Geen theater en dans meer op Lowlands

Vanaf volgend jaar is er op Lowlands geen dans en gewoon theater meer te zien. De organisatie van het festival houdt het na zes jaar voor gezien met de beide onderdelen, voornamelijk omdat de regering opnieuw weigert subsidie te geven.

De afgelopen jaren was Lowlands behalve muziek ook veel theater en dans, vooral dankzij impresariaat Mojo en publieke fondsen zoals het Fonds voor Podium Programmering en Marketing (FPPM). De subsidie van het FPPM stopt echter met ingang van volgend jaar, waarna Lowlands een verzoek deed om rijkssubsidie. Staatssecretaris Medy van der Laan wou echter niet aan dit verzoek voldoen.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is teleurgesteld, hij vond theater en dans op zijn festival een succes. "Zes jaar lang hebben we aangetoond dat we met veel succes theater en moderne dans kunnen programmeren op een popfestival voor ruim 50.000 jongeren tussen de 18 en 24", aldus Van Eerdenburg.

Toch blijft Lowlands de komende jaren meer dan enkel muziek. Het comedy- en literatuur-programma zal gewoon in de theatertent 'De Juliet' blijven en ook film, kunst en straattheater zullen volgend jaar weer te zien zijn.