Over het spelsysteem...

Onder de bezoekers van deze website is in dit nieuwsbericht een discussie ontstaan over het spelsysteem dat nu wordt gebruikt. Wij willen daar graag op reageren.

Er wordt geopperd om het budget omlaag te brengen, de prijzen van onderdelen aan te passen, danwel de transferkosten te verlagen. Dan zou je aan het eind van het seizoen misschien op het, op papier althans, beste team uit kunnen komen.

Tot het huidige spelsysteem is voor dit seizoen gekozen omdat in de manager van vorig jaar de spelers al snel op de beste teams zaten. Om het spannender te houden is er gesleuteld aan de prijzen van de onderdelen, is het bedrag per punt veranderd en moet er nu een transfersom worden betaald.

Wij zijn vooralsnog van mening dat dit goed werkt. De manager is spannender, en wordt, mede daardoor, ook veel beter bezocht dan de vorige. De activiteit van de deelnemers is groter geworden, het is meer een spel geworden.

Voor dit seizoen gaan we er dus mee door. De manager zal aan het eind van dit seizoen uitgebreid worden geëvalueerd samen met jullie, waarna het systeem opnieuw wordt bekeken en eventueel aangepast.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

De redactie.