Ajax scout Zweedse spits

Maurice (mbn)
Ajax heeft in de zoektocht naar een spits het oog laten vallen op Markus Rosenberg. Afgelopen weekend zaten scouts van Ajax op de tribune bij een wedstrijd van Halmstads BK.

Na het vertrek van Ibrahimovic hoopt Ajax in de volgende transferperiode een jonge spits te kunnen aantrekken. Voorwaarde is wel dat de speler direct op niveau is. Ajax kijkt druk in Europa rond en daarbij ook in Zweden. Daar valt het oog op de 22-jarige Markus Rosenberg. Hoewel hij momenteel hoog op de Zweedse topscorerslijst staat, lijkt het geen echte topscorer. In 62 competitiewedstrijden scoorde hij slechts 16 keer.

In de bekeken wedstrijd tegen Örebro SK maakte hij echter wel indruk. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd scoorde Rosenberg drie keer. Zelf reageerde Rosenberg schuchter op de aandacht. Over Ajax zei hij: "Dat is een mooie club. Het kwam goed uit dat ze me vandaag hebben bekeken, maar dat bedacht ik me niet tijdens de wedstrijd. Het voelt belangrijker om me op Halmstad te concentreren. Ajax is erg interessant, maar ik weet nog niet zeker of het wel verstandig is om naar het buitenland te vertrekken."