Werknemers ING overwegen acties

Roofie maakte ons via de newssubmit attent op het volgende:

Klanten van de ING bank en de Postbank kunnen maar beter nu nog geld overmaken als dat nog nodig zou zijn. De vakbonden gaan de komende dagen hun leden raadplegen over de te volgen weg. Gevolg is dat er niet gewerkt zal worden. De werknemers willen een betere CAO.

Volgens de bonden blokkeert de ING de CAO-onderhandelingen door zoveel voorwaarden te stellen dat een normaal onderhandelingsproces onmogelijk is.

De kern van het probleem bij deze CAO, is de invoering van pensioenpremie voor de werknemers bij ING, zonder dat daar de noodzaak van is aangetoond. De voorwaarden die ING hierbij stelt, leiden tot een reel inkomens-verlies voor de werknemers bij ING. Daarnaast zijn de vakbonden er van overtuigd dat de stijging van de pensioenlast voornamelijk veroorzaakt wordt door beursverliezen. De werknemers moeten hier nu voor opdraaien.

Volgens de bonden wil de ING maar n ding: zekerheid over invoering van een pensioenpremie en als dat niet lukt geen loonsverhoging. Een goede beloning en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers zit er dit jaar niet in behalve voor de 'top' van het concern. Daar wordt wel verder over gedacht, maar uiteraard zonder de bonden.

Ook de verzekeraars RVS en Nationale Nederlanden vallen onder de nieuwe CAO.