Leider software piracy-groep veroordeeld

iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 31-jarige Shane Pitman met de nickname Pitbull, die vermoedelijk de leider is van de online software piracy-groep Razor1911, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf wegens samenspanning én copyrightschending van computerspellen.

De groep staat bekend wegens het kraken en verspreiden van spellen, waarvan de meeste al werden verspreid voor de publieke releasedatum zoals: Quake, Red Alert, Terminal Velocity, en Warcraft II en III. ''De straf van Shane Pitman is een waarschuwing naar andere groepen die op dezelfde manier opereren als Razor1911, en computerspellen stelen, kraken en illegaal verspreiden, hetgeen zeker géén spelletje is", aldus woordvoerder Paul McNulty van de Amerikaanse justitie.

Pitman is één van de 40 personen die wereldwijd zijn opgepakt tijdens "Operation Buccaneer" die 14 maanden heeft geduurd. Andere groepen die het doelwit waren staan bekend als DrinkOrDie, RiSC, RiSCISO, Request To Send (RTS), ShadowRealm (SRM), We Love Warez (WLW) en POPZ.

Blijkbaar is het erg moeilijk de discussie ontopic te houden. Bij deze wordt het topic dan ook gesloten. Mensen die wel serieus willen discussieren, verwijs ik door naar het forum.