7 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1:05.464  
8 Felipe MassaSauber Petronas  + 1:20.080  
9 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 1:20.619  
10 Mark WebberJaguar Racing  + 1 ronde  
11 Jacques VilleneuveRenault F1  + 1 ronde  
12 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 1 ronde  
13 Nick HeidfeldJordan Ford  + 1 ronde  
14 Olivier PanisToyota Racing  + 1 ronde  
15 Timo GlockJordan Ford  + 1 ronde  
16 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  + 3 ronden  
- Gianmaria BruniMinardi F1    wiel verloren
- Ralf SchumacherBMW Williams F1    opgave
- Ricardo ZontaToyota Racing    versnellingsbak
- Christian KlienJaguar Racing    wielophanging

Britten arresteren 'vuile bom' terroristen

In de Britse hoofdstad Londen zijn vier personen gearresteerd die verdacht worden van het smeden van plannen om een 'vuile bom' te maken. Volgens de Britse zondagskrant News Of The World was een journalist van hun krant in een islamitische bende geďnfiltreerd. De krant stapte naar de politie toen de terreurcel van plan bleek kernafval te kopen voor het maken van de bom.

De leden van de terreurgroep zouden hebben gehandeld in opdracht van een Saudiër die ''de islamitische zaak een warm hart toedraagt.'' Hij zou ruim 440.000 euro neer hebben willen tellen voor één kilo hoogradioactief materiaal. Dat spul zou uit Rusland moeten komen.

Een 'vuile bom' is een conventionele bom waarin radioactief materiaal is verwerkt. Van kernfusie of splitsing zoals in een echte kernbom is geen sprake, waardoor een vuile bom relatief makkelijk is te maken. Het aantal doden dat bij een explosie valt, is in principe aanvankelijk niet hoger dan bij een conventionele bomexplosie. Maar door besmetting met radioactief materiaal kunnen vele mensen besmet raken die later kanker kunnen krijgen. Ook moet door een ontploffing een gebied langdurig geëvacueerd worden, wat grote sociale en economiche ontwrichting betekent.

-
Het bewuste artikel uit News Of The World.

Neptunus neemt voorsprong

Het Rotterdamse Neptunus heeft een 1-0 voorsprong genomen in de Holland Series. Het versloeg HonkbalClub Allen Weerbaar (HCAW) uit Bussum met 2-1.

In het eerste duel van de best-of-five reeks was Neptunus nipt de betere. Oorspronkelijk had HCAW als competitiewinnaar het thuisvoordeel gehad, maar het zag de wedstrijd van vrijdag wegens overvloedige regenval worden afgelast. Rob Cordemans van Neptunus gooide zodoende de eerste bal in de Holland Series. De afgelopen vier jaar deed hij dat eveneens, een record.

Jeffrey Cranston kon echter wel meteen in de eerste slagbeurt van HCAW het eerste punt binnenslaan. Ralph Milliard liep binnen (0-1). Pas in de vierde inning deed de thuisploeg wat terug. Percy Isenia liet middels een honkslag Harvey Monte over de thuisplaat komen. Werper Patrick de Lange van HCAW zag zijn veld slordig afwerken waardoor ook een tweede Rotterdamse punt werd gescoord. Melfried Comenencia sloeg Dirk van 't Klooster binnen. Die stand veranderde niet meer. Als relievers kwamen Tom Becker (Neptunus) en Dave Draijer (HCAW) in actie.

Zondag is de tweede wedstrijd in Bussum.

Boxscore:

HCAW100000000151
Neptunus000200000271

Werpcijfers HCAW:
Patrick de Lange (6 1/3): 2-2-7-1
Dave Draijer (1 2/3): 0-0-0-0

Werpcijfers Neptunus:
Rob Cordemans (7 1/3): 10-0-4-1
Tom Becker (1 2/3): 1-0-1-0

werper - aantal innings gespeeld - drie slag - 4 wijd - honkslagen tegen - veldfouten

Fire Emblem 2 details

Waar wij Europeanen nog volop bezig zijn met het eerste Fire Emblem avontuur op de GBA kunnen de Japanners op 7 oktober alweer beginnen aan het tweede deel: Fire Emblem: Seima no Kouseki.

Nieuw in dit deel is dat je de karakterontwikkelingen niet meer alleen in de statistieken kan zien, maar ook aan het uiterlijk van de spelers. Ook zullen er twee nieuwe karakters zijn: Milra, een drakenvrouw, en Salev de magiër.

Het laatste nieuwtje dat bekend is gemaakt is dat er nieuwe klassen zijn als great knight, falcon knight, wyvern knight, berserker, mage knight, forest knight, sage, sniper en assassin. Deze zullen allemaal een speciale techniek krijgen (skill), zo krijgt de sniper bijvoorbeeld een "target skill".

Wanneer Fire Emblem 2 naar Amerika en Europa komt is nog niet bekend.

'Democraten willen bijbel verbieden'

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De Republikeinen hebben een nieuw wapen in de strijd gegooid om George Bush de presidentsverkiezingen van 2 november te laten winnen. Ze hebben in de staten Arkansas en West-Virginia, beide behorend tot de zogenoemde 'Bible Belt', pamfletten verspreid waarin staat dat de Democraten van plan zijn om de Bijbel te verbieden in de Verenigde Staten.

Een woordvoerdster van het Republikeinse Nationale Comité bevestigde zaterdag tegenover de krant The New York Times dat de verkiezingsfolders inderdaad van haar partij kwamen. "Ze hebben tot doel religieuze kiesgerechtigden te motiveren om (opnieuw) voor George Bush, een herboren christen, te stemmen", aldus Christine Iverson.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.