Onbekenden 'sluiten' Eindhovense moskee

BOMMENTAPIJT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal onbekenden heeft donderdagnacht voor politieagent gespeeld in Eindhoven. Ze 'sloten' de omstreden Al Fourqaan-moskee in de Brabantse stad. De sloten van het toegangshek werden vernield en de poort is vervolgens met een zwaar kettingslot afgesloten. Het 'Kommitee Verontruste Buurtbewoners' heeft de actie opgeŰist.

Het Kommitee liet in een verklaring per e-mail aan het Eindhovens Dagblad weten dat de moskee is gesloten uit onvrede met de 'lakse houding van de gemeente en staat ten opzichte van dit moslim-extremistische bolwerk'.

De moskee is omstreden. Zo bracht de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) de moskee in verband met het ronselen van jongeren voor de jihad, de internationale strijd tegen ongelovigen. Begin mei pleitte Tweede-Kamerlid G. Wilders (VVD) voor sluiting van de moskee. Hij sprak zelfs over een 'radicaal boevennest'.

Een medewerker van de moskee snapt niks van de actie. Volgens hem is er geen sprake van spanning met de buurt. "Integendeel, we overleggen veel om ervoor te zorgen dat niemand last heeft, bijvoorbeeld van geparkeerde auto's.
De politie zegt geen idee te hebben wie er achter de actie zit. De verdenking gaat niet uit naar buurtbewoners. De politie is een onderzoek begonnen.