Mosley wil snelheden reduceren

Maurice (mbn)
De steeds snellere rondetijden in de Formule 1 geven steeds meer mensen zorgen. Nadat de coureurs eerder al aangeven dat de auto's te snel worden, heeft nu ook FIA-baas Max Mosley aangegeven te bekijken hoe de snelheid kan worden beperkt.

Voornamelijk de bandenoorlog zou tot snel verbeterende banden hebben geleid. De banden zouden op het moment al veel sneller zijn dan de echte slicks die een paar jaar geleden werden verboden. Mosley ziet ook dat de ronderecords met secondes tegelijk worden verbeterd. Daarom is het weer tijd om naar maatregelen te gaan kijken. Vooral de veiligheid op circuits zonder grote uitloopstroken zou in het geding komen bij nog hogere snelheden.

Mosley vertelde: "Wij zijn zeer zorgvuldig aan het bekijken welke mogelijkheden we hebben onder het Concorde Agreement om de prestaties van de auto's te reduceren. Als we concluderen dat de auto's te snel zijn, dan geven we dat aan bij de teams onder het Concorde Agreement, waarna door de teams een technische werkgroep moet worden ingesteld die met voorstellen moeten komen hoe de snelheid kan worden gereduceerd. En dat moeten ze doen binnen een bepaalde tijd. Als ze dat niet doen hebben wij het recht om maatregelen op te leggen."

Hij vervolgde: "Ik denk dat veel komt door banden, variërende brandstofhoeveelheden en baantemperaturen en nog wat factoren. Misschien zijn we onnodig bezorgd, maar het begint erop te lijken dat we iets moeten doen. Verschillende teams geven ons accurate gegevens. Daaruit kunnen we snelheden vergelijken, met name in de hogesnelheidsbochten, met een jaar geleden en daaruit kunnen we vrij accuraat conclusies trekken."