FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 juni 2003

Uitslag GP van Canada

De Grand Prix van Canada is weer achter de rug, 20 bolides gingen van start waar er uiteindelijk 11 van over de streep kwamen. De finish was behoorlijk spannend aangezien de eerste 4 zeer dicht op elkaar zaten.

De uitslag van de Grand Prix van Canada ziet er als volgt uit:

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Michael SchumacherScuderia Ferrari1:31:13.591
2Ralf SchumacherBMW Williams F1+0:00.784
3Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+0:01.355
4Fernando AlonsoRenault F1+0:04.481
5Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+1:04.261
6Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+1:10.502
7Mark WebberJaguar Racing+1 ronde
8Olivier PanisToyota Racing+1 ronde
9Jos VerstappenMinardi F1+2 ronden
10Antonio PizzoniaJaguar Racing+4 ronden
11Cristiano da MattaToyota Racing+6 ronden
-Justin WilsonMinardi F1versnellingsbak
-Jenson ButtonBAR Hondaversnellingsbak
-David CoulthardMcLaren Mercedesversnellingsbak
-Nick HeidfeldSauber Petronasmotor
-Jarno TrulliRenault F1chassis
-Giancarlo FisichellaJordan Fordversnellingsbak
-Ralph FirmanJordan Fordmotor
-Jacques VilleneuveBAR Hondaremmen
-Heinz-Harald FrentzenSauber Petronasaandrijving

Mols blijft bij Glasgow Rangers

Michael Mols speelt ook komend seizoen bij Glasgow Rangers.

De toekomst van de Nederlander was lange tijd onzeker. Mols kreeg in april zelfs een aanbieding van zijn oude club FC Utrecht. Hij zei toen bij een terugkeer naar Nederland alleen bij Utrecht te willen tekenen, maar richtte zich in eerste instantie op de onderhandelingen met de Rangers.

Martin Bain, directeur voetbalzaken in Glasgow, is verheugd over het besluit van Mols: "Wij hebben aan het eind van het seizoen gezegd dat we hem wilden houden en hij wilde graag blijven. We hebben de zaak enkele weken laten bezinken, maar uiteindelijk kwamen we er vrij makkelijk uit. Michael heeft veel ervaring, ook op Europees niveau. Dat is komend seizoen heel belangrijk." Glasgow Rangers werd vorige maand kampioen in de Schotse Premier Division en speelt daarom komend seizoen in de Champions League.

Mols accepteert met het nieuwe contract overigens wel een korting op zijn salaris.

Media slaan Ecclestone-plank mis

Op mysterieuze wijze hebben enkele Nederlandse media, zoals De Telegraaf en de internetsite nu.nl, de plank omtrent de investering van F1-baas Bernie Ecclestone in Minardi compleet gemist. Zij maakten melding van enkele pittige uitspraken van Ecclestone.

"Ik heb er bij Minardi op aangedrongen aan het eind van 2002 te stoppen en dit jaar niet mee te rijden", zou Ecclestone hebben gezegd. Hij zou Stoddart bovendien een onbekwaam boekhouder vinden. "Hij zegt 10 miljoen dollar nodig te hebben om het seizoen te kunnen afmaken. Wij zijn op de helft van het wedstrijdjaar. De jaarbudgetten van een Formule 1-team bedragen 300 tot 400 miljoen dollar."

De slotwoorden die De Telegraaf en nu.nl van Ecclestone publiceerden, staan haaks op eerdere beweringen van de Brit. "Als Minardi verdwijnt, na Arrows en Prost vorig jaar, zal dat geen groot verlies zijn voor de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zei ik tegen Stoddart dat hij moest ophoepelen. Het is kennelijk voor mij gemakkelijker om dat te zeggen dan voor hem om het te doen."

Opmerkelijk genoeg zette Nu.nl haar berichtgeving over Ecclestone en Minardi pas online, nadat Paul Stoddart in een toespraak had bekend gemaakt dat Ecclestone enkele miljoenen dollars steun toezegde aan het team.

Met dank aan magneet voor het berichtje van nu.nl.

Snurken verslechtert de prestaties op school

Onderzoek door Duitse wetenschappers heeft een verband aangetoond tussen snurken en prestaties op school. "Onze studie heeft zonder twijfel aangetoond dat snurkende kinderen beduidend lager presteren op school", zegt professor Christian Poets, hoofd van een wetenschapsteam van de Universiteit van Tübingen en de Hannover Medische School.

De wetenschappers hebben het slaapgedrag van 1144 schoolkinderen tussen acht en tien jaar oud bijgehouden, waarbij de hartslag en zuurstofniveaus in het bloed werden gemeten. Hierbij bleek dat kinderen die chronisch snurkten, drie tot vier keer meer kans hadden om slechter te zijn in wiskunde, spelling en elementaire wetenschappen, dan kinderen die niet snurkten.

Snurken veroorzaakt een variabele hartslag en de slaap is minder diep, waardoor snurkers minder uitgeslapen opstaan dan niet-snurkers, hetgeen het moeilijker maakt zich te concentreren, aldus Poets. "Interrupties in de slaap veroorzaakt door snurken beïnvloedt de schoolprestaties. Niet de reductie van zuurstof in het bloed hetgeen snurken kan veroorzaken.", zegt Poets tegen Reuters.

De onderzoeksresultaten komen overeen met de bevindingen van wetenschappers aan de Universiteit van Lousville in de Verenigde Staten. De resultaten aldaar toonden aan dat kinderen die snurken waarschijnlijk meer problemen met leren en correct gedrag hebben, dan degenen die niet snurken.

Wereldrecord op terrein van Speelland Beekse Bergen

Een heus wereldrecord vandaag op het terrein van Speelland Beekse Bergen. Ter ere van het tienjarig bestaan van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming, waren zoveel mogelijk kinderen gevraagd om met hun knuffeldier naar het park te komen om aldaar samen op de foto te gaan.

Er kwamen 1024 'animalkids', samen met hun favoriete maatje, bijeen voor een foto. Er was een notaris aanwezig, die dit wereldrecord zal gaan aanmelden bij het Guinness Book of Records.

Britse student ontwerpt de 'pie-houder'

Engelsen houden van voetbal en lusten ook graag een hartige taart. De vette 'shepherd's pies' en de 'steak and kidney pies' zijn dan ook erg in trek bij Britse voetbalfans voor tijdens de rust van de voetbalwedstrijden.

Er is echter een probleem met de 'pies'. Ze zijn vaak zo heet dat mensen ze uit hun handen laten vallen, of het vet druipt op bijvoorbeeld een medetoeschouwer.

Een student Vormgeving vond dat er voor deze problemen een oplossing moest komen. Jane Aukim ontwierp een 'pie-houder'. Dit bakje met een gat moet het gekluns met de taarten verhelpen.

"Laboratoria maakten geen wapens"

De door Amerikaanse troepen in Noord-Irak gevonden mobiele laboratoria zijn niet gebruikt voor de productie van biologische wapens. Dit meldt althans The Observer op basis van een officieel Brits onderzoek.

In de laboratoria zou enkel waterstof zijn geproduceerd waarmee waarnemingsballonnen van het Iraakse leger werden gevuld. Dit stellen twee deskundigen. Eerder was dit ook al vanaf Iraakse zijde verklaard.

Deze uitkomst komt de afgetreden ministers Cook en Short goed uit. Zij zullen deze week voor een commissie uit het Lagerhuis verklaren dat het "bewijs" tegen Irak is gemanipuleerd.

Keroppi in de winkelstraat

Keroppi in de winkelstraat

Ooit werd tegen mij gezegd: "Jij kunt over een bezoekje aan de supermarkt nog 2 pagina's volschrijven". Of ik dat nou als een compliment voor mijn enorme fantasie moest opvatten of dat de persoon alleen maar insinueerde dat ik bladzijden vulde met onnodige info, ik zal het nooit weten.
Feit is dat ik nu ongeveer hetzelfde eens in de praktijk ga brengen, geen tochtje naar de supermarkt, maar een wandelingentje door een winkelstraat in Rotterdam.

Mijn tocht verliep van Rotterdam Centraal richting de Hema, daar moest ik nog even wat spulletjes scoren voor mijn aankomende bezoek aan Pinkpop.
Het begint al als je de schuifdeuren van Rotterdam Centraal net gepasseerd bent, vooral op zonnige dagen is dit het Mekka van rondhangend tuig. Het devies is dan ook: doorlopen! Tenzij je het leuk vindt om met allerhande dubieuze complimentjes bestookt te worden. Mijn ego vindt het best leuk wanneer iemand mij "dag mooie dame" naroept, maar wanneer deze zin uit de mond van een rondhangende junk komt verliest het toch wat van zijn waarde.

Op weg naar de eerste winkels, het Plaza, moet je een stuk oversteken waar veel trams heen en weer crossen. Ondanks dat die dingen een hoop lawaai maken, is het mij toch regelmatig overkomen dat ik door een vriend of vriendin op het nippertje voor zo'n ding ben weggeplukt. Ik moet mijn opticien even laten checken of ik niet een blinde vlek voor trams in mijn ogen heb.

Aangekomen in het Plaza, is dit niet een kwestie van winkelen maar meer van doorlopen en ondertussen wat in de etalages gluren. Dit 'winkelcentrumpje' heeft namelijk de ambitie om exclusiviteit uit te stralen, als je de Etos en de Boek & Plaat wegdenkt lukt het ze nog aardig. Maargoed, een Tommy polo'tje misstaat eigenlijk een beetje in mijn kledingkast dus ik banjer maar in vlot tempo door.

De tocht vervolgt door de korte en lange Lijnbaan. Op de grote Lijnbaan uitgekomen valt het me op dat de boel opgeleukt probeert te worden door vlaggetjes. Maar waarom? Is er een lid van de koninklijke familie jarig? Hebben ze de 10.000ste winkeldief gepakt?
Wanneer ik bijna tegen een bordje "50 jaar Lijnbaan" oploop valt het kwartje wat betreft de vlaggetjes.

De Lijnbaan is niet zozeer een groot gevaar wat betreft lonkende winkels, er zit genoeg leuks tussen, maar er is een groter gevaar. En dat gevaar heeft zich vermomd in de vorm van donateur wervers.
Of het nou 11.00, dinsdagochtend of 15.00, koopzondag is, ze zijn er altijd. De instantie wil nog wel eens veranderen maar ze zijn toch stuk voor stuk bloedirritant. Niet dat ik iets tegen goede doelen heb, prachtig idee, opkomen voor mensen/dieren/dingen in nood/armoede/gevaar. MAAR NIET ALS IK AAN HET WINKELEN BEN

Meestal vallen ze je je pas op het laatste moment op omdat je op iets anders gefixeerd bent (lijstjes in je hoofd met wat je nog allemaal moet kopen). Een door het uitzendbureau geworven student (sommige fanatieke organisaties hebben nog echte vrijwilligers) duikt voor je neus op en stelt zich op zo’n manier op dat je met geen mogelijkheid kan passeren. "Mag ik je wat vragen" vragen ze vriendelijk. Och, dat kan toch geen kwaad, denk je zelf. Ze steken een verhaaltje af over hun organisatie met als slotvraag: "worden we nog donateur of hoe zit dat?".
Hoe wel ik getrainder begin te worden heb ik nog steeds moeite om die mensen vriendelijk af te wimpelen. Ze ontwijken blijft dus ook de beste tactiek.

Als ik in de buurt kom van de 'donateur-werf-barierre' doe ik verwoedde pogingen om oogcontact te vermijden met die lui. Net als de mensen om mij heen toon ik bovenmatige interesse voor de etalageruit rechts van me.
En warempel, ik passeer ze zonder gevangen te worden!

Triomfantelijk kijk ik om me heen. Een persoon tussen het winkelende publiek vat dit op als een versierpoging van mij naar hem toe. "Dag dame, hoe heet jij?" wordt direct aan mij gevraagd. Met een vriendelijke glimlach en een vrolijke stem (nooit bitchen, daar worden ze vasthoudender van) antwoord ik "Ik denk niet dat dat van belang is hoor". "Dus je gaat niet even wat met mij drinken?" probeert hij nog. Wederom antwoord ik op mijn allervriendelijkst dat ik dat niet zo zie zitten.
Hij wenst me een prettige dag en ik doe hetzelfde. Voor de zekerheid duik ik nog wel even een lingeriezaak in. De ideale plek als je vervelende mannen wilt afschudden, ze voelen zich toch wat minder op hun gemak, zo tussen al de bh's.

Net voordat ik de koopgoot wil induiken, loop ik langs een 'niet te missen' bord van de Burger King. Hun nieuwste noviteit, chicken popcorn, kost slechts 1 euro. "Das geen geld!" denkt de koopjesjager in mij en voordat ik het weet sta ik in de rij.
Het was de euro niet waard, en het wachten in de rij al helemaal niet, deze grillige snack die noch naar kip smaakt of op popcorn lijkt.

Dan volgt de tocht door de koopgoot, het is dat ik nu een missie (naar de Hema) en een tijdslimiet (mijn stage begint over een uur) heb, anders had ik me hier ook wel even kunnen vermaken. Maar ik loop in stevige pas door en blijf alleen nog even staan om te kijken naar de kindjes die zich kostelijk vermaken met de fonteinroosters. Wat dit zijn is moeilijk uit te leggen, maar iedereen die op een warme zomerdag in de koopgoot is geweest weet wat ik bedoel.

Dan beland ik bij de Hema en zie op de 'eetbaar' afdeling 100 dingen liggen waar ik veel beter die euro aan had kunnen uitgeven. Maar goed, ik heb nu geleerd, snel rats ik de benodigde spullen bij elkaar en reken af.
Dan sta ik alweer buiten en een blik op mijn horloge leert me dat ik nu toch in razend tempo weer terug moet.

Caviamoorden in Roosendaal opgelost

rohypnol had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht de diefstal van zeker honderd cavia's op zijn geweten te hebben. De 21-jarige man heeft een groot deel van de diertjes ook moedwillig om het leven gebracht. Ruim tachtig kadavers werden donderdag op een braakliggend terrein ontdekt.

De politie kwam de man op het spoor door de vele aandacht van de media. Daardoor kwamen er enkele tips binnen die allemaal naar één verdachte wezen. De man werd vanmorgen in zijn woning aangehouden. Daarbij werden diverse aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat er de afgelopen weken grote hoeveelheden huisdieren in de woning en de berging zijn geweest. Ook vond de politie drie dode dieren.

De man heeft de diefstal van zeker honderd cavia's toegegeven. Hij handelde alleen en heeft geen verklaring voor zijn daad. Hij verkocht ongeveer twintig dieren aan een caviakweker en doodde een groot deel. Een aantal dieren is door onderlinge vechtpartijen aan hun einde gekomen.

Tien doden bij schietpartij in Mekka

Bij een confrontatie tussen politie en militanten zijn in de heilige stad Mekka in Saoedi-Arabië tien mensen omgekomen. Vijf vermeende terroristen en vijf agenten vonden tijdens de schietpartij in het disctrict Khaldia de dood. Er werden zeven mensen gearresteerd.

Het incident vond plaats nadat een groep mannen in een auto een stopteken van de politie negeerde. Na een wilde achtervolging zochten de mannen hun toevlucht in een gebouw. De politie evacueerde daarop het gebouw en bestormde het appartement waar de mannen zich verscholen.

Binnen werd een grote hoeveelheid wapens en explosieven aangetroffen. Eén van de zeven arrestanten droeg een riem met daaraan explosieven bevestigd.

Saoedi-Arabië heeft de veiligheidsmaatregelen verscherpt na de aanslagen op Westerse doelen die vorige maand werden gepleegd in de hoofdstad Riyad.

Cuba herdenkt geboortedag Che Guevara

Cuba heeft gisteren de 75 geboortedag van haar nationale held Che Guevara herdacht. Aan de linkse guerrillastrijder, geboren in 1928, werd tijdens verschillende marsen en in verschillende televisieprogramma's aandacht besteed.

Guevara was één van de belangrijkste commandanten van de huidige Cubaanse leider Fidel Castro, toen deze bij een staatsgreep in 1959 aan de macht kwam en daarmee het door de VS gesteunde bewind van Fulgencio Batista ten val bracht. In de eerste jaren na de staatsgreep vervulde hij diverse belangrijke posten.

Het vechten trok echter en Guevara vertrok naar Afrika en Latijns-Amerika om ook daar guerrillaoorlogen te beginnen. In 1967 werd dat hem fataal. Hij werd in de jungle van Bolivia gevangengenomen en doodgeschoten. In 1997 werden zijn stoffelijke resten pas naar Cuba gebracht.

Guevara is nog steeds een grote held in het land. Zijn portret staat symbool voor protest en voor revolutionaire waarden.

Fietsen kan seksleven schaden

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie een goed seksleven wil hebben kan maar beter niet gaan fietsen. Uit een onderzoek van professor Luc Baeyens van het Brugmann-ziekenhuis in Brussel blijkt namelijk dat fietsen het seksleven kan schaden.

In het onderzoek werden 1.000 fietsers onderzocht. 94 procent van hen gaf aan fysiek ongemak te ondervinden. 60 procent van die problemen doet zich voor rond de genitalia. Fietsende mannen hebben bijvoorbeeld tweemaal zo vaak te maken met erectiestoornissen dan niet fietsers. Daarnaast blijken vrouwen veel vaker te kampen met zwellingen van de genitalia dan tot nu toe werd aangenomen.

Het onderzoek raadt aan om vaker rechtop te gaan zitten om zo de genitalia en het zitvlak te ontlasten. Vrouwen zouden zadels met openingen links moeten laten liggen en kiezen voor de vertrouwde vrouwenzadels.

Paul Groot verdwijnt bij Kopspijkers

m-m had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul Groot, beter bekend als Wouter Bos, Peter R. de Vries, Mat Herben, Willibrord Frequin en vele anderen in het TV-programma Kopspijkers heeft laten weten dat hij stopt met zijn imitaties voor het programma.


Peter R. de Vries


Groot wil zich voornamelijk bezighouden met de voorstelling die hij volgend jaar gaat opvoeren met het duo Plien en Bianca. Hij schreef eerder de teksten van het programma 'Zaai' waarin het duo speelt.

Jack Spijkerman hoopt dat Groot nog mee wil werken aan het eerste deel van het volgende seizoen.


Mat Herben

Ecclestone steunt Minardi

Afgelopen zaterdag maakt Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, bekend dat hij geheel uit eigen zak het team van Minardi financieel heeft geholpen.

Ecclestone maakte deze opmerkelijke beslissing nadat duidelijk werd dat topteams als Williams en McLaren niet bereid waren om armere teams als Jordan en Minardi te ondersteunen met financiën, zoals eerder was beloofd. "We moeten afrekenen met alle onzin en doorgaan met de sport. We moeten gaan racen, want we zijn racers. We zijn geen financiers, maar echte racers", legt Ecclestone zijn reden voor steun uit. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 8 miljoen dollar.

Geruchten beweren dat ook Jordan in aanmerking komt voor ondersteuning van Ecclestone, maar dat wil of kan niemand bevestigen. Toch had teambaas Eddie Jordan nog wel wat toe te voegen over de situatie. "Geen van de topteams doet een greep in de portemonnee. Bernie denkt dat het de sport ten goede komt als er tien teams blijven en hij doet er alles aan om te voorkomen dat we nog een team moeten verliezen!"

Met dank aan Raceplanet voor de opgave van het bijbehorende bedrag!

Minardi niet lief voor Kimi

Kimi Räikkönen start de GP van Canada vanaf de allerlaatste positie op de grid. Hij hoeft echter niet op steun van Minardi te rekenen, zodat hij er eenvoudig voorbij kan.

Toen Räikkönen in Spanje ook al achteraan startte, had McLaren-teambaas Ron Dennis met Minardi-teambaas Paul Stoddart afgesproken om de Finse coureur zonder al teveel moeite voorbij te laten. Nu, vanwege de opgezegde afspraak voor financiële steun voor Minardi van onder andere McLaren, zal Stoddart tijdens deze GP minder lief zijn.

"Dit was de tweede keer dat Räikkönen een fout maakte in z'n enige kwalificatieronde op zaterdag. In Barcelona vroeg Ron nog of we Kimi door wilden laten omdat hij veel sneller was en stom genoeg zei ik ja, omdat ik Ron op z'n woord vertouwde [aangaande de financiële situatie]", legt Stoddart uit. "Ik denk niet dat we nog zo'n afspraak gaan maken. We gaan echt proberen om tegen die McLaren te racen en als hij ons inhaalt dan is dat prima, maar dat zal niet zomaar gaan!"

Dat Räikkönen nauwelijks verder dan de eerste bocht kwam tijdens de kwalificatie, kan een groot probleem voor hem worden. Hij heeft in het wereldkampioenschap namelijk slechts vier punten voorsprong op Michael Schumacher, die de race vanaf plaats drie aanvangt.

Het is te hopen dat de dames en heren van Minardi hun Launch Control-systemen ditmaal op orde hebben, zodat ze niet nogmaals McLaren op hun dak krijgen...

Tennis: Roddick evenaart wereldrecord opslag

Afgelopen zaterdag heeft tennisser Andy Roddick het wereldrecord opslag geslagen. Hij sloeg in zijn partij tegen Andre Agassi een service van 149 mijl per uur, 238,4 kilometer. Greg Rusedski sloeg al eens eerder een opslag met deze snelheid en dat was vijf jaar geleden.

Roddick sloeg zijn opslag in het begin van de tweede set tegen Andre Agassi in de halve finale van Queen's. Roddick sloeg tegen Agassi 27 aces in de driesetter, 6-1 6-7 (5) 7-6 (6). Het was zijn eerste overwinning op Agassi in vijf ontmoetingen.

Drugsjacht levert FBI Oscar op

J0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geen van allen speelden ze mee in een film, maar toch kregen agenten van de Amerikaanse federale recherche (FBI) een echte Oscar in handen. Ze vonden het beeldje tijdens een onderzoek naar drugs in de staat Miami. De Academy of Motion Picture Arts & Sciences, die de Oscars jaarlijks uitreikt aan filmmakers, heeft inmiddels bevestigd dat het om een echt Oscarbeeldje gaat.

Het gaat om één van de 55 beeldjes die drie jaar geleden in Los Angeles werden gestolen. Na negen dagen werden destijds 52 beeldjes teruggevonden, maar tot op heden waren de andere drie zoek. Waar het beeldje precies is gevonden wil de politie nog niet zeggen. Er zijn geen mensen gearresteerd.

Geen steun CDA/PvdA voor verlenging van werkweek

Het plan van voorzitter Jacques Schraven van de werkgeversorganisatie VNO-NCW om de werkweek te verlengen tot 40 uur krijgt geen steun van de partijen CDA en PvdA. Met de langere werkweek wil de organisatie de verslechterde concurrentiepositie van Nederland verbeteren en de gevolgen van vergrijzing op te vangen.

Volgens CDA-Tweede-Kamerlid Verburg is de lengte van de werkweek geen zaak van de overheid en moeten werkgevers en werknemers daar onderling afspraken over maken. PvdA-Kamerlid Bussemaker wil helemaal niet terug naar de 40-urige werkweek, zoals men die vroeger kende. Zij ziet meer in het plan om in CAO's vast te leggen dat werknemers zelf de lengte van hun werkweek kunnen bepalen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.