BNN brengt gehandicaptensoap

BNN gaat vanaf donderdag 1 maart de vijfdelige gehandicaptensoap Slettenbakken uitzenden. De cast bestaat geheel uit verstandelijk gehandicapten. Dat heeft de jongerenzender dinsdag bekendgemaakt.

De soap Slettenbakken speelt in een klein dorp in het oosten van het land en gaat over de belevenissen van Joop en Arie. Belangrijkste ingrediënten zijn drank, seks, drugs en geweld.

Slettenbakken is een televisieregistratie van een toneelstuk van het Hengelose Theater Kamak en is in achttien dagen opgenomen. De serie is op locatie in Hengelo en Delden gefilmd. Momenteel is de serie te zien op de regionale zender RTV Oost.

De soap kreeg veel media-aandacht, waarna BNN de serie voor haar experimentele programma Exp.II aankocht. Volgens een woordvoerder van BNN moeten de uitzendingen, die om middernacht te zien zullen zijn, waarschijnlijk nog worden aangepast. "Een aflevering duurt een kwartier en dat is te kort. We zijn aan het hermonteren, maar waarschijnlijk moet er extra worden gedraaid."

De zegsman noemt Slettenbakken een bijzonder project dat goed bij BNN past. "We verwachten geen torenhoge kijkcijfers, maar we waarderen het uitgangspunt van de soap en vinden het zonde als zoiets tot de regionale televisie beperkt blijft."