FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 februari 2001

Pers baalt van nepkaping

Het leek allemaal zo echt dat internationale nieuwszenders, zoals bijvoorbeeld CNN, SKY News en BBC, er hun uitzendingen voor onderbraken. Op het kleine vliegveld Wonderboom nabij Pretoria in Zuid-Afrika leek zich dinsdagmiddag een heuse vliegtuigkaping te voltrekken.

Een gewapende man zou negen mensen aan boord van een gereedstaande DC10 hebben gegijzeld. Journalisten doken er meteen op en kregen van politiewoordvoerders informatie die hen sterkten in hun overtuiging met een echte kaping te maken te hebben. Na een paar uur journalistieke opwinding kwam de grote teleurstelling. Het hele voorval bleek een levensechte oefening te zijn van de Zuid-Afrikaanse politie.

De nationale commissaris van politie, Jackie Selebe, legde aan de journalisten uit dat ook daarom de pers in het spektakel werd betrokken. Een verslaggever van CNN reageerde woedend, elk vertrouwen in de Zuid-Afrikaanse politie te hebben verloren.

Politie? 30 cpm

Het telefoonnummer van de politie 0900-8844 wordt definitief niet gratis, zoals een meerderheid in de Tweede Kamer wil. Volgens de Telecommunicatiewet is er naast het alarmnummer 112 weliswaar plaats voor andere gratis alarmnummers, maar dan moet het gaan om het melden van zeer dringende zaken.

Daar is het politienummer niet voor bedoeld, oordelen de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Netelenbos (Verkeer). Het nummer 0900-8844 is juist voor minder dringende zaken.

De Vries liet al eerder weten weinig te voelen voor een gratis nummer. Burgers moeten nu 30 cent per minuut betalen. Dat is niet veel, vindt de PvdA-bewindsman. Bovendien zou het gratis nummer hem per jaar zo'n 8 miljoen gulden kosten.

Het landelijk telefoonnummer van de politie is september vorig jaar ingevoerd. Het nummer is in oktober, november en december 2000 elke maand vijftien procent meer gebeld dan de maand ervoor, zo meldt De Vries dinsdag in een brief aan de Kamer. In december ging het om 289.000 gesprekken. "Het telefoonnummer wint aan bekendheid", concludeert de bewindsman tevreden.

IMAX ten onder met Titanic

Het Rotterdamse Imax-theater sluit donderdag zijn deuren. De curatoren hebben geen kopers kunnen vinden voor de noodlijdende grootscherm-bioscoop. Woensdagavond is de laatste voorstelling: de speelfilm 'Titanic'. Vier vaste medewerkers van het theater krijgen ontslag.

Ongeveer twintig deeltijd- en freelance medewerkers zijn goeddeels al elders aan de slag, aldus woordvoerder T. Hanssen van de curatoren dinsdag. Op 20 maart wordt de inboedel van de bioscoop geveild. 's Ochtends is de bezichtiging, om 14.00 uur gaan de spullen onder de hamer.

Het Imax opende in 1989 de deuren. Al na een paar jaar bleven de bezoekersaantallen ver onder de verwachting.

BNN brengt gehandicaptensoap

BNN gaat vanaf donderdag 1 maart de vijfdelige gehandicaptensoap Slettenbakken uitzenden. De cast bestaat geheel uit verstandelijk gehandicapten. Dat heeft de jongerenzender dinsdag bekendgemaakt.

De soap Slettenbakken speelt in een klein dorp in het oosten van het land en gaat over de belevenissen van Joop en Arie. Belangrijkste ingrediŽnten zijn drank, seks, drugs en geweld.

Slettenbakken is een televisieregistratie van een toneelstuk van het Hengelose Theater Kamak en is in achttien dagen opgenomen. De serie is op locatie in Hengelo en Delden gefilmd. Momenteel is de serie te zien op de regionale zender RTV Oost.

De soap kreeg veel media-aandacht, waarna BNN de serie voor haar experimentele programma Exp.II aankocht. Volgens een woordvoerder van BNN moeten de uitzendingen, die om middernacht te zien zullen zijn, waarschijnlijk nog worden aangepast. "Een aflevering duurt een kwartier en dat is te kort. We zijn aan het hermonteren, maar waarschijnlijk moet er extra worden gedraaid."

De zegsman noemt Slettenbakken een bijzonder project dat goed bij BNN past. "We verwachten geen torenhoge kijkcijfers, maar we waarderen het uitgangspunt van de soap en vinden het zonde als zoiets tot de regionale televisie beperkt blijft."

Van Gaal verandert systeem tegen Turkije

Oranje speelt de oefeninterland woensdag tegen Turkije niet in het vertrouwde 4-3-3-systeem. Bondscoach Louis van Gaal beschikt niet over de spelers voor die speelwijze. Hij wil met het oog op de cruciale WK-kwalificatieinterlands tegen Andorra en Portugal wat anders proberen.

Van Gaal wilde dinsdag de complete opstelling niet geven, maar hij zei wel dat Van Hintum en Van Bommel zeker zijn van een basisplaats. Van Hintum maakte in de oefencampagne voor EURO 2000 deel uit van de Oranje-ploeg, maar voor de eindronde viel hij af. Omdat Van Gaal naar eigen zeggen 'uitgeput' is aan de linkerkant, riep hij de Vitesse-verdediger weer op.
"Van Hintum krijgt geen echte rechterspits tegenover zich, waardoor zijn kwaliteiten nog beter uit de verf komen", zei de coach.

Van Hintum hoeft zich geen illusies te maken over een vervolg van zijn interlandloopbaan. Als iedereen weer fit is, verklaarde Van Gaal, valt de Ossenaar weer af. Hij wilde niet zeggen of debutanten De Jong en Sikora een kans krijgen. Dat is afhankelijk van het verloop van de wedstrijd tegen de Turken. "Zeker is dat ik wil winnen."

Van Gaal wil echter vooral zien of zijn systeem zonder echte vleugels succesvol blijkt. "Deze wedstrijd is daarvoor een ideale gelegenheid, nu kan ik nog testen. Ik prefereer 4-3-3, maar dan moet je daarvoor wel de spelers hebben."
Onduidelijk is wat de rol van vleugelspeler Overmars zal zijn.

Oranje gaat met een zogenaamde ruit op het middenveld spelen, met controleur Cocu, Davids, Van Bommel en Makaay. Hij speelt in de combinatie met diepste spits Kluivert. Ook wil Van Gaal zien hoe het centrale verdedigingsduo Stam/Frank de Boer zich houdt. Beiden hebben al een halfjaar niet meer samengespeeld. Een voordeel van een ruit op het middenveld is dat zo'n speelwijze lastig te verdedigen is voor de tegenstander.

Van Gaal zet spelers op hun originele positie. "Dan hebben ze het optimale rendement."

De verandering van systeem is ook ingegeven door een tekort aan rechteraanvallers.
"Ik heb daar wel eens spelers neergezet die eigenlijk geen rechterspits zijn. Ik wil spelers nu niet tegen hun natuur in laten spelen", aldus van Gaal.

Bouwvakkers betrappen pedofiel

Bouwvakkers hebben vorige week woensdag in Amsterdam-Zuidoost bij de A9 een man van 42 jaar op heterdaad betrapt toen hij ontucht pleegde met een 9-jarige.
Twee bouwvakkers zagen dat de man het 9-jarige meisje meevoerde naar een afgelegen hut. Ze kregen argwaan en namen poolshoogte.
Het meisje was meegelokt naar de hut met geld. Ze moest een alcoholisch drankje drinken, waardoor ze versuft raakte. Uit wat het meisje vertelde, maakten de mannen op dat ze slachtoffer was van ontucht.
De bouwvakkers grepen de man vast en droegen hem over aan de politie. De man werd al gezocht wegens ontucht.

De race naar de gekloonde baby

Met dank aan ElizabethR kwamen we het volgende te weten:

Het klonen van mensen is het grootste taboe in de wetenschap. Maar sinds de geboorte van het gekloonde schaap Dolly in 1997, weten alle deskundigen dat het er vroeg of laat van zal komen. Steeds meer aanwijzingen duiden erop dat het wachten op de eerste gekloonde baby niet lang meer duurt. "Als iets wetenschappelijk kan, zal het ook gebeuren. En dit kan."

Het moet een merkwaardige stoet zijn. De vijftig draagmoeders van de sekte van Rael. Allemaal hebben ze zich bereid verklaard draagster te zijn van de eerste gekloonde baby op deze planeet. Als alles volgens plan verloopt is deze maand, in een geheim laboratorium ergens in Nevada, de eerste poging ondernomen een vrouw te implanteren met een eicel die bevrucht is met gekloond erfelijk materiaal.

De gebruikte celkern is afkomstig van een twee jaar geleden overleden baby. In geval van mislukking zal de volgende moeder aantreden en daarna de volgende en de volgende. Tot het door sekteleider Rael zo geheiligde doel bereikt is: De geboorte van de eerste gekloonde baby op aarde. De wetenschappelijke leiding is in handen gelegd van de Franse biologe Brigitte Boisselier. Hoezeer ze de zaak is toegedaan blijkt wel uit het feit dat haar 22-jarige dochter als draagmoeder deelneemt aan het project.

Lees hier verder.

Tijgers overvallen Siberische dorpen

De uiterst strenge winter van dit jaar drijft de Siberische tijgers de bewoonde wereld in. In het Russische Verre Oosten zijn dit jaar al verscheidene keren tijgers in dorpen gesignaleerd, zelfs op klaarlichte dag.
Een tijgerin heeft uit een dorp twee honden als voedsel voor haar jongen meegenomen. Het dier kon slechts met waarschuwingsschoten worden verdreven.

Volgens deskundigen leven er in het grensgebied tussen Rusland en China nog ongeveer zeventig Siberische tijgers. Het komt uiterst zelden voor dat de dieren mensen aanvallen.

Toename cocaÔnevangsten op Schiphol

De marechaussee, douane en FIOD hebben op de luchthaven Schiphol vorig jaar 4404 kilo cocaÔne onderschept. Dit is bijna 1200 kilo meer dan in 1999. In totaal werd ruim 6000 kilo aan verdovende middelen gevonden, aldus de opsporingsdiensten. Het aantal koeriers dat werd betrapt steeg van 618 (1999) naar 769 (2000). Onder hen bevonden zich 196 slikkers.
Een van de factoren die een rol speelt bij de toename van drugsvangsten is het gebruik van de ladingscanapparatuur. In oktober werd bijvoorbeeld met de scan 535 kilo cocaÔne aangetroffen in een vracht tropisch fruit.

CocaÔne vormt de absolute hoofdmoot van de gesmokkelde drugs. In de vrachtsector werd dit vorig jaar gevolgd door hasj (1019 kilo) en bij de koeriers gevolgd, hoewel op grote afstand, door xtc (137 kilo).

Sinds 1993 wordt drugssmokkel per koerier aangepakt door het zogenoemde Schipholteam. Het team bestaat uit rechercheurs van de douane en de marechaussee en werkt nauw samen met het Openbaar Ministerie in Haarlem. Het Schipholteam hield vorig jaar de 5000e koerier sinds haar bestaan aan.

Vorig jaar werden ook meer slikkers aangehouden; smokkelaars die drugs verpakt in stevig plastic inslikken en vervoeren in hun maag. Het Schipholteam stuitte onder meer een xtc-slikker die zeventig bollen met elk twintig xtc-pillen had geslikt. Het geslikte spul moest naar Amerika, maar daar kwam het er niet via een natuurlijke weg uit. De slikker ging terug naar Nederland. In het vliegtuig werd hij onwel en spuugde 19 bollen uit. Het resterende deel moest in Nederland operatief worden verwijderd.

Microsoft vraagt geld voor startpagina

Microsoft wil binnen ongeveer een jaar geld vragen aan de gebruikers van startpagina msn.com.

Gebruikers van msn.com, moeten straks ongeveer 200 gulden abonnementskosten per jaar betalen. Wel blijft de e-maildienst Hotmail (voorlopig? ) gratis. Dan moet waarschijnlijk wel betaald gaan worden voor gespecialiseerde services zoals filters tegen ongewenste reclame.

De directeur van Microsoft Groot-BrittanniŽ, N. Holloway, is ervan overtuigd dat surfers dit bedrag ervoor over hebben. Msn.com telt wereldwijd 200 miljoen bezoekers per maand.

Al eerder probeerde Microsoft geld te vragen voor een webmagazine, Salon, maar kwam op dat besluit terug doordat de reacties van gebruikers erg afwijzend waren.

Momenteel is de enige succesvolle betaalde webuitgave die van de Wall Street Journal.

Radio 1 tegen verdeling FM-frequenties

De medewerkers van Radio 1 gaan actie voeren tegen de nieuwe frequentieverdeling die begin april in werking treedt. Door de nieuwe verdeling raakt de nieuws- en actualiteitenzender haar landelijke dekking kwijt, doordat ze niet meer op de middengolf te ontvagen zijn.

De programmamakers maken zich daar ernstig over en hopen alsnog hun landelijke dekking te kunnen behouden. In een laatste poging te politiek alsnog te bewegen om weer opnieuw naar de nieuwe frequentieverdeling van de fm-zenders te kijken gaan de medewerks een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer.

Momenteel is Radio 1 via elf verschillende fm-frequenties in heel Nederland te ontvangen. Maar door de nieuwe plannen dreigt de zender bijna 1 miljoen luisteraars kwijt te raken omdat de zender de middengolffrequentie kwijtraakt ten gunste van Radio 5.

Het Radio 1 Journaal wordt weliswaar uitgezonden via Radio 5, maar programma's als Met het Oog op Morgen en Langs de Lijn kunnen luisteraars in bepaalde gebieden dan niet meer uit de ether plukken omdat de ontvangst daar via de FM-frequenties te slecht is. Het Groene Hart zal bijvoorbeeld geen Radio 1 ontvangst hebben.
Na 1 april heeft Radio 1 niet langer een dekking van 100 procent, maar slechts 94 procent.

"Wanneer er in Nederland een ramp gebeurt die de regio overstijgt, komen wij als calamiteitenzender als eerste in beeld. Dan is het toch vreemd dat je 6 procent van Nederland laat liggen. Dat is een luisteraarspotentieel van ruim 1 miljoen mensen. Bovendien betalen die mensen via de belasting ook kijk- en luistergeld, maar krijgen ze niet hetzelfde als een andere Nederlander", zegt Ron Linker namens de programmamakers.

Gewonde door spuitbus

Een 14-jarige jongen uit Meppel heeft maandagavond brandwonden opgelopen doordat een andere jongen hem met een brandende spuitbus in zijn gezicht spoot.

Dit gebeurde toen de jongen over de kruising Hoogeveenseweg-Blankenstein in zijn woonplaats fietste. Twee jongens die hem op de fiets tegemoet reden, hielden een aansteker bij een spuitbus en spoten het slachtoffer vervolgens in het gezicht. De jongen moest met brandwonden in zijn keel, hals en gezicht naar het ziekenhuis.

De politie in Meppel spreekt van een ergerlijke vorm van mishandeling. De daders zijn nog niet gevonden. Volgens de politie kenden zij het slachtoffer niet.

Deze jongens moeten eens samen met hun ouders naar een les opvoedkunde.

Spitsstroken tegen files

Er komen in Nederland meer spitsstroken tegen de files. Minister Netelenbos wil snel uitbreiding, nu een proef met spitsstroken een doorslaand succes is, aldus Netelenbos in een brief aan de Tweede Kamer.

Spitsstroken houden in dat in de files de vluchtstroken worden opengesteld. Er zouden dan bijv. borden boven de weg komen met de bekende pijlen of rode kruisen, die dan aangeven of de vluchtstrook open is en als extra rijbaan gebruikt kan worden.

Bijkomene voordelen zijn dat het aantal ongelukken de trajecten met spitsstroken drastisch is gedaald en dat tevens het sluipverkeer is teruggedrongen.

En wat horen we gisteren op het nieuws tijdens de spits? "Wegens een storing kan de spitsstrook op de A4 niet open." Ja, handig zo'n spitsstrook.

Geen zomertijd in Mexico Stad

Aan de rand van de stad roept in het vervolg de buschauffeur om dat iedereen vriendelijk wordt verzocht zijn of haar horloge even een uur terug te zetten. In heel Mexico wordt gewoon de zomertijd aangehouden, Mexico Stad doet echter niet mee.

De Burgemeester, Lopez Obrador, heeft dit ingesteld, nadat uit een opiniepeiling naar voren is gekomen dat driekwart van de bevolking van Mexico Stad tegen de zomertijd is.

De bewoners denken namelijk dat hun eigen biologische klok van streek raakt als de tijd wordt verzet.

Daar heb ik nou ook altijd last van.

Japan beledigd door impotentie

De Duitse krant SŁddeutsche Zeitung heeft bonje met de Japanse regering omdat zij op de foto van de kroonprins Naruhito een beledigende tekst hadden geplaatst. Op de broek van de prins stond namelijk met duidelijke gele letters 'Tote Hose', wat betekend 'er gebeurt niets' of 'impotent'.

Er wordt gesuggereerd dat de monarchie van Japan in gevaar is doordat de kroonprins nog geen kinderen heeft. Ook de broer van de kroonprins heeft geen mogelijke troonopvolger tussen zijn kroost aangezien hij twee dochters heeft en de troon alleen door een mannelijke afstammeling kan worden opgevolgd.

Praten met de doden

Een kunstwerk van Jeroen Everaert daagt nabestaanden uit te praten met de doden. Het kunstwerk is een liggende interactieve grafzerk. Via een beeldscherm kunnen beelden, teksten en geluidsfragmenten van de overledene opvraagd worden. Ook is er een aansluiting met internet, zodat er emails verstuurd kunnen worden.

De superfuturistische grafzerken kosten 35.000 piek, maar dan heb je ook wel wat! De zerk is 100% vandalisme-proof: roestvrij staal met veiligheidsglas. Er is zelfs al interesse voor de grafsteen. Zo schijnt er al iemand geÔnformeerd te hebben of het ook mogelijk zou zijn een afgeschermde pagina te maken voor zijn minnares, zodat zij via een code pikante foto's van de man op zou kunnen vragen!

Craig David eist hertelling stemmen

Amerikaanse taferelen rond de BRIT-awards maandagavond. R&B-zanger Craig David heeft gevraagd om een ander verkiezingsstelsel voor de meest prestigieuze muziekprijzen van Engeland. Craig, de grote verliezer van de avond, was genomineerd voor zes categorieŽn, waaronder Beste Zanger en Beste Album. Maar zaterdag was al bekend dat hij met lege handen naar huis zou gaan.

In een interview met de Engelse krant The Sun liet 'The King of Two-Step' weten dat het niet eens te zijn met de stemming. "Ze moeten een ander systeem bedenken. Ik ben het slachtoffer van mijn eigen succes", aldus de zanger. "Omdat ik zes nominaties op mijn naam heb staan, werden mijn stemmen verspreid. Daarom gaan alle prijzen aan mijn neus voorbij."

De organisatie vond het wel zielig voor de jonge zanger en wilde een nieuwe Award in het leven te roepen: Best Verkochte Debuutalbum van het jaar 2000. Maar dit aanbod legde Craig naast zich neer.

Houston, we have a problem...

Whitney Houston heeft opnieuw een probleem. De rechter heeft de zaak tegen de zangeres uitgesteld, omdat La Houston onlangs `vergat' op een bijeenkomst van drugsverslaafden te verschijnen. De rechtszaak in Hawaii had vorige week van start moeten gaan, maar is nu uitgesteld tot 8 maart.

Whitney werd vorig jaar januari aangehouden op de luchthaven van Hawaii. Beveiligheidsbeambten vonden ruim 15 gram marihuana en drie halfopgerookte joints in haar handtasje. De zangeres is voor dit vergrijp nooit gearresteerd. Ze was al van het eiland af voordat de politie op de luchthaven aanwezig was.

De rechter op Hawaii besloot Whitney tot aan de rechtszaak geen gevangenisstraf te geven, maar alternatieve straffen. Houston moest een boete betalen en een donatie geven aan een anti-drugsorganisatie. Ook moest ze een aantal bijeenkomsten van verslaafden bijwonen. Whitney is de eerste twee afspraken nagekomen, maar is niet komen opdagen bij de bijeenkomsten. De zangeres zegt overigens onschuldig te zijn.

Het Nieuwe Veronica start op 2 april

Tegelijk met de start van de TV- en radiozender ME zal ook FOX een herstart maken. De Vereniging Veronica (VOO), die tot voor kort uitzond op wat nu nog Veronica heet, zal dan programma's gaan maken op de zender die door SBS is opgekocht.

Volgens SBS-woordvoerder Edgar Hamer zal de nieuwe Veronica-programmering zich richten op de bekende gedachte Jong, Snel & Wild. Verwacht wordt dat Veronica en ME grote concurrenten van elkaar zullen worden. ME richt zich op de jongere volwassene, terwijl het nieuwe Veronica de bestaande achterban van het oude Veronica wil blijven bereiken, ook op het gebied van de nieuwe media.

Voorlopig is nog onduidelijk welke naam het nieuwe Veronica gaat krijgen. De naam Veronica mag namelijk tot 1 september 2001 alleen door de HMG worden gebruikt. VOO zal daarom met een tussenoplossing moeten komen. Volgens Hamer wordt aan een tussenoplossing gewerkt.

Menno Buch op het matje

Relatieman Menno Buch moet deze week bij de programmaleiding van Veronica op het matje komen. Hij staat onder de verdenking dat hij modellen heeft laten optreden in zijn programma.

In de uitzending van De Relatieman van 26 januari had hij een vrouw voor de camera die "spontaan" haar borsten liet zien. Volgens Johan Beukels van een Noord-Hollands modellenbureau was de vrouw echter een beroepsstripper. Beukels beweert ook enkele dames van zijn kerst-showballet in het programma te hebben laten optreden. Zij moesten een contract tekenen waarin staat dat ze op persoonlijke titel en niet namens het bureau aan de Relatieman meededen.

De programmaleiding van Veronica heeft geschokt gereageerd. "Wij zijn niet gediend van volksverlakkerij."

Twaalf maanden geŽist voor brand tent

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee 16-jarige jongens uit Hoevelaken en Breda zijn door de kinderrechter in Arnhem veroordeeld tot de maximale straf van twaalf maanden jeugddetentie wegens het medeplegen van brandstichting in een tent. Daardoor liep de 9-jarige Wendy van Galan uit Strijen ernstige brandwonden op, waaraan zij twee dagen later overleed.

Een 14-jarige jongen uit Arnhem kreeg van de kinderrechter een werkstraf van 240 uur dienstverlening en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Hij kreeg minder straf dan de andere twee door zijn jonge leeftijd en zijn geringe rol bij de tentbrand. Hij had alleen op de uitkijk gestaan bij het aansteken van de tent. Tegen de drie was de maximale straf van twaalf maanden jeugddetentie geŽist.

Volgens de rechtbank heeft het drietal zich schuldig gemaakt aan een tentbrand op 27 juli vorig jaar op een camping in Prec in KroatiŽ. In de tent lagen Wendy en haar 11-jarige broer te slapen. De jongens hielden een aansteker bij het nylontentje dat razendsnel vlam vatte.

Beeldenstorm in Afghanistan

Alle standbeelden in Afghanistan moeten worden neergehaald. Dat heeft de hoogste leider van het fundamentalistische Taliban-bewind, Mullah Mohammed Omar, maandag bevolen. Standbeelden vormen een belediging voor de islam omdat mensen de beelden aanbidden in plaats van Allah, verklaarde de moslimgeestelijke tegen het Taliban-persbureau Bakhtar.

De fatwa treft ook de oude boeddhabeelden in Bamiyan, ten westen van de hoofdstad Kabul. Daar staat de grootste boeddha ter wereld, 53 meter hoog. Een ander exemplaar meet 37 meter. De twee reuzenbeelden, die in de recente oorlogen flinke schade hebben opgelopen, werden in de vijfde eeuw uitgehakt uit de rotsen.

Kindermoord tijdens sexfuif

HighLander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische werkgroep Morkhoven heeft bij het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem aangifte gedaan tegen een Haarlemmer (28). De man zegt dat hij betrokken is geweest bij de moord op een ongeveer 13-jarige jongen tijdens een seksfuif in de omgeving van Amsterdam.

R.W. uit Haarlem heeft ook tegenover het ANP verklaard dat hij direct betrokken is bij de dood van een 13-jarige jongen in een villa vlakbij Amsterdam. Volgens W. zijn hiervan video-opnamen gemaakt.

Ook zijn volgens de Haarlemmer nog twee andere kinderen op seksfuiven om het leven gekomen. De slachtoffers zijn vermoedelijk uit Duitsland afkomstig. De misdrijven zouden tussen 1987 en 1993 hebben plaatsgevonden.

W. heeft zelf de werkgroep Morkhoven benaderd om zijn verhaal te doen omdat hij zegt te willen breken met dit sekscircuit. ,,Er zijn te erge dingen gebeurd en het gaat nog steeds door'', aldus W.

Jennifer Aniston bi?

Neem een Jennifer Aniston en zet er een Winona Ryder tegenover. Op zich is dat al genoeg om kijkers te trekken, moeten ze bij 'Friends' gedacht hebben. Om de strijd met het concurrerende programma 'Surviver' nog beter aan te gaan, zijn ze echter nog een stapje verder gegaan.

In de aflevering die half maart in de States wordt uitgezonden, biecht Jennifers personage Rachel op ooit tijdens een dronken bui ene Melissa te hebben gezoend. Wanneer Melissa later tegenover Phoebe en haar ontkent, pakt Rachel haar beet en kust ze haar overtuigend. Dit werkt, Melissa's geheugen is opgefrist. Tot Rachels schrik verklaart Melissa haar daarna echter haar liefde!

JA! ik wil... deel 2

Na alle berichten vorige week in de media dat deel 2 van Ja, ik wil een miljonair niet door zou gaan, is vandaag toch uitgelekt dat er een vervolg zal komen.

Volgens producer Leo de Groot was er, ondanks het mislukken van het huwelijk tussen Coby en Stefan, toch genoeg animo om door te gaan met een tweede aflevering. Wanneer deze op de televisie komt is nog niet helemaal duidelijk.

"Veel mensen hadden problemen met de show, maar desondanks zit die goed in elkaar, en was de formule een succes" aldus Leo de Groot.

Here we go again... Nog liefhebbers om mee te doen?

Bingospel goed voor hersenen

Het spelen van bingo is een uitstekende vorm van hersengymnastiek. Het spelletje traint het concentratie- en reactievermogen tot een perfect geheugen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de psychologische voordelen van bingo op de lange termijn, van de Britse universiteit in Southampton.

In Groot-BrittanniŽ spelen jaarlijks drie miljoen mensen bingo, van wie verreweg de meesten hoogbejaard zijn. Onderzoekster Julie Winston noemt het opmerkelijk dat de vaardigheden die nodig zijn voor bingo net die zaken zijn die op latere leeftijd sterk verminderen. Een beetje bingospeler heeft concentratie- en reactievermogen nodig, moet goed kunnen zien en onthouden en een perfecte oog-hand-coŲrdinatie hebben.

Uit de studie blijkt tot nu toe dat veel bingo'ers zelfs op twee kaarten tegelijk spelen. Sommigen breien er een pannenlap naast of leggen hun bingobriefjes ondersteboven om er nog een beetje spanning in te houden.

Arbeiderspartij alsnog in zee met Sjaron

In een tumultueuze zitting heeft de IsraŽlische Arbeidspartij besloten om mee te doen aan de regering van nationale eenheid onder de rechtse Likoed-leider Ariel Sjaron. In een vijf uur durende vergadering werd duidelijk hoe wanhopig en verdeeld de Arbeidspartij er voorstaat na de rampzalige verkiezingsnederlaag van hun voormalige aanvoerder Ehoed Barak. Deze schitterde overigens door afwezigheid. Hij zou ziek zijn.

Gelet op de verdeeldheid was de uitslag nog zeer duidelijk. Partijsecretaris Raanan Cohen deelde mee dat 66 procent voor deelname aan de regering was en 32 procent tegen. De rest onthield zich van stemming.

Typerend was dat van de 1700 stemgerechtigden van het centrale partijcomitť er slechts 753 kwamen opdagen. Opvallend was ook dat het partijbestuur zal bepalen wie er voor de acht ministersposten die aan de Arbeidspartij zijn toegezegd, in aanmerking komen. Eerder werd aangenomen dat 'vredesveteraan' Sjimon Peres deze taak op zich zou nemen, maar ook de Nobelprijswinnaar wordt niet door iedereen in zijn eigen partij vertrouwd.

Heineken legt bedrijfskantine droog

Bierbrouwer Heineken heeft de bedrijfskantines in al haar vestigingen volledig drooggelegd.

De afgelopen tijd zijn de biertaps waarvan het kantoor- en fabriekspersoneel zich in pauzes kon bedienen weggehaald uit de pauzeruimtes in alle bedrijfsgebouwen. De maatregel is het gevolg van een campagne van het concern om het drankgebruik op het werk uit te bannen.

Een officiŽle zegsman van Heineken heeft de interne maatregel desgevraagd bevestigd. "De werknemers zijn op cursus geweest in het kader van een voorlichtingscampagne 'Fris op het werk'. Daarbij zijn ze bijgepraat over het gevaar van alcoholgebruik op de werkvloer. Het uit de kantine bannen van bier is daar een logisch gevolg van."

Tot voor kort kon Heineken-personeel voor een paar dubbeltjes een pilsje krijgen in de pauzes. Volgens zowel personeel als bedrijfsleiding leidde dit zelden of nooit tot excessen. "Je zag nooit iemand waggelend uit de kantine komen."

Nederlandse toeristen zoek in Bolivia

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Amsterdammers blijken al ruim vijf maanden spoorloos te zijn verdwenen in Bolivia. Het gaat om de 35-jarige Bas Pels en zijn 36-jarige vriendin Ingrid van Reeuwijk. Zij zijn voor het laatst op 14 september gesignaleerd in de Boliviaanse hoofdstad La Paz.

Het stel was sinds 29 augustus in Bolivia en zou de 25e september naar Nederland terugkeren. Ze zijn echter nooit op het vliegtuig gestapt. Inmiddels is Europol samen met een speciaal Search and Rescue-team en de Nederlandse ambassade zeer actief aan het zoeken naar het tweetal.

De families, die de publiciteit verder willen mijden, hebben weinig hoop dat het stel nog levend wordt teruggevonden, zo verklaart de moeder van Ingrid van Reeuwijk. Ze zegt wel zeer onder de indruk te zijn van de hulpdienst Eurocross, die kosten noch moeite spaart om het tweetal terug te vinden: \"ze zetten zich honderd procent in en betalen alle kosten.\"

Nieuw bewijs leven op Mars

Er is nieuw bewijs gevonden voor leven op Mars. Overigens zonder de rode planeet daadwerkelijk te bezoeken. Een internationaal team van wetenschappers heeft sporen van levende organismen gevonden op een meteoriet die afkomstig is van de planeet. De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA maakte maandag bekend dat magnetische kristallen zijn ontdekt op de meteoriet. De kristallen lagen als kettingen gerangschikt en die kunnen volgens wetenschappers alleen door bacteriŽn zijn gevormd.

"De kettingen die we op de steen van Mars vonden, zijn van biologische origine", verklaarde de NASA. De bewuste meteoriet werd al in 1984 ontdekt op Antarctica en is sindsdien uitvoerig onderzocht. De nieuwste ontdekking voedt volgens wetenschappers de stelling dat miljoenen jaren geleden organismen leefden op Mars die van weinig zuurstof konden leven.

Vernieuwde Apocalypse Now spectaculairder

Regisseur Francis Ford Coppola gaat zijn meesterwerk uit 1979, Apocalypse Now, opnieuw uitbrengen. Het wordt volgens Coppola een compleet nieuwe bewerking die 'langer, beter, leuker en romantischer' is. De vernieuwde Apocalypse Now beleeft zijn premiŤre op het filmfestival van Cannes in mei. Coppola zoekt overigens nog wel een Amerikaanse distributeur.

Het oorlogsepos duurt nu een uur langer. Coppola heeft beeldfragmenten en scŤnes toegevoegd die in de film uit 1979 zijn weggelaten. In een persverklaring noemt Coppola het resultaat 'een spectaculaire film waarin het thema beter is uitgewerkt en het historisch perspectief krachtiger uitkomt.'

Apocalypse Now is een zogeheten anti-Vietnam film. Hoofdrolspeler Martin Sheen wordt als speciale agent de jungle ingestuurd om een afvallige legerofficier (Marlon Brando) te vermoorden.

Duet Eminem en Marilyn Manson

Eminem lijkt de smaak te pakken te hebben. Nadat zijn duet met Elton John tijdens de Grammy Awards een groot succes bleek te zijn - de nieuwe versie van zijn hit 'Stan' wordt zelfs uitgebracht op single - is de rapper wel in voor een nieuw duet. Leek de samenwerking met homo-boegbeeld Elton een verzoeningspoging, het nieuwe duet met 'shockrocker' Marilyn Manson lijkt bedoeld te zijn te shockeren.

Marilyn heeft Eminem zelf gevraagd of hij zin heeft samen een nummer op te nemen. De Grammy-winnende rapper reageerde enthousiast: "Het kan. Het kan echt! Marilyn en ik maken totaal verschillende muziek, maar we hebben ťťn ding gemeen: uit onze muziek spreekt dezelfde mentaliteit. Rebels, een 'fuck you' tegen het systeem, en 'fuck you' tegen alles."

We zien uit naar het duet van de twee 'shockers'. Ook een mogelijke videoclip doet de fantasie op hol slaan.

Moordaanslag door een clown

edwtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man verkleed als clown heeft afgelopen maandag in de Duitse stad Aken een moord gepleegd. In de drukte van Rosenmontag vuurde hij bij een bierkraam op straat verscheidene kogels af op een 31-jarige man.

Na zijn daad verdween hij in de hossende menigte. De politie heeft het clownspak en het masker van de dader teruggevonden. Het motief voor de moord is niet duidelijk.

Vrouwen nemen man als virtueel huisdier

Via een Taiwanees internetspel leven vrouwen hun wildste fantasieŽn uit door mannen als virtuele huisdieren te behandelen. Op de website www.shesay.com kunnen ze een of meer in het echt bestaande mannen uitkiezen als hun cyber huisdier.

Volgens de Singaporese krant The Strait Times van maandag moeten de virtuele huisdiermannen het vertrouwen van hun baasje winnen om in leven te blijven. Dat moet de huisdierman proberen te doen via internet. Het baasje kan op ieder moment de relatie verbreken door het huisdier virtueel te doden.

,,Het spel kent een groot succes omdat vrouwen virtueel dingen kunnen doen die ze in het echte leven niet zouden durven'', zegt H. Shiue, directeur van Shesay.com.

Niet alleen vrouwen maar ook mannen tonen interesse in het internetspel. ,,Sommige mannen vinden het puur amusement, anderen vinden het fijn om hun zwak- en gevoeligheden te tonen via internet'', aldus Shiue.

Shesay.com hoopt volgende maand een mobieletelefoonversie van het spel op de markt te brengen.

60 miljoen in twintig dagen voor H. Ford

De Amerikaanse acteur Harrison Ford boert goed. Voor twintig dagen werk aan de film 'K19: The Widowmaker' krijgt hij liefst zo'n 60 miljoen gulden bijgeschreven op zijn bankrekening. Dat meldt The New York Post maandag.

Ford streeft met de meer dan vorstelijke beloning collega Marlon Brando voorbij. Hij kreeg in 1978 voor zijn vier werkdagen tellende bijdrage aan 'Superman' ongeveer 7 miljoen gulden. Brando was tien minuten in beeld.

Ford zelf zegt dat geld niet de belangrijkste drijfveer was voor zijn jongste inspanningen, maar het 'aangrijpende plot' van de film.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
review
Zombie Army 4: Dead War
©FOK.nl e.a.