Gravity Control Tech. dingt niet mee voor X Prize

Na grondige overwegingen hebben functionarissen niet ingestemd het Gravity Control Technologies instituut aan de X Prize Foundation mee te laten doen. De X prize is een prijs van 10 miljoen dollar voor degene die ruimtetoerisme op commerciŰle schaal mogelijk maakt. Hier doen raketgeleerden over de hele wereld aan mee. De prijs gaat naar degene die met een ruimteschip het eerst drie mensen naar 100 kilometer hoogte kan brengen en veilig naar aarde terug kan brengen. Dit moet in twee weken tijd herhaald kunnen worden.

GCT doet onderzoek naar het gebruik van een onderliggende zee van energie, overal beschikbaar in de ruimte. Volgens de kwantumfysica is deze energiebron beschikbaar. Dit gebied van energie is anders dan kosmische achtergrondstraling. Het wordt ook wel beschreven als een elektromagnetisch kwantum-vacuŘm, omdat het de laagste staat is van wat anders lege ruimte zou zijn.

De geleerden bij GTC zijn bezig met het onwikkelen van een op kwantum zeropoint field energy/superconductor gebaseerd voortstuwingssysteem, wat volgens GTC de deuren naar ruimtereizen echt gaat openen. Dit systeem kan de zwaartekracht onder controle houden. "Omdat Gravity Control Technologies werkt aan voortstuwingssystemen die in staat zijn de zwaartekracht onder controle te houden en geschikt te maken voor ruimtereizen - hetgeen niet geaccepteerd wordt als haalbaar - was het al denkbaar dat de aanmelding niet aangenomen zou worden.", zegt Victor Rozsnyay van het GTC instituut.GTC heeft reeds een design liggen voor een driedeks schotelvormig ruimtevaartuig met "Hull Wide Propulsion Assembly" technologie, geschikt voor 1004 passagiers, 25 medewerkers en bestuurd door een driekoppige bemanning. Volgens GTC heeft het instituut een prototype van de met de nieuwe kwantumtechnologie aangedreven vliegende schotel rond 2012 klaar.

Het Gravity Control Technologies ontwerp van het zeropoint anti-gravity ruimtevaartuig: Klik hier