FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 juni 2003

Tragedie bij Indy Racing League in Texas

De overwinning van Al Unser Jr. van de Bombardier 500 afgelopen zaterdag werd overschaduwd door tragedie. Er zijn twee toeschouwers om het leven gekomen en iemand van de pitcrew van Tomas Scheckter kwam in brand te staan.

Scheckter leek op weg naar een overwinning na 145 van de eerste 175 ronden aan de leiding te hebben gereden. Maar bij de pitstop van de oud-testrijder van Jaguar reed hij weg terwijl de wagen nog werd bijgetankt. Hierdoor raakte Andy Natalie in brand, dit werd snel geblust door de teamgenoten en iedereen kwam met de schrik vrij. Maar het te vroege wegrijden kwam Scheckter op een drive-through straf te staan en schakelde hem daarmee al zo goed als uit voor de overwinning.

In ronde 175 ging Tomas Scheckter hard de muur in, mogelijk door een mechanische fout. Scheckter bleef ongedeerd.

Ook zijn er berichten van een ongeval op de parkeerplaats bij de speedway gekomen. Bij een ongeval tussen een busje en een motor is een vrouw om het leven gekomen, een man overleed op weg naar het ziekenhuis.

Feitjes over Grand Prix van Canada

Montreal, gaststad van de Air Canada Grand Prix, heeft ruim 1 miljoen inwoners en ligt in de Franstalige provincie Quebec.

Het circuit ligt op het eiland Ilse Notre Dame waar in 1967 de wereldtentoonstelling gehouden werd. In 1976 was het een van de locaties van de Olympische Spelen.

De Grand Prix komend weekend is de 35e in Canada. De eerste zeven races waren op het circuit van Mosport, en er zijn twee races op Mont-Tremblant geweest. Het circuit werd echter niet veilig bevonden voor meer races. Sinds 1978 wordt de Grand Prix du Canada in Montreal gehouden.

Het circuit Gilles Villeneuve is genoemd naar de gelijknamige lokale held en winnaar van de eerste race op het circuit. Gilles Villeneuve kwam in 1982 bij een trainingsongeval op het circuit van Zolder om het leven. Hij is de vader van Jacques Villeneuve. De baan heeft tegenwoordig een lengte van 4361 meter. Er worden 70 rondes gereden, wat de raceafstand 305,270 km maakt.

Vorig jaar wist Michael Schumacher de race te winnen. Juan Pablo Montoya vertrok vanaf pole position en heeft het ronderecord (1m15.960s) op zijn naam staan. De 25e Grand Prix in Montreal begint 15 juni 2003 om 13:00u lokale tijd, dat is 19:00u in Nederland.

Nederland kijkt massaal naar Verkerk

De finalepartij op Roland Garros van tennisser Martin Verkerk is door ongeveer 2,6 miljoen Nederlanders bekeken. Volgens de publieke omroep zijn deze cijfers absoluut uniek. In eerdere jaren zagen gemiddeld zo'n 750.000 Nederlands de finale van het Franse tennistoernooi.

De voorbeschouwing op de wedstrijd is door ongeveer 1,2 miljoen mensen bekeken. Ruim 40% van de Nederlanders die televisie keek had op dat moment op Nederland 2 afgestemd. In de laatste game keek ongeveer zes op de tien televisiekijkers naar Verkerk.

Contractperikelen bij Ferrari

De kogel is door de kerk: Michael schumacher heeft zijn huidige contract bij Ferrari opengebroken en verlengd tot en met het seizoen van 2006. Zijn vorige contract liep overigens pas af in 2004.

Renze, Sausje, okee6 en Elwin Smit wisten ons vandaag het volgende te melden:

De regerend wereldkampioen zou eigenlijk pas in september duidelijkheid verschaffen over zijn toekomst bij het Italiaanse team, maar verrassend genoeg kwam het nieuws vandaag al naar buiten. De Duitser is overigens niet de enige die een contractverlenging hebben gekregen bij Ferrari. Ook Ross Brawn (technisch directeur), Rory Byrne (ontwerper) en Jean Todt (teambaas) hebben een contract dat tegelijk met dat van Michael Schumacher beëindigd zal worden.

Over het contract van de teamgenoot van de Duitser, Rubens Barrichello, wordt niet gepraat. Er gaan wel geruchten dat de plaats wordt ingenomen door nieuwbakken testcoureur Felipe Massa. Luca di Montezemelo, president bij het team, had het volgende over de situatie van de Braziliaan te vertellen: "Wat Barrichello betreft is deze vraag helemaal niet aan de orde. Er zijn nooit geruchten geweest over een eventueel vertrek van hem en daarom is het ook nog niet nodig om op de zaken vooruit te lopen. Het hangt wat hem betreft allemaal af van het feit hoe we het seizoen 2005 willen aanpakken. We hebben hier echter geen haast mee. We hebben het immers over 2005 terwijl het nu pas 2003 is!", aldus Di Montezemelo.

15.000 deelnemers aan start Elfstedenfietstocht

Nicky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 15.000 deelnemers zijn maandagochtend verschenen aan de start van de elfstedenfietstocht, die dit jaar voor de 57e keer sinds de oorlog wordt georganiseerd .

Om 5 uur 's-ochtends startte de eerste groep van 600 mensen. De koplopers van deze groep waren om half 10 al binnen.

De interesse voor de tocht was dit jaar zo groot, dat niet alle belangstellenden konden deelnemen aan de 240 kilometer lange tocht. De organisatie moest dan ook tweeduizend inschrijvers teleurstellen. "Helaas kan niet iedereen meedoen, met teveel mensen kunnen we de veiligheid niet meer garanderen", aldus organisator A. Norder.

De tocht wordt begeleid door 750 vrijwilligers en 120 politiemensen moeten het verkeer in de provincie in goede banen leiden.

Norder verwacht ongeveer 13.500 fietsliefhebbers bij de finish in Bolsward terug te zien. De deelnemers hebben tot middernacht de tijd om de eindstreep te halen.

Festivalnieuws: Lowlands, Fields Of Rock

Lowlands
Het is inmiddels een traditie geworden dat de Lowlands organisatie rond pinksteren een aantal (grote) namen bekend maakt. Ook dit jaar is dit weer het geval: Kelly Osbourne, Postmen, Goldfrapp, Interpol, Dave Clark (live), Staind, Suede, Stereophonics, PJ Harvey en de Foo Fighters zijn inmiddels bevestigde bands. Lowlands vindt plaats van 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen.

Fields Of Rock
The Blood Brothers hebben afgezegd voor Fields Of Rock. De band wordt vervangen door de band Strapping Young Lad. Daarnaast zal ook F33l3l, die stond geprogrammeerd op het Locals Only podium, niet komen optreden. De gitarist van de band heeft een motorongeluk gehad. F33ler wordt vervangen door Epica. Het concert van Metallica is iets vervroegd, zodat bezoekers de laatste bussen en treinen kunnen halen. Fields Of Rock vindt plaats op 15 juni in het Goffertpark in Nijmegen.

Leider software piracy-groep veroordeeld

iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 31-jarige Shane Pitman met de nickname Pitbull, die vermoedelijk de leider is van de online software piracy-groep Razor1911, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf wegens samenspanning én copyrightschending van computerspellen.

De groep staat bekend wegens het kraken en verspreiden van spellen, waarvan de meeste al werden verspreid voor de publieke releasedatum zoals: Quake, Red Alert, Terminal Velocity, en Warcraft II en III. ''De straf van Shane Pitman is een waarschuwing naar andere groepen die op dezelfde manier opereren als Razor1911, en computerspellen stelen, kraken en illegaal verspreiden, hetgeen zeker géén spelletje is", aldus woordvoerder Paul McNulty van de Amerikaanse justitie.

Pitman is één van de 40 personen die wereldwijd zijn opgepakt tijdens "Operation Buccaneer" die 14 maanden heeft geduurd. Andere groepen die het doelwit waren staan bekend als DrinkOrDie, RiSC, RiSCISO, Request To Send (RTS), ShadowRealm (SRM), We Love Warez (WLW) en POPZ.

Blijkbaar is het erg moeilijk de discussie ontopic te houden. Bij deze wordt het topic dan ook gesloten. Mensen die wel serieus willen discussieren, verwijs ik door naar het forum.

Maker Thunderbirds kiest voor computers

aswin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gerry Anderson, de bedenker van tv-series als Thunderbirds, Stingray en Captain Scarlet, heeft zich voor een nieuwe poppenserie overgegeven aan de verlokkingen van de moderne techniek. De BBC meldde maandag dat Andersen bij de remake van Captain Scarlet de vertrouwde touwtjes heeft ingewisseld voor de modernste computerfoefjes.

In de jaren zestig waren de avonturen van onder meer Thunderbirds over de hele wereld razendpopulair. Anderson is betrokken bij het maken van een nieuwe 26-afleveringen tellende Captain Scarlet-serie. De geestelijk vader van de televisie-marionetpoppen is enthousiast over de mogelijkheden van de nieuwe technieken.

In de jaren zestig was het zeer moeilijk om de poppen menselijk gedrag mee te geven. "De poppen konden niet lopen, hun handen waren uit één stuk gemaakt en ze konden hun vingers niet gebruiken. Daardoor konden ze niets oppakken", herinnert Anderson zich. "Het was ook erg moeilijk om ze een overtuigende blik mee te geven als ze zich naar iemand toedraaiden."

Anderson wordt niet geplaagd door heimwee naar de tijd dat er nog regelmatig een touwtje in beeld was en de poppen zich nog op een robot-achtige manier voortbewogen. "Het is nu mogelijk om de poppen opnieuw tot leven te brengen, precies zoals ze waren in de originele series. Met het verschil dat ze zich nu net als echte mensen kunnen gedragen."

De poppen krijgen volgens Anderson echte gezichtsuitdrukkingen, terwijl de nieuwe techniek het ook mogelijk maakt dat de monden van de poppen net zo beweegt als bij echte mensen. "Ze kunnen rennen, huppelen en springen. Het komt echt tot leven."

Overigens deelt niet iedereen Andersons enthousiasme. Namens een Anderson-fanclub deed Martin Gainsford tegen de BBC zijn beklag over de toepassing van nieuwe technieken. "De kleine animatiepoppen hebben iets, ze maken schokkerige bewegingen en af en toe zie je een touwtje, maar dat maakt niet uit", zei Gainsford.

In 2005 moet de nieuwe Captain Scarlet-serie klaar zijn.

Films downloaden in vijf seconden

Art.Vandalay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoekers van het Technologisch Instituut in California (Caltech) hebben een nieuw systeem uitgevonden waarmee men tot 6000 keer sneller (8,6 Gbit/s) kan internetten dan met een huidige breedband verbinding. 'Fast TCP' of 'Internet 2', zoals het genoemd wordt, heeft nu al de aandacht getrokken van Microsoft en Disney, die contact hebben met Caltech om deze nieuwe techniek te gebruiken voor 'video-on-demand'.

De ontdekking van de onderzoekers is niet hardware-gerelateerd, maar ze zijn erin geslaagd de software van de providers, waarmee de data over het Internet wordt gestuurd, aan te passen. Deze doorbraak is van groot belang voor de aanbieders van 'video-on-demand', want die zagen hun droom in duigen vallen toen ze te horen kregen dat de techniek nog veel te gecompliceerd was. De lage bandbreedte, de lange download tijden en de slechte beeld- en geluidskwaliteit behoren dus binnenkort misschien wel tot het verleden.

Afgelopen november zijn de eerste tests met 'Internet 2' gehouden, waarbij een datastroom over 10000 kilometer (van California naar Genève) met een gemiddelde snelheid van 925 Mbit/s werd verzonden. Door verschillende 'Internet 2' systemen aan elkaar te knopen waren de wetenschappers in staat om die snelheid te verhogen naar 8,6 Gbit/s.

China bouwt langste brug ter wereld

okee6 vertaalde en herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

De langste brug ter wereld wordt momenteel gebouwd in China. De brug, 36 kilometer lang, zal komen over een baai tussen Shanghai en Hangzhou. Het brugdeel zal 33 kilometer bedragen en zal daarmee 11 kilometer langer zijn dan de huidige langste brug ter wereld die tussen Bahrein en Saudi-Arabië ligt.
Langste brug ter wereld
De geraamde kosten voor de bouw van de brug bedragen 1,2 miljard euro. Voor dat geld wordt een brug gerealiseerd voor zes rijstroken over een baai met zeer sterke getijdestromingen. Ook moesten de ontwerpers rekening houden met de sterke tyfonen, die er voorkomen. Als het goed is zal de brug in 2009 worden geopend, een ritje naar de overkant zal een halfuur duren. De brug scheelt de automobilist dan 120 kilometer omrijden.

UFO neergestort in Saoedi-Arabië

In Saoedi Arabië is vanmorgen een schotelvormig ongeïdentificeerd vliegend object neergestort, 220km ten noorden van Jizan om 9:00 lokale tijd. Dit meldt de Arabische krant Arab News.

Ooggetuigen zeggen dat het object op een vliegende schotel leek en licht uitstraalde. Gourverneur Abdul Rahman Al-Osaimi van de autoriteiten heeft het gebied bezocht waar het object neergestort is, en zegt dat de inwoners zeer bevreesd zijn. "Het object is niet groot, maar het maakt de mensen wel bang", zegt Al-Osaimi.

De crash van het object veroorzaakte een enorme schokgolf door het gehele gebied. Mensen renden weg van het schotelvormige object en keken van een afstand toe, aldus autoriteiten.

Veiligheidsofficiers van de overheid hebben de plek bezocht om het vaartuig te bekijken en ooggetuigen te interviewen. Salman Al-Raithy, die de crash zag gebeuren, zegt dat hij het object op lage hoogte zag vliegen en op de grond zag vallen.

Experts denken dat het object een spionagevliegtuig kan zijn van nog onbekende bron. Er is nog niks bekend gemaakt over wat ze nou precies in de schotel aangetroffen hebben.

Zelfmoordpoging Britse verdachte moord

Ian Huntley, de man die wordt verdacht van de moord op de Engelse meisjes Holly Wells en Jessica Chapman, is vanmorgen opgenomen in een ziekenhuis nadat hij een overdosis drugs zou hebben genomen.

Huntley ontkent de moord op beide schoolmeisjes uit Cambridge. Zij werden sinds 4 augustus in Soham vermist, waarna hun lichamen twee weken later werden gevonden in Lakenheath, Suffolk.

In de gevangenis waar Huntley vastzit staan gevangenen onder streng toezicht. Dit toezicht is zelfs permanent, indien hiertoe aanleiding bestaat. Een bron binnen de gevangenis zou hebben verteld dat Huntley sinds zijn laatste verschijning in de rechtbank in de gaten wordt gehouden in verband met een zelfmoordpoging.

De datum van de rechtzaak is reeds eerder vastgesteld op 6 oktober.

Met dank aan Roel's Weblog die dit bericht vertaalde en herschreef!

Uitslagen nacompetitie(09/06/03)

Vandaag werden de wedstrijden in de derde ronde van de nacompetitie afgewerkt, hieronder de uitslagen.

Uitslagen Poule A
FC Zwolle - Go Ahead Eagles (2-1)
Helmond Sport - FC Den Bosch (3-0)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Zwolle 321074-1
2. Helmond Sport 311143-5
3. Go Ahead Eagles 310237-6
4. FC Den Bosch 310234-6


Uitslagen Poule B
FC Volendam - Excelsior (3-0)
Heracles Almelo - Emmen (1-2)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Volendam 330097-1
2. Emmen 320163-3
3. Heracles Almelo 310234-5
4. Excelsior 300301-6


Programma vrijdag 13 juni 2003
FC Den Bosch - Helmond Sport
Go Ahead Eagles - FC Zwolle

Emmen - Heracles Almelo
Excelsior - FC Volendam

Artiesten tekenen voor lager BTW op CD's

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 1100 artiesten uit de Europese Unie hebben een petitie ondertekend die pleit voor een verlaging van het BTW tarief op CD's. Een van de velen die deze actie steunen zijn Elton John, Johnny Halliday, Patrick Bruel, Andrea Boccelli, Eros Ramazzotti en Julio Iglesias.

De artiesten willen dat het BTW percentage gelijk wordt gesteld aan dat van andere culturele producten, zoals boeken van artiesten, bioscooptickets, theater en kranten. Dat ligt op zes procent, terwijl dit bij CD's al gauw 25 procent is.

Alex van het Belgische Hooverphonic heeft de petitie samen met een aantal andere artiesten aangeboden in Brussel. Ze hopen hiermee meer mensen naar de platenwinkels te lokken.

Man verliest geladen pistool tijdens vluchtpoging

NuX_NuFF en psv hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 36-jarige Eindhovenaar die voor de politie op de vlucht was, heeft een geladen pistool verloren. Het wapen dat gereed is om te gebruiken, is sindsdien spoorloos. De politie roept de vinder(s) of anderen die weten waar het pistool is op om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

De man werd na een achtervolging aangehouden op de Boschdijk. Daar lag de man met zijn brommer op de grond, en had hij zichzelf met een tweede pistool in de buik geschoten. De man is inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar.

Bakkerij en truck door brand verwoest

Teije Terhorst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bakkerij en een vrachtwagen op een bedrijventerrein aan de rand van van Roermond zijn vanmorgen volledig in de as gelegd door een brand die, aldus de politie, met een explosie gepaard ging. De precieze oorzaak is nog niet bekend.

Na de melding van de brand rukte de brandweer met groot materiaal uit. De brandweerlieden hielden, behalve het blussen van de brand, ook omringende panden nat om overslaan van brand tegen te gaan. Er hoefde niemand geëvacueerd te worden, omdat de brand op een bedrijventerrein was uitgebroken.

De brand zorgde wel voor een behoorlijke rookontwikkeling, maar voor zover bekend zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Ook zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Onbekenden 'sluiten' Eindhovense moskee

BOMMENTAPIJT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal onbekenden heeft donderdagnacht voor politieagent gespeeld in Eindhoven. Ze 'sloten' de omstreden Al Fourqaan-moskee in de Brabantse stad. De sloten van het toegangshek werden vernield en de poort is vervolgens met een zwaar kettingslot afgesloten. Het 'Kommitee Verontruste Buurtbewoners' heeft de actie opgeëist.

Het Kommitee liet in een verklaring per e-mail aan het Eindhovens Dagblad weten dat de moskee is gesloten uit onvrede met de 'lakse houding van de gemeente en staat ten opzichte van dit moslim-extremistische bolwerk'.

De moskee is omstreden. Zo bracht de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) de moskee in verband met het ronselen van jongeren voor de jihad, de internationale strijd tegen ongelovigen. Begin mei pleitte Tweede-Kamerlid G. Wilders (VVD) voor sluiting van de moskee. Hij sprak zelfs over een 'radicaal boevennest'.

Een medewerker van de moskee snapt niks van de actie. Volgens hem is er geen sprake van spanning met de buurt. "Integendeel, we overleggen veel om ervoor te zorgen dat niemand last heeft, bijvoorbeeld van geparkeerde auto's.
De politie zegt geen idee te hebben wie er achter de actie zit. De verdenking gaat niet uit naar buurtbewoners. De politie is een onderzoek begonnen.

Dieven op Pinkpop gepakt

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bezoekers van het festival Pinkpop in Landgraaf zijn hopelijk verlost van een stel dieven. De Limburgse politie heeft de afgelopen nachten negen mensen aangehouden op en rond het pinkpopterrein. De acht Limburgers en een Belg gingen regelmatig op dieventocht door de tenten van de festivalbezoekers.

Alle verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, de politie spreekt verder van een rustig pinkpop 2003 tot nu toe.

Pokkenvirus duikt op in de VS

Snuggs en ilonaz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In drie Amerikaanse staten, Wisconsin, Indiana en Illinois, zijn een tiental mensen besmet met de zogenaamde 'apenpokken'. Volgens de CDC (Center for Disease Control) heeft de ziekte zich nog nooit voorgedaan op het westelijke halfrond. Een virus dat is gerelateerd aan het uiterst dodelijke pokkenvirus zou de oorzaak kunnen zijn van de uitbraak.

Het virus, dat overigens veel minder gevaarlijk is dan zijn dodelijke broertje, werd overgedragen aan een kind dat een prairiehond uit een dierenwinkel had gekregen.

Het apenpokkenvirus komt normaal voor in het West-afrikaanse regenwoud. Het percentage mensen dat er aan overlijdt varieert van 1 tot 10 procent. Sinds begin mei zijn er 17 mogelijke besmettingen bij mensen geconstateerd. Geen van hen is tot op heden overleden. Slechts 4 hoefden naar het ziekenhuis.

Politie schiet explosieve haan neer

Inevitable had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nieuw-Zeelandse politie heeft een haan doodgeschoten. En niet omdat die te luidruchtig was of de vogelpest had, maar omdat hij volhing met blikjes waaruit draadjes staken. De agenten dachten dat de blikjes explosieven bevatten. De eigenaar van de haan had voor de grap de versieringen aan het beest vastgemaakt.

De haan wandelde met de blikjes onder zijn vleugels door de straten van Sydenham. Agenten dreven het dier terug op een oprit, evacueerden het naastgeleden huis en haalden de explosieven opruimingsdienst erbij. Die nam geen risico's en ging ervan uit dat de haan een zelfmoordaanslag wilde plegen. Dat werd het beest fataal. De blikjes bleken echter geen explosieven te bevatten.

"Het is jammer voor de haan, maar we moeten dit soort dingen serieus nemen. Stel je voor dat iemand een arm of een been was kwijtgeraakt, verklaarde een politiewoordvoerder maandag in de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post.

Hitte tijdens openluchtmis wordt gelovigen fataal

Teije Terhorst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hitte tijdens de openluchtmis van paus Johannes Paulus II afgelopen zaterdag in Kroatië is drie gelovigen fataal geworden. De temperatuur was opgelopen tot 33 graden Celcius, wat als gevolg had dat 3 drie mensen last kregen van hartfalen. Deze mis, waarin de 83-jarige paus opriep tot verzoening in het door oorlog geteisterde Balkan, trok in totaal 200.000 mensen.

Jordan klaagt Vodafone aan

Jordan Grand Prix, het team waar Giancarlo Fisichella en Ralph Firman voor rijden, sleept Vodafone voor de rechter. Het Ierse team eist een slordige 255 miljoen euro van het telecombedrijf, omdat Vodafone een deal heeft om het team te sponsoren naast zich neer zou hebben gelegd.

Jordan beweert dat Vodafone had besloten om het team te sponsoren, maar toen ineens de overstap naar Ferrari maakte. De rechtszaak zal in de loop van de komende weken voorkomen en gaat waarschijnlijk voor veel opwinding zorgen.

Opmerkelijk is dat het bedrag dat Jordan van Vodafone vraagt zeer hoog is in verhouding met dat wat Vodafone nu aan Ferrari betaalt, namelijk een kleine 60 miljoen euro per jaar. Boze tongen beweren dat deze rechtszaak kan betekenen dat Vodafone stopt met het sponsoren van de vijf GP's op de kalender.

Een woordvoerder van Vodafone bevestigt aan The Sunday Times dat het concern met verschillende teams heeft gepraat - waaronder Jordan - voordat het besloot om met Ferrari in zee te gaan.

"Nadat we advies hebben ingewonnen bij toonaangevende advocaten, denken we nu dat de claim van Jordan waardeloos is. Daarom zullen we onze positie met hand en tand verdedigen", aldus de woordvoerder.

Slachtoffer van Spooren spreekt

BOMMENTAPIJT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Algemeen Dagblad staat een interview met een Eindhovense jongen die meerdere malen seks heeft gehad met oud PSV-directeur Fons Spooren. Het AD tekende het gesprek op van Radio 1, waar de jongen zich anderhalf jaar geleden al bij het Radio-1-Journaal meldde met verhalen over de toen nog PSV-directeur. Het programma geloofde hem toen niet, maar interviewde hem vrijdag alsnog.

De jongen zegt gewerkt te hebben in een homobar en kwam Spooren wel eens in het Anne Frank-plantsoen tegen. ''Op een keer sprak hij me aan en vroeg of ik met hem wilde meegaan voor geld. 2000 gulden, 2500 gulden - hij bood echt absurd hoge bedragen. Aanvankelijk wist ik niet dat hij de directeur van PSV was. Na een keer of twee wist ik dat wel''. Spooren had seks met de jongen in hotels en motels. In Eindhoven, in Vught, en bij de jongen thuis.

Volgens de jongen wilde Spooren laten zien dat hij macht had, dat hij dé man van Eindhoven was. Met geld maakte hij de jongens lekker, waardoor ze wel met hem meegingen. Sommige jongens pikte hij op in het plantsoen of de homobar, anderen leerden hem via via kennen. ''Hij had echt een heel groot netwerk. Hij was gewoon uit op minderjarige jongens. Dook er een nieuwe jongen op, dan was hij er altijd als eerste bij''.

De jonge homo noemt Spooren een onaantrekkelijke-, maar geen onaardige man: ''Na seks met hem voelde ik me altijd smerig. Zodra ik me had gedoucht, het geld had geïnd en daarmee leuke dingen ging doen, ging dat gevoel weer weg. Hoe onaantrekkelijk ook, hij was geen vervelende man. Wat zeg ik, het was eigenlijk een heel lieve man''.

Nadat de zaak tegen Spooren in de openbaarheid kwam heeft de jongen direct aangifte tegen hem gedaan. ''Hij wist dat hij een besmettelijke ziekte had en en probeerde anderen daar opzettelijk mee te besmetten''.

Uit een hiv-test bleek dat jongen er goed van af is gekomen. ''Ik ben niet superboos op de man. Medelijden heb ik ook niet, absoluut niet. De man is gewoon ziek in zijn hoofd''.

Polen stemt vóór de Europese Unie

De Poolse bevolking heeft massaal vóór toetreding tot de Europese Unie (EU) gestemd. Zo'n 80% van de kiezers die op kwamen dagen voor het referendum stemde vóór. De opkomst lag met bijna 60% boven de opkomstseis van 50%.

De regering van Polen reageerde opgelucht op de uitslag. Het lidmaatschap van de EU wordt gezien als de terugkeer in de Europese familie.

In totaal treden volgend jaar 10 voornamelijk Oost-Europese landen toe tot de Europese Unie. Polen heeft met 39 miljoen mensen meer inwoners dan de overige 9 kandidaten bij elkaar. Het voormalige Oostblokland gaat gebukt onder een enorme werkloosheid die 18,7% van de beroepsbevolking treft.

Ingestemd met toetreding tot de EU hebben al de inwoners van Slowakije, Malta, Slovenië, Hongarije en Litouwen. De inwoners van Tsjechië, Estland en Letland maken later dit jaar hun gang naar de stembus. In Cyprus is er geen volksraadpleging.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.