Peuter (3) vermoord in moeders huis

Icoon misdaad nieuws De vorige week dood aangetroffen peuter Savanna blijkt in de woning van haar moeder in Alphen aan de Rijn om het leven te zijn gebracht. Dat maakte de politie bekend. Het driejarige kind werd in de nacht van maandag op dinsdag dood aangetroffen in de kofferbak van een auto.

De exacte doodsoorzaak is nog niet met zekerheid vastgesteld. Het openbaar ministerie in Den Haag meldt dat het waarschijnlijk om verstikking gaat. De 32-jarige moeder van Savanna en de 27-jarige vriend van de moeder zijn in verzekerde bewaring gesteld. Hoewel ze ontkennen, worden beiden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het meisje.

Tegenover de politie verklaarden de twee dat ze het meisje soms lastig vonden en haar daarom wel eens onder de koude douche zetten of een tik gaven. De directe buren maakten hier al geruime tijd melding van', maar volgens hen er werd niets gedaan door de politie. Buurjongen Nordin: ''Over die baby deed die vrouw ook zo raar. Ze verborg steeds onder haar kleren dat ze zwanger was. Toen haar dikke buik op een dag weg was en mijn zus geïnteresseerd vroeg naar de bevalling, kreeg ze een snauw. ‘Ik ben helemaal nooit zwanger geweest!' zei ze toen. Later zagen we haar lopen met een baby in haar armen, diep verborgen onder haar jas.''

Op moment van aanhouding gaven de moeder en haar vriend aan dat ze onderweg waren naar Holten om het lichaam van Savanna te begraven. De auto werd aangehouden, omdat deze zich bevond op een plek waar dat niet was toegestaan. Hun vier maanden oude baby zat in een stoeltje op de achterbank. De baby, Rowena, logeert nu op een veilige adres.

De moeder en haar vriend zullen psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht.