Nederlanders beschoten in Irak

Tim (eSSe)
jeehaa en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in de Irakese stad As Samawah zijn gisteravond Nederlandse militairen betrokken geweest. Bij de schietpartij, die plaats vond bij het lokale overheidsgebouw, zijn geen gewonden gevallen. Volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie zouden Nederlandse militairen die in het gebouw gelegerd waren, beschoten zijn door Irakezen, waarop zij terugschoten.

De Irakezen schoten bovendien een raket af op de militairen, maar deze miste doel. Het ministerie heeft geen bericht gehad van mogelijk arrestaties. Meteen na het incident zijn Nederlandse militairen ingezet bij de beveiliging van de stad. Eén nabijgelegen brug werd door de Nederlandse soldaten afgezet. Twee andere bruggen werden door Irakese veiligheidsofficiers beveiligt. Momenteel verrichten Nederlandse en Irakese patrouilles onderzoek naar de schietpartij.

In de provincie Al Muthanna zijn ongeveer 1275 Nederlandse militairen gelegerd. Zij hebben als opdracht om de regio te stabiliseren. Daarbij helpen de soldaten mee bij de wederopbouw van de provincie.