Spin Montoya was eigen fout

Montoya had het in Canada nog beter kunnen doen dan de derde plaats die hij behaalde, maar door een spin in de eerste fase van de race ontnam hij zichzelf die mogelijkheid.

"Ik remde te laat en de wagen gleed weg en ook later in de race miste ik de chicane af en toe even. Ik kon niet remmen waar ik het wou. Ik had echt moeite om elke keer goed door de chicane te raken," vertelde Juan Pablo Montoya na afloop. "Die ene keer kon ik de wagen niet meer controleren. Ik gleed weg en kreeg de wagen niet meer onder controle. Het was volledig mijn fout."

De Colombiaan kwam door zijn spin op de zesde plaats en wist terug te komen naar plaats drie, op ruim een seconde achter Michael Schumacher.

Montoya was wel tevreden over de wagen en het team: "Iedereen bij Wiliams en BMW heeft geweldig werk geleverd. Ze gaven me een hele goede wagen en ik kon van de zesde plaats nog naar de derde opklimmen. Dat is lang niet slecht."

Hij staat nu gedeeld vijfde in de stand om het wereldkampioenschap, met 23 punten achterstand op leider Michael Schumacher.