FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 juni 2003

Sharon: 'Er komt geen Palestijn terug Israël in'

Ariel SharonDe Israëlische premier Ariel Sharon heeft vandaag gezegd dat er wat hem betreft nooit meer een Palestijnse vluchteling zal terugkeren naar Israël: "Ik zal Palestijnse vluchtelingen nooit Israël laten binnenkomen, nooit". Sharon zegt de Palestijnen pas tegemoet te willen komen als er actie wordt ondernomen tegen de terreur.

Volgens Sharon heeft hij tijdens de recente top in Aqaba, met de Amerikaanse president Bush en de Palestijnse premier Abbas, dit standpunt benadrukt. Volgens hem begrijpen de VS heel goed dat een terugkeer van Palestijnen een bedreiging zou vormen voor Israëls voortbestaan.

Sharon wil niets aan de Palestijnen geven tenzij premier Abbas actie onderneemt tegen de terreur. Eerder vandaag vermoordden drie Palestijnse terroristen vier Israëlische militairen bij een grensplaats.

Peuter sterft na ongewenste ballonvlucht

mregeling, Schwakkelikkie en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland is een 5-jarig meisje omgekomen bij een merkwaardig, maar dramatisch ongeval. De kleuter was in de zitplaats van een met helium gevulde ballon geklauterd op een feestterrein in Mönchengladbach, niet ver van de grens bij Roermond.

Plotseling rukten felle windstoten tijdens een stortbui de verankeringen van de ballon los. De wind dreef de luchballon met het hulpeloze kind erin 50 kilometer ver weg; daar botste de ballon tegen een boerderij. Niet veel later vond een boer de resten van de ballon in zijn wei. De politie trof het levenloze lichaam van het meisje 200 meter verderop aan.

Archeologen vinden mummie Nefertiti

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal Britse archeologen claimt de mummie van de legendarische Egyptische koningin Nefertiti gevonden te hebben. De archeologen zijn er van overtuigd dat de mummie die werd gevonden in het Dal der Koningen, nabij de Egyptische stad Luxor, van de koningin is. Deze conclusie wordt getrokken na twaalf jaar onderzoek, waarbij de wetenschappers zijn afgegaan op stukken van de pruik en de gaatjes in haar oren.

De mummie was omwikkeld met linnen en had een gebroken arm. Deze was op de manier gebogen die alleen was toegestaan als de dode een farao of koningin was. Volgens onderzoeker Joann Fletcher moet de mummie van een vrouw uit de late 18e dynastie zijn. Er zijn niet veel vrouwen die aan die eis voldoen, maar desondanks zal het nooit helemaal zeker zijn of de mummie daadwerkelijk van Nefertiti is.

De mummie werd al in 1989 gevonden door Franse archeologen in een zijkamer van de tombe van Amenhotep II. Omdat de mummie erg beschadigd was, werd er weinig aandacht aan besteed.

Nefertiti was de beeldschone vrouw van farao Achnaton en de stiefmoeder van farao Toetanchamon. Haar naam betekent "de mooie is gekomen" en ze kwam niet uit Egypte. Nefertiti stierf waarschijnlijk toen ze nog geen dertig jaar oud was. Haar man Achnaton stond bekend als een hervormer van de Egyptische godsdienst. Volgens hem bestond er maar 1 god: de zon, dit in tegenstelling tot het heersende idee van meerdere goden. Toetachamon ging de geschiedenis in als de jongste farao: hij overleed op 18-jarige leeftijd.

Moeder van vondeling aangehouden

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leerdam is zaterdag een jonge vrouw gearresteerd op verdenking van het te vondeling leggen van een baby.

De baby, een meisje van twee weken oud, werd donderdag gevonden in een schuur achter een woning in Leerdam. Na intensief speurwerk slaagde de Leerdamse politie de moeder van het kindje te achterhalen. De jonge vrouw heeft inmiddels verklaard de moeder te zijn. Er is hulpverlening ingeschakeld voor haar.

Politieagent in brand door steekvlam

j0han en w3pz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige hoofdagent uit Landsmeer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brandwonden opgelopen toen een fles wasbenzine ontplofte. De agent wilde een brandend stapeltje kranten in een abri uittrappen. Toen hij op de onder de stapel liggende fles trapte, zette een drie meter hoge steekvlam de man geheel in brand.

Agenten hielpen hun collega onmiddellijk en zetten hem onder de douche. De man is naar het brandwondencentrum in Beverwijk overgebracht. Zijn verwondingen zullen waarschijnlijk volledig genezen.

Een 15-jarige jongen uit Landsmeer is aangehouden en heeft bekend het brandje te hebben gesticht. Toen hij een auto hoorde naderen, had hij de fles per ongeluk laten vallen. De jongen is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Nijmegenaar komt om bij autobrand

Dionysos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jonge Nijmegenaar is zaterdagmiddag omgekomen toen zijn auto na een ongeluk in brand vloog.

De man reed door een tunnel, de Tunnelweg richting Molenweg, toen door nog onbekende oorzaak zijn auto tegen de laatste pilaar aan de linkerkant botste. De auto vloog vrijwel meteen in brand. Het lukte de hulpdiensten niet de man tijdig uit zijn auto te halen.

Pizzonia krijgt rijles

Jaguar-coureur Antonio Pizzonia krijgt rijles van niemand minder dan Sir Jackie Stewart. De drievoudig wereldkampioen probeert Pizzonia weer op het rechte spoor te krijgen, nadat hij op het nippertje ontsnapte aan vervanging door Alexander Wurz.

"Antonio heeft bakken met talent. Hij moet het alleen nog in praktijk zien te brengen", vertelt Stewart aan een Britse krant. "Het probleem is dat Antonio sinds zijn debuut te hard zijn best probeert te doen, waardoor hij langzamer gaat."

"Hij heeft de neiging om de auto te 'over-driven' om indruk te maken. Toen ik de Formule 1 in 1965 binnenkwam, was het veel makkelijker om aan een auto te wennen. Nu moeten deze jonge coureurs leren omgaan met zo'n 800 tot 900pk."

"Op de meeste circuits waar er tegenwoordig gereden wordt heb ik wel eens gewonnen en ik denk dat ik Antonio kan helpen. Of het nou om zijn mentale gesteldheid gaat of om de ideale rijlijn, ik ben er zeker van dat hij met een klein beetje begeleiding het prima zal doen."

A'dams college weert extreme Turken

De directie van het Nova College aan de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam West heeft een bijeenkomst, die vandaag gepland stond, van de stichting Turkse Islamitische Hulpverlening en Solidariteit (TIHS) afgelast. De Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts -gelieerd aan het antifascistische vakblad Alert!- had de school gewaarschuwd dat er op de bijeenkomst sprekers zouden komen die banden hebben met de extreem-rechtse Grijze Wolven.

Als vooraanstaande gasten zouden onder meer de voorzitter van de Turkse Grote Eenheids Partij (BBP), Muhsin Yazicioglu, en de voorzitter van de Europese Federatie Nizam-i Alem, Recep Yildirim optreden. De aanwezigheid van deze twee personen noemt de Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts niet verrassend: ''De TIHS is namelijk een mantelorganisatie van de BBP en de federatie Nizam-i Alem bundelt organisaties in Europa die zich verbonden voelen met het extreemnationalistische gedachtegoed van de BBP. De Grote Eenheids Partij splitste zich in 1992 af van de extreemnationalistische Partij van de Nationalistische Actie (MHP), de aanhangers van de partij staan in Nederland bekend als Grijze Wolven''.

Het Nova College besloot na de waarschuwing van de onderzoekgsgroep én een gesprek met de organisatoren, die zelf spraken van een 'culturele bijeenkomst', het huurcontract voor de zaal te ontbinden. Volgens woordvoerster Heleen Stoltz van het Nova College bleek dat het om een politieke bijeenkomst ging en is de zaal alleen voor feesten en partijen, niet voor politieke getinte manifistaties.

De Grijze Wolven gelden voor veel Turken als een besmette groep. Vorig jaar ontstond groot rumoer toen de Turkse belangenorganisatie DIDF/DVA een pand dreigde te moeten delen met het Turks Kultureel Centrum (TKC). Ook TKC zou banden met de Grijze Wolven hebben

DJ Santana Free Mixes

Gratis promotiemix van DJ santana, Trance,hardtrance, hardhouse etc..klinkt in ieder geval wel zeer goed

website van DJ santana

JUNE MIX 1

Quote:
JUNE MIX 1

01 - Nick Skitz - Excalibur
02 - Pulsedriver - Galaxy
03 - Hardheadz - Showtime
04 - DJ Isaac - Nobody Listens 2 Techno
05 - Michael Jackson - Thriller
06 - Marc Et Claude - Loving You
07 - Sven-R-G vs. Bass-T - The Sign
08 - Salsotto ft DJ Stella - Remains the Same
09 - Special D. - Come With Me
10 - Ole Van Dansk - Shining Star
11 - Culture Beat - Mr. Vain Recall
12 - Two Unlimited - No Limit
13 - Mark Oh meets Digital Rockers - Because I LoveYou
14 - Digital Rockers - I Believe
15 - Baracuda - Damn
16 - DJ Dean - Protect Your Ears
17 - U 96 - We Call It Love

MAY MIX 2
Quote:
MAY MIX 2

01 - Rabbit In The Moon - Out Of Body Experience
02 - God Within - Daylight
03 - AGH - Yummi
04 - Wink - Higher State Of Conciousness
05 - Bahamut - Bump In The Night (planet e)
06 - Jackyl & Hyde - Beyond
07 - DJ Lace - Horizontal Lambada
08 - Sarah McLachlan - Possession
09 - Liquid - Sweet Harmony
10 - Boston Bruins - Raise Your Hands
11 - Da Juice - Hear The Angels
12 - The Cotton Club - Nu Jack
13 - Electroliners - Loose Caboose
14 - Thursday Club - A Place Called Acid
15 - George Acosta - Fever Express


http://www.djsantana.com/

Uitslag finale Roland Garros

Juan Carlos Ferrero heeft de finale van Roland Garros gewonnen. De Spanjaard won in drie sets van de Nederlander Martin Verkerk, met de setstanden 1-6, 3-6 en 2-6.

Een emotionele Verkerk noemde na de huldiging zijn tegenstander een verdiende winaar en een groot kampioen. Hij haalde aan dat hij nooit had gedacht dat hij de finale zou bereiken en bedankte coach, vrienden en het publiek voor de steun.

Martin Verkerk in een vorige wedstrijd, bron: rolandgarros.comStreaker verstoort finale

De wedstrijd werd in de tweede set nog even verstoord door een zogenaamde streaker. De blote man, met tennisballen voor zijn edele delen gebonden, werd door de beveiliging snel overmeesterd en afgevoerd.

De weg van Verkerk

Eerste rondeVerkerk - Krajan (Kro)6-3, 6-4, 6-4
Tweede rondeVerkerk - Horna (Per)4-6, 6-4, 4-6, 7-5, 6-2
Derde rondeVerkerk - Spadea (VS,29)5-7, 6-4, 6-2, 7-5
Vierde rondeVerkerk - Schüttler (Dui,11)6-3, 6-3, 7-5
Kwart finaleVerkerk - Moyá (Spa,4)6-3, 6-4, 5-7, 4-6, 8-6
Halve finaleVerkerk - Coria (Arg,7)7-6, 6-4, 7-6
FinaleVerkerk - Ferrero1-6, 3-6,2-6


Meer volgt...

Albers verliest leiding DTM

Christijan Albers is zevende geworden in de zojuist verreden DTM wedstrijd. Hierdoor staat hij nu tweede in het algemeen klassement, achter teamgenoot Bernd Schneider.

Schneider, die vanaf pole vertrok, heeft de wedstrijd gewonnen voor Dumbreck en Ekström. Albers vertrok als negende. Er is niet veel ingehaald in de race, Albers schoof op doordat mensen voor hem wegvielen. Na vier races hebben Schneider en Albers er beiden twee gewonnen.

Horeca wil einde gedoogbeleid drugs

De Nederlandse horeca eist dat de overheid stopt met het gedogen van drugs. Volgens Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn de horecaondernemers het gedoogbeleid ten aanzien van drugs spuugzat. ''We zijn het beu dat we keer op keer aan de schandpaal worden genageld door een overheid die zélf geen duidelijke regels en wetten stelt''. De horecabond reageert daarmee op de gedwongen sluiting van discotheek Escape wegens de aanwezigheid van drugs.

Verder willen de ondernemers mystery guests inzetten. Deze undercover medewerkers moeten een belangrijke rol gaan spelen bij het terugdringen van de handel in en het gebruik van drugs in de horeca. Via een meldpunt moeten ze hun tips kunnen doorgeven aan de politie. Ook bepleit de KHN dat portiers de bevoegdheid krijgen om te fouilleren.

''Integratie van Roma-zigeuners zinloos''

Het heeft weinig zin om de Roma zigeuners in de Nederlandse samenleving te willen doen integreren. De gemeente Ede noemt het zinloos en stopt na 25 jaar met haar pogingen: ,,Hier botsen twee culturen.''.

In Ede wonen meer dan 30 Roma-families, in totaal 165 personen. De meeste in woningen, vijf gezinnen leven op een woonwagenkamp. De Roma zijn verwant aan de groep zigeuners die eind jaren 70 statenloos door Europa zwierf en voor wie veel landen de grenzen sloten. Nederland gaf 500 van hen een verblijfsvergunning, waarna een tiental middelgrote steden als Nieuwegein, Oldenzaal en Ede zich over hun lot ontfermde. De nomaden moesten Nederlanders worden, bij de integratie speelde geld geen rol.

De afgelopen jaren zijn er miljoenen guldens rijkssteun aan gespendeerd; gratis rijlessen, fietsles, een cursus 'omgaan met geld', kinderen werden in busjes naar school gebracht, bijles voor kinderen; maar geholpen heeft dat niet.

Het mislukken van de integratie heeft volgens een Edese wethouder alles te maken met de cultuur van de Roma, die te veel ,,intern is gericht''. Zo botst het standpunt van de Roma dat 'scholing overbodig is' met de Nederlandse leerplicht en is 'geen bereidheid tot werken' strijdig met de arbeidsplicht. Hierover discussiëren is lastig, zegt de wethouder, want voor Roma tellen geen argumenten maar slechts de emotie.

De gemeente Ede zegt streng op te treden tegen schoolverzuim, maar alleen op de basisschool. Oudere kinderen worden min of meer ongemoeid gelaten. Vanaf twaalf jaar gaan Roma jongens de handel in, en vinden ze school te kinderachtig, en meisjes worden geacht zich thuis voor te bereiden op het moederschap.

Ook de ''andere'' normen en waarden van de Roma's botsen met de Nederlandse cultuur. Zo geniet een Roma-vader die voor zijn zoon een mountainbike 'organiseert', in eigen kring aanzien omdat hij dit voor zijn gezin over heeft. En valsemunterij wordt niet gezien als oplichting, maar als een spelletje.

De kloof tussen burger- en zigeunercultuur bestaat in elke gemeente met Roma, zegt beleidsmedewerker Peter Jorna van het multiculturele instituut Forum. Overal waren er de afgelopen 25 jaren hoge verwachtingen, wisselde het integratiebeleid van 'hard' naar 'zacht' maar is succes schaars. Het enige dat is bereikt, is dat Roma ervoor gekozen hebben om in Nederland te blijven en dat het besef begint door te dringen dat onderwijs belangrijk is.

Daarom noemen sommigen het erg jammer dat de gemeente Ede niet meer inzet op het onderwijs. Net nu voor het eerst een Roma jongen naar de Havo gaat en één Roma meisje (14) op de middelbare school zit.

Onlangs noemde een officier van justitie de meeste Roma's criminelen. Hiervoor bood hij later zijn excuses aan.

Mysterieus verschijnsel in Stafford Street

Motorvoertuigen in een straat in Eccleshall, UK, hebben te maken met een merkwaardig fenomeen. In de Stafford Street, werken elektronische sleutels van auto's om de deur van het slot te zetten of het alarm uit te schakelen niet door een nog onbekende oorzaak.

Het fenomeen doet zich alleen voor in die straat. De straat is dan ook omgedoopt tot the Twilight Zone. Peter Jones die in de straat werkt zegt: "Het is erg vreemd want als ik uit het raam kijk, zie ik mensen verbaasd rond hun auto lopen omdat ze hun sloten en het alarm niet kunnen bedienen. Mensen drukken op de knopjes, maar het werkt niet."

"Echter als de mensen hun batterijen vervangen door nieuwe die ze bij de garage The Garage in de straat kopen, werkt het weer. Het is mogelijk dat de zenders op een of andere manier gestoord worden, en door nieuwe batterijen erin te doen deze het signaal overtreft.". Peter Cook, eigenaar van The Garage vindt het ook vreemd. Hij zegt dat hij op een dag bij vijf mensen de batterijen moest vervangen, terwijl hij normaalgesproken dit maar één keer per maand bij een klant hoeft te doen.

Er is een brief naar de autoriteiten van volksgezondheid gestuurd om onderzoek te doen naar vreemde straling in de straat, en of dit misschien ook effect heeft op de gezondheid van mensen.

Dode Italiaan krijgt toelage voor aanschaf pc

De Italiaanse regering stimuleert het gebruik van computers heel erg. Zo kreeg ook ene Nicolai Valeriani enige weken geleden een brief van de regering. Valeriani werd gefeliciteerd met zijn 16e verjaardag en als cadeau kreeg hij een toelage om een computer aan te schaffen.

Niets mis mee zou je denken. In dit geval was het echter een beetje pijnlijk, omdat Valeriani al in 1974 was overleden. Zou hij nog geleefd hebben dan zou hij 116 jaar zijn geweest. Een woordvoerder van de regering liet weten dat een probleempje met hun computer voor dit misverstand had gezorgd.

Doden bij aanslag in Gazastrook

Arik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanslag in de Gazastrook zijn vanochtend zeker 3 Palestijnen en vier Israëlische soldaten omgekomen. De Palestijnen probeerden verkleed als Israëlische soldaten binnen te dringen waarbij ze met automatische wapens het vuur openden op een controlepost.

De aanslag is het werk van drie militante Palestijnse groeperingen: de Hamas, de Fatah-beweging en de islamitische Jihad. Gisteren kondigden vijf radicale Paestijnse groepen al aan door te zullen gaan met aanslagen op Israël. Ze braken het overleg met de Palestijnse premier Mahmoud Abbas af en weigeren mee te werken aan de routekaart naar de vrede.

VS willen 13.000 moslims uitzetten

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten zijn van plan om 13.000 Arabieren en moslims uit te wijzen. Ze maken deel uit van een groep van 82.000 mannen uit overwegend Arabische landen die zich verplicht moesten melden bij de Amerikaanse immigratiedienst, na de aanslagen van 11 september 2001.

De ruim 13.000 Arabieren en moslims die nu uitzetting boven het hoofd hangt, bleken na onderzoek illegaal in de VS te verblijven. Slechts een paar bleken na registratie iets met terrorisme te maken te hebben.

Voordat de aanslagen in 2001 plaatsvonden konden illegale immigranten in Amerika relatief ongemoeid hun gang gaan, mede doordat er onvoldoende menskracht en politieke wil waren om een klopjacht op hen te openen. Vooruitlopend op het intussen strengere regime zijn al vele duizenden illegale buitenlanders in de VS gevlucht naar Canada en Europa.

Rob Oudkerk wil progressieve volkspartij oprichten

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse PvdA-wethouder Rob Oudkerk heeft plannen om een brede progressieve volkspartij op te richten. De partij zou door de bestaande grenzen van links en rechts heen moeten breken. In de partij is plaats voor PvdA'ers en weldenkende VVD'ers maar ook voor CDA'ers en SP'ers.

Oudkerk is voorstander van een twee-partijen systeem. Het liefs zou hij één grote progressieve volkspartij zien die tegenwicht biedt aan een conservatieve stroming. Volgens hem was Pim Fortuyn, afgezien van een aantal van zijn standpunten die hij niet deelde, ook op zoek naar zo'n breed volksfront.

In dagblad Trouw van gisteren noemt Oudkerk staatssecretaris Mark Rutte (VVD) van Sociale Zaken en de Rotterdamse CDA-wethouder Sjaak van der Tak als mogelijke partners. En ook in een SP'er als Willem Paquay ziet hij een geestverwant.

Volgens de wethouder bestaat grote behoefte aan 'een charismatische persoon die in het gat kan stappen dat Pim Fortuyn heeft achtergelaten'. Liefst een verlicht sociaal-democraat. ''Maar als dat er niet meteen in zit, moet daar niet te moeilijk over worden gedaan. Die nieuwe stroming moet er namelijk komen, hoe dan ook''.
''Er ligt een pak zetels voor het oprapen in het gat op de politieke markt dat Pim Fortuyn heeft achtergelaten''


-
Voor meer info, zie het artikel in Trouw (registratie verplicht)

Tennis: Voorbeschouwing Verkerk - Ferrero

Martin Verkerk kan vandaag geschiedenis schrijven tijdens het toernooi op Roland Garros. De Alphenaar kan de eerste Nederlandse tennisser worden die de finale van het Franse tennistoernooi op zijn naam schrijft. Alleen Kea Bauman wist de titel bij de vrouwen al eerder te veroveren. Zij won de finale in 1927.

Ondanks zijn debuut op Roland Garros maakte Verkerk veel indruk. Met de winst op de Spanjaard Carlos Moya kwam de hij in de halve finale, waar hij Guillermo Coria ontmoette. Deze wedstrijd ging in drie sets naar Verkerk. Daardoor werd Verkerk de derde Nederlander ooit in een finale van een Grand Slam. Eerder overkwam dat Tom Okker (US Open, 1968) en Richard Krajicek (Wimbledon, 1996).

De tegenstander van Verkerk heet vanmiddag Juan Carlos Ferrero, vorig jaar nog tweede van het toernooi. De Spanjaard versloeg vrijdag zijn landgenoot Albert Costa eveneens in drie sets. Ferrero maakt een fantastisch seizoen door op gravel, van zijn 29 gespeelde wedstrijden verloor hij er maar twee.

Toch is hij op zijn hoede voor Verkerk. "Hij speelt goed tennis en is honderd procent gemotiveerd. Hij heeft veel zelfvertrouwen door zijn overwinningen op Moya en Coria. Ik moet voor hem oppassen maar ik ben positief over mijn kansen. Ik ben in goede vorm en heb de ervaring om harde opslagen te verwerken."

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur. De uitslag en een wedstrijdverslag zijn meteen na de wedstrijd te vinden op FOK!


Ontlading Martin Verkerk na de winst op Coria

Foto: Reuters

NAC en Twente zeker van licentie

De KNVB heeft aan zowel NAC als FC Twente laten weten dat het de club 'zonder voorbehoud' een licentie zal verstrekken voor het komend seizoen.

Beide clubs hadden afgelopen jaar grote problemen. De stichting Twente'65, die de betaald voetbal licentie van de Tukkers bezit, werd zelfs in eerste instantie failliet verklaard. Inmiddels hebben beide clubs echter hun zaken op orde. Diverse reddigsplannen en constructies werpen hun vruchten af zo blijkt nu.
De KNVB zal deze week alle 36 clubs laten weten of ze een licentie verstrekt. Een aantal clubs heeft al aangekondigd waarschijnlijk buiiten de boot te zullen vallen, bij bijvoorbeeld FC Utrecht, Vitesse en AZ lopen nog onderhandelingen om de begroting op orde te krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.