Joan Laporta president Barca

Joan Laporta (40) heeft de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gewonnen. De advocaat kreeg ruim 52% van de stemmen van de socios.

Laporta was in het verleden leider van de oppositiegroepering de Blauwe Olifant. Ook Johan Cruijff zou de nieuwe voorzitter steunen, hij heeft dat echter zelf nooit openlijk gezegd.
Laporte is de opvolger van Joan Gaspart, die zijn krediet bij de supporters verspeelde met het terughalen van trainer Louis van Gaal en de slechte resultaten van dit seizoen. Verder leed FC Barcelona onder zijn bewind een van de grootste verliezen in zijn historie. Ook het vertrek van Rivaldo verkilde de harten van de socios. Laporte heeft de supporters nu echter David Beckham beloofd. Zijn komst is echter niet zeker, ook Real Madrid zou hard toe zijn aan zijn komst. Voorzitter Florentino Perez van die club trekt ieder jaar een stervoetballer aan voor zijn supporters, eerder zei hij er echter niet over te peinzen Beckham te halen.
De verkiezing bij FC Barcelona was geen nek aan nek race. Nummer twee in de uitslag werd Lluís Bassat met 32 procent van de stemmen. Bassat werd vooraf nog getipt als favoriet, maar kon dat niet waarmaken. De andere vier kandidaten beten diep in het stof: Jaume Llauradó (beloofde: Chivu, Koeman, Cassillas), Josep Maria Minguella (Makaay, Neeskens), Jordi Majó (Kezman) en Josep Martínez-Rovira (Van Nistelrooij). Laporte beloofde naast het aantrekken van Beckham mogelijk ook PSV-trainer Guus Hiddink, met wie hij goede gesprekken voerde.