FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 juni 2003

Motorrijders delen file-gedragscode uit

Francky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Motorrijders hebben dinsdag een file-gedragscode uitgedeeld aan automobilisten. De belangenvereniging Motorrijders Actie Groep (MAG) deelde bij een aantal benzinestations in Nederland aan weggebruikers folders uit.

De MAG hoopt door een beter samenspel tussen de motorrijder en automobilisten de file sneller en veiliger te kunnen passeren. Ook wil de MAG met de actie bereiken dat automobilisten bewuster worden van motorrijders op de weg.

Zo weten veel automobilisten niet dat motorrijders sinds 1991 traag door een file mogen rijden. Hierdoor ontstaan snel irritaties tussen motorrijders en automobilisten. Chauffeurs van auto's moeten goed in de autospiegels blijven kijken en niet zonder meer hun portieren openen, aldus een woordvoerder van MAG.

David Beckham tekent bij Real Madrid

David Beckham gaat van Manchester United naar het Spaanse Real Madrid. Real Madrid betaalt een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro voor de kunsten van de rechtshalf.

Beckham tekent voor vier jaar, met een optie voor nog een seizoen. Hij gaat bij Real per jaar rond de 6 miljoen euro exclusief premies verdienen. De nieuwe president van Barcelona Laporta beloofde eerder deze week dat Beckham zijn club zou komen versterken. Barcelona en Manchester United zouden zelfs overeenstemming hebben bereikt hierover. Beckham had toen al laten weten niets te voelen voor een overgang naar Barcelona.

Op 1 juli ondergaat Beckham de medische keuring om de deal een dag later (2 juli) officieel te beklinken. Dan zal hij ook gepresenteerd worden in Madrid.

Voetbal: David Beckham tekent bij Real Madrid

hey_leo, yonthe, Ferrari412T2, Leo / Leejow, Icekool, Harstyle God, Gogita, Watje, AirRaid, Qlo0n, -dS-, Roel's Weblog en Palmbeach hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

David Beckham gaat van Manchester United naar het Spaande Real Madrid. Real Madrid betaalt een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro voor de kunsten van de rechtshalf. Beckham tekent voor vier jaar, met een optie voor nog een seizoen. Hij gaat per jaar rond de 6 miljoen euro exclusief premies verdienen.

De nieuwe president van Barcelona beloofde eerder deze week dat Beckham zijn club zou komen versterken. Barcelona en Manchester United zouden zelfs overeenstemming hebben bereikt hierover. Beckham had toen al laten weten niets te voelen voor een overgang naar Barcelona.

Op 1 juli ondergaat Beckham de medische keuring om de deal een dag later (2 juli) officieel te beklinken. Dan zal hij ook gepresenteerd worden in Madrid.

Voor meer voetbalnieuws ga je naar de FOK! Competitiemanager.

Minardi koopt vijf auto's Arrows

Coos Bos wist ons vandaag het volgende te melden:

Minardi zou vanmiddag vijf auto's hebben aangekocht tijdens de veiling van het ter ziele gegane Arrows-team. Dat meldde de Nederlandse Formule 1-commentator Olav Mol op Yorin FM.

Het gebruiken van de auto's van Arrows tijdens GP's is reglementair gezien legaal. Het reglement verbiedt teams namelijk om auto's van elkaar over te kopen en te gebruiken, maar omdat Arrows strikt gezien geen Formule 1-team meer is, zijn er geen regels die Minardi in de weg staan.

Naast vijf chassis', heeft Minardi ook enkele losse onderdelen overgenomen. Wat het Italiaanse team precies van plan is met de aangekochte goederen, is onduidelijk. Mol zou de details over deze deal morgen publiceren in het magazine RaceReport.

Festivalnieuws: Lowlands

Lowlands
De winaars van de Essent Awards zijn bekend, namelijk: Voicst, Sena, Ola Bola, F33L3R, Autumn, Kopna Kopna, The Apers, The Herb Spectacles, VSOP en Legowelt. De Essent Awards worden uitgereikt aan veelbelovende en jonge talenten in de muziekindustrie in Nederland.

Van het bovenstaande rijtje zullen alle bands, met uitzondering van Legowelt en The Herb Spectacles, op zaterdag optreden in de India-tent, onder het motto 'A Lowlands Flight to India'. De awards worden op Lowlands tijdens een offciŽle ceremonie uitgereikt aan de bands.

Daarnaast heeft de Lowlands organisatie eerder al bekend gemaakt dat Godsmack en Gusgus een optreden zullen verzorgen. The Music heeft afgezegd.

Idols-finalisten Bas en JoŽl vormen duo

Bas Nibbelke (21) uit Klazienaveen en JoŽl de Tombe (21) uit Beek en Donk, beiden finalisten van het populaire programma Idols, gaan een duo vormen. Beiden hebben op het moment nog geen platencontract, maar ze hopen als duo beter in de markt te liggen. Naast Jim en Jamai hebben, van de Idols-finalisten, enkel Dewi en Hind een platencontract gekregen.

Bas Nibbelke: "Nu doe ik vooral meet & greets in discotheken, maar ik wil eindelijk eens echt optreden. Alleen handtekeningen uitdelen, begint behoorlijk te vervelen."

De Haagse manager Dim Paulsen denkt dat het nog moeilijk wordt om een platencontract voor de overige Idols-finalisten in de wacht te slepen: "Makkelijk is het niet, gezien de crisis in de platenbranche."

Bas en JoŽl zullen covers gaan zingen met een orkestband. Vanaf afgelopen maandag ligt overigens ook de nieuwe single van JoŽl in de winkel. GeÔnteresseerden betalen twee euro voor 'Sole Sole', waarvan de opbrengst naar de Nederlandse Kankerbestrijding gaat.

Liefdesbrieven Avril Lavigne te koop op eBay

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ex-vriendje van Avril Lavigne heeft liefdesbrieven van de Canadese zangeres te koop aangeboden op de veilingsite eBay. De 19-jarige Blake Thompson heeft zes maanden lang verkering gehad met Lavigne. De brieven worden aangeboden voor ongeveer 500 euro. Inmiddels zijn er al duizenden euro's geboden voor de liefdesverklaringen van de zangeres.

Volgens Blake zijn de brieven 'sexy en onthullend'. "Ze laten een heel andere kant zien van Avril", aldus Thompson.

Lavigne heeft Thompson gesmeekt de brieven niet te verkopen, maar Avrils voormalige schoolgenootje gaat niet overstag. Lavigne heeft daarom haar advocaat ingeschakeld, die zal onderzoeken of de verkoop tegengehouden kan worden.

Ook de moeder van Lavigne is teleurgesteld: "We hebben al zoveel meegemaakt de afgelopen jaren. Hij teert gewoon op het succes van onze dochter."

Onverdeelde frequenties alsnog in de lucht

The_Drag0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet wil alsnog een commerciŽle klassieke zender in de ether hebben. Tijdens de frequentieverdeling in mei bleef er ťťn landelijk frequentiekavel onverdeeld. De enige aanvrager die belangstelling had was Sky Radio. Sky had echter tevens de geclausuleerde kavel voor niet-recente muziek aangevraagd. Overeenkomstig de systematiek van de vergelijkende toets moest Sky Radio in dat geval aangeven naar welke kavel de hoogste voorkeur uitging. Deze bleek uit te gaan naar het kavel voor niet-recente muziek.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken en staatssecretaris Van der Laan van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen hebben vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat ze dat kavel samen met nog drie regionale commerciŽle kavels en twee middengolfkavels aan het einde van dit jaar alsnog willen verdelen. Ze willen een extra ronde organiseren die volgens dezelfde kriteria gaat als de eerste ronde.

Het landelijke FM kavel is geclausuleerd. Partijen moeten bij verwerving daarvan overwegend klassieke of jazzmuziek uitzenden. In de eerste ronde bleek de interesse daarvoor gering te zijn. Inmiddels hebben diverse partijen hun belangstelling voor dit geclausuleerde kavel kenbaar gemaakt.

Voorlopige Tourselectie Alessio bekend

Alessio-manager Bruno Cenghialta heeft 10 renners geselecteerd voor de Tour de France. Eťn renner zal voor 5 juli afvallen.

Alessio kent twee ervaren toprenners, namelijk de Zwitserse klassementsrenner Laurent Dufaux en de Italiaanse spurter Fabio Baldato.

De Alessio-selectie bestaat uit de volgende namen:

Fabio Baldato, Alessandro Bertolini, Pietro Caucchioli, Laurent Dufaux, Raffaele Ferrara, Angelo Furlan, Ruslan Ivanov, Vladimir Miholjevic, Andrea NoŽ, Franco Pellizotti.

Duizenden nieuwe Harry Potters gestolen

stampyjeroen, Spare en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Noordwest-Engeland hebben onbekenden afgelopen zondag een complete trucklading met exemplaren van de nieuwe Harry Potter gestolen. Het voertuig werd van een terrein in Newton-le-Willows vlakbij Liverpool gestolen. Maandag werd het leeg teruggevonden. De politie van Liverpool heeft nog geen idee waar de boeken zijn gebleven. De boeken zijn bij elkaar ongeveer 1,4 miljoen euro waard.

Zaterdag verschijnt het nieuwe boek van Harry Potter, 'Harry Potter and the Order of Phoenix', in de boekhandels. Van de eerste vier delen van Harry Potter zijn bijna 200 miljoen exemplaren verkocht. Het boek is in 55 talen verschenen in meer dan tweehonderd landen.

Voetballer krijgt 80 uur dienstverlening voor doodschop

Gijs / Da Damzzz, Roel's Weblog en HansMij hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een speler van voetbalclub Culemborg '67 is door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot tachtig uur dienstverlening. De officier van justitie had vijftig uur geŽist. Over een eventuele schadevergoeding wegens inkomensschade wilde de politierechter nog geen uitspraak doen.

De 28-jarige veroordeelde speler zette 1,5 jaar geleden in Nieuwegein tijdens een voetbalwedstrijd een sliding in, waarmee hij een tegenstander zwaar lichamelijk letsel toebracht. Volgens de rechter voerde hij de sliding zo uit dat letsel bij de tegenstander onvermijdelijk was. De amateurvoetballer zelf meent zijn sliding correct te hebben ingezet.

Volgens getuigen zette de amateurvoetballer de sliding in met twee benen en raakte hij zijn tegenstander met een been vlak onder de knie. Die tegenstander liep een dubbele beenbreuk op en kon een jaar lang niet werken en hij zal nooit meer kunnen voetballen. De scheidsrechter gaf de voetballer destijds een rode kaart en sprak in het wedstrijdrapport over een 'vieze en bewuste' overtreding.

De veroordeelde verklaarde dat het letsel bij de tegenstander ontstond omdat deze ongelukkig ten val was gekomen. Zijn medespelers bevestigden dit, maar de officier van justitie hechtte meer waarde aan de verklaringen van de scheidsrechter en de spelers van de andere club.

De advocaat van de veroordeelde betoogde dat een veroordeling de dood voor het amateurvoetbal zal betekenen. "Voetballers aanvaarden nu eenmaal de kans op lichamelijk letsel. V. heeft misschien een onhandige of foute sliding ingezet, maar hij had niet de bedoeling om zijn tegenstander te blesseren."

Jongen plast kevers uit

Het zal je maar gebeuren: Je bent aan het plassen, en je ziet dat je kevers aan het uitplassen bent. Dat gebeurde een 13-jarige jongen in India. De gevleugelde kevers kwamen in zijn urine doordat er zich eitjes van kevers in zijn lichaam bevonden die maden werden en tot kevers volgroeiden. Dit meldt persbureau Reuters.

Dokter Chittaranjan Maity, Medische Educatie Directeur van West BengaliŽ waar de jongen vandaan komt, zegt dat doktoren de kevers in zijn lichaam aantroffen toen ze hem onderzochten nadat hij klaagde dat hij pijn had bij het urineren.

De kevers die meer dan een halve centimeter in lengte zijn, behoren tot de Staphylinidae keverinsecten. Expert Dokter N.Subramanian zegt dat het in theorie mogelijk is voor insekten om zich in het lichaam tot larve te ontwikkelen, daar uit de eitjes te kruipen en als kever in de urine terecht te komen, maar hij had nog nooit eerder van zo'n geval gehoord.

Kauw jezelf potent: viagrakauwgum!

Fogel vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Potent worden via een kauwgum. Binnenkort wordt het waarheid. De Noorse kauwgumfabrikant Wrigley heeft patent gekregen om kauwgum met Viagra te mogen maken. De slogan van het bedrijf 'Double your pleasure' krijgt nu wel een erg dubbele betekenis.

1 november 2000 heeft Wrigley de patentaanvraag ingediend, volgens het bedrijf een van de vele patentaanvragen dat jaar, maar deze wordt misschien op de markt gebracht.

Wrigleys woordvoerder zegt dat het bedrijf niet per direct de productie in gang zet, maar dat ze waarschijnlijk wachten totdat het patent op Viagra over 8 jaar verlopen is.

Volgens de patentaanvraag zou de kauwgum al moeten werken na 2 minuten kauwen, maar voor het beste effect moet er 30 minuten gekauwd worden.

Het Kasteel toneel voor UEFA Cup

Het was lange tijd onzeker of Het Kasteel Europees voetbal zou zien maar nu is het zeker, Hapoel Tel Aviv komt in Rotterdam haar thuiswedstrijden afwerken voor de UEFA Cup.

De Israelische club was op zoek naar een uitwijkmogelijkheid, omdat Europese thuiswedstrijden op last van de UEFA vanwege het veiligheidsrisico niet in eigen land mogen worden gespeeld. Nadat Sparta Rotterdam, de vaste bespeler van het stadion, al vroeg akkoord was gegaan, zijn nu ook de Rotterdamse autoriteiten akkoord. Tel Aviv zal de eerste ronde op 14 of 18 augustus afwerken. Of bij winst van de beker ook de Coolsingel wordt afgehuurd, is niet bekend.

Excelsior niet verder met Koster

Trainer Adrie Koster moet vertrekken bij Excelsior. Hoewel de ploeg nog niet geheel kansloos is voor behoud van de eredivisiestatus vond het bestuur de resultaten van het afgelopen jaar voldoende aanleiding geven om de trainer te ontslaan.

Koster is bezig aan zijn zesde seizoen bij de Rotterdamse club, hij had nog een doorlopend contract. Aanstaande donderdag coacht hij zijn laatste wedstrijd in het duel met Emmen. Excelsior dient dat duel met grote cijfers te winnen om mogelijk degradatie te ontlopen.
De belangrijkste kandidaten om Koster op te volgen bij Excelsior waren Henk van Stee (ex-AZ) en John Metgod, de assistent van Bert van Marwijk bij Feyenoord. Zojuist werd echter bekend dat Henk van Stee een contract voor 3 jaar is overeengekomen bij de club uit Kralingen (NOS TT).

Gretta Duisenberg terug naar Palestijnse gebieden

Type-R had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gretta Duisenberg gaat opnieuw naar de Palestijnse gebieden. De voorzitter van de actiegroep Stop de Bezetting reist maandag 23 juni naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza. De vorige reis zorgde voor veel ophef.

Gretta Duisenberg, de vrouw van de president van de Europese Centrale Bank Wim Duisenberg, wil met haar reis aandacht vragen voor de medische toestand van de Palestijnen in de bezette gebieden. Er zullen dan ook vijf artsen uit Nederland en BelgiŽ meereizen.

Volgens een woordvoerder lijdt de gezondheidszorg zwaar onder de IsraŽlische bezetting. Medische hulp komt voor zieken vaak te laat wegens de voortdurende afsluiting van de wegen door de IsraŽlische strijdkrachten. Daarnaast dreigt er ondervoeding omdat de economie door de afsluitingen ernstig is beschadigd. Ook worden ziekenhuizen en medisch personeel soms beschoten door het leger.

RTL4, RTL5 en Yorin in Veendam van kabel

jojo27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook Yorin gaat van de kabelVanaf 30 juni geen 'Goede tijden slechte tijden' en 'RTL Boulevard' meer voor de mensen in Veendam. De tv-zenders RTL 4, RTL 5 en Yorin gaan dan definitief op zwart.

De voorzitter van Stichting Kabelnet Veendam (SKV) had al eerder met de maatregel gedreigd, maar voegt de daad nu bij het woord. Hij laat de zenders verwijderen omdat de moedermaatschappij Holland Media Groep (HMG) niet langer voor de doorgifte in Veendam wil betalen.

Het Kabelnet kreeg jaarlijks 10.000 euro van de maatschappij, maar de HMG wil de vergoeding helemaal afschaffen. Maandag werd er nog een tussenbod gedaan om een jaar lang 800 euro te betalen, maar daar was de SKV het niet mee eens.

Doden bij botsing pantservoertuig met trein

Tommy Knoxville, Swoods en Frenkiespenkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een botsing van een pantservoertuig met een lege materiaaltrein tussen Beilen en Assen zijn vanmorgen twee doden gevallen.

Het ongeluk gebeurde op een overweg van de oude provinciale weg tussen Assen en Beilen. Daarbij zou de boveleiding naar beneden gekomen zijn. De omgeving is afgezet omdat alles onder stroom staat. De NS zet tussen Beilen en Assen bussen in.

Over de oorzaak is nog niets bekend, we houden je op de hoogte.

Brit leidt jarenlang dubbelleven

Roel's Weblog, Marije, SLoeRie en jeroenstampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse man heeft achttien jaar in twee verschillende gezinnen geleefd zonder dat deze er wat van merkten. De 58-jarige man bezocht zijn 48-jarige vriendin en haar twee kinderen, terwijl zijn 55-jarige vrouw dacht dat hij aan het werk was. De vrouwen woonden nog geen 800 meter van elkaar.

De affaire kwam aan het licht toen zijn vrouw een kaart van zijn vriendin vond. Het stel scheidde van elkaar, waarna de vrouw ontdekte dat haar ex-man verzekeringspapieren had vervalst. Hij is inmiddels veroordeeld tot zes maanden celstraf met twee voorwaardelijk en een boete.

Vrijend stel bij school belandt in cel

In Hoorn zijn gisteravond een man (30) en een vrouw (47) in de cel beland die lagen te vrijen op een schoolplein aan de Ark. Rond negen uur kreeg de politie geshockeerde ouders aan de lijn met de melding dat er een stel in het openbaar lag te vrijen bij een school.

De politie trof het stel aan in een groenstrook waar ze lagen te zoenen. De vrouw had haar onderlichaam ontbloot terwijl de man zijn broek nog aan had. Ze waren behoorlijk dronken. Ter ontnuchtering werden ze ingesloten. Ze krijgen een proces-verbaal wegens 'openbare schennis der eerbaarheid'.

Echtpaar mishandeld na opmerking over mishandelen

Teije Terhorst en iTec hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Enkhuizen is gisteravond een echtpaar compleet in elkaar gebeukt door een groepje Marokkanen, zo meldt de Telegraaf op de voorpagina. De 39-jarige vrouw maakte op de Westerstraat een opmerking over het mishandelen van een hond door een groepje Marokkanen. Die opmerking had ze beter niet kunnen maken want de groep vloog direct af op de auto waar het echtpaar in zat.

Volgens eigen zeggen werd het echtpaar uitgemaakt voor teringblanken. Nadat de groep de antenne van het dak had gerukt, sloegen ze de vrouw drie boventanden uit de mond plus een zware hersenschudding en een gebroken neus.

Haar 62-jarige echtgenoot werd ook afgetuigd en moest zijn mond laten hechten.

Update 13:25

Het politiebericht over deze zaak geeft een iets andere lezing:

Omstreeks 00.50 uur ontstond op de Westerstraat een schermutseling tussen een paar uit Wijdenes en een groep van acht jongens uit Enkhuizen die zojuist een examenfeest hadden gevierd. Over en weer is er iets gezegd waarna de 39-jarige vrouw een klap in haar gezicht kreeg. Hierna kwam de vrouw ongelukkig ten val tegen haar auto. Ze verloor hierbij twee tanden en liep een hersenschudding op. De 62-jarige man had een klein sneetje in zijn hoofd. De jongens liepen na het gevecht weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

© Politie Noord-holland Noord. Enkhuizen, maandag 16 juni 2003.

Kinderen onhygiŽnisch getatoeŽerd

Vijftien jongeren uit Den Helder worden deze week aan een infectieonderzoek van de GGD onderworpen zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Mogelijk hebben ze het Hiv-virus opgelopen bij de onhygiŽnische wijze waarop ze zijn getatoeŽerd.

Onder de groep bevinden zich ook veertien- en vijftienjarigen. De onhygiŽnische tatoeŽerder, Tattoo Patrick uit de Balistraat in Den Helder, oefende en tekende namelijk driftig op lichaamsdelen van minderjarigen. De hobbyist zette de tekeningen voor een paar euro of bij een bekende voor niks.

Volgens verhalen die de GGD hebben bereikt, zou tattoo Patrick de tatoeŽernaald meermalen bij verschillende personen hebben gebruikt. Dit vergroot, door bloedoverdracht, het risico op ziekten als hepatitis A, B en hiv.

Gerenommeerde Helderse tatoeŽerders spreken schande van het werk van hun amateur-collega. ,,Prutswerk'', noemt de eigenaar van Tattoo studio Outline de tattoos bij de minderjarigen. Meer dan eens krijgt hij een verdrietige tiener in zijn zaak om een scheve tattoo op te knappen tot een kunstwerk.

''En al zou zijn werk er wťl goed uitzien: wie gaat in hemelsnaam een onderarm van een minderjarige onder kalken? Dan ben je niet wijs'', aldus de tattoo-shop eigenaar.

De politie kan overigens weinig doen tegen een tatoeŽerder die zich niet aan de richtlijnen van de GGD houdt. Er bestaan geen wettelijke regelingen voor. Politiewoordvoerster F. de Maar zegt: ,,Ik durf het zo niet te zeggen of we hem kunnen aanpakken. Waarschijnlijk zal er een civiele procedure aangespannen kunnen worden door ouders van minderjarigen maar verder valt er weinig tegen te beginnen.''
Ook justitiewoordvoerder R. Lievaart kan geen antwoord geven op de vraag of een tatoeŽerder van minderjarige kinderen vervolgd kan worden.

Grote brand Tilburgse fabrieksloods

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed in een oude fabrieksloods aan de Jac van Vollenhovenstraat. In de loods werden teakhouten meubelen opgeslagen.
Brand in Tilburg
De brand brak rond half zes uit. Twee uur later was het vuur onder controle. Niemand raakte gewond en er kwamen ook geen schadelijke stoffen vrij.

Zes krakers die in een naastgelegen pand wonen, moesten van de brandweer hun woonruimte verlaten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ammoniak-trein ontspoord bij Amsterdam

okee6 herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Tussen Amsterdam en Haarlem is vannacht een treinwagon gevuld met ammoniak ontspoord. De machinist kreeg de ontsporing pas na een kleine 2 kilometer in de gaten. Hierdoor raakte het spoor zwaar beschadigd.

Door de ontsporing rijden er tot vanmiddag geen treinen op dit traject. Gevaar voor de omgeving is er niet geweest. Mogelijk kan in de loop van de dag ťťn spoor weer in gebruik worden genomen. De NS verwacht dat het wel tot donderdag kan duren voordat het hele baanvak kan worden vrijgegeven.

Ook met dank aan bumberklevers en N-I-X.

''Piemel-lolly'' uit Deens pretpark geweerd

PIM4EVER en DinX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Denemarken staat bekend als een tolerant land, het legaliseerde als eerste ter wereld pornografie in 1969, maar een kindersnoepje in de vorm van een penis deed de afgelopen week veel stof opwaaien zo blijkt uit dit bericht:

Penislolly's zijn niet meer te koop in een Deens pretpark. De verkoop van lolly's in de vorm van het mannelijk geslachtsdeel is stopgezet na veel klachten van organisaties die het snoepgoed als pornografie beschouwden.

Het veelkleurige, tien centimeter lange snoepgoed, werd in het pretpark Bakken voor twintig kronen (2,70 euro) verkocht onder de naam 'Dillermaend', wat in het Deens zoveel betekent als 'piemel'.

''Google zit vol'' [Update]

Roob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De database van zoekmachine Google zou zo goed als vol zitten. Dit komt omdat elke link in google maximaal 4 bytes gebruikt. Het gerucht gaat dat er maximaal 4.294.967.296 links in de database van Google passen. Deze zitten zo goed als vol.

Hierdoor zijn de laatste tijd wat foutjes opgetreden bij Google. Sommige pagina's zaten onverklaarbaar laag in de pagerank van Google, waarschijnlijk omdat ze niet in de database waren opgenomen.

Als de database van Google inderdaad vol zit, dan voorspellen anonieme experts Google een niet zo'n goede toekomst.Google wil niet op de geruchten reageren.

Update 11:30

Google heeft wťl op de geruchten gereageerd:

Volgens Google is er helemaal niets aan de hand. "Normaal reageren we nooit op geruchten en speculaties maar in dit geval maken we een uitzondering. Er is helemaal niets, maar dan ook niets van waar", zo laat een woordvoerder weten.

Moskee Rome zet imam op non-actief

De imam die voor veel opschudding in ItaliŽ zorgde, nadat een door hem uitgesproken preek vertaald in een krant was gepubliceerd, is door de moskee van Rome op non-actief gezet. De imam had tijdens een dienst bij het vrijdaggebed gelovigen opgeroepen te streven naar de vernietiging van de vijanden van de islam. Ook sprak hij de hoop uit dat de islamitische strijders in Palestina, TsjetsjeniŽ en elders zouden zegevieren en dat de tegenstanders van de islam verslagen zouden worden en hun huizen vernietigd.

De Italiaanse minister van binnenlandse zaken Giuseppe Pisanu veroordeelde de uitspraken scherp, en stelde dat er voortaan maar in het Italiaans gepreekt moest worden.

Het bestuur van de moskee, die is aangesloten bij de Wereld Moslim Liga, zei in een toelichting dat de ideeŽn van de imam, Ibrahim Moussa, niet gedeeld worden door het moskeebestuur en dat een overgrote meerderheid van de 90.000 moslims in Rome vredelievend is en er geen radicale ideeŽn op nahoudt.

De geschorste imam was pas vijf maanden in dienst en is afkomstig van de, in de islamitische wereld prestigieus bekend staande, Al-Azhar universiteit in CaÔro.

Vliegtuig schiet door in Eelde

Roel's Weblog, Tommy Knoxville, Bbfreak, Just-Dennis, brillie, morpheus en corne van willigen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het vliegveld Eelde heeft vanochtend een vliegtuigongeluk plaatsgevonden. Een toestel van Onur Air, met bestemming Turkije, kwam bij het opstijgen niet van de grond en schoot door. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

De 140 passagiers hebben het toestel kunnen verlaten. Wel sloegen de hulpverleningsdiensten groot alarm.

ItaliŽ rolt bende internetpiraten op

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ItaliŽ heeft de politie met 181 arrestaties een groot netwerk van internetpiraten opgerold. De politie heeft daarbij voor 118 miljoen euro aan illegale software in beslag genomen.

De internetpiraten maakten gebruik van e-mail en illegale websites om illegale kopieŽn van software, muziek en films via postorder te verspreiden. De politie van ItaliŽ kreeg bij de actie hulp van de Business Software Alliance (BSA), de brancheorganisatie die het illegaal gebruik van software onderzoekt, en de Federation Against Music Piracy.

De politie nam bij de actie duizenden illegale kopieŽn in beslag. Daarnaast werd ook alle apparatuur die gebruikt werd om te kopiŽren geconfisqueerd. Bij het piratennetwerk zouden in totaal meer dan 10.000 personen zijn betrokken.

Zoon van Desi Bouterse opgepakt

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zoon van Desi Bouterse, Dino, is afgelopen week op CuraÁao aangehouden. Hij reisde met een vals paspoort toen hij op het vliegveld van CuraÁao werd gepakt.

De Surinaamse justitie zoekt Dino Bouterse omdat men hem als het brein beschouwt van een grote wapendiefstal in juli 2002. Die wapens zijn waarschijnlijk als ruilmiddel gebruikt om aan grote partijen cocaÔne te komen.

Column: Oud, ouder, oudst

Met leeftijd hou ik me het liefst zo min mogelijk bezig. Toch vroeg een vriendin me laatst of ik wist wat haar echte leeftijd was. Haar echte leeftijd?! 'Leeftijd', meende ik te weten, 'is volgens mij nog altijd de optelsom van voorbije jaren na geboorte'. Maar ik vergiste mij, aldus de vriendin. 'Je echte leeftijd', verzuchtte ze, 'dat is de leeftijd die je via een website kunt uitrekenen.'

Franse actie tegen Iraanse moslimbeweging

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In en rond Parijs is de Franse politie, samen met het antiterreurcommando, een grote arrestatie-actie begonnen tegen leden van de Iraanse moslim-oppositiebeweging Mujaheddin. De politie zoekt met 1.200 agenten op dertien locaties naar ruim 150 leden van de organisatie.

De Mujaheddin is de grootste, verboden, oppositiebeweging van Iran. Na de Iraanse revolutie in 1979 vluchtte de beweging naar Irak, waar zij steun kreeg van het regime van Saddam Hussein.

De Verenigde Staten, en in navolging daarvan ook de Europese Unie, beschouwen de Mujaheddin als een terreurbeweging.

Roel Pieper dient aanklacht in tegen politie

Roel PieperRoel Pieper zal een aanklacht indienen tegen de politie Kennemerland. Dit maakte Pieper bekend in het tv-programma NOVA.

Pieper verwijt de politie dat er niets gedaan is met zijn melding over een indringer. Diezelfde indringer stak enkele dagen later Pieper en zijn vrouw neer. Het Openbaar Ministerie was eerder zelf al een onderzoek gestart naar de manier waarop de politie heeft gehandeld in deze zaak.

Zo'n 40.000 kippen omgekomen bij brand

Zenith4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Brabantse Uden zijn maandagavond bij een grote brand in een kippenschuur naar schatting zo'n 40.000 kippen levend verbrand. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Ook over de verdere schade kon de brandweer nog niet veel zeggen.

De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur in as opging en dat alle kippen levend verbrandden. Wel lukte het de brandweer het vuur niet te laten overslaan naar twee andere schuren op het terrein, eveneens vol met kippen.

Eťn van de twee andere schuren liep rookschade op. Kippen kunnen slecht tegen rook en er wordt dan ook verwacht dat ook van die kippen een aantal het niet zullen overleven.

Klik hier voor foto's van de brand.

Man duwt buggy met kinderen in vijver

Spotter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 21-jarige man uit Dordrecht heeft in het Weizigtpark in Dordrecht een buggy met daarin zijn twee kinderen van 2 en 3 jaar in het water geduwd. De kinderen kwamen met de schrik vrij.

Het is niet geheel duidelijk waarom de man tot deze actie kwam. De man had ruzie met een aantal mensen. Tegenover de politie verklaarde hij dat de buggy per ongeluk in het water was beland. Volgens getuigen duwde de man de kinderwagen echter opzettelijk richting de vijver.

Dit alles gebeurde al vrijdagmiddag, maar is pas maandagmorgen door de politie bekend gemaakt. De jonge vader werd na zijn daad vastgezet in een politiecel, maar wist daar zondagavond uit te ontsnappen door vanaf de luchtplaats over een muur te klimmen en vervolgens via het dak de benen te nemen.

Pantani niet naar de Tour

Alhoewel Marco Pantani in de Giro d'Italia een 14e plaats behaalde in het eindklassement (als hij niet ten val was gekomen in de 18e etappe, zou hij zeker in de top 10 zijn geŽindigd) zal hij niet deelnemen aan de Tour de France.

Pantani's ploeg Mercatone Uno - Scanavino is dit jaar niet uitgenodigd door Tour - chef Jean Marie Leblanc. Desondanks heeft 'Il Pirata', zoals de bijnaam van de in ItaliŽ immens populaire wielrenner luidt, meerdere malen te kennen gegeven dolgraag te willen deelnemen aan de Tour de France.

Twee ploegen die zeker zijn van Tour - deelname (Team Bianchi en Sidermec - Vini Caldirola) wilden Pantani wel inlijven. De UCI stemde zelfs in met een 'gast - transfer' voor de Ronde van Frankrijk.

Maar de emotioneel kwetsbare Pantani heeft sinds de Giro erop zit geen fiets meer aangeraakt. Hij is tevens van mening dat hij als ex - winnaar een ticket verdient op zijn naam en niet als gast van een ander team.

De Tour de France zal het dit jaar dus wederom zonder Cipollini en Pantani moeten doen.

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.