"Italiaanse marine mag schieten op immigranten"

Vincent (Ali Salami)
bierfanaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse minister BossiAls het aan de Italiaanse minister Umberto Bossi ligt gaat de marine van zijn land met kanonnen de immigrantenproblematiek bestrijden. "Na de tweede of derde waarschuwing, boem... kanonschoten", aldus de minister in een interview. De bootjes met immigranten moeten zo van de Italiaanse kusten worden geweerd.

In het kabinet van premier Berlusconi is Bossi minister van Institutionele Hervormingen. Hij is het hoofd van de rechtse, separatistische partij Lega Nord. Het maakt hem niet uit of er ook vrouwen of kinderen onder de migranten zijn. Of ze nu goed of slecht zijn, "een kanon blaast weg wie er ook op die boten mag zitten. Anders komt er nooit een oplossing voor dit probleem", aldus Bossi.

De uitspraken zijn een reactie op de plotselinge toestroom van migranten deze maand. De afgelopen drie dagen kwamen er al duizend mensen aan in het zuiden van Italië, over de hele maand waren dat er drieduizend. Wel zijn in de eerste zes maanden van dit jaar de helft minder illegalen gesignaleerd dan het jaar daarvoor.

De minister doet wel vaker grote uitspraken. Zo schold hij op de Europese Unie en de Islam en vond hij de Italiaanse vlag maar toiletpapier. Ook dreigde hij in verleden meerdere malen uit de regering te stappen als hij zijn zin niet kreeg. Voorlopig is hij nog steeds minister.