Uniek in Duitsland: Rood voor mascotte

Shakur187 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een uniek moment in het Duitse voetbal. Nadat thuisclub Union Berlin in de wedstrijd tegen VfB Lübeck (2e Bundesliga) in de zeventiende minuut voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek op een 1-0 voorsprong kwam, vloog mascotte Ritter Eisenheart van Union de scorende speler om zijn nek. Er volgde een vreugdedansje tussen de twee.

De scheidsrechter, Georg Schalk, kon de humor er wel van inzien en liet het tweetal begaan. Bondswaarnemer Wilfried Heitmann stormde echter richting voorzitter Bernd Hofmann van Union en eiste dat de mascotte per direct van het veld verdween. Via de stadionspeaker kreeg de mascotte vervolgens te horen dat hij het veld moest verlaten, waarna hij verbijsterd afdroop.

'Ik was als door de bliksem getroffen', aldus de beteuterde mascotte-ridder (alias Olaf Kutzki). 'Ik heb toch geen regels geschonden.' De voorzitter van Union was laaiend: 'Meneer Heitmann heeft geen Fingerspitzengefühl.' De bondswaarnemer zelf echter, door Bild al omgedoopt tot Maskottchen-Jäger, reageerde verbaasd over de ophef. 'Hoe komen we erbij, om maar iedereen op het veld te laten lopen?'

Union won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1, en maakte daardoor een eind aan een reeks van negen duels zonder overwinning.