Afgeladen ArenA herdenkt André Hazes

De afgelopen donderdag overleden André Hazes is vanavond in een afgeladen Amsterdam ArenA door fans, vrienden, collega's en familie herdacht. De zwarte kist van Hazes stond tijdens de bijeenkomst op de middenstip. Ondanks de aanwezigheid van meer dan vijftigduizend mensen bleef de verwachte verkeerschaos uit. Veel fans bleken voorzorgsmaatregelen te hebben genomen tegen de openbaarvervoersstaking en waren per auto, trein of fiets gekomen.

Tijdens de herdenking hielden verschillende vrienden van de zanger een toespraak. "André was een gewone jongen, maar tegelijkertijd heel bijzonder door de macht van zijn stem en de kracht van zijn liedjes", aldus de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Ook Paul de Leeuw, Frits Barend, de producenten van Hazes, zijn schoonvader en zijn zoontje Dré namen het woord.

De bijeenkomst bestond niet alleen uit toespraken. Verschillende artiesten, waaronder Guus Meeuwis, Danny de Munk en René Froger, brachten Hazes hulde door middel van een lied. Tijdens het nummer "Zij gelooft in mij", gezongen door Xander de Buisonjé, werd de kist het stadion uitgedragen.

Concertorganisator Mojo maakte bekend dat in overleg met de familie is besloten geld in te zamelen voor een standbeeld van André Hazes. Fans kunnen vanaf morgen, de dag waarop de zanger wordt gecremeerd, een bijdrage storten op girorekening 369.

Herdenking André Hazes
Een afgeladen Amsterdam ArenA tijdens de herdenking