Bommelding om niet op vakantie te hoeven

Een Kroatische vrouw is donderdag veroordeeld vanwege een valse bommelding op het vliegveld van Düsseldorf, die ze had geplaatst om onder haar vakantie met haar vriend uit te komen. De vrouw legde afgelopen september het vliegveld plat en dupeerde daarmee zo'n 64.000 reizigers. Marina B. belde de politie met een al Qaeda-dreigement omdat haar ouders haar vriend afkeurden.

"Ik wist niet hoe ik mijn ouders moest vertellen over mijn vakantie met mijn vriend en ik kon moeilijk tegen hem zeggen dat mijn ouders het afkeurden", aldus de 28-jarige vrouw, "Toen kwam ik op het idee dat, wanneer de reis kon worden afgebroken door bijvoorbeeld een bommelding, dat alle problemen zou oplossen."

Uiteindelijk vertrok het vliegtuig toch, zij het enkele uren vertraagd. De vriend van de vrouw werd bij terugkomst uit Spanje opgepakt, omdat de telefoontjes vanaf zijn mobiele telefoon waren gemaakt. Hij ontkende echter het maken van de telefoontjes. De vrouw is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Verder kan ze nog een schadeclaim van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen tegemoet zien van zo'n 1,5 miljoen euro.