Tennis: Voorbeschouwing Verkerk - Ferrero

Martin Verkerk kan vandaag geschiedenis schrijven tijdens het toernooi op Roland Garros. De Alphenaar kan de eerste Nederlandse tennisser worden die de finale van het Franse tennistoernooi op zijn naam schrijft. Alleen Kea Bauman wist de titel bij de vrouwen al eerder te veroveren. Zij won de finale in 1927.

Ondanks zijn debuut op Roland Garros maakte Verkerk veel indruk. Met de winst op de Spanjaard Carlos Moya kwam de hij in de halve finale, waar hij Guillermo Coria ontmoette. Deze wedstrijd ging in drie sets naar Verkerk. Daardoor werd Verkerk de derde Nederlander ooit in een finale van een Grand Slam. Eerder overkwam dat Tom Okker (US Open, 1968) en Richard Krajicek (Wimbledon, 1996).

De tegenstander van Verkerk heet vanmiddag Juan Carlos Ferrero, vorig jaar nog tweede van het toernooi. De Spanjaard versloeg vrijdag zijn landgenoot Albert Costa eveneens in drie sets. Ferrero maakt een fantastisch seizoen door op gravel, van zijn 29 gespeelde wedstrijden verloor hij er maar twee.

Toch is hij op zijn hoede voor Verkerk. "Hij speelt goed tennis en is honderd procent gemotiveerd. Hij heeft veel zelfvertrouwen door zijn overwinningen op Moya en Coria. Ik moet voor hem oppassen maar ik ben positief over mijn kansen. Ik ben in goede vorm en heb de ervaring om harde opslagen te verwerken."

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur. De uitslag en een wedstrijdverslag zijn meteen na de wedstrijd te vinden op FOK!


Ontlading Martin Verkerk na de winst op Coria

Foto: Reuters